Laatst bijgewerkt: 24-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

24Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

74Verzamelde opmerkingen

Welkom! Wervelbaden zijn badkamertoestellen die opvallen door hun functionaliteit en elegantie, want ze vervullen dezelfde functie als gewone badkuipen, maar ze ontspannen ook het lichaam en hebben een heel moderne en verfijnde stijl.

Dit product is ook heel heilzaam om gewrichtsontstekingen te verminderen, spieren te ontspannen, de bloedsomloop te verbeteren, cellulitis te verminderen en een gevoel van rust en ontspanning te geven, naast vele andere voordelen. Er is ook een grote verscheidenheid aan modellen, formaten, ontwerpen en maten.

Daarom gaan we het in dit artikel hebben over de belangrijkste kenmerken van bubbelbaden, inclusief de aspecten die je bij de aanschaf niet uit het oog mag verliezen. We vertellen je ook over hun verschillende kosten, en waar je ze kunt kopen.
Belangrijk om te weten

 • Wervelbaden zijn badtoestellen die dezelfde functie hebben als gewone badkuipen, maar ze hebben ook een elektrisch mechanisme dat warme waterstralen uitwerpt die zeer ontspannend en therapeutisch zijn voor lichaam en geest.
 • Er zijn verschillende soorten hydromassagebaden, waaronder naast de klassieke baden ook zwembaden, cabines en hydromassage spa’s opvallen, die vooral van elkaar verschillen door hun afmetingen, formaten en functies.
 • Het is belangrijk dat je bij de aankoop van een bubbelbad bepaalde factoren niet uit het oog verliest, zoals de verschillende maten, materialen, formaten, functies, en accessoires, naast vele andere relevante aspecten.

Beste Bubbelbad: Onze Selectie

Koopgids: Wat je moet weten over bubbelbaden

Het belangrijkste doel van deze koopgids is dat je de meest relevante kenmerken kent van het product dat je wilt kopen; daarom vertellen we je wat de belangrijkste kenmerken zijn van de bubbelbaden, inclusief hun voor- en nadelen.

Whirlpoolbaden ontspannen het lichaam en bevorderen de veneuze terugvoer.
(Foto: Edvard Nalbantjan / 123rf.com)

Wat zijn whirlpoolbaden en wat zijn hun voordelen?

Wervelbaden zijn badtoestellen die gebruikt worden om te reinigen, maar ook om het lichaam te masseren en te ontspannen door middel van een elektrisch mechanisme dat voortdurend heet water door een reeks sproeikoppen sproeit.

Dit mechanisme, dat het water voortdurend laat stromen, wordt in werking gesteld dankzij een motorpomp die verschillende vermogens kan hebben die de intensiteit van de waterstralen direct beïnvloeden, en daarmee het therapeutische effect dat ze in het lichaam opwekken.

Van de vele voordelen van hydromassagebaden zijn onder meer dat ze de bloedsomloop activeren, cellulitis verminderen, de spieren versterken, de gewrichten soepeler maken en verschillende pijnen en kwalen van het lichaam verlichten. Ze zijn ook zeer geavanceerd en komen in een grote verscheidenheid van modellen, maten, materialen en formaten.

Voordelen
 • Ze bevorderen de bloedsomloop
 • verminderen cellulitis
 • verminderen ontstekingen van de gewrichten
 • ontspannen en ontspannen het lichaam
 • hebben een kalmerend effect
 • zijn zeer elegant en verfijnd
Nadelen
 • Ze zijn niet aan te bevelen voor zwangere vrouwen
 • niet te gebruiken onder invloed van kalmerende middelen
 • nemen veel ruimte in
 • zijn duur

Whirlpool baden, zwembaden, cabines of kuuroorden – Waar moet je op letten?

Er zijn verschillende soorten bubbelbaden, waaronder badkuipen, spa’s, zwembaden en cabines opvallen. Hieronder geven we de belangrijkste kenmerken van elk van hen, zodat je ze kunt vergelijken en het exemplaar kiezen dat het beste bij je belangstelling en budget past.

 • Hydromassage baden. Dit zijn de meest voorkomende varianten van hydromassage samen met spa’s, en ze worden in verschillende maten vervaardigd. Ze hebben sproeiers aan de zijkanten en op de vloer, waaruit stralen warm water komen die door de druk van een motorpomp worden uitgestoten.
 • Hydromassage kuuroorden. Spa’s of jacuzzi’s zijn groter dan bubbelbaden, dus ze vereisen een ander soort installatie. Ze kunnen binnen of buiten het huis staan en hebben meestal zitplaatsen en capaciteit voor drie of meer personen, zodat ze ook wel minibaden genoemd worden.
 • Whirlpools. Hydromassagebaden zijn als grote badkuipen of spa’s, en vereisen gewoonlijk meer dan één motorpomp om voldoende kracht te verwerven om het water met kracht en continuïteit uit te drijven. Hun installatiesysteem is veel ingewikkelder dan dat van de andere varianten. Er zijn uiterst moderne en gesofisticeerde hydromassagebaden, met verlichting, speciale filters om aromatische essences in te plaatsen, radio, Bluetooth, temperatuurregelaar, waterpeilsensor, massageprogramma, en pijpdroging, naast vele andere nieuwe en decoratieve accessoires.
 • Hydromassage cabines. Dit zijn gesloten ruimten die het lichaam masseren door middel van warm waterstralen onder druk, en die meestal ook als sauna fungeren, door de concentratie van warmte en stoom binnenin. Er zijn verschillende formaten en maten, aangepast aan elk type bad.

Wervelbaden zijn uitstekend geschikt voor gewrichten.
(Foto: Kurhan/ 123rf.com)

Aankoopcriteria

In dit laatste deel van het artikel bespreken we de aankoopcriteria die je moet toepassen bij de aankoop van een bubbelbad. Deze informatie zal van groot nut zijn bij het kiezen van het meest geschikte product voor jou, al naar gelang je interesses en behoeften.

Formaten

Whirlpool baden zijn er in verschillende formaten, naar gelang de verschillende stijlen en beschikbare ruimten. Hier zijn de meest voorkomende en meest gebruikte vormen van dit product, zodat je de vorm kunt kiezen die het beste bij je smaak en mogelijkheden past.

 • Rechthoekig.Het rechthoekige hydromassage bad is de meest klassieke en meest gebruikte van allemaal, want het heeft dezelfde eigenschappen als de gewone badkuip, maar met toevoeging van het mechanische systeem dat het lichaam masseert en ontspant door middel van stralen warm water. Er zijn verschillende maten, aangepast aan elke ruimte. Het ronde hydromassagebad wordt ook veel op de markt gebracht, hoewel niet zo veel als het rechthoekige formaat. Hij wordt veel gebruikt voor kuipen van het type spa of jacuzzi, en is echt heel aantrekkelijk en decoratief, hoewel hij door zijn niet erg aanpasbare vorm nogal wat ruimte inneemt. Hoewel het hoekige formaat niet precies op elke plaats past, is hij toch heel comfortabel als je de juiste plaats vindt, want hij kan in een hoek geplaatst worden en zo de beschikbare ruimte optimaliseren, vooral als de kamer erg klein is.
 • Achthoekig. Deze bubbelbaden nemen door hun onregelmatige formaat de meeste ruimte in beslag, en daarom worden ze meestal in grote en ruime kamers gebruikt. Ze kunnen meerdere treden hebben en hebben meestal een capaciteit voor meer dan drie personen.

Er is een grote verscheidenheid aan vormen van bubbelbaden, aangepast aan elk gebruik en elke behoefte.
(Foto: lambros/ 123rf.com)

Materialen

Een belangrijke factor om rekening mee te houden zijn de materialen die voor de vervaardiging van het bubbelbad gebruikt worden, want de kwaliteit, weerstand en levensduur van het bad hangen ervan af. Deze grondstoffen kunnen van metaal of van kunststof zijn, en binnen deze variabelen zijn er verschillende mogelijkheden om uit te kiezen.

 • Gietijzeren kuipen. Ze zijn erg zwaar en houden de warmte van het water vrij goed vast, maar ze hebben een resistente vloer nodig vanwege hun buitensporige gewicht (daarom worden deze soorten bubbelbaden meestal op platforms geplaatst). Het onderhoud is eenvoudig en ze gaan lang mee.
 • Geëmailleerde stalen kuipen. Dit materiaal is veel lichter dan gietijzer en is bestand tegen stoten en krassen, maar houdt niet veel van de warmte van het water vast. Het is ook nogal lawaaierig, dus wordt het niet zo veel op de markt gebracht als andere grondstoffen.
 • Kuipen van synthetische materialen: Acryl. Acryl is een van de meest gebruikte materialen voor de fabricage van hedendaagse whirlpools, omdat het de warmte heel goed vasthoudt, stil is en gemakkelijk te installeren. Voorzichtigheid is echter geboden met schurende schoonmaakmiddelen, want het krast erg gemakkelijk.
 • Fibreglass. Wervelbaden van glasvezel worden tegenwoordig ook veel gebruikt, omdat deze grondstof bekend staat om zijn weerstand, lichte gewicht en lage prijs, waardoor het een prima optie is. Ook is het er, net als acryl, in verschillende vormen en maten.
 • Resin. Dit materiaal kan in twee groepen verdeeld worden: rotomoulded polymeer en polyesterhars. Het eerste wordt gekenmerkt door zijn zachtheid en het tweede door zijn kracht. Beide zijn er in verschillende maten en formaten, aangepast aan verschillende ruimten.

Maten

De afmetingen van het hydromassagebad moeten vooral gekozen worden aan de hand van de beschikbare ruimte in de kamer waar het komt te staan. Hieronder staan de maten bij benadering, hoewel er een ruime keuze aan maten is, aangepast aan elke behoefte.

 • Lengte. Zoals gezegd is er een ruime keuze aan afmetingen van whirlpoolbaden; de standaardlengte varieert echter van 150 cm tot 190 cm. Merk op dat bubbelbaden deze lengtes gemakkelijk kunnen verdubbelen.
 • Breedte. De standaard breedte van whirlpoolbaden is meestal tussen 70 cm en 100 cm, afhankelijk van de verschillende modellen. Zowel de breedte als de lengte kunnen bij bubbelbaden verdubbeld worden, dus je hebt voor deze badvarianten veel ruimte nodig.

Spuitkoppen

Whirlpoolbaden hebben verschillende spuitkoppen waar de warmwaterstralen door naar buiten komen. Het aantal sproeiers en hun plaats beïnvloeden het therapeutisch effect, evenals de verschillende soorten systemen of werkingsmechanismen.

 • Samengeperste lucht hydromassage sproeiers. Dit systeem bestaat uit een injectie van lucht in de sproeikoppen die op de bodem van de kuip verdeeld zijn, met behulp van een compressor. Deze waterstralen hebben een ontspannend effect op het hele lichaam dankzij hun zachte massages.
 • Hydromassagesproeiers met water onder druk. Bij dit type mechanisme wordt water uit de badkuip gehaald en dan onder druk weer in de sproeiers gespoten. Het effect is intens, en geeft verstevigende, ontkrampende en stimulerende massages over het hele lichaam.
 • Lucht- en water-hydromassagesproeikoppen. Deze technologie combineert de twee vorige systemen, zodat we telkens als we het hydromassage bad gebruiken het gewenste mechanisme kunnen kiezen. Een perfecte optie om beide functies aan onze specifieke behoeften aan te passen.

Er is een grote verscheidenheid aan vormen van hydromassagebaden, aangepast aan elk gebruik en elke behoefte.
(Foto: lambros/ 123rf.com)

Vermogen

Hydromassagebaden werken met een motorpomp die verschillende vermogens kan hebben, die de stroomsnelheid van de warmwaterstralen bepalen, en de kracht of intensiteit waarmee ze door de sproeiers worden uitgestoten.

Het vermogen varieert van ongeveer 600 tot 2.200 watt. Grote spa’s of hydromassagebaden hebben vaak meer dan één motorpomp van maximaal vermogen nodig om het totaal aantal kubieke meters dat ze bevatten te voeden.

Extra functies en accessoires

Op de markt vind je hydromassagebaden met extra functies en accessoires die het gebruik ervan vergemakkelijken en elementen leveren die de ontspanning die dit weldadige product biedt nog vergroten. Hier zijn enkele voorbeelden.

 • Verwarmingssysteem. Er zijn bubbelbaden die een verwarmingssysteem hebben dat het water warm houdt. Idealiter kan de temperatuur geregeld worden naar gelang het gewenste effect, want een dompelbad van 30° is stimulerend, van 35° tot 37° verkwikkend, en van 38° tot 39° zeer ontspannend.
 • Onderhoudssysteem. Deze functie is uiterst nuttig en belangrijk, want hij helpt om de leidingen na elk gebruik leeg te maken, en zo te voorkomen dat stilstaand water gaat rotten. Het is van essentieel belang de leidingen in goede conditie te houden om te voorkomen dat ze verstopt raken met vuil of haarresten.
 • Geluid. Hoewel deze functie niet zo belangrijk is als de hierboven genoemde, maakt ze deel uit van de extra elementen die de therapeutische functies van hydromassagebaden aanvullen. Ze kunnen radio, Bluetooth, of andere geluidssystemen hebben.
 • Lights. Lampen behoren ook tot de accessoires die overbodig zijn, maar niet minder interessant en schilderachtig als ze de functies van het hydromassage bad aanvullen en versterken. Kuuroorden of zwembaden zijn de varianten die het vaakst ontspanningslampen bevatten.

Veiligheid

Hoewel bubbelbaden gewoonlijk geen latente gevaren opwekken, zijn er toch bepaalde veiligheidsmaatregelen die in acht genomen moeten worden om elk incident te voorkomen. Hieronder bespreken we de belangrijkste voorzorgsmaatregelen die je moet nemen bij het gebruik van dit toestel.

 • Contactdozen. Het is essentieel dat er geen stopcontacten of schakelaars in de buurt van het bubbelbad zijn, want het water kan er tegen spatten en brand veroorzaken. Er kan ook een storing zijn waardoor het elektrische systeem afgaat en het gevaarlijk is om opgesloten te zitten.
 • Badtijd. Warme baden zijn heel heilzaam om het lichaam te ontspannen, de geest tot rust te brengen, pijn te verminderen en de veneuze terugvoer te bevorderen, naast vele andere voordelen. Het is echter aan te bevelen dompelbaden niet langer dan 20 minuten te laten duren, vooral als het water erg heet is.
 • Zwangere vrouwen. Het is helemaal niet aan te raden voor zwangere vrouwen om in direct contact te komen met heet water stralen, want de druk en de impact van de stralen op het lichaam, gevoegd bij de overdreven hitte, kunnen averechts werken voor de baby.
 • Kinderen. Kinderen mogen in geen enkele soort badkuip alleen gelaten worden, maar in het geval van bubbelbaden moeten de veiligheidsmaatregelen verdubbeld worden om elk soort ongeluk door mechanisch falen van het toestel te voorkomen.
 • Medicijnen. Als je medicijnen hebt genomen waardoor je erg ontspannen of moe bent, is het niet aan te raden het hydromassage bad te gebruiken, omdat de hoge temperaturen, gevoegd bij de diepe toestand van ontspanning, je kunnen doen flauwvallen of tijdelijk het bewustzijn kunnen verliezen.

(Uitgelichte foto: Kurhan / 123rf.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies