Laatst bijgewerkt: 20-08-2021

Het bekendst in de wereld van het mannenondergoed zijn de boxershorts. Snel herkenbaar aan hun wijde snit en korte pijpen, lijken ze erg op gewone broeken. Een soortgelijke variant werd vroeger door professionele boksers bij wedstrijden gedragen; het ondergoed lijkt er sterk op, vandaar de naam. Deze worden echter niet tijdens het eigenlijke sporten gedragen.

Boxershorts voor heren zijn een goed model voor alledag en geschikt voor elk figuurtype. Hier helpen we je een beslissing te nemen die bij je past. We geven je een globaal overzicht met veel voorkomende vragen en hun antwoorden over het onderwerp boxershorts voor mannen. Zo heb je de essentiële feiten.
Beste Boxershorts heren: Onze selectie

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Hier hebben we de belangrijkste vragen voor je verzameld en beantwoord. Dit zal je helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Welke soorten boxershorts zijn er voor mannen?

Boxershorts voor mannen hebben een wijdere snit, een elastische tailleband, langere broekspijpen en meestal een gulp. Ze zijn er in verschillende vormen.

  • effen boxershorts: Boxershorts bedekken de heupen tot halverwege de dij. Hier sluiten de broekspijpen goed aan door een extra elastische tailleband in de broekspijpen.
  • wijde boxershorts: Deze hebben langere broekspijpen, die vaak bijna tot de knieën komen. De broekspijpen omsluiten hier de benen tamelijk losjes.

Door de wijde snit zijn ze meestal zichtbaar bij een dunne broek. Als je een pak wilt dragen, is het beter nauwsluitend ondergoed te kiezen.

Boxershorts voor heren zijn ideaal voor loszittende kleding.
De opening kan meestal weer gesloten worden met knoppen. Een ritssluiting wordt zelden of nooit gebruikt.

Hoe vind ik de juiste boxershorts voor mannen?

Als het om ondergoed gaat, gaat het erom hoe je je voelt. Waar voel je je het prettigst in? Wat is voor jou comfortabeler? Boxershorts voor mannen, slipjes of iets heel anders? De hipster of kofferversie is een goede middenweg.

Als je veel aan sport doet kun je daarvoor herenslips dragen en heren boxershorts voor algemeen dagelijks gebruik. Dat is jouw keuze.

Als je helemaal geen idee hebt wat je wilt, pas dan verschillende modellen. Bovendien kun je een online test doen.

Hoe verzorg en reinig ik mijn boxershorts voor mannen?

Ondergoed moet regelmatig verschoond en schoongemaakt worden. Afhankelijk van je dagelijkse routine zullen sommigen hun ondergoed vaker moeten verschonen dan anderen. Elke ochtend na het douchen moeten boxershorts voor mannen normaal verschoond worden.

Als je regelmatig sport of meer zweet, moet je je heren boxershorts onmiddellijk na het douchen omkleden. Als je regelmatig sport of in het dagelijks leven veel zweet, moet je je ondergoed verwisselen in de volgende douche.

Keer de boxershorts voor heren vóór het wassen binnenstebuiten, zodat de motieven tijdens het wassen niet beschadigd worden.

Aan de binnenkant van de rug van de boxershorts voor heren vind je een klein etiket met de aanbevolen wasmethode.
Als je het al verwijderd hebt, kun je het merk en model in een zoekmachine op het internet invoeren om de juiste wasmethode te vinden.

Kan ik zonder problemen slapen, zwemmen of sporten in boxershorts voor mannen?

Ondergoed voor dagelijks dragen of slapen moet gemaakt zijn van een ademende stof, zoals katoen. Als je boxershorts voor heren gebruikt van een materiaal dat niet ademt, kun je oververhit raken. Op lange termijn kan dit negatieve effecten hebben, maar dat is niet bewezen.

In de zwemzaal, het openluchtzwembad of andere badinrichtingen is het gewoonlijk ongewenst om in de buurt van het water gewone kleren te dragen, ook ondergoed. Het is ook ongewenst ondergoed onder je zwemkleding te dragen. Het is beter een zwembroek te dragen, want die is hygiënischer en het materiaal is er het meest geschikt voor, in tegenstelling tot gewone mannenboxershorts. Bij een meer is het aan jou, zolang er geen regels tegen zijn.

Als je in het dagelijks leven of bij het sporten in het algemeen veel beweegt, is een herenslip of een nauwsluitende versie van ondergoed hier meer aan te bevelen. Veel beweging kan het oncomfortabel onthullend maken in het onderste gebied. Als het je niet stoort en je vindt het comfortabel, dan kun je het natuurlijk negeren en tijdens het sporten boxershorts voor heren dragen. Het ligt altijd aan je gemoedstoestand.

Samenvatting

De vuistregel hier is: wat voor jou comfortabel is past het best. Boxershorts voor mannen zijn een broekachtige versie van ondergoed. Ze worden gekenmerkt door een wijde snit en lange broekspijpen. Deze gaan maximaal tot de knie en bedekken de heupen en het grootste deel van de dij.

boxershorts voor heren zijn geschikt voor dagelijks gebruik. Mannenboxershorts van ademende stof zoals katoen gebruiken goed om in te slapen. Was boxershorts voor mannen altijd volgens de aanwijzingen op het aangehechte etiket en verwissel ze regelmatig.

(Afbeeldingbron: Esteban Bernal / unsplash)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies