Laatst bijgewerkt: 07-10-2021

Onze selectiecriteria

7Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

30Verzamelde opmerkingen

Voor wie van decoratie houdt, is de gevel van ons huis een belangrijk aspect. Het is altijd moeilijk om een kleur te kiezen voor buitenoppervlakken. Het proces is nog ingewikkelder als we vernissen met bijzondere eigenschappen nodig hebben. Het artikel van vandaag is bedoeld om je te helpen de beste buitenverf te vinden.

We hebben een rigoureus onderzoek gedaan naar de beste mogelijkheden op de markt. Met die informatie hebben we een lijst van aanbevelingen opgesteld die de meest voorkomende problemen aanpakken. Bovendien vind je, zoals altijd, aankoopcriteria die je helpen de beste beslissing te nemen.
Belangrijk om te weten

  • Buitenverven zijn meestal gemakkelijk in het gebruik. Elk merk geeft echter suggesties over hoe je het meeste uit hun producten kunt halen.
  • Bij de aanschaf moet je rekening houden met de omgeving waaraan de oppervlakken zullen worden blootgesteld. Enkele van de meest voorkomende problemen zijn vocht en schimmel.
  • Er zijn verschillende soorten buitenverf voor verschillende ondergronden. Behalve de kleur van de gevel, moet je ook beoordelen of het mengsel goed zal werken.

Beste Buitenverf: Onze selectie

Op zoek naar de beste buitenverf voor je huis, we weten dat iedereen een andere smaak en behoeften heeft. Daarom deden we uitgebreid onderzoek naar de buitenverven met de beste gebruikersbeoordelingen online. Hier is onze selectie:

Koopgids: Wat je moet weten over buitenverf

Als je dit artikel leest, ben je waarschijnlijk geïnteresseerd om meer te leren over buitenverf. Daarom hebben we veel gestelde vragen van gebruikers verzameld. In het volgende gedeelte beantwoorden we deze vragen met behulp van ons onderzoek.

Het is nodig een schoon oppervlak voor te bereiden voor je gaat schilderen. (Bron: Pixabay: 221027/ pexels.com)
Soorten Functie Kenmerken
Beschermend o.a. waterafstotend, vocht- en schimmelwerend Kan extra chemicaliën in het mengsel bevatten. Gemaakt met siliconenhars
Voor hout Speciaal ontworpen voor het conserveren van houten wanden en plafonds Bevat meestal vernis of afdichtende lakken. Meestal waterdicht.
Voor metaal Wordt gebruikt voor het schilderen op oppervlakken zoals leuningen en raamkozijnen Gemaakt van synthetisch email. Ze hebben de neiging om anti-corrosief in de formule te bevatten.

Hoe weet ik hoeveel buitenverf ik nodig heb?

Eenvoudig gezegd hangt de hoeveelheid verf die nodig is af van de ruimte die je wilt schilderen. Eerst moet je analyseren of je oppervlak vochtschade of andere aantasting vertoont. Hierdoor kunnen extra lagen nodig zijn of zelfs aanvullende producten zoals grondverf.

Zowel de textuur als de omvang van het oppervlak zijn punten om rekening mee te houden bij de keuze van een buitenverf.

Ten tweede moet je, om de omvang te kennen, de vierkante meters van het te bedekken oppervlak opmeten. Hiermee kun je je ideale buitenverf vinden, want deze producten komen met exacte specificaties. Door op de verpakking te kijken kun je te weten komen hoeveel per vierkante meter en ook hoeveel lagen er nodig zijn.

Hoe breng je een buitenverf aan?

Het aanbrengen van een buitenverf is eenvoudig. Je zult echter bepaalde stappen moeten volgen en ook de juiste hulpmiddelen moeten gebruiken. In dit artikel hebben we de belangrijkste tips verzameld om het meeste uit je beits te halen en de resultaten te krijgen die je wilt. We verdelen deze tips in 3 centrale punten

  1. Zet het oppervlak in de grondverf: Deze stap is optioneel als er zwakke of stoffige muren zijn. Het is aan te bevelen een laag fixeermiddel aan te brengen, idealiter op waterbasis.
  2. Verdun de verf: Dat is het! Je kunt beginnen de kleurstof met water te mengen. De verhouding van beide stoffen hangt af van het oppervlak en het merk van het product. Meestal is tussen 5% en 10% vloeistof nodig. Deze waarde kan tot 20% verhoogd worden op zeer poreuze oppervlakken.
  3. Toepassing: Voor deze stap heb je wat extra gereedschap nodig. De meest populaire en aanbevolen zijn de roller en de kwasten. De eerste vergemakkelijkt een brede dekking op een snelle manier. Anderzijds worden de laatste gebruikt om nauwe ruimten te bedekken.

Tenslotte kun je extra lagen aanbrengen terwijl de verf droogt. Laat altijd minstens 1 uur tussen de lagen.Op die manierwordt het mengsel goed in de oppervlakken opgenomen.

Zorg dat je het nodige gereedschap hebt om te schilderen. (Bron: Anete Lusina: 4792523/ pexels)

Welke zorg moet je besteden na het aanbrengen van buitenverf?

Als je het meeste uit je product wilt halen en de kleuren van de buitenverf langer intact wilt houden, moet je een extra stap nemen. Dit is de verzorging van je geverfde betonnen muren en vloeren.

Bescherming is de sleutel tot de duurzaamheid van de verf.

Hier is een korte lijst van de producten die je nodig hebt om de buitenruimten te verzorgen

Aankoopcriteria

Een buitenverf kopen kan een ingrijpende beslissing zijn, het wordt immers het gezicht van je huis en vertegenwoordigt dus ook jou. Daarom deden we onderzoek en ontdekten de belangrijkste punten waar je op moet letten voor je een product koopt om je gevel mee te kleuren.

Oppervlak om te verven

Er zijn verschillende oppervlakken die je kunt verven en ook veel mogelijkheden voor elk daarvan. In het algemeen raden deskundigen aan de meest geschikte verf te gebruiken, afhankelijk van de soort ondergrond. Gebruikers kunnen 3 hoofdsoorten tegenkomen, dit zijn: baksteen, hout en metaal. Sommige hebbenechtereen extra glazuur nodig voor buitenvloeren van beton.

Anderzijdsmoet bij dit criterium ook de toestand van het oppervlak in aanmerking genomen worden. Als de muren bijvoorbeeld erg door vocht aangetast zijn, is verf nodig die een speciale behandeling bevat.

Er zijn verschillende soorten buitenverf om je muren en plafonds te beschermen. (Bron: Ksenia Chernaya: 5691630/ pexels)

Dekking

Dit is een ander relevant punt om bij de aanschaf rekening mee te houden. Als buitenverf zou je een hoge dekking verwachten. Dit kan echter veranderen naargelang de behoeften van de gebruiker.

Enerzijds heb jeeen verf met een hoge dekkingsgraad nodig als je een oppervlak vanaf nul wilt schilderen. Wil je daarentegen bijwerken, dan is dit criterium misschien niet je prioriteit.Vermeldenswaard isdat verdunnen met water ook de transparantie van het mengsel neigt te beïnvloeden.

Duurzaamheid

Dit is een belangrijke factor bij de aankoop van bijna elk product. De meeste mensen verwachten dat kleuren minstens een paar jaar meegaan. Dit wordt nog belangrijker als de gebruiker een buitenvloerverf zoekt. Om dit criterium te analyseren is het nuttig beoordelingen van andere klanten te lezen.

Anderzijdskun je je ook een idee vormen van de mate van duurzaamheid op basis van de eigenschappen vande verf.Een glazuur dat schimmel voorkomt zal bijvoorbeeld langer bestand zijn tegen een vochtig klimaat dan een gewoon glazuur.

Behalve de technische overwegingen is ook de afwerking van de gevel een belangrijk criterium. Dit aspect is meer subjectief, elke gebruiker zal de stijl kiezen die het beste bij zijn of haar voorkeuren past.

In werkelijkheid wordt de kwaliteit van de verf niet beïnvloed door de afwerking. Bij elk type afwerking moetechter rekening gehouden worden met devolgende overwegingen

Omgevingsfactoren

Om een buitenverf te kopen is het ten slotte altijd nodig de omgeving te analyseren waaraan het oppervlak wordt blootgesteld. Regent het veel, is het een vochtig of droog klimaat, is er voortdurende blootstelling aan de zon, het zijn algemene vragen die je helpen het juiste product te kiezen.

Het is nodig deze vragen te beantwoorden om verf te zoeken met de nodige aanvullingen. Op de markt vind je schimmelwerende vernissen voor vochtige plaatsen en waterbestendige vernissen voor plaatsen waar het vaak regent. Bovendien kun je extra producten kopen om je muren en vloeren tegen weersinvloeden te beschermen.

Samenvatting

Kortom, buitenverven zijn een heel goed hulpmiddel om onze gevels met kleuren te versieren. Bovendien dienen ze om de oppervlakken van verschillende materialen in goede conditie te houden. Alles wat je nodig hebt is het juiste gereedschap en de juiste verf.

Zoals we gezien hebben, is er een specifieke verfsoort voor elke behoefte. Van verven voor houten muren tot verven voor buitenvloeren. Nu biedt de markt weliswaar een grote verscheidenheid aan producten, maar er zijn ook goede aanvullingen. Deze helpen je tevreden te zijn over de afwerking van je gevels.

(Zichtbare foto bron: kadmy: 46904453/ 123rf)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies