Laatst bijgewerkt: 11-06-2022

Onze selectiecriteria

25Onderzochte producten

89Bestede uren

15Beoordeelde onderzoeken

93Verzamelde opmerkingen

Een hamerboor is een soort elektrisch gereedschap dat een slagmechanisme gebruikt om de boor in materiaal te drijven. Door de slag beweegt de boorkop in en uit, waardoor een boorwerking ontstaat. Daardoor kun je het zowel gebruiken om gaten te boren als om schroeven in hout, metaal of metselwerk te drijven. Hamerboren worden ook wel roterende hamers genoemd omdat ze draaiende klauwplaten hebben in plaats van vaste zoals de meeste andere soorten boren.
Beste Boorhamer: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Boorhamer: Onze selectie

GBH 2-21: Een veelzijdig, krachtig gereedschap voor hameren, boren en beitelen

De gbh 2-21 is een veelzijdig en krachtig gereedschap dat gebruikt kan worden om te hameren, te boren en te beitelen. Het heeft een 720w motor en 2.0j slagenergie voor effectief hameren in beton (max. diameter 21 mm). De drie werkstanden stellen je in staat overtuigende resultaten te leveren. De gbh 2-21 kan gecombineerd worden met de volgende stofafzuigsystemen: gde 16 plus, gde 68 en gde 164 Leveringsomvang: gbh 2-21, 3x sds plus boormachine (6/8/10 mm), extra handgreep, machine doek, diepteaanslag, opbergkoffer

Bosch GBH 2-26 F boorhamer

De Bosch GBH 2-26 F boorhamer is een krachtig en veelzijdig gereedschap dat perfect is voor allerlei toepassingen op de bouwplaats. Met zijn 830 watt motor en 2,7 j slagenergie kan hij zelfs de meest uitdagende beiteltaken met gemak aan. De SDS Plus gereedschapshouder maakt het ook gemakkelijk om in beton te boren, met een boorcapaciteit tot 26 mm. Bovendien zorgt de elektronische snelheidsregeling telkens weer voor zuivere en precieze resultaten. Dit gereedschap wordt geleverd met een extra handgreep, diepteaanslag, machinedoek, snelspanboorhouder, snelwisselboorhouder SDS Plus, draagkoffer – alles wat je nodig hebt om de klus goed te klaren.

De perfecte boor voor constructiewerk

Deze boormachine is perfect voor iedereen die serieus werk in de bouw moet verrichten. Met 1800 watt vermogen en 6 joule slagkracht kan hij zelfs de meest uitdagende projecten aan. De zes regelbare snelheden maken het gemakkelijk de juiste instelling te vinden voor elke klus, terwijl de boorcapaciteit van 36 mm in beton ervoor zorgt dat je de klus snel en efficiënt kunt klaren. De vier functies – boren, hamerboren, beitelen en draaien – maken deze boormachine ongelooflijk veelzijdig, terwijl de functieschakelaar het gemakkelijk maakt om tussen de standen te wisselen. Plus, met de mogelijkheid om de hoek van de beitel aan te passen, kun je je werk aanpassen aan je specifieke behoeften.

GBH 2-28 F boorhamer: Maximaal boorvermogen

De GBH 2-28 F boorhamer is het perfecte gereedschap voor al je boorwerk. Met zijn 880-watt motor en 3,2 y van slagenergie levert hij maximale boorkracht. De terugslagbegrenzer herkent plotseling blokkeren van de boor en stopt de motor onmiddellijk, zodat je veilig kunt werken. De trillingscontrole zorgt voor moeiteloos werken bij langdurige toepassingen. Met de SDS plus boorhouder kun je hameren tot 28 mm in beton en met een holle boorkroon tot 68 mm. Bij de levering is een Amazon exclusive inbegrepen: GBH 2-28 F, extra handgreep, snelspanboorhouder, snelwisselboorhouder, 6-delige boor- en beitelset, diepteaanslag, reinigingsdoek, L-koffer.

Boorhamer: Vaak gestelde vragen

Welke soorten hamerboor zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten hamerboren, de SDS-Plus en de SDS. Het enige verschil tussen deze is dat de ene een spiehouder heeft (SDS) terwijl de andere deze eigenschap niet heeft (SDS Plus). Beide kunnen gebruikt worden met alle soorten boren of schroevendraaierbits.

Het eerste wat je moet overwegen is de omvang van je project. Ben je met een klein klusje bezig, dan heeft het geen zin om een dure hamerboor te kopen die honderden meer kost dan wat je voor de klus nodig hebt. Anderzijds, als je een groot en ingewikkeld project in gedachten hebt, dan zal het kopen van iets goedkoops alleen maar tot frustratie leiden als het al na een of twee keer gebruiken stuk gaat. Je moet ook bedenken hoe vaak je je nieuwe gereedschap denkt te gebruiken en of dit al dan niet het hoofddoel zal zijn (d.w.z. wil ik mijn hamerboor vooral om gaten in beton te boren?). Zo kom je later niet voor verrassingen te staan als de dingen niet volgens plan verlopen.

Wie moet een hamerboor gebruiken?

Wie gaten moet boren in beton, baksteen of steen gebruikt best een klopboormachine. Hij is ook handig voor het boren in hout en metaal. Zoek je een universeel gereedschap dat alle soorten materiaal aankan, dan is de Makita XPH012 18V LXT Lithium Ion Hammer Driver-Drill Kit met 2 Accu’s en oplader een van onze top keuzes, want hij heeft twee accu’s zodat je niet hoeft te wachten tot je accu opgeladen is voor je aan een ander project begint.

Op basis van welke criteria moet je een hamerboor kopen?

Het eerste waar je op moet letten is het vermogen van je boormachine. Je moet er zeker van zijn dat hij elke klus aankan die je hem toewerpt, of het nu licht of zwaar werk is. Bedenk vervolgens hoe vaak en voor welk doel je dit gereedschap denkt te gebruiken? Als het meeste van je werk rond het huis zal zijn, dan zou een basismodel volstaan, maar als je van plan bent professioneel bouwwerk te doen, kijk dan uit naar iets krachtigers en duurzamer, zoals een klopboormachine met slagfunctie. Bedenk ook dat groter niet altijd beter is als je kiest tussen snoer- vs snoerloze boormachines, dus neem al deze dingen in overweging voor je een beslissing neemt.

Het gewicht van het product is een belangrijke factor om rekening mee te houden. Ook moet je naar het materiaal en de montagekwaliteit van een hamerboor kijken voor je hem koopt.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een hamerboormachine?

Voordelen

Hamerboren zijn ontworpen om door beton, baksteen en steen te boren. Ze hebben een hamerende actie die helpt het materiaal waarin geboord wordt in kleinere stukjes te breken zodat het gemakkelijker kan worden verwijderd. De hamerwerking geeft ook een groter koppel voor het boren in hardere materialen zoals metselwerk of rots. Een standaard elektrische boormachine met snoer zal op dit soort oppervlakken niet werken zonder een soort hulpstuk of aanpassing, omdat ze niet genoeg kracht leveren om er effectief in door te dringen.

Nadelen

De hamerende werking van een boormachine kan erg hard zijn voor het materiaal waarin geboord wordt. Dit geldt vooral voor zachtere materialen zoals hout, plastic en gipsplaat. Bits slijten er ook veel sneller door dan bij andere boren omdat ze harder moeten werken om door deze soorten materiaal te komen.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Bosch Professional
  • Bosch Professional
  • DEWINNER

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Boorhamer in onze review kost ongeveer 37 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 134 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies