Laatst bijgewerkt: 24-08-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

21Bestede uren

8Beoordeelde onderzoeken

81Verzamelde opmerkingen

We weten dat je graag leest en je verdiept in boeiende verhalen, ongelooflijke werelden en boeiende personages. Daarom wilden we je een uitgebreide bespreking brengen van de beste boeken die je kunt vinden en die nieuwsgierigheid om meer te weten via papier aanwakkeren.

We vinden het belangrijk dat je zoveel mogelijk informatie weet over de producten die je interesseren en je kunt altijd rekenen op een bespreking om je de weg te wijzen. En we willen dat je volledig op de hoogte bent, zodat je naar eigen smaak en behoefte de best mogelijke optie kunt kiezen. Klaar? Kom dan bij ons langs!
Belangrijk om te weten

 • Boeken zijn geschriften en teksten die gepubliceerd worden over om het even welk onderwerp, van persoonlijke indrukken, adviezen, gidsen, verhalen die verteld kunnen worden, ficties, vertellingen, naast vele andere. Het belangrijkste voordeel dat het lezen van een je geeft is de mogelijkheid om te leren en je geest te stimuleren.
 • Momenteel zijn er twee manieren om boeken te verwerven, de traditionele manier, waarbij je een fysieke versie ervan koopt, of de elektronische manier, waarbij je ze verwerft via downloads of het gebruik van gespecialiseerde leestoepassingen.
 • Om een boek te kiezen is het belangrijk dat je rekening houdt met je persoonlijke smaak en voorkeuren, en ook met het jaar waarin het verscheen, wie het redigeerde of vertaalde, en vooral met de reden waarom je het leest.

Beste Boeken: Onze selectie

Koopgids: wat je over boeken moet weten

Het lijkt een gemakkelijke opgave om een boek te kopen en in theorie is dat ook zo, maar het gebeurt vaak dat we bij het kopen van een boek het idee hebben dat we het wel leuk zullen vinden en het uiteindelijk na 20 bladzijden toch laten liggen. Daarom is het van essentieel belang te weten wat je van een boek kunt verwachten, wat de voordelen van het lezen ervan zijn en, vooral, wat voor soort lectuur je zult hebben.

Libros acompañados de una bebida caliente

Je kunt overal een boek lezen en er is niets vrediger dan dat te doen met een kop koffie bij de hand. (Foto: ToughtCatalog / Pixabay)

Wat zijn boeken en wat zijn hun voordelen?

Boeken zijn gepubliceerde teksten over elk onderwerp, van persoonlijke indrukken, adviezen, gidsen, verhalen die verteld kunnen worden, ficties, vertellingen… alles wat door woorden geschreven en verteld kan worden. Dankzij deze veelzijdigheid kan men boeken vinden over alles wat je je maar kunt voorstellen.

Behalve de voordelen van kennis en stimulering van de geest, is het een gezond tijdverdrijf dat geen lichamelijke schade vertegenwoordigt zoals sporten of misbruik van middelen. Ook het voortdurende gebruik van boeken zal je spelling doen verbeteren en de manier waarop je spreekt steeds complexer maken. Hoe je het ook bekijkt, je wint uiteindelijk.

Voordelen
 • Ze verschaffen kennis aan de gebruiker
 • Ze stimuleren de fantasie
 • Ze verbeteren de spelling
 • Ze verbeteren de mondelinge uitdrukking
 • Ze vertegenwoordigen een gezond tijdverdrijf
 • Je verwerft meer gedetailleerde informatie dan in series en films
Nadelen
 • De prijs van sommige kan erg hoog zijn
 • Mensen met vermoeide ogen hebben een bril nodig voor het gebruik ervan

Fysieke of elektronische boeken – Waar moet je op letten?

Met de vooruitgang van de technologie en de toegang tot mobiele apparatuur zoals mobiele telefoons, tablets en computers, zijn ook boeken geëvolueerd. Tegenwoordig kun je elektronische boeken of e-books vinden die in PDF formaat gedownload worden. Toch is de gedrukte presentatie van boeken nog steeds de eerste keus van velen.

Fysieke boeken. Het gewone boek dat je altijd gezien en gelezen hebt, en dat gemaakt is met de fundamentele elementen van een boek, zoals de voor- en achteromslag. Afhankelijk van de editie kun je er enkele vinden met grotere druk, inleidingen van andere auteurs en ook hardback.

Elektronische boeken. Elektronische boeken, ook wel e-books genoemd, worden via het internet gekocht en kunnen gelezen worden door het bestand te downloaden of via toepassingen zoals Kindle. Veel van de programma’s hebben een nachtmodus die het scherm donkerder maakt om het gezichtsvermogen niet te beschadigen na uren lezen.

Fysieke boeken E-books
Platform van gebruik Papier Computer, tablet, mobiel
Toegankelijkheid Hoog met schaarste in oudere of beperkte edities Medium, gebrek aan te digitaliseren titels
Stroomverbruik Nulo Hoog, hangt af van de helderheid van het scherm van het apparaat
Risico Vloeistof morsen, bijten Verlies van het apparaat gebrek aan batterij

Moet ik niet-originele boeken kopen?

Dankzij de gemakkelijke toegang tot meerdere bestanden via het internet is het illegaal downloaden van boeken de laatste jaren sterk toegenomen. Het lijkt misschien handig en na enkele pogingen en een paar virussen kun je misschien een boek downloaden, maar deze handeling is illegaal. Bovendien zou je het werk van de auteur, die zijn royalty’s niet krijgt, niet steunen.

We raden je sterk aan een boek te kopen als je het op het internet wilt kopen, op deze manier profiteren zowel de uitgever als de auteur van hun werk en vermijd je bovendien dat je een illegale daad verricht. Je weet wat ze zeggen: wees geen piratenlezer.

Libros en formato electronico

Elektronische boeken of e-books worden met de dag populairder. (Foto: Free photos / Pixabay)

Koopcriteria

Nu zullen we je vertellen met welke factoren je rekening moet houden bij het kopen van je boek, zodat je de verschillende soorten en stijlen die er zijn kunt vergelijken en beoordelen. Neem nota van deze informatie, want ze kan het verschil maken tussen wel of niet tevreden zijn met je aankoop.

Genres

Het soort lectuur dat je zult hebben hangt af van het literaire genre waar je boek over gaat. Het is heel belangrijk dat je weet wat je van de verschillende genres kunt verwachten, want dat bepaalt of je van lezen geniet of niet. De populairste genres zijn: fictie, mysterie, historische romans, science fiction, romance en fantasy.

Fictie, romance romans. Ze worden aanbevolen voor alle soorten lezers, maar deze boeken gaan over complexe onderwerpen als sociale ongelijkheid, gelijkheid van man en vrouw, liefde, enzovoort, zodat ze gelezen worden door jongvolwassenen en volwassenen die in een semi-langzaam tempo kunnen lezen.
En nu we het toch over liefde hebben, wat is er complexer dan dat?
Mysterie en historische romans. Hoewel het verschillende genres zijn, delen ze een gemeenschappelijke factor, hun verhalen hebben de neiging intriges of verwijzingen op te wekken die gewaardeerd worden door mensen die houden van onbekenden en de voortdurende ontwikkeling van het plot. Deze boeken zijn perfect voor iedereen die graag blootgelegde problemen oplost.

Science fiction en fantasy. Evenzo verschillende genres, maar die gemeenschappelijke aspecten hebben, zoals het scheppen van werkelijkheden en werelden die verschillen van de wereld waarin wij leven. Hier wordt veel gebruik gemaakt van de verbeelding, dus mensen die graag hun gedachten verder brengen zullen graag deze boeken lezen die hen naar een andere wereld voeren.

Composición de libro en naturaleza

Fantasie of science fiction lezen is een werkelijkheid binnengaan waar je nooit eerder aan gedacht had. (Foto: Mysticsartdesign/ Pixabay)

Jaar geschreven, uitgegeven en geredigeerd

Een uiterst belangrijk punt waar je op moet letten als je een boek koopt, is het jaar waarin het geschreven, uitgegeven en geredigeerd werd. Waarom? Want woorden en uitdrukkingen veranderen in de loop van de tijd, en dat zie je terug in boeken. Er is een groot verschil tussen het lezen van “je bent” en “je bent”, vind je niet?

Geschriften vanaf de 19e eeuw hebben de neiging veel complexer te zijn.

19e eeuw en vroeger. Boeken die vanaf de 19e eeuw geschreven werden zijn meestal veel ingewikkelder dan de huidige, door de manier waarop ze geschreven zijn. Wie je vertelt dat Don Quichot lezen eenvoudig is, liegt tegen je of is een genie. Het betekent niet dat je er met een langzamer tempo niet van zult genieten en dat ze misschien zelfs je favorieten worden.

Boeken van 1900 tot 2000 hebben ook hun charme.

20ste eeuw. Boeken van 1900 tot 2000 hebben ook hun charme en veel van de literatuur die we nu lezen komt uit deze eeuw. Je vindt in deze boeken meer overeenkomsten van grammaticale vormen en de behandelde onderwerpen zijn talrijk. De oorlogen bijvoorbeeld leverden veel materiaal op voor schrijvers.

21e eeuw. Er is niet veel verschil tussen de grammaticale vormen van de boeken uit de tweede helft van de 20e eeuw en deze eeuw. Als je dus de nieuwe generatie schrijvers een kans wilt geven, is dat een ervaring die je goede resultaten zal opleveren.

Brontaal

Geloof het of niet, de brontaal waarin de boeken verschenen zijn doet er veel toe, want er zijn zinnen, gezegden of situaties die niet met absolute precisie vertaald kunnen worden. Houd er dus rekening mee dat je, als je een boek van een buitenlandse auteur koopt dat vertaald is, verwijzingen kunt aantreffen die je niet helemaal begrijpt.

We raden je ook aan om, als je de talen kent waarin de boeken die je wilt lezen geschreven zijn, te proberen ze in die talen te lezen. Bijvoorbeeld, in het Engels kunnen genieten van boeken zo uitgebreid als The Lord of the Rings is een ongelooflijke ervaring en als je de taal kent kun je de kans om ze te lezen niet laten lopen.

Mujer caucásica leyendo libro

Geloof het of niet, de brontaal waarin de boeken werden gepubliceerd doet er veel toe, want er zijn zinnen, gezegden of situaties die niet met absolute precisie vertaald kunnen worden. (Foto Sjironosov/ 123rf.com)

Vertalers en uitgevers

Maakt het uit wie het boek dat ik wil kopen vertaald en uitgegeven heeft? Ja, het maakt veel uit. Het doet er toe want een boek is maar zo goed als wie het vertaald en bewerkt heeft. Hoewel het werk van de auteur in wezen hetzelfde is, zijn er details die verschillen naargelang wie de taak heeft het boek nog beter te maken.

Daarom raden we je aan om bij aankoop van je boek te kijken wie het vertaald of geredigeerd heeft en het een snelle Google zoekopdracht te geven. Waarom? Om er zeker van te zijn dat de persoon een kenner van de auteur is, het boek kent of op zijn minst een geleerde van het genre is.

Doel van lezen

We lezen allemaal om een reden en het is belangrijk dat we in gedachten houden waarom we lezen. Wat willen we bereiken? Wat verwachten we van het boek? En vooral, waarom lees ik het? Dit zijn de vragen die je jezelf altijd moet stellen.

Boeken kun je lezen ter lering, begeleiding of ontspanning en afhankelijk van de reden krijg je het gewenste resultaat. Vraag je dus, voor je leest, af waarom dit boek? En je zult zien dat het gemakkelijker zal zijn om het uit te lezen.

En weet je, de volgende keer dat je op het punt staat een boek te kopen, vergeet dan niet deze recensie te bekijken om je de weg te wijzen en je kunt de optie kiezen die het beste bij je past. We hopen dat je spoedig kunt genieten van het wonderlijke avontuur dat lezen is. Tot de volgende keer!

(Uitgelichte foto: Comfreak / Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies