Laatst bijgewerkt: 21-10-2021

Onze selectiecriteria

10Onderzochte producten

16Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

58Verzamelde opmerkingen

Welkom! Vandaag gaan we het hebben over een heel belangrijk voorwerp dat de veiligheid van jou, je gezin en je eigendommen kan garanderen, thuis of op het werk: de bewakingscamera.

Wil je je eigendommen in de gaten houden terwijl je buiten de stad bent? Bezorgd over inbrekers die in je huis inbreken? Of wil je gewoon je kinderen of hond in real time in de gaten houden? Installeer een bewakingscamera op je eigendom.

Er is een grote verscheidenheid aan betrouwbare modellen op de markt vandaag, en je vindt er zeker een die aan je behoeften voldoet. Maar om je zoektocht op het goede spoor te zetten, hebben we de beste informatie over dit product apart gezet, met voordelen, nadelen en aanbevolen modellen. Bekijk hieronder meer.
Belangrijk om te weten

 • Je moet je ervan vergewissen dat de beeldkwaliteit van de bewakingscamera toereikend is voor je doeleinden, vooral als je er op wilt vertrouwen om mensen te identificeren.
 • Een bewakingscamera kan een veelheid van functies hebben die zijn prestaties verbeteren, zoals nachtzicht, bewegingssensor, enz.
 • De prijzen van bewakingscamera’s kunnen sterk variëren, maar je vindt er goede modellen voor een heel redelijke prijs.

Beste Camcorder: Onze selectie

Koopgids

Een bewakingscamera aan je huis of bedrijf toevoegen kan een praktische en kosteneffectieve manier zijn om je gezin en bezittingen te beschermen. Er zijn echter veel mogelijkheden waaruit de consument kan kiezen en niet iedereen heeft dezelfde behoeften.

Daarom hebben we een Gids gemaakt die alle aspecten uitlegt waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een bewakingscamera die geschikt is voor je behoeften. Lees verder en kom alle informatie te weten.

Mão de mulher segurando um smartphone em frente a sua casa e vendo as câmeras de vigilância.

Het hebben van een bewakingscamera zorgt voor meer veiligheid in je huis. (Bron: belchonock / 123RF)

Wat is een bewakingscamera?

Bewakingscamera’s zijn videocamera’s die gebruikt worden om een gebied te observeren. Ze zijn vaak verbonden met een opname-apparaat of met een computer of mobiele telefoon, en kunnen in de gaten gehouden worden door een bewaker, portier of jezelf.

Ze hebben de functie om je huis, zaak, eigendom of zelfs kinderen en dieren die alleen thuis of bij andere mensen zijn in de gaten te houden. Ze worden gebruikt voor beveiliging, om mensen aan de hand van hun omgeving te kunnen identificeren en ook om misdaden te voorkomen.

Duas câmeras de vigilância viradas para direções diferentes.

Bewakingscamera’s zijn essentieel voor de veiligheid van je huis of zaak. (Bron: ElasticComputeFarm / Pixabay)

Wat zijn de voor- en nadelen van bewakingscamera’s?

Vroeger waren camera’s en opname-apparatuur relatief duur, maar dat is in de loop der jaren veranderd en het is nu heel betaalbaar om een bewakingscamera in je huis of bedrijf te hebben.

Een ander voordeel van camera’s is tegenwoordig dat ze heel praktisch en veelzijdig zijn, dat ze deel uitmaken van het dagelijks leven en dat ze beelden hebben die via Internet heel gemakkelijk toegankelijk zijn.

Tegenwoordig hebben camera’s ook het voordeel dat ze uitgerust zijn met alarmen die je op je mobiele telefoon waarschuwen of direct de politie bellen.

De enige nadelen zijn dat ze gehackt kunnen worden en dat ze, afhankelijk van het model, kwetsbaar zijn en met moeite uitgeschakeld kunnen worden. En natuurlijk kunnen ze wat kosten, vooral als je kwaliteit zoekt.

Voordelen
 • Je kunt er misdadigers mee identificeren
 • Je remt er de misdaad mee
 • Je kunt er via het internet bij
 • Je kunt er kinderen en dieren mee in de gaten houden
 • Ze zijn niet extreem duur
Nadelen
 • Ze kunnen gehackt worden
 • Ze zijn kwetsbaar, afhankelijk van het model
 • Ze kunnen duur zijn

Wat zijn de verschillende soorten bewakingscamera’s?

Er is een grote verscheidenheid aan bewakingscamera’s op de markt, en om je maximaal te beveiligen moet je ze goed kiezen. Bekijk dus elk type bewakingscamera dat op de markt is en hun kenmerken

 • Kogelcamera’s: Dit is het type bewakingscamera dat we overal zien. Een bullet camera kan zo klein zijn als een tube lippenstift, hoewel sommige robuustere modellen de grootte hebben van een frisdrankblikje. Ze zijn geweldig als je precies weet waar je de camera wilt hebben, maar het nadeel is dat ze niet veel bereik hebben.
 • Koepelcamera’s: Dit type bewakingscamera is er een die aan het plafond bevestigd is en een goed gezichtsveld heeft. Sommige van deze camera’s staan vast en andere kunnen op afstand bediend worden om te bewegen, kantelen en zoomen voor bewaking van betere kwaliteit.
 • Live streaming camera’s: Ideaal voor bewaking op afstand, dit soort camera’s kan zelfs op een meubel zitten en zijn zo ontworpen dat ze een signaal rechtstreeks naar een computer of mobiel toestel sturen om het live te bekijken. Sommige kunnen ook pannen, kantelen en scannen met de afstandsbediening.
 • Verborgen camera’s: Als je een camera nodig hebt voor iets heimelijks, is dit type bewakingscamera ideaal. Ze zijn zo ontworpen dat ze op andere dingen lijken, dus zijn ze tamelijk onopvallend.
 • Draadloze camera’s: Draadloze camera’s zijn erg populair, dit komt omdat ze gemakkelijk in bestaande huisautomatiseringssystemen kunnen worden geïntegreerd. Je moet echter goed opletten op het batterijverbruik van deze bewakingscamera.

Imagem de câmera de segurança dome.

Er zijn veel soorten bewakingscamera’s. (Bron: 3D_Maennchen / Pixabay)

Wat zijn de kenmerken van de bewakingscamera?

Behalve dat je het beste type bewakingscamera kiest, heb je er ook een nodig met de juiste kenmerken om je huis en gezin te beschermen zoals jij dat wilt.

Wil je een camera om inbrekers af te schrikken, of ben je meer geïnteresseerd in het in de gaten houden van kinderen of huisdieren? Afhankelijk van het antwoord heb je verschillende functies nodig.

Bekijk drie functies die tegenwoordig op bewakingscamera’s te vinden zijn en bepaal wat voor jou onmisbaar is

 • Bewegingsdetector: Camera’s met bewegingsdetectie kunnen meldingen sturen wanneer de bewakingscamera een beweging binnen zijn gezichtsveld waarneemt. Deze meldingen kunnen je waarschuwen voor verdachte activiteiten, zodat je de situatie in de gaten kunt houden.
 • Nachtzicht: Het vermogen van je camera om beelden op te nemen in situaties met weinig of geen licht kan een grote invloed hebben op de doeltreffendheid ervan. Als zodanig kan dit een heel nuttige functie zijn als je van plan bent ’s nachts een plaats te bewaken.
 • Wi-fi verbinding: Een wi-fi verbinding is een geweldige eigenschap als je je huis of bedrijf op afstand wilt bedienen. Dit type camera kan zenden naar mobiele toestellen, tablets of computers.

Koopcriteria: Factoren om aanbiedingen van bewakingscamera’s te vergelijken

Een bewakingscamera moet een voorwerp zijn dat met grote zorg gekozen wordt, want de veiligheid van jou en je gezin en de integriteit van je eigendom hangen ervan af.

Daarom moet je bij de aankoop ervan aan enkele criteria voldoen om zeker te zijn dat de beelden je van dienst zullen zijn. Hier zijn enkele van de belangrijkste criteria om op te letten bij het kiezen van een goede bewakingscamera:

Hieronder gaan we in op elk van deze punten, zodat je de beste bewakingscamera kunt kiezen die op de markt te koop is.

Gezichtsveld

Dit is een van de belangrijkste punten bij het kiezen van een ideale bewakingscamera. Zonder een goed gezichtsveld is het namelijk onmogelijk te volgen wat er in de omgeving gebeurt.

Het gezichtsveld verwijst naar de grootte van de hoek die een camera kan opnemen. Afhankelijk van de grootte van het gezichtsveld heb je meer of minder camera’s nodig en dat heeft ook invloed op de plaats waar je ze kunt opstellen.

Geluid

Geluid is ook een heel goede eigenschap, vooral als je voor je bewaking altijd moet kunnen horen wat er in de omgeving in kwestie gezegd wordt of als je bijvoorbeeld met iemand bij de ingang van je huis wilt communiceren. Er zijn een paar geluidsopties voor de bewakingscamera, deze zijn a:

 • Geluidsemissie door een luidspreker;
 • Geluid wordt ontvangen door een microfoon;
 • Tegelijkertijd geluid zenden en ontvangen.

De keuze van het soort geluid hangt af van het gebruik dat je aan je camera wilt geven, dus kies zorgvuldig.

Beweging

Een camera die kan bewegen kan een groter gebied opnemen dan een statische camera en dit helpt om het aantal camera’s dat in de omgeving in kwestie nodig is te verminderen. Dit is dus een criterium dat het overwegen waard is.

Een ander voordeel van camera’s die bewegen is dat ze vaak voorzien zijn van sensoren, waarmee je een bewegend persoon kunt volgen en kunt volgen wat er gebeurt.

Afhankelijk van de camera kun je nog kiezen of je bij beweging een waarschuwing op je mobiele telefoon of computer wilt ontvangen.

Imagem de quatro câmeras de vigilância em poste.

Een bewakingscamera die beweging heeft kan een groter gebied opnemen. (Bron: Medi2Go / Pixabay)

Beeldkwaliteit

Een beeld van een bewakingscamera dat duidelijk zichtbaar is, kan je helpen gezichten of voorwerpen te identificeren in de video die je camera opneemt. Daarom is analyseren hoe goed de kwaliteit van je camera is een must.

Zorg ervoor dat de camera die je kiest hoge resolutie beelden produceert die kunnen helpen bij het identificeren van daders bij misdrijven, je zou niet willen dat de camera nutteloos is en alleen een schaduw in beeld brengt, toch?

(Featured Image Source: Pexels / Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies