Laatst bijgewerkt: 08-10-2021

Onze selectiecriteria

7Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

30Verzamelde opmerkingen

Als je je huis kon beschrijven, hoe zou je dan zeggen dat het is? Welke stijl identificeert het? Welke kleuren heeft het?

Spreekt het over jou? Konden we deze vragen maar gemakkelijk beantwoorden! Maar het is vaak moeilijk om onszelf een etiket op te plakken en te bepalen wat onze stijl is of welke dingen we mooi vinden.

Tegenwoordig heeft binnenhuisarchitectuur aan bekendheid gewonnen, waardoor de producten niet meer willekeurig gekozen worden.

Meubels spreken en beschrijven de mensen die in een huis wonen, en worden er de hoofdpersoon van. Boekenplanken zijn geen uitzondering. Hieronder delen we deze gids om je te helpen de perfecte boekenplank voor je te vinden.
Belangrijk om te weten

  • Boekenplanken zijn veelzijdig en worden voor allerlei doeleinden gebruikt.
  • Voordat je een boekenkast koopt, is het van essentieel belang de plaats te analyseren waar hij komt te staan.
  • Boekenplanken om kamers van elkaar te scheiden zijn een eenvoudige en voordelige oplossing om kamers in kleine ruimtes beter te organiseren.

Beste Boekenplank: Onze selectie

In dit gedeelte willen we je een compilatie bieden van de beste boekenkasten volgens je behoeften. De gekozen voorwerpen zijn die waarvan wij vinden dat ze het meest compleet en van de beste kwaliteit zijn, dus let goed op!

Koopgids: Wat je moet weten over boekenplanken

Voor je een boekenplank koopt is het heel belangrijk dat je eventuele twijfels uit de weg ruimt. Je moet ook in detail weten welke de varianten zijn, en vooral wat de voor- en nadelen van elke variant zijn. We hebben deze rubriek voorbereid om de belangrijkste vragen te beantwoorden die gebruikers meestal stellen over boekenplanken.

Boekenplanken zijn functioneel en decoratief. (Bron: Mokry: 4wX5tZNuE/ Unsplash)

Hoe zet je een boekenkast in elkaar

Het in elkaar zetten van een boekenkast hangt af van het gekozen model. Elke variant heeft zijn eigen manier van monteren, en het is belangrijk dat je de bijgeleverde gebruiksaanwijzing volgt. In het algemeen bevat de boekenkast al het nodige materiaal om hem in elkaar te zetten.

Ben je daarentegen een knutselaar, dan kun je je eigen boekenkast bouwen door materialen die je thuis hebt te recyclen.

Wat zijn de voor- en nadelen van boekenkasten?

Boekenkasten bieden veel voordelen als het gaat om het indelen van kamers. Ze zijn niet alleen een functionele opbergruimte, maar ook een manier om stijl aan je huis toe te voegen. Hier volgen de voor- en nadelen van boekenplanken:

Voordelen
  • Opslagruimte
  • Decoratief
  • Ze helpen bij de organisatie van kamers
Nadelen
  • Ze moeten voortdurend schoongemaakt worden om achteruitgang te voorkomen
  • Ze nemen ruimte in

Welke soorten boekenplanken zijn er?

Er is een grote verscheidenheid aan boekenplanken, van grote bibliotheken die een hele wand in beslag nemen tot kleine hoekjes die een lege ruimte in de badkamer opvullen. Welke je kiest, hangt af van waarvoor je hem wilt gebruiken.

Veel gebruikers willen dat de boekenkast een centrale plaats inneemt, terwijl anderen hem liever zo onopvallend mogelijk zien. Hier zijn de verschillende soorten boekenplanken die op de markt zijn:

Muur-tot-muur boekenkast Modulaire boekenkast Boekenkast voor boeken in vitrines Boekenkast om kamers te scheiden Boekenplanken op maat
Gebruikt Grote verzamelingen boeken, decoratieve voorwerpen, enz. Boeken en decoratieve artikelen Boeken en decoratieve artikelen Boeken en decoratieve artikelen. Ruimteverdeler Boeken en decoratieve artikelen. Opslagruimte
Ingenomen ruimte Een hoop Little Medium Medium Little
Planken Vast met geen mogelijkheid tot aanpassing Aanpasbaar Hangt van het model af Hangt van het model af Vast met geen mogelijkheid tot aanpassing
Voordelen Groot formaat en aanwezigheid, het middelpunt van de aandacht in de salons Aanpasbaar naar behoefte De elementen zijn beschermd tegen stof Economische manier om kamers opnieuw in te delen De ruimte wordt maximaal benut

Wanneer koop je een bodemloze boekenplank?

Bodemloze boekenplanken zijn ideaal als het gebruiksdoel louter decoratief is. Is het daarentegen de bedoeling om een grote collectie boeken op te bergen, dan is het ideaal om een boekenkast met een bodem te kopen.

De realiteit is dat boeken door stof sterk achteruitgaan, en zelfs als we de kamers voortdurend schoonmaken is het onmogelijk eraan te ontsnappen.

Als onze boekenplank bedoeld is om boeken, decoratieve elementen of planten te bewaren, is het raadzaam er een te kopen die geen bodem heeft. Ook als we hem als kamerscherm willen gebruiken is het het beste er een op deze manier te bouwen.

Aankoopcriteria

Bij het kiezen van de beste boekenkast is het van levensbelang met bepaalde factoren rekening te houden. Boekenplanken helpen ons om onze kamers beter te organiseren, en als we de juiste kiezen, kunnen we er het beste uit halen. Hier zijn de criteria waarmee je rekening moet houden om een boekenkast te kopen die aan je behoeften is aangepast:

Materiaal

Het materiaal van een boekenkast bepaalt hoeveel hij weegt, hoe goed hij tegen een stootje kan en hoe hij schoongemaakt wordt.

Het bepaalt ook de visuele esthetiek van de kamer waarin het geplaatst is. Hieronder tonen we je de verschillende materialen die gebruikt worden voor boekenplanken en hun kenmerken:

Glas Hout Metaal Melamine
Gewicht Licht Media Zwaar Licht
Weerstand Fragile Fort Fort Media
Onderhoud en reiniging Stofdoek en ruitenreiniger Stofdoek en houtwas Agua y jabón líquido Zachte doek, bevochtigd met water en een mild sopje

Op maat gemaakt

Stel je een huis of flat voor waar heel weinig bergruimte is maar wel veel spullen om op te bergen; of een badkamer of smalle gang waar we een decoratief pluspunt willen toevoegen maar de ruimte die we hebben erg klein is. Voor deze gevallen is een boekenkast op maat de ideale oplossing.

Geprefabriceerde boekenkasten worden geleverd met gestandaardiseerde maten die we niet aan de ruimte kunnen aanpassen.

Ze zijn goedkoper dan op maat gemaakte boekenkasten, maar soms voldoen ze niet helemaal aan het gewenste doel. Door een boekenkast op maat te bestellen, kunnen we de beschikbare ruimte optimaal benutten.

Kleine boekenkasten zijn ideaal om kleine ruimtes in te richten. (Bron: Houston: aLU15lxMh4g/ Unsplash)

Design

Design is ongetwijfeld een belangrijk koopcriterium. Ons huis is gewoon dat, van ons, en we willen dat het de stijl heeft die we mooi vinden. Meubels dragen veel bij tot de binnenhuisinrichting, en boekenplanken horen daarbij.

Er zijn veel verschillende ontwerpen van boekenplanken op de markt: moderne stijl, antieke stijl, Scandinavische stijl, industriële stijl, met of zonder rugleuning, kinderkamer, licht, donker, hout, ijzer… Het universum is immens, en gelukkig zijn er veel vormen en stijlen om uit te kiezen, het belangrijkste is dat je naar je eigen smaak beslist.

Kamerscherm

Boekenplanken om kamers te scheiden zijn een economische en aantrekkelijke oplossing voor een routineus conflict.

Woon je in een studio of flat waar de slaapkamer en de woonkamer één ruimte vormen, of wil je de eetkamer van de woonkamer scheiden zonder dure bouwwerken te moeten doen, dan is dit de beste oplossing.

Ruimtescheidende boekenplanken zijn functioneel en aantrekkelijk. Omdat het bodemloze planken zijn, kun je de vakken vanuit beide kamers bereiken.

Er zijn verschillende presentaties van dit soort producten op de markt, en wij vinden het een heel praktisch en veelzijdig hulpmiddel.

Montage

Binnen de markt zijn er verschillende boekenplanken, elk met een andere opzet. Over het algemeen worden geprefabriceerde boekenkasten geleverd met een gebruiksaanwijzing en al het nodige materiaal, zodat elke gebruiker ze zonder enig ongemak in elkaar kan zetten. Dit is bijvoorbeeld het geval met melamine of glazen boekenkasten.

De assemblage van houten of ijzeren boekenkasten is daarentegen ingewikkelder. Ben je geen specialist, dan kun je een vakman inschakelen om ze goed in elkaar te zetten.

Samenvatting

We hebben je alle aspecten getoond waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een boekenkast, dus je bent nu klaar om je keuze te maken. Boekenkasten zijn functioneel, esthetisch, praktisch en veelzijdig.

Ze hebben oneindig veel toepassingen en vormen, dus het zal gemakkelijk zijn er een te vinden die past bij wat je zoekt. Het belangrijkste is dat je nadenkt over waar hij gebruikt zal worden en welke stijl je hem wilt geven.

Er zijn veel soorten boekenplanken op de markt, dus is het belangrijk vooraf de mogelijkheden te analyseren en er een te kiezen die het beste bij je stijl past. Als je dat doet, koop je de beste voor jou!

(Zichtbare foto bron: iep: NIJuEQw0RKg/ Unsplash)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies