Laatst bijgewerkt: 07-10-2021

Onze selectiecriteria

7Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

30Verzamelde opmerkingen

Als je op zoek bent naar een laptop, heb je de afgelopen maanden waarschijnlijk wel van het merk Chuwi gehoord. Chuwi breidt zich in snel tempo uit, zowel in Europa als in Noord-Amerika, vooral dankzij zijn scherpe prijsstelling.

Laten we eerst even kort naar het merk en zijn geschiedenis kijken. Het is een merk dat uit China komt, meer bepaald uit de omgeving van Guangdong. Met zijn hoofdkwartier in Shenzhen heeft Chuwi toegang tot de grootste infrastructuur voor elektronica produktie ter wereld. Dit maakt zeker een verschil, niet alleen voor Chuwi, maar ook voor andere merken zoals Huawei en Xiaomi.
Belangrijk om te weten

 • Een Chuwi laptop is een uitstekende keuze voor zowel persoonlijk als professioneel gebruik, niet alleen vanwege de scherpe prijzen, maar ook vanwege de esthetiek en wat er in zit.
 • Er zijn verschillende soorten Chuwi laptops, afhankelijk van hun functionaliteiten, waar ze voor gebruikt worden, enzovoort. Je vindt er vast wel een die het beste bij je past voor een meer dan redelijke prijs.
 • Bij het kiezen van de meest geschikte laptop voor ons, is het nodig de aankoopcriteria te analyseren, zoals o.a. ontwerp, prijs, scherm, batterij en geheugen.

Beste Chuwi: Onze selectie

Tegenwoordig komen er elke maand tientallen laptop modellen uit. Je kunt deze nieuwe modellen vrijwel zeker in verschillende Aziatische e-commerce winkels krijgen, maar we raden aan de producten altijd via sites als Amazon te kopen, omdat die een minimum aan garantie en een goede klantenservice garanderen. Kijk eens naar de volgende modellen:

Koopgids: Wat je moet weten over Chuwi laptops

Velen van ons willen of kunnen het zich niet veroorloven veel geld uit te geven aan een nieuwe laptop of ultrabook. Daarom zijn Chuwi laptops een steeds populairder alternatief geworden, want het is een merk dat naam begint te maken onder de fabrikanten van laptops met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Behalve kwaliteit en prijs maakt Chuwi ook ultra-moderne laptops. In het volgende leer je deze laptops een beetje beter kennen, laten we beginnen!

Chuwi laptops hebben een plaatsje veroverd tussen de best presterende budget-apparaten. (Bron: Suviyanto: 4474047/ pexels)

Is Chuwi een goed merk?

Rekening houdend met en analyseerend op 2 hoofdpunten, zoals hardware en klantenservice, kunnen we beslist concluderen dat Chuwi een goed laptop merk is. Het is echter belangrijk om het doel van je aankoop te analyseren, en wat je van het merk verwacht.

Chuwi laptops hebben over het algemeen zeer goede beoordelingen, en zijn een uitstekende keuze als je een slanke en stijlvolle laptop nodig hebt voor eenvoudige professionele taken, maar ook voor algemeen persoonlijk gebruik

Welke soorten producten verkoopt Chuwi?

Chuwi is snel uitgegroeid tot een merk dat opvalt door zijn kwaliteitstablets, -laptops en -minipc’s tegen zeer concurrerende prijzen.

Chuwi’s duurzame, krachtige producten hebben een publiek bereikt dat op zoek is naar geavanceerde, kwaliteitsapparaten tegen betaalbare prijzen, met een stijlvol ontwerp als extraatje.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van Chuwi laptops?

Een goedkope laptop kopen is tegenwoordig gemakkelijker dan een decennium geleden, toen de gemiddelde laptop nooit minder dan 500-600 euro kostte. Vandaag is het mogelijk een fatsoenlijke laptop te krijgen voor rond de 250 euro. Binnen deze prijsklasse is Chuwi de fabrikant die boven de rest uitsteekt.

Behalve de prijs zijn andere voordelen van Chuwi laptops

 • Elegant en zeer aantrekkelijk ontwerp.
 • Kwaliteitsschermen.
 • Lange levensduur van de batterij.
 • Goede aansluitmogelijkheden om verschillende randapparatuur aan te sluiten.

Welk besturingssysteem gebruiken Chuwi laptops?

Chuwi laptops werken met Android en Windows besturingssystemen.

Voordat je toepassingen installeert, is het raadzaam de instellingen af te ronden. Wat betreft updates om de prestaties te verbeteren, daar zorgt Windows Update wel voor.

Een Chuwi laptop is een uitstekende keuze voor zowel persoonlijk als professioneel gebruik, niet alleen vanwege de scherpe prijs, maar ook vanwege de esthetiek en wat er in zit. (Bron: Burst: kUqqaRjJuw0/ Unsplash)

Wat zijn de overeenkomsten tussen een Chuwi laptop en een Apple laptop?

 • Sommige modellen van Chuwi laptops worden vaak beschouwd als de Windows versie van de MacBook Pro.
 • Het gewicht van, bijvoorbeeld, de LapBook Air is 1,3 kg. De gelijkenis met zijn Apple notebook tegenhanger is erg opvallend.
 • De rand van de Chuwi LapBook Air is klein, wat ook lijkt op de beeldschermrand van de MacBook Pro.
 • Over het geheel genomen lijkt de vormgeving van de nieuwste Chuwi notebook modellen nogal op die van de MacBook Pro, volgens dezelfde elegante lijn.

Koopcriteria

We hebben het al gehad over de beste Chuwi laptops en we hebben je verteld welke onze favoriete computer uit deze serie is. Nu zullen we ons concentreren op de belangrijkste kernaspecten van deze laptops, zodat je zorgvuldig kunt analyseren of je geïnteresseerd bent in het kopen van een Chuwi laptop of niet.

Ontwerp

Het meest opvallende kenmerk van Chuwi laptops is hun elegante vormgeving. Met hun strakke lijnen, een heel licht gewicht – niet meer dan 1.5KG – en zeer dunne dikte zijn het ideale modellen om comfortabel rond te dragen. Behalve de afwerking lijkt het trackpad nogal op dat van de Macbook

Het is vrij gemakkelijk te raden waar Chuwi zijn ontwerpinspiratie vandaan haalde, want de AeroBook Pro is bijna identiek aan Apple’s MacBook Pro lijn. Als er al twijfel was, dan verraden de naamsgelijkenissen het. Sommige modellen worden geleverd met een Engels toetsenbord, maar dit kan ondervangen worden met stickers of door Windows opnieuw te configureren.

Scherm

Het scherm is een heel belangrijke factor om te overwegen. Terwijl de goedkopere modellen elementaire schermprestaties hebben, die meer op een smartphone of tablet lijken dan op een computer, zijn de modellen met volledige functies in staat 4K te ondersteunen, wat beelden van hoge kwaliteit betekent. Ze maken het ook gemakkelijk om inhoud met hoge resolutie te bewerken en ook.

De witbalans en kleurbalans zijn erg prettig voor alledaagse werktaken. Je kunt hem zelfs gebruiken om je favoriete streaming films te bekijken, waarbij je de helderheid telkens volledig aanpast, zodat je minder vermoeide ogen hebt als je hem meerdere uren achter elkaar gebruikt.

Er zijn verschillende soorten Chuwi laptops, afhankelijk van hun functionaliteiten, gebruiksdoel, enz. Je vindt er vast wel een die het beste bij je past voor een meer dan redelijke prijs. (Bron: Magent Me: sOObVT48N3I/ Unsplash)

Prijs

De prijs is de meest doorslaggevende factor als je op zoek bent naar laptops in deze reeks, want Chuwi laptops bieden computers met geavanceerde mogelijkheden voor zeer lage prijzen in vergelijking met andere merken.

We hebben al eerder vermeld hoe je voor minder dan 500 € een goede stijlvolle laptop met enige kracht kunt krijgen. En als je iets nog betaalbaarders zoekt, kun je een Chuwi vinden waarmee je kunt internetten en online inhoud bekijken voor minder dan €300.

Batterij

Chuwi laptops hebben meer dan genoeg batterijduur om ze onderweg lang te gebruiken. Voor dagelijks gebruik, naar de les gaan of meenemen naar je werk voor presentaties en verbonden blijven, Chuwi laptops houden het de hele dag perfect uit.

Laten we niet vergeten dat dit een bescheiden laptop is, aanbevolen voor al die mensen die moeten studeren of werken, maar die tegelijk een veelzijdige, functionele en goedkope laptop willen

Geheugen

Hoewel sommige kenmerken zoals het RAM geheugen meer aan een mobiel of tablet dan aan een laptop als zodanig doen denken, hebben Chuwi laptops genoeg geheugen om zonder veel moeite met het internet verbonden te zijn en 4K video’s af te spelen.

Uiteraard is dit type laptop niet ontworpen om te gamen, maar hij biedt meer dan voldoende prestaties om alle kantoorprogramma’s te gebruiken die je nodig hebt om te werken en/of te studeren.

Samenvatting

Hoewel Chuwi laptops niet de beste optie zijn voor het bewerken van inhoud of voor gamers, zijn ze een goede keuze als je een laptop zoekt om op het internet te surfen, programma’s als Word en Excel voor je werk te gebruiken of voor algemeen thuisgebruik. Ze kunnen ook een goede vervanging zijn voor je hoofdcomputer, want, zoals we al zeiden, hun prijs is praktisch onklopbaar.

Bij het zoeken naar de laptop die het beste aan je behoeften beantwoordt, moet je behalve de prijs ook essentiële aspecten als geheugen, scherm, batterij en ontwerp niet vergeten. Al deze aspecten zullen de sleutel zijn om de optie te kiezen die het beste bij je gebruiksbehoeften past.

Als je dit artikel nuttig vond, laat dan een reactie achter met je mening en deel het met je vrienden of kennissen.

(Featured Image Source: XPS: pduutGbL2-M/ Unsplash)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies