Laatst bijgewerkt: 20-08-2021

De vissershoed aka emmerhoed maakt een comeback, dankzij rappers als Nimo en veel Instagram modellen. De vissershoed is een goed alternatief voor petten en beanies. Vooral in de zomer siert een heren vissershoed vele hoofden. Vissershoeden voor heren zijn er in vele variaties, waaronder bedrukt, oversized, effen en gevlekte camouflage, zodat een vissershoed voor heren bij bijna elke outfit past.

Voor mensen die graag met hun stijl experimenteren en opvallen, is een vissershoed voor mannen een must have. Zelfs voor wie niet graag met zijn stijl experimenteert, is een vissershoed voor heren nog steeds een nuttige hoed vanwege zijn waterafstotende eigenschappen.
Beste Bucket hat heren: Onze selectie

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Het kiezen van de juiste vissershoed voor mannen is niet altijd gemakkelijk, dus helpen we je met de volgende paragrafen gemakkelijker een beslissing te nemen. En we beantwoorden belangrijke vragen over vissershoeden voor heren.

In welke stijlen zijn vissershoeden voor mannen verkrijgbaar?

Afhankelijk van modesmaak en -voorkeur zijn er heren vissershoeden in allerlei stijlen, van oversized vissershoeden tot klassieke waterafstotende vissershoeden zonder opdruk.

 • Vissershoed voor heren met logo/print: De vissershoed met print of logo is de meest voorkomende vissershoed en past wonderwel bij bijna alle outfits. De vissershoed kan heel kleurrijk zijn of gewoon effen met een merklogo
 • Vissershoed voor mannen in camouflage: De camouflage vissershoed past het best bij een outfit met camouflage broeken en T-shirts. Ook zonder camouflage kleding kan de vissershoed in vlekkencamouflage goed bij de outfit passen als je de aandacht op het hoofd wilt vestigen.
 • Vissershoed voor mannen effen zonder logo/opdruk: Als je het liever eenvoudig houdt, moet je eens kijken naar de vissershoeden in effen en zonder logo/opdruk. Ze passen wonderwel bij een effen outfit met weinig kleuren.
 • Oversized vissershoed voor heren: Voor mensen die graag oversized dragen of erg gedurfd zijn in hun stijl, is een oversized vissershoed perfect. Dankzij de enorme afmetingen valt dit exemplaar het meest op onder de vissershoeden, wat garant staat voor veel bekijks.
 • Vissershoed voor mannen Waterafstotend: Als je liever een functionele dan een stijlvolle vissershoed hebt, en je gaat ook echt vissen, dan kun je je hoofd doeltreffend tegen de regen beschermen met een waterafstotende vissershoed, want als je gaat vissen weet je nooit of het zal regenen.

Met zo’n ruime keuze aan vissershoeden voor heren is er voor iedereen wel een te vinden die bij zijn stijl of outfit past. Het belangrijkste bij het kiezen van een vissershoed voor mannen is dat je je helemaal op je gemak voelt. Zolang je je heren vissershoed maar mooi draagt en je hem mooi vindt, maakt het niet uit welke heren vissershoed je gebruikt.

Hoe weet ik dat mijn heren vissershoed past?

In het volgende gedeelte leggen we uit hoe je kunt zien of je heren vissershoed goed past.

 • De vissershoed/bokhoed moet comfortabel op het hoofd zitten en het gezichtsveld niet te veel beperken
 • Moet niet te los op het hoofd zitten
 • Een te grote vissershoed kan het gezichtsveld beperken, maar moet nog wel op het hoofd passen

Dankzij de eenvoudige vorm is het heel gemakkelijk te zien of de heren vissershoed goed past of niet. In het volgende gedeelte bekijken we wat belangrijk is bij het schoonmaken en verzorgen van een vissershoed.

Hoe verzorg en reinig ik mijn heren vissershoed?

Het wassen van een heren vissershoed is gemakkelijk, maar je kunt beter geen droger gebruiken. Anders was je het gewoon in de wasmachine op een lage temperatuur. Als de hoed niet geschikt is voor de wasmachine, was hem dan met een wolwasmiddel of laat hem chemisch reinigen. Voor leren versies zijn chemisch reinigen en een wolwasmiddel bijzonder aan te bevelen. Als dit niet het geval is, doe dan 1/3 – 1/2 fles in de wasmachine en was bij een maximum temperatuur van 35° C.

Stylingtips voor vissershoeden voor heren: Hoe bereik je de perfecte vissershoed-look

Een vissershoed voor heren in je stijl opnemen is betrekkelijk eenvoudig, want er is niet veel dat je fout kunt doen. Voor de meeste gelegenheden kun je een vissershoed voor heren in je outfit verwerken.

 • Een zwarte vissershoed met of zonder logo past perfect bij een all black everything outfit
 • Past goed bij een zwart-witte outfit
 • Street style look gecombineerd met volumineuze sneakers, wijde broek en fanny pack
 • Voor een meer casual look of bij wijde kleding is een grote/oversized heren vissershoed een goede keus
 • Draag in de regen een zwarte vissershoed bij donkere kleren, want de hoed is waterafstotend.
 • Casual look met rode emmerhoed met logo en trenchcoat.

Natuurlijk dienen deze styling tips alleen als inspiratie voor je volgende outfit. Welke vissershoed je wilt combineren en hoe, kun je natuurlijk zelf bepalen naar je persoonlijke smaak.

Samenvatting

Vissershoeden voor mannen zijn een van de beste manieren om je stijl te versterken met een modieus hoofddeksel. Dus als je het voor de verandering eens zonder klassieke petten en hoeden wilt doen, brengt een vissershoed voor heren een nieuw windje in je stijl.

Een vissershoed voor mannen is zowel een nuttige als een stijlvolle hoed, die je outfit sterk kan verfraaien. De verschillende stijlvariaties zijn geschikt voor vele stijlen en outfits, zodat je een vissershoed bijna universeel kunt gebruiken. De eenvoudige vorm van een vissershoed maakt hem gemakkelijk te dragen en schoon te maken.

(Afbeeldingbron: Foto door Joen Nguyen van Pexels)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies