Laatst bijgewerkt: 24-08-2021

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

26Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

84Verzamelde opmerkingen

Welkom! We weten dat thee een onmisbaar deel van je dag is, dus hebben we het volgende artikel uitgewerkt met een product dat je zeker zal bevallen, chai thee geheten. Het vult zwarte of groene thee aan met ingrediënten als gember, kaneel en kruidnagel, waardoor een aangename drank ontstaat.

Behalve dat het warm of koud gedronken kan worden, brengt het ook veel voordelen voor het lichaam, want het werkt ontstekingsremmend, werkt spijsverteringsbevorderend en helpt bijvoorbeeld de bloeddruk te verlagen. Ongetwijfeld is de aanschaf ervan een goede investering, dus, als je van plan bent het beste product te krijgen, let dan op het volgende.
Belangrijk om te weten

 • Chai thee is een drank afkomstig uit India, waar de juiste naam masala chai is. Het wordt bereid met verschillende ingrediënten, waaronder water en/of melk, zwarte of groene thee en verschillende specerijen. Bovendien is het een product dat warm of koud gedronken kan worden, afhankelijk van de smaak van elke gebruiker.
 • Chai thee is bekend om alle voordelen die het het lichaam biedt, waaronder dat het een geweldig ontstekingsremmend middel is, misselijkheid opheft en bijdraagt tot een gezonde spijsvertering. Het bestrijdt ook depressie, voorkomt de ziekte van Alzheimer en Parkinson, verlaagt het cholesterolgehalte in het bloed en vermindert pijn bij de menstruatie.
 • Wil je de beste chai thee om thuis, op kantoor of in je bedrijf te bereiden, dan moet je nadenken over enkele aankoopfactoren die je tot de beste aankoopbeslissing leiden, zoals de voordelen die elk van de ingrediënten voor je gezondheid oplevert, de presentatie van de drank en de aangegeven porties.

Beste Chai Thee: Onze Selectie

Koopgids: wat je moet weten over chai thee

Chai thee, ook wel masala thee of masala chai genoemd, is een trendy drank, oorspronkelijk uit India, die niet alleen beroemd geworden is om zijn smaak, maar ook om de weldadige werking op het menselijk lichaam. Het kiezen van de juiste chai thee hangt af van je smaak en behoeften, dus we raden je aan de volgende informatie te lezen.

Geniet van de voordelen van het drinken van chai thee! Foto: Antonio Guillem /123rf.com)

Wat betekent chai thee?

Zoals gezegd komt chai thee uit Azië, meer bepaald India. In dat land betekent het woord ‘chai’ thee, dus chai thee zeggen zou een herhaling van woorden in verschillende talen uitdrukken, daarom is de juiste manier om het mengsel van thee met specerijen en andere ingrediënten masala thee te noemen.

Chai masala is een drank uit het Oosten die bereid wordt aan de hand van basiselementen, zoals zwarte thee, gember, kaneel, kardemom, kruidnagel en/of peper, maar in India bepaalt elke familie hoe hun infusie zal zijn volgens hun smaak of tradities.

Wist je dat ze in India masala chai met buffelmelk drinken?

Wat zijn de voordelen van chai thee?

De verscheidenheid aan ingrediënten in chai thee maakt het een uitstekende keuze voor de gezondheidszorg. Om te beginnen is het een ontstekingsremmend middel, en het vermindert ook de pijn die gepaard gaat met artrose en artritis. Het is ook ideaal om misselijkheid op te heffen en bij te dragen tot een goede spijsvertering.

Dit drankje bestrijdt depressie, dankzij de cafeïne die in de formule aanwezig is. Het helpt ook de ziekte van Alzheimer en Parkinson te voorkomen, en is anti-diabetisch, omdat het de glucosespiegel helpt verlagen. Het vermindert ook het cholesterolgehalte in het bloed, de bloeddruk en pijn bij menstruatie.

Voordelen
 • Het heeft meerdere eigenschappen die de gezondheid ten goede komen
 • De smaak is heel eigenaardig
 • Het kan warm of koud gedronken worden
 • Er zijn vooraf bereide infusies of poeders
Nadelen
 • Het bevat veel ingrediënten
 • De bereiding thuis duurt meestal lang
 • De smaak is meestal heel intens
 • De poeders bevatten meestal veel suikers

Chai thee in infusie of poeder – Waar moet je op letten?

Chai thee bevat een mengsel van welomschreven ingrediënten, hoewel sommige merken er andere elementen aan toevoegen of van aftrekken, afhankelijk van hun eigen formule; chai komt echter voor in verschillende presentaties, zoals infusie en poeder.

 • Infused chai thee. Chai thee die bereid wordt door infusies omvat kruiden of kruidenfragmenten die klaar zijn om in water, of in dit geval in kokende melk, gelegd te worden om hun smaak en eigenschappen vrij te geven. De bereidingstijd is meestal meer dan vijf minuten.
 • Chai thee poeder. Chai theepoeder, daarentegen, dient als instant-brouwmethode, want er zijn maar een paar stappen en een korte tijd nodig om een heerlijk drankje te maken. Deze producten bevatten meestal conserveringsmiddelen en grote hoeveelheden suiker.
Geïnfuseerde chai thee Chai thee in poedervorm
Presentatie Kruiden of kruidenfragmenten Ingrediënten in poedervorm
Bereidingstijd Ongeveer 5 minuten Ongeveer 3 minuten
Basisdrank Melk en water Melk
Gewone dranktemperatuur Heet Heet of koud

Wat zijn de ingrediënten van chai thee?

Er zitten veel ingrediënten in het drankje, die je kunt kopen als je chai thee en chai theepoeder koopt, of je kunt ze apart bestellen. De drank bestaat meestal uit zwarte thee en zelden groene thee, water, melk, gemalen kruidnagel, hele kardemom, kaneel, peper, steranijs, gember, nootmuskaat en suiker.

De manier om het te bereiden, als het een aftreksel is, is de ingrediënten ongeveer 10 minuten te laten trekken in heet water of melk, maar als het een poeder is, hoef je het alleen maar met de vloeistof te mengen, warm of koud, terwijl het maken uit het niets een ingewikkelder en tijdrovender proces zal zijn, hoewel niet onmogelijk.

Aankoopcriteria

Als je de beste chai thee wilt kopen om thuis, op kantoor of in je bedrijf te bereiden, raden we je aan vooral te letten op bepaalde aankoopfactoren die je zullen leiden bij het kiezen van het product dat het beste bij je past, zoals de ingrediënten van de thee, de soort drank die je er mee kunt bereiden en de porties.

Voordelen van de ingrediënten

Zoals hierboven uitgelegd kunnen de verschillende versies van chai thee meer of minder ingrediënten bevatten, en ook meer of minder concentratie ervan, dus we raden je aan de formules te kiezen of voorrang te geven die de ingrediënten bevatten die je het meest nodig hebt of lekker vindt.

 • Gember. Als je reumatische pijn wilt verminderen, de groei van kankercellen wilt afremmen of de bloedsomloop van hart en bloedvaten wilt bevorderen, raden we je aan een formule te kopen met een hoog gemberconcentraat, want behalve de bovenstaande voordelen is het een hoge bron van magnesium, kalium en vitamine C.
 • Cinnamon. Om darmklachten te verlichten, ontstekingen te verminderen, te ontspannen, de bloedsomloop te bevorderen of verkoudheid tegen te gaan, kies je een chai thee die kaneel bevat, want dat komt je ten goede door zijn vitamine B, calcium en fosforgehalte.
 • Steranijs. Wil je een drankje met een hoog gehalte aan antioxidanten, kies er dan een die steranijs bevat. Het heeft ook schimmelwerende, d.w.z. schimmelbestrijdende, en antibacteriële eigenschappen, en helpt tegen griep, kolieken en slapeloosheid. Kruidnagel. Kies een chai thee formule die kruidnagel bevat als je van plan bent de bloedsuikerspiegel te verlagen, stress te verminderen, of tandvleesproblemen te helpen voorkomen. Dit ingrediënt wordt beschouwd als een afrodisiacum, omdat het antibacterieel is en antiseptische eigenschappen heeft.
 • Kardemom. Kardemom bevat essentiële oliën voor het lichaam, en heeft ook anti-diabetische en anti-carcinogene eigenschappen, bevordert de leverafscheiding, versnelt de stofwisseling, en is een rijke bron van calcium, dus als je deze voordelen in een drank zoekt, kies dan een drank met een hoge concentratie van het ingrediënt.
 • Pepper. Om de werking van het immuunsysteem te stimuleren, het cholesterolgehalte te verlagen, de spijsvertering te helpen en depressies te bestrijden, neem je een chai thee met peper, want die helpt een goede nieractiviteit te stimuleren en levert antioxidanten om rimpels te voorkomen.

Deel onvergetelijke momenten met degenen die je lief zijn en een heerlijke chai thee! (nobumiumiu/ pixabay.com)

Presentatie

Chai thee kan in verschillende presentaties gedronken worden. Net zoals warme koffie perfect kan zijn op een koude ochtend, of een ijsbiertje de ideale keuze is op een warme middag, kan chai thee op allerlei manieren bereid worden om aan te sluiten bij het weer, je stemming of gewoon je smaak.

 • Heet. Dit is de meest gebruikelijke bereidingswijze van chai thee of masala chai, vooral in het koude seizoen. Bij hoge temperaturen geven de ingrediënten meer smaak af, hoewel het aan te bevelen is het water of de melk niet te lang te laten koken omdat het mengsel een bittere smaak kan afgeven.
 • Koud. Hoewel het niet de oorspronkelijke chai thee is, wordt hij tegenwoordig ook koud bereid, zodat een paar ijsblokjes aan het uiteindelijke mengsel worden toegevoegd en men het een paar minuten laat afkoelen. Dit soort drankje komt meer voor in het warme seizoen.
 • Frappe. Anders dan ijskoude chai thee ondergaat de frappe versie een bereidingsproces dat bestaat uit het mengen van de ingrediënten, ze te koken en dan te laten afkoelen. Het mengsel wordt dan samen met ijs in een blender gedaan en laat men malen tot een bijzondere, heerlijke consistentie. Deze optie is ideaal in een warm klimaat.

Porties

Omdat chai thee in verschillende presentaties voorkomt, kunnen de porties variëren, niet alleen afhankelijk daarvan, maar ook van het aantal kopjes of glazen dat bereid moet worden. We raden je aan met deze factor rekening te houden om de presentatie te kopen die het beste bij je past.

 • Enveloppen. In het algemeen wordt bij de bereiding van chai masala door middel van infusie aangeraden één tot twee zakjes van het product per kopje toe te voegen, afhankelijk van de intensiteit van de smaak die je wenst te verkrijgen. Bovendien kunnen deze verwijderd worden als de drank de ideale smaak heeft bereikt.
 • Powder. Poedervormige chai thee bevat daarentegen meestal de porties die op de verpakking zelf vermeld staan of kan verpakt zijn in zakjes met vooraf ingestelde porties. Het is bijna altijd aan te bevelen om 2 eetlepels poeder of 1 zakje aan heet water of melk toe te voegen.

(Uitgelichte foto: Ivan Dzyuba /123rf.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies