Laatst bijgewerkt: 08-10-2021

Onze selectiecriteria

7Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

30Verzamelde opmerkingen

“Het leven is dat wat na de koffie begint” Ik weet zeker dat we allemaal wel iemand kennen die deze uitdrukking gezegd heeft, misschien hebben we het zelf ook wel eens gezegd.

Voor velen van ons is koffie bij het ontwaken ’s morgens een van de meest bijzondere momenten van de dag, waarbij we een paar minuten kunnen stilstaan en genieten van het proces van het maken van deze aromatische drank.

Daarom heeft Bosch de laatste jaren besteed aan het moderniseren en verbeteren van zijn producten en diensten in de sector huishoudelijke apparatuur, waaronder de koffiezetapparaten.

De Duitse onderneming gelooft dat een bedrijf altijd in voortdurende innovatie en ontwikkeling moet zijn, en producten moet aanbieden die het dagelijks leven van de mensen gemakkelijker maken.
Belangrijk om te weten

 • Bosch koffiemachines zijn uitgerust met de beste geavanceerde technologie en de meest zachte en precieze koffiebereiding die mogelijk is.
 • Er zijn drie soorten Bosch koffiemachines: druppelkoffiemachines, capsule koffiemachines zoals de beroemde Tassimo serie, en geïntegreerde koffiemachines.
 • Ze zijn gemakkelijk te bedienen en praktisch van formaat, en bieden in enkele ogenblikken een grote verscheidenheid aan koffie en drankjes.

Beste Bosch koffiezetapparaat: Onze selectie

Bosch biedt een ruime keuze aan modellen, uitvoeringen en soorten koffiemachines, maar elk exemplaar is gemaakt met verschillende kwaliteiten en functies. Daarom is het heel belangrijk dat we een selectie maken van onze favoriete Bosch koffiemachines. We hopen dat deze lijst je zoektocht vergemakkelijkt en dat je uiteindelijk een doeltreffende en geschikte aankoop doet.

Winkelgids: Wat je moet weten over de Bosch koffiemachine

Als je in je dagelijks leven prioriteit geeft aan het bereiden van een goede koffie die met rust en zorg bereid is, is het belangrijk dat je een koffiemachine kiest die goed bij je smaak en behoeften past. Hieronder bekijken we enkele heel belangrijke punten om je te helpen de juiste aankoop te doen.

Koffie en zijn psychologische component in onze samenleving. (Bron: Fahmi Fakhrudin: nzyzAUsbV0M/ unsplash)

Hoe is Bosch ontstaan?

De firma Bosch waagde zich meer dan een eeuw geleden in de autowereld vanuit zijn hoofdkantoor in Barcelona. In de loop der jaren heeft de onderneming zich echter geleidelijk omgevormd en gediversifieerd naar andere sectoren van de bevolking, zoals de sector huishoudelijke apparaten.

De Bosch Groep heeft zijn hoofdkantoor nu in Madrid en heeft 20 vestigingen in Spanje.450 miljoen euro in Spanje en schept banen voor bijna 9.000 mensen.

De aandacht van de onderneming gaat nu vooral uit naar het aanbieden van moderne, hoogwaardige producten en diensten op de gebieden van ons leven waaraan we de meeste prioriteit geven, zoals het huis, het werk en de auto. Vandaar de slogan “Bosch, innovation for your life”.

Welke soorten Bosch koffiemachines zijn er?

Er wordt momenteel een grote sprong voorwaarts gemaakt bij de fabricage van Bosch koffiemachines, zozeer zelfs dat de soorten zijn uitgegroeid tot deze beroemde drie soorten die nu naast elkaar bestaan

 1. Druppel. Dit type koffiezetapparaat wordt gekenmerkt door het gebruik van elektriciteit voor de koffiebereiding. De procedure is eenvoudig, je doet water in het reservoir en met behulp van elektriciteit wordt de gemalen koffie verwarmd tot hij dankzij een filter espressokoffie wordt.
 2. Geïntegreerd. Deze lijken het meest op die we gewoonlijk aantreffen als we een willekeurige koffieshop in onze stad binnengaan, want ze kunnen allerlei soorten koffie maken (espresso, met melk, cappuccino…), behalve dat deze uitsluitend voor thuis ontworpen zijn. In het geval van Bosch inbouwkoffiezetapparaten hebben ze een intelligent verwarmingssysteem, d.w.z. dat het een huishoudelijk apparaat is dat een of meer kopjes koffie zet, rekening houdend met de temperatuur en het aroma, naast andere details.
 3. Capsule. Ze werken op dezelfde manier als de druppelkoffiemachines, met dit verschil dat ze sneller en efficiënter zijn bij het omzetten van gemalen koffie in vloeibare koffie. In slechts enkele seconden, als de capsule in het overeenkomstige compartiment is geplaatst, gaat een krachtige drukpomp over tot het zetten van de koffie.

Wat zijn de voor- en nadelen van een Bosch koffiemachine?

Welke Bosch koffiemachine je ook kiest, ze zal je een bijzondere en bevredigende ervaring bezorgen. Daarom behoren hun koffiemachines tot de best verkochte. De volgende tabel geeft je meer informatie over hun voor- en nadelen:

Voordelen
 • Ruime keuze aan koffiebereidingsmogelijkheden
 • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Gemakkelijk reservoir vullen
 • Onmiddellijke bereiding, Geen wachttijd
 • Toestellen met Intellifresh
 • Intellibrew apparaten, vooruitstrevende, intelligente technologie
 • Hun formaat is ontworpen om ruimte in huis te besparen
 • Sommige hebben een verstelbare kopsteun, zodat ze geschikt zijn voor alle soorten kopjes en glazen, ongeacht hun grootte.
Nadelen
 • De prijs van hun capsules. Sommige complexere dranken vereisen 2 capsules voor het zetten, wat op den duur een hogere uitgave kan betekenen
 • Sommige maken een beetje lawaai.

Hoe gebruik je een Bosch koffiemachine op de juiste manier?

Bij het bereiden van een heerlijke koffie hangt de werkwijze af van het type Bosch koffiemachine dat je hebt. Dit zijn de verschillende gebruiksmogelijkheden, volgens de drie soorten die er zijn:

Koffiezetapparaat Geïntegreerd koffiezetapparaat Capsule koffiezetapparaat
1. Giet 100 ml koud water voor elk kopje koffie en zet het filter op zijn plaats. 1. Zodra de koffiemachine is ingeschakeld, moeten we op het aanraakscherm kijken waar we het soort koffie moeten kiezen dat we willen bereiden (latte macchiato, cappuccino) 1. Eerst zetten we een beker op zijn plaats.
2. Doe de gemalen koffie op het filter (gewoonlijk 1 afgestreken eetlepel of 5 gram per 100 milliliter water) en zet het koffiezetapparaat aan. 2. We kiezen gewoon de opties die beschikbaar zijn op het intelligente scherm, het soort boon en de intensiteit (mild of double shot), de hoeveelheid koffie, de temperatuur, enz. 2. In het compartiment waar de koffiecapsules worden geplaatst, moet nu een reservoir met vers water worden geplaatst om een beter resultaat te verkrijgen. We zetten het koffiezetapparaat aan en wachten tot het warm wordt.
3. Als het stopt met druppelen, is het klaar. 3. Tenslotte plaatsen we ons kopje, drukken op de startknop en de koffiemachine doet al het werk voor ons. 3. Gebruik nog geen koffiecapsules, maar spoel de koffiemachine met water. Verwijder daarna gewoon het water dat uit de machine is gekomen.
4. Het is belangrijk dat de koffie die in het filter is gebruikt, wordt weggegooid bij het organisch afval. 4. Zodra de koffiemachine ons meldt dat onze koffie klaar is, kunnen we hem uit de machine halen. 4. Tenslotte is het tijd om onze koffiecapsule te kiezen en deze in de machine te plaatsen met het kopje stevig op zijn plaats. En onze koffie is klaar.

Hoe maak je een Bosch koffiemachine schoon?

Het is heel belangrijk dat je je Bosch koffiemachine regelmatig schoonmaakt of ontkalkt. Het is heel eenvoudig in het geval van druppelkoffiemachines, want we verwijderen gewoon het filter met de koffie en wassen de rest van de onderdelen van het apparaat met de hand af.

En in het geval van Bosch geïntegreerde koffiemachines, die als een keukenrobot werken, geven ze op hun aanraakscherm aan wanneer het nodig is schoon te maken en ook de stap-voor-stap instructies worden op het scherm correct uitgelegd.

Maar voor capsule koffiemachines is de procedure langer en handmatig, dus we leggen het hieronder in detail uit

 1. Eerst verwijderen we de lekbak en zetten er een grote bak van ongeveer 500 milliliter inhoud voor in de plaats, waarin het schoonmaakwater zal vallen.
 2. Anderzijds moet het waterreservoir dat in Bosch koffiemachines zit, gevuld worden tot aan de maatstreep die door het ontkalkingssymbool wordt aangegeven. Dit is het moment om het ontkalkingspoeder, bicarbonaat of witte azijn aan het water toe te voegen.
 3. Zet het bakje op zijn plaats, op de zijkant van het apparaat, en leg de reinigingsschijf (meestal geel) in het vakje waar de koffiecapsules in zitten.
 4. Raak de startknop aan en wacht 20 tot 30 minuten. Er zijn drie knoppen met drie symbolen, in verticale positie. Als de onderste knop een continu rood lichtje heeft en de bovenste knop een oranje lichtje, betekent dit dat de reiniging klaar is.
 5. Daarna hoeven we alleen nog maar de watercontainer goed schoon te maken om alle sporen van azijn, bicarbonaat of chemische ontkalker te verwijderen.

Nu moeten we het tweede deel van de reiniging uitvoeren

 1. We plaatsen het lekbakje weer, en zetten er een leeg bakje op met een inhoud van 250 milliliter (niet 500 milliliter zoals bij de vorige gelegenheid).
 2. Aan de andere kant vullen we de watercontainer tot aan de streep die 500 milliliter aangeeft en we verplaatsen de reinigingsschijf niet van waar hij stond.
 3. We raken de startknop aan en onze koffiemachine wordt schoongemaakt. Deze procedure moet driemaal gedaan worden, dus de startknop wordt driemaal ingedrukt.
 4. Tenslotte verwijderen we de reinigingsschijf en dat is het, onze ontkalking is voltooid.

Om te ontkalken kun je de traditionele methode kiezen, met zuiveringszout of witte azijn. Maar als je een meer chemische optie verkiest, kun je kiezen voor speciale ontkalkingspoeders voor koffiemachines.

Welke alternatieven zijn er voor de Bosch koffiemachine?

Op dit moment concurreert het merk Bosch huishoudelijke apparatuur op de markt met andere grote merken die soortgelijke, hoogwaardige producten aanbieden. Het is echter onwaarschijnlijk dat je capsules van andere merken vindt die compatibel zijn met de capsules van Bosch koffiemachines, want Bosch werkt met unieke capsule schijven, de zogenaamde “T-Discs”, die voorzien zijn van een streepjescode.

Maar als je niet op zoek bent naar gelijkenis qua capsules, is er geen probleem om te kiezen voor andere merken die alternatieven zijn voor Bosch koffiemachines. Delonghi, Alessi en Nescafé’s Dolce Gusto zouden bijvoorbeeld prima opties zijn, omdat ze erg op elkaar lijkende systemen delen en allemaal een breed scala aan dranken aanbieden.

De sleutel is om de koffie te vinden die het beste bij je past (Bron: Jenny Ueberberg: 4TasyqJop_g/ unsplash)

Welke accessoires worden meestal bij een Bosch koffiemachine geleverd?

Voor nog meer plezier bij het gebruik van een Bosch koffiemachine biedt het merk zijn consumenten de mogelijkheid de volgende extra accessoires of toevoegingen te kopen

 • Barista stijl containers. Als je een koffieliefhebber bent en graag je eigen koffie zet, heeft Bosch speciale houders zoals glazen karaffen en melkopschuimers.
 • Ontkalkingsoplossing. Deze formule verlengt de levensduur van koffiemachines en voorkomt dat er zich kalk in ophoopt.
 • Filters. Zowel water- als wegwerppapierfilters voor koffiemachines.
 • Koffiemolen. Dit is een werktuig dat gespecialiseerd is in het met grote precisie malen van koffiebonen, terwijl de smaak en het aroma bewaard blijven.
 • Speciale koffiezakjes. Als je je koffievoorraad moet aanvullen, kun je bij Bosch terecht voor gemalen koffiebonen van hoge kwaliteit.
 • T-Discs” schijfhouders. Met dit apparaat, dat een minimalistische vormgeving heeft, kunnen koffiecapsules op de juiste manier in verschillende vakken worden opgeborgen.

Aankoopcriteria

Om goede koffie te zetten moet je een goede koffiemachine kiezen, gebaseerd op je verwachtingen, dus moet je rekening houden met een aantal aspecten om tot een goede aankoop te komen. In het volgende gedeelte hebben we de meest relevante criteria samengebracht:

Capaciteit

Wat het volume van je Bosch koffiezetapparaat betreft, hangt je aankoopkeuze af van je koffiezetbehoeften.

Als u Kies er een die
Een compacte mini-koffiemachine voor één persoon. Hebben een volume van 0,49 liter.
Een klein koffiezetapparaat, maar met een breder assortiment aan koffiesoorten. 0,5-0,99 liter in volume zijn.
Een middelgrote koffiemachine met een breed assortiment dranken en merken. Hebben een volume van 1,0-1,49 liter.
Een koffiezetapparaat met een capaciteit van 4 tot 12 kopjes met modernere functies zoals waterpeilweergave of digitale timer. Hebben een volume van 1,5-1,99 liter.
Een koffiezetapparaat dat tot 40 soorten dranken kan bereiden, samen met een Intellibrew technologiesysteem. Een volume hebben van 2,0 liter of meer.

Materiaal

Na een lange analyse zijn wij tot de conclusie gekomen dat er twee materialen zijn die zeer gangbaar zijn bij de fabricage van Bosch koffiemachines: roestvrij staal en kunststof.

Het eerste materiaal wordt steeds meer gebruikt, aangezien er twijfels zijn gerezen over plastic en de mogelijke schadelijke gevolgen daarvan in dit soort toestellen.

Niet alle koffiezetapparaten van kunststof hoeven echter een probleem te zijn, want er zijn er die ondanks hun materiaal van hoge kwaliteit zijn, u hoeft er alleen maar naar op zoek te gaan.

Vorm van de verrichting

Een ander belangrijk aspect waarmee u rekening moet houden bij de aankoop van een Bosch koffiezetapparaat is de methode die u wilt kiezen voor het maken van uw dranken.

Daartoe hebben we de volgende vergelijkingstabel gemaakt, om gemakkelijker de voor- en nadelen van elke koffiemachine en de bijbehorende werkingswijze te kunnen zien

 • Traditionele pomp
Voordelen
 • Goede consistentie in de room van de melk dankzij de sterke druk van de pomp
 • Combineert traditie en moderniteit in het ontwerp
 • Gebruik van roestvrij staal.
Nadelen
 • Ze worden gemakkelijk vuil
 • Er kunnen niet meer dan 2 kopjes tegelijk mee bereid worden.
 • Automatisch
Voordelen
 • Programmeerfunctie voor drank in één stap
 • Kan elke soort koffiebonen gebruiken
 • Onberispelijke reinheid
 • Geavanceerde technologie
 • Ideaal voor huishoudens met grote gezinnen.
Nadelen
 • Geen mogelijkheid om het malen en zetten van koffie volledig te regelen
 • Moet wekelijks grondig schoongemaakt worden.
 • Superautomatisch
Voordelen
 • Werkt met koffiebonen, natuurlijker
 • Zeer gemakkelijk te bereiden
 • Koffie blijft maandenlang vers dankzij het capsuleformaat
 • Mogelijkheid om de melk te verwarmen met een stoomstraal
 • Gemakkelijk schoon te maken.
Nadelen
 • Ze hebben hun eigen capsules, vervaardigd door dezelfde firma, er kunnen geen andere capsules gebruikt worden.Capsules zijn duurder dan gemalen koffie.

Interface input

Deze term kan nogal ingewikkeld klinken, maar interface input is eenvoudigweg de functionele en fysieke verbinding tussen twee apparaten die onafhankelijk van elkaar werken.

In dit geval zijn die twee apparaten de mens en de Bosch koffiemachines, die via een interface met elkaar communiceren. Het is daarom belangrijk de aandacht te vestigen op de twee soorten ingangen die op deze toestellen bestaan

 • Knoppen. Dit is een traditionele en heel gebruikelijke methode bij Bosch koffiezetapparaten. Dit is een klein, meestal rond, onderdeel dat deel uitmaakt van bepaalde elektronische apparaten. Als we deze toets indrukken of draaien, worden de functies van het apparaat heel gemakkelijk in- of uitgeschakeld.
 • Aanraakscherm. Dit hulpmiddel maakt interactie mogelijk tussen de gebruiker en het elektronische apparaat. Als iemand het scherm aanraakt, interpreteert het een reeks gegevens die aanleiding geven tot de verschillende functies van de koffiemachine. Bij de keuze van de koffiesoort bijvoorbeeld, is dit scherm een grote hulp.

Bosch koffiemachines en hun diverse toevoegingen die je keuken revolutionair zullen veranderen. (Bron: Kevin Schmid: ftA71vetxuo/ unsplash)

Extra functies

Bosch koffiemachines, die de drie soorten omvatten die er zijn (capsule, druppel en geïntegreerd), hebben een reeks speciale functies die onze koffie een meerwaarde geven. Dit zijn enkele van de meest relevante

 • Programmeerbaar. Met deze functie zullen we onze koffie klaar kunnen hebben in de ochtend of op het uur dat we het meer nodig hebben, dankzij de klok die in de Bosch koffiemachines is ingebouwd en die het begin van de bereiding programmeert.
 • Intellibrew. In het geval van Bosch capsule koffiemachines, met name die uit de Tassimo serie, hebben deze een gepatenteerde barcode technologie die bekend staat als “T-Discs”, en zo informatie geeft over de drank die je wilt hebben. Het Intellibrew systeem zorgt voor de ideale hoeveelheid water, temperatuur en brouwtijd.
 • Melkopschuimer. Dit gebruiksvoorwerp belucht de melk, waardoor een romigere en vastere textuur ontstaat, ideaal voor het bereiden van cappuccino’s of drankjes waarin de melkroom de overhand heeft op de koffie.
 • Kopjeswarmer. Het houdt je drankje warm voor het geval je het niet kunt drinken op het moment van de bereiding.
 • Home Connect. Dit is een mobiele toepassing via wifi waarmee we ons Bosch geïntegreerde koffiezetapparaat vanaf onze telefoon of tablet kunnen beheren en bedienen. Bijvoorbeeld de automatische uitschakelfunctie.
Als je een capsule koffiemachine van het merk Bosch zoekt, worden die van de “Tassimo” lijn zeer gewaardeerd.

Je kunt er niet alleen de typische koffie mee bereiden, maar het zijn ook koffiemachines die geschikt zijn voor het maken van dranken als infusies en bonbons, en ze zijn zelfs compatibel met de chocoladecapsules van de bekende merken Milka en Suchard.

Samenvatting

Bosch koffiemachines zijn een toonbeeld van innovatie, ontwerp, onderzoek en ontwikkeling. Meer weten over hun producten en eigenschappen helpt je de ideale koffiemachine voor thuis te kiezen.

Of je budget nu hoog of laag is, je vindt zonder probleem de perfecte Bosch koffiemachine voor jou, want ze zijn er in alle soorten en uitvoeringen, met een breed scala aan functies en smaken.

Als je gepassioneerd bent door de wereld van barista’s en koffie, of gewoon veel waarde hecht aan de kleine details van het dagelijks leven en graag koffie van hoge kwaliteit wilt zetten, wacht dan niet langer en haal je eigen Bosch koffiemachine in huis!

(Bron van de afgebeelde foto: klotz: 98425138/ 123rf)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies