Laatst bijgewerkt: 07-06-2022

Onze selectiecriteria

22Onderzochte producten

44Bestede uren

21Beoordeelde onderzoeken

85Verzamelde opmerkingen

Een bouwlamp is een soort licht dat op de werkplaats gebruikt wordt. Ze zijn zo ontworpen dat ze meer warmte afgeven dan licht, en dat maakt ze perfect voor gebruik op bouwterreinen of andere plaatsen waar veel omgevingslawaai is, zoals fabrieken. De lampen zijn ook zo ontworpen dat ze gemakkelijk verplaatst kunnen worden zonder dat ze beschadigd worden, zodat je je nooit zorgen hoeft te maken dat je werk onderbroken wordt doordat er iets omvalt omdat iemand tegen een van deze lampen stootte.
Bouwlamp: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste bouwlamp: Onze selectie

De uiterst handige led werklamp met 1000 lm

De uiterst handige led werklamp met 1000 lm is heel gemakkelijk op te laden dankzij de geïntegreerde batterij (li-ion batterij 3.7 v/2.6 ah met laadindicator) via de bijgeleverde usb laadkabel (type a/c). Deze compacte led bouwlamp heeft een brandtijd van tot 13 uur en heeft een powerbank functie – de perfecte voeding voor je smartphone of andere mobiele apparaten (usb laadpoort 1a). De oplaadbare campinglamp heeft 3 standen: 100% 50% en 10% licht voor een langere brandtijd – ideaal voor veelzijdig gebruik in huis, tuin, op de camping of bij allerlei buitenactiviteiten. Het is ook een uiterst compacte ip65 led werkschijnwerper (stofdicht en waterdicht) met inklapbare beugel om neer te zetten of praktisch te bevestigen aan brennenstuhl statieven.

Bosch GLI18V-2200C: Professionele 18v Snoerloze Werklamp

De Bosch GLI18V-2200C is een professionele 18v snoerloze werklamp die ultieme prestaties en maximale vrijheid biedt. Hij is robuust dankzij een batterijdeksel en beschermende afdichting, en dus beschermd tegen stof en spatwater (IP64). De toolbox app voor de smartphone toont alle mogelijke combinaties. De werklamp heeft een lange werktijd dankzij twee instelbare helderheidsniveaus. De levering omvat de werklamp, doos, 2×2.0 Ah batterijen, en oplader AL1860CV.

Brennenstuhl Mobiele LED Bouwlamp

De brennenstuhl mobiele led bouwlamp 360deg met 50w vermogen en 5m kabel is de perfecte oplossing voor continu buitengebruik, dankzij de IP54 beschermingsklasse (stof- en spatwaterdicht) en oliebestendige RN kabel. De robuuste en stabiele schijnwerper is gemaakt van een breukvaste en slagvaste kunststof behuizing met een spatwaterdichte contactdoos en zelfsluitend deksel – ideaal voor schilderwerk of op bouwplaatsen. De schijnwerper kan bediend worden via de aan/uit schakelaar, waarmee je ook de verschillende lichtfuncties kunt kiezen (100 – 50%).

LED Fluter – De perfecte werklamp voor plaatsen zonder stroom

De LED Fluter is de perfecte werklamp voor plaatsen waar geen stroomaansluiting is. Met zijn geïntegreerde li-ion batterij en efficiënte reflector biedt hij tot 62 meter reikwijdte en 3.820 lux aan verlichtingskracht. De robuuste aluminium behuizing en hoogwaardige kunststof beschermhoeken maken hem stootvast en spatwaterdicht volgens de IP64 norm, zodat hij zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Met de stabiele draaggreep kun je de lamp in je hand houden of aan een haak hangen, terwijl je met de verstelbare beugel de lichtbundel in een ideale hoek kunt richten. Je kunt kiezen uit twee lichtintensiteitsstanden – 100% verlichtingsvermogen (3,5 uur) of 50% spaarstand (6,5 uur) – met een gemakkelijke aan/uit schakelaar. Dankzij het koud witte licht (6.500K) is hij ideaal voor het verlichten van bouwplaatsen, werkplaatsen, garages of kelders.

Bouwlamp: Vaak gestelde vragen

Welke soorten bouwlampen zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten bouwlampen, de eerste is een gloeilamp en de tweede is een fluorescentielamp. De gloeilamp bestaat al jaren, maar hij heeft enkele nadelen, zoals een hoge warmteafgifte die gevaarlijk kan zijn voor mensen die in de nabijheid werken. Deze soort verlichting geeft ook veel verblinding, waardoor het moeilijk is duidelijk te zien wat je aan het doen bent. Fluorescentielampen daarentegen produceren heel weinig warmte, ze geven niet veel schittering af zodat het zicht er niet door wordt beïnvloed en ze gaan langer mee dan hun tegenhanger – tot 10 keer langer.

De beste bouwlamp zal een stevige constructie hebben en bestand zijn tegen de elementen. Ze moet ook gemakkelijk te gebruiken zijn, met een aan/uit schakelaar die gemakkelijk bereikbaar is. Een goede lamp zal ook veel licht geven voor je werkruimte, zodat je goed kunt zien wat je doet.

Wie moet een bouwlamp gebruiken?

Iedereen die op een bouwplaats werkt, of op een andere plaats waar geen elektriciteit is. Hiertoe behoren mensen die op boerderijen en ranches werken, maar ook mensen die rond het huis werken, zoals verbouwingsprojecten. Bouwvakkers zullen deze lamp heel nuttig vinden voor hun behoeften, want hij kan hen licht geven wanneer ze dat het meest nodig hebben – ’s nachts. Hij is ook heel geschikt voor kampeertochten, want je hoeft je geen zorgen te maken over lege batterijen of over een stopcontact. Je laadt je lantaarn op zonne-energie gewoon op voor je de wildernis intrekt en gebruikt hem dan wanneer je wat extra licht wilt bij het opzetten van het kamp of het koken boven een vuurtje.

Op basis van welke criteria moet je een Bouwlamp kopen?

Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden bij het zoeken naar de perfecte Bouwlamp. De prijs is een voor de hand liggende overweging, maar je moet ook kijken naar hoe een bedrijf zijn winst gebruikt en of ze al dan niet aan liefdadigheid schenken. Je kunt al deze informatie zien op Charity Navigator, zodat je weet waar je geld naartoe gaat voordat je doneert.

Er zijn veel factoren die je moet overwegen bij het vergelijken van een Bouwlamp. Het is belangrijk de kwaliteit van de materialen, de duurzaamheid, en de prijs te vergelijken, evenals de beoordelingen van klanten, voordat je een willekeurig product online koopt. We raden je aan hiermee rekening te houden bij het doorlezen van onze top bouwlamp bespreking, om een weloverwogen beslissing voor je behoeften te nemen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Bouwlamp?

Voordelen

Bouwlampen zijn ontworpen om een helder, wit licht te geven dat gemakkelijk is voor de ogen. Ze kunnen lange tijd gebruikt worden zonder vermoeide of vermoeide ogen te veroorzaken. In de bouw zijn er veel taken waar arbeiders duidelijk en nauwkeurig moeten zien om hun werk veilig en doeltreffend te kunnen doen, zoals schilderen, lassen, timmerwerk enz. Een lamp van goede kwaliteit maakt deze klussen gemakkelijker door uitstekende lichtomstandigheden te bieden, waardoor je je aandacht kunt richten op wat je doet, in plaats van te worstelen met slecht zicht door ontoereikende verlichting.

Nadelen

De nadelen van een bouwlamp zijn dat ze niet dezelfde lichtopbrengst hebben als andere soorten lampen. Ze zijn ook niet erg helder, zodat je misschien meerdere lampen moet gebruiken om voldoende verlichting voor je project te krijgen.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • HYCHIKA BETTER TOOLS FOR BETTER LIFE
  • Brandson

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Bouwlamp in onze review kost ongeveer 3 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 291 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies