Laatst bijgewerkt: 07-10-2021

Onze selectiecriteria

7Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

30Verzamelde opmerkingen

Als je overweegt aan dit feest mee te doen, is een carnavalsmasker een must. In sommige delen van de wereld, zoals in Rio de Janeiro, Venetië en New Orleans, heeft carnaval epische proporties aangenomen. In Spanje is het een van de feesten die de meeste deelnemers trekt, die enthousiast deelnemen aan optochten, dansen en evenementen.

Praalwagens, kostuums, muziek en veel vreugde vallen elk jaar in februari de straten binnen. Het carnavalsmasker maakt deel uit van de geschiedenis en traditie van dit volksfeest. In onze koopgids vertellen we je waarom dit het ideale accessoire is, en geven je de informatie die je nodig hebt om het exemplaar te vinden dat het beste bij je voorkeuren past.
Belangrijk om te weten

 • Het masker is het meest representatieve carnavalsaccessoire en de perfecte aanvulling op een kostuum, het vervangt moeilijke make-up en stelt je in staat om in enkele seconden de gewenste look te bereiken.
 • Niet alle maskers zijn comfortabel om te dragen, maar ze zijn er in verschillende materialen, maten en gewichten, dus het zal niet moeilijk zijn er een te vinden die het beste bij je past.
 • Van het eenvoudigste en soberste model tot het meest uitgebreide en oogstrelende. Tegenwoordig zijn er carnavalsmaskers in allerlei stijlen, passend bij allerlei soorten publiek en evenementen.

Beste Carnaval masker: Onze selectie

We hebben de carnavalsmaskers die met de beste beoordelingen op de markt zijn uitgekozen en op een rijtje gezet, in een selectie die alle doelgroepen bestrijkt. We hopen dat je deze informatie nuttig vindt en dat ze je helpt het masker te vinden dat je zoekt.

Koopgids: Wat je moet weten over carnavalsmaskers

Twijfel je over het dragen van een carnavalsmasker? Denk je dat het wel leuk kan zijn, maar kun je toch niet besluiten er een te kopen?
Vind de antwoorden die je nodig hebt door de meest gestelde vragen van gebruikers te lezen. Het is zeker waardevolle informatie die je helpt een beslissing te nemen en je zelfs helpt het carnavalsmasker te vinden dat het beste bij je persoonlijkheid, smaak en behoeften past.

Het masker is het meest representatieve carnavalsaccessoire en de perfecte aanvulling op een kostuum, het vervangt moeilijke make-up en stelt je in staat om in enkele seconden de gewenste look te bereiken. (Bron: Melnyk58: 115153434/ 123rf)

Waarvoor wordt het carnavalsmasker gebruikt?

Het gebruik van het masker vindt zijn oorsprong in het carnaval van Venetië, waar mannen en vrouwen zich moesten vermommen en hun ware identiteit moesten verbergen om elementen van avontuur, intrige en mysterie aan het feest toe te voegen.

Het masker is een representatief accessoire van het carnaval, hoewel het ook gedragen kan worden bij elke andere gebeurtenis of gelegenheid waar conventionele kleding niet nodig is – bijvoorbeeld een Halloween feest.

Het wordt gebruikt om een kostuum compleet te maken of om de toon van plezier te zetten die deze tijd van het jaar kenmerkt. En natuurlijk kun je je in goede ouderwetse stijl met een carnavalsmasker omringen met een mysterieuze aura of er mee op avontuur gaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van het dragen van een carnavalsmasker?

Voor wie niet graag verkleed gaat, is het belangrijkste voordeel dat je met een carnavalsmasker de taak kunt vervullen om je uiterlijk te veranderen voor het geval je naar een gebeurtenis wilt gaan die dat vereist. Je kunt als jezelf gaan, maar met een masker op, en het zal de slogan bedekken.

Anderzijds, voor wie graag verkleed gaat, is het masker een heel handig accessoire dat ingewikkelde en uitgebreide make-up vervangt. Je kunt je outfit compleet maken en een afgewerkte look bereiken in de paar seconden die je nodig hebt om het masker op te zetten.

Als nadeel zouden we kunnen zeggen dat ze niet allemaal even comfortabel zijn. Maar ze zijn er in verschillende materialen, maten en gewichten. Het is een kwestie van er een kiezen die het beste bij je past.

Voordelen
 • Identiteit verbergen
 • Uiterlijk veranderen
 • Kunstzinnige make-up vervangen
 • In korte tijd klaar
Nadelen
 • Niet alle zijn comfortabel om te dragen

Welke soorten carnavalsmaskers zijn er?

Er zijn allerlei soorten maskers voor verschillende gebruikers en evenementen. Er zijn

 • Voor kinderen en volwassenen.
 • Voor mannen en vrouwen.
 • In verschillende materialen, vormen en maten.
 • In klassieke en moderne uitvoeringen.
 • Eenvoudig en extravagant.
 • Die doen denken aan vintage carnavals of aan onze favoriete superhelden.
 • Geïnspireerd door dieren of fantasiefiguren.

Het belangrijkste is dat je het soort carnavalsmasker vindt dat het beste bij je past, bij je outfit past en waarmee je je doel kunt bereiken als je het draagt.

Hoe maak je een carnavalsmasker vast?

Afhankelijk van de stijl kan het carnavalsmasker

 • Het masker is bevestigd aan een dunne, versierde staaf van ongeveer 50 cm lang, die in de hand wordt gedragen en waarmee het dichter of verder van het gezicht getrokken kan worden.
 • Laat twee lussen of linten aan de uiteinden vastmaken om het hoofd van de drager te omcirkelen en knoop ze bij de nek, op of onder het haar.
 • Het masker heeft een elastische band die over het hoofd van de drager past, zodat het over het gezicht kan.

Wat zijn de alternatieven voor het carnavalsmasker?

Make-up is een alternatief voor het carnavalsmasker. Het kost meer van je tijd en, tenzij jij of iemand in je kring erg goed is in het artistieke, zul je het door een professional moeten laten aanbrengen.

Andere alternatieven zijn maskers en maskerade maskers. Het masker bedekt het hele gezicht, het masker bedekt het gezicht gedeeltelijk of helemaal en kan zelfs het hoofd bedekken. In feite is het masker een soort klein masker dat bedoeld is om het gebied dat het dichtst bij de ogen ligt te bedekken.

Niet alle maskers zijn comfortabel om te dragen, maar ze zijn er in verschillende materialen, maten en gewichten, dus het vinden van het masker dat het beste bij je past zal niet moeilijk zijn. (Bron: Brebca: 2229780/ 123rf)

Waarom een carnavalsmasker kopen?

Want als je van plan bent carnaval te beleven, plezier te maken met vrienden, een feest of een speciale gebeurtenis bij te wonen, is een carnavalsmasker het perfecte accessoire. Of je het nu gebruikt als aanvulling op de look die je wilt naspelen, of als een kostuum op zich, het is een heel praktische optie. Het bespaart je tijd, moeite en zelfs geld, want er zijn mogelijkheden op de markt voor elk budget.

Bovendien heb je er, afhankelijk van de stijl die je kiest, misschien meer aan dan je denkt, want je kunt het ook voor andere evenementen en festiviteiten gebruiken.

Aankoopcriteria

Bij het kiezen van een carnavalsmasker moet je op een aantal aspecten letten om een goede keuze te kunnen maken. We hebben de aankoopcriteria opgesomd die we het belangrijkst vinden, zodat je bij het kiezen van de jouwe je voorkeuren kunt laten meespelen. Dit zijn:

Publiek

Carnaval is een feest waar iedereen welkom is, ongeacht geslacht of leeftijd.

Kinderen willen het masker waar ze het meest opgewonden van raken of dat hen identificeert met een superheld die ze bewonderen. Volwassenen raken enthousiast over het exemplaar dat het best past bij de gebeurtenis die ze zullen bijwonen en bij de outfit die ze zullen dragen.

Kindermaskers zijn ontworpen met de smaak van kinderen in gedachten en zijn vaak geïnspireerd op personages die bij kinderen populair zijn. Spiderman of Lieveheersbeestje zijn enkele voorbeelden.

Ook volwassenen vinden een grote verscheidenheid aan mogelijkheden die meestal geïnspireerd zijn op klassieke personages zoals Zorro, of op beroemde carnavalsplaatsen zoals Venetië.

Van het eenvoudigste en soberste model tot het meest uitgebreide en in het oog springende. Tegenwoordig zijn er carnavalsmaskers in allerlei stijlen, passend bij allerlei soorten publiek en evenementen. (Bron: Grafvision: 52126609/ 123rf)

Maat

We vinden de maat een belangrijk criterium bij het kiezen van een carnavalsmasker, want het is belangrijk dat de ruimten voor je ogen bij je eigen ogen passen, dat je zonder moeite kunt ademen, en dat het in harmonie lijkt met de afmetingen van je gezicht.

Als het te groot is loop je het risico dat het eraf valt. Als het te klein is zit je er de hele tijd aan te zitten om het beter te laten lijken. Uiteindelijk telt de maat als je zonder zorgen of ongemak van de gelegenheid wilt genieten.

Materialen

Het carnavalsmasker kan gemaakt zijn van karton, papier, stof, soepel plastic of eva rubber. Dit zijn lichte en zachte materialen. Maar voor de meest opvallende en duurzame maskers worden vaak metaal en hard plastic gebruikt. Ze worden ook vaak beschilderd en versierd met verschillende elementen, waaronder strassteentjes of LED lichtjes.

Je moet er rekening mee houden dat zowel het basismateriaal als het materiaal dat voor de versiering gebruikt wordt de soepelheid en het gewicht van het masker beïnvloeden.

Materialen gebruikt als basis Materialen gebruikt voor decoratie
Papier Verf
Karton Strikken
Stof Pailletten
Flexibel plastic Strass steentjes
EVA rubber Bloemen
Metaal Veren
Stijf plastic LED lampjes

.

Stijl

De stijl van je carnavalsmasker is een ander criterium om rekening mee te houden, want er zijn er veel en gevarieerd. Welk effect wil je bereiken? Om mensen naar je te laten kijken? Om je identiteit te verbergen? Om er sexy uit te zien? Misschien elegant? Om origineel te zijn?

Afhankelijk van wat je wilt, kun je kiezen uit een eenvoudig en sober zwart masker tot de meest uitgewerkte ontwerpen. Er zijn felgekleurde exemplaren, met kant, lovertjes, bloemen of veren. Geïnspireerd door de carnavals van Rio of Venetië, fantasiefiguren of dieren. Allemaal om te laten zien dat plezier en stijl hand in hand gaan.

Comfort

Je wilt van het carnaval genieten, feestvieren, je amuseren. Comfort is dus geen onbelangrijk detail. We hebben al geanalyseerd hoe de grootte van het masker je ervaring meer of minder aangenaam kan maken, maar er zijn nog andere factoren waarmee je rekening moet houden, zoals het materiaal waarvan het gemaakt is, het model, het gewicht en de manier waarop het bevestigd is.

Als je een gevoelige huid hebt of aan een of andere allergie lijdt, kun je er misschien beter op letten dat de elementen waarvan het masker gemaakt is niets bevatten dat de huid kan aantasten of beschadigen.

Gelegenheid

Waar ga je je carnavalsmasker dragen? Naargelang het een straatparade is, een verkleedwedstrijd, een informeel feest met vrienden of een heel elegant feest, moet je het type kiezen dat het best bij de gelegenheid past

 • Een verkleedwedstrijd vraagt extra inspanning, nadenken over het masker alleen is niet genoeg.
 • Bij een chique feest moet het masker bij je outfit passen, ook al is het geen kostuum. Kant, parels of veren kunnen dat vleugje distinctie geven. Ook zachte texturen zoals fluweel en kleuren die met soberheid of luxe worden geassocieerd, zoals wit, zwart, goud en zilver.
 • Voor straatoptochten en feestjes met vrienden zijn originaliteit en plezier vaak de beste criteria om te kiezen.

Samenvatting

Het carnavalsmasker is het meest representatieve element van dit grote volksfeest en zonder twijfel het accessoire dat niet mag ontbreken als je erop uitgaat om het te vieren. Je kunt het gebruiken voor een feestelijk tintje of als aanvulling op je kostuum. Het vervangt moeilijk te bereiken make-up snel en gemakkelijk. In de tijd die je nodig hebt om het masker aan je gezicht aan te passen heb je een afgewerkt uiterlijk.

De markt van vandaag biedt een grote verscheidenheid aan voor elk wat wils. Ongeacht je leeftijd, het doel of de gelegenheid, je vindt vast en zeker het carnavalsmasker dat het beste past bij wat je leuk vindt en nodig hebt. Vertel ons… Wat is jouw type masker?

(Zichtbare afbeelding bron: Flippo: 15504122/ 123rf)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies