Laatst bijgewerkt: 21-10-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

24Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

68Verzamelde opmerkingen

Welkom in ReviewBox. Bij deze gelegenheid stellen we je de beste passers voor die op de markt zijn voor meetkunde en studie-artikelen.

Dit is een bekend hulpmiddel in de wereld van ontwerpen, architectuur en technisch tekenen. Hij bestaat uit twee sokkels die aan de bovenkant verbonden zijn door een verstelbaar scharnier.

Afhankelijk van hun grootte kunnen ze een grotere diameter bestrijken, waardoor grotere of kleinere cirkels ontstaan. Het wordt gebruikt om met precisie cirkels te maken.

ReviewBox.com.mx is je basis portaal als het gaat om informatie over om het even welk product. We zorgen ervoor dat zoveel mogelijk informatie verzameld wordt, en ordenen en hiërarchiseren die op een samenhangende manier om ze aan jou kenbaar te maken.

Zo kom je alles te weten wat je nodig hebt en kun je dus de best mogelijke aankoop doen naargelang je behoeften.
Belangrijk om te weten

 • Een kompas is een werktuig dat bestaat uit twee stokken die aan elkaar verbonden zijn met een systeem dat ze scheidt om hoeken te maken. Het wordt gebruikt voor allerlei belangrijke praktijken. Van ontwerpen, tot tekenen en architectuur.
 • Ze zijn er in 2 basismodellen. Het eerste, afhankelijk van wat ze samenvoegt, of het een veer of een scharnier is; het tweede, of er loodjes of een potloodhouder gebruikt wordt. Geen van beide is beter dan de andere, maar we moeten zeggen dat er meer of minder professionele ontwerpen zijn.
 • Er zijn details waarmee je rekening moet houden om een aankoop te doen die als doeltreffend kan worden beschouwd. Het eerste daarvan is welke maat het is, het tweede de accessoires, een heel belangrijk element. Kleur en verpakking, de laatste twee, hebben te maken met vorm en elegantie. Het is een kwestie van persoonlijke smaak.

Beste Compas: Onze selectie

Winkelgids: Wat je moet weten over kompassen

Als we het over schoolbenodigdheden hebben, hebben we het over een reeks producten die op de huidige markt een aantal deugden hebben. Het belangrijkste is dat ze met steeds meer kwaliteit en duurzaamheid gemaakt worden.

Het is van vitaal belang dat je de informatie die je nodig hebt over iets dat eenvoudig lijkt, niet onderschat. Daarom geven we deze gids.

Kompassen zijn onmisbaar in de architectuur en andere wiskundige disciplines (Foto: dolgachov / 123rf.com)

Wat is een kompas?

Een kompas is een werkinstrument dat veel gebruikt wordt in een aantal beroepen en bij studentenactiviteiten. Hij bestaat uit twee staafjes die met elkaar verbonden zijn door middel van een scharnier of een veer, en die aan de uiteinden respectievelijk een naaldvormige houder en een lood- of potloodhouder hebben, die tekent.

Ze zijn niet alleen nodig om omtrekken binnen ontwerpen toe te voegen. Ze kunnen ook gebruikt worden om de straal van de ene ruimte naar de andere te berekenen, wat handig is als je het over architectuur hebt.

Samen met de gradenbogen zijn ze het meest geschikt om de werkelijkheid van de tekening te benaderen tot de fysieke ruimte die volgens hun patronen gemaakt zal worden.

Welke voordelen hebben ze?

Hun voordelen zijn dat ze het leven van de leerlingen enorm vergemakkelijken, ook al hebben we het over leerlingen die op een lager of niet zo hoog niveau zitten. Want zelfs als ze geen meetkunde- of aardrijkskundelessen hebben, draagt het bij tot de realisatie van cirkels in bijvoorbeeld wiskunde- of tekenactiviteiten.

Bovendien helpt het bij de ontwikkeling van manuele en cognitieve vaardigheden, niet alleen van zuigelingen, maar ook van volwassenen. Het gebruik ervan stimuleert de stimulering van creativiteit en het begrip van de fysieke ruimte.

Voordelen
 • Ze hebben een tamelijk lange levensduur
 • Ze zijn nodig voor de opleiding van leerlingen
 • Er worden hogere niveaus van grafisch realisme mee bereikt
 • Het zijn over het algemeen goedkope voorwerpen
 • Er zijn veel variaties en stijlen
Nadelen
 • Ze kunnen gemakkelijk breken
 • Er zijn goedkope fabrikanten die ze van slechte kwaliteit maken
 • Als ze van lood zijn moeten ze voortdurend vervangen worden
 • Die met korte verlenging bereiken niet veel niveaus
 • Er zijn maar weinig kwaliteitsfabrikanten

Kompassen met lood of potloodhouders – Waar moet je op letten?

Wat het tekentype betreft, zijn er twee versies van deze producten. Het moet gezegd worden dat geen van beide superieur of beter is dan het andere, maar het hangt ervan af wat de behoeften van de klant zijn.

Elk heeft verschillende bijzonderheden die ze voor bepaalde aspecten nuttig maken. Houd hier rekening mee, want sommige fabrikanten maken dit niet duidelijk.

Mijnkompassen. Hiermee worden die bedoeld die geen mogelijkheid hebben om het systeem waarmee ze uitgezet worden te verwisselen. Wat je in elk geval kunt doen is er een ander loodje aan toevoegen, op dezelfde manier als bij mechanische potloden.

Ze hebben voordelen boven andere, want sommige kunnen het uiteinde verplaatsen om te tekenen, beginnend vanuit hetzelfde centrale punt.

Een ander detail is dat deze de neiging hebben fijnere strepen te maken, omdat het materiaal waarmee de lijnen getrokken worden dunner is. Hoewel dit aspect gerelativeerd kan worden, afhankelijk van de “gauge” waarmee het uiteinde gemaakt is, worden met dit type over het algemeen dunnere krommingen bereikt.

Potlood-houder passers. Die met verwisselbare armen hebben vaak een uiteinde waar ze een cirkelvormige houder hebben. Dit heeft een staafje dat de mate van “strakheid” van het potlood regelt. Je slag hangt altijd direct af van het soort punt dat het potlood heeft als je besluit het in het product te verwerken.

Deze zijn over het algemeen steviger dan andere. Fabrikanten maken ze meestal van materialen zoals aluminium of ijzer, zodat ze meestal van betere kwaliteit zijn. Hun nadeel is dat de staaf aan de punt geen mobiliteit toelaat, want het krijtje dat eraan vastzit kan niet autonoom bewegen.

Leads Potloodhouder
Verwisselbaar Nee Ja
Materiaal Kunststof of aluminium IJzer of aluminium
Singelverlenging 30 centimeter 30-35 centimeter of meer

Wat zijn veer- of scharnierende kompassen?

Er zijn twee soorten kompassen wat betreft de manier waarop hun radius geprojecteerd kan worden. Dit zijn die met een traditioneel scharnier en die met een veer. Het laatste is een eenvoudig mechanisme, terwijl het eerste complex en robuust is.

Geen van beide is beter dan de andere. Het hangt ervan af wat de eisen van de klant zijn.

Veerkompas. Het veerkompas bevindt zich in een inwendig mechanisme dat zelden zichtbaar is voor de gebruiker. Omdat hij de cilinder, die het uitrekken en samentrekken van beide staven mogelijk maakt, lichtjes “vasthoudt”, heeft hij het voordeel dat hij veel gemakkelijker kan bewegen. Het wordt meestal gebruikt in de lagere school.

Het nadeel en de reden waarom het zelden beroepsmatig gebruikt wordt heeft te maken met het gemak waarmee het beweegt. Hoewel dit voordelig is als je het voor eenvoudige dingen gebruikt, is het in technische tekeningen die precisie en detail nodig hebben hinderlijk.

Je kunt het niet op een waaier vasthouden, want het beweegt nogal.

Scharnierend kompas. In dit geval is het systeem robuuster en zwaarder, met een grotere stijfheid in het vasthouden van een radius. De circulatie komt tot stand door een geringde cilinder die bemiddeld wordt door een schijf in het midden.

Dit is een grote hulp bij het maken van moeilijkere tekeningen, maar het is een handicap bij het doen van eenvoudige dingen.

Het wieltje op de bovenbuis moet bewegen om de stangen uit te rekken of samen te trekken. Het probleem dat zich kan voordoen is dat het systeem kan roesten, in welk geval de moeilijkheid van het rollen, dat onder normale omstandigheden al zwaar is, aanzienlijk wordt vergroot.

Het is aan te raden het te beschermen tegen vochtigheid. Het is complexer dan het veerkompas.

Veer Scharnier
School Ja Ja
Professioneel Nee Ja
Materiaal Aluminium of kunststof Aluminium of ijzer

Wat is een stafkompas?

Dit is een bijzonder kompas dat geen lichaam heeft. Dat wil zeggen, hij is niet opgebouwd in de vorm van armen met een beperkte straalverlenging, maar bestaat uit twee afzonderlijke delen.

Het ene is gemaakt om het voorwerp waaraan het bevestigd is vast te houden, en het andere heeft een loodje om te tekenen. Om het te gebruiken heb je een liniaal of een tandenstoker nodig.

Je gebruikt het door beide delen in te bouwen, het ene aan het ene uiteinde van de vierkante of een ander meetinstrument, en het andere aan het andere uiteinde.

Degene die de functie heeft om het lichaam “vast te houden” fungeert als degene aan de andere kant van de verende of scharnierende potlood- of mijnhouder. De andere is natuurlijk belast met het maken van de lijn.

Staafkompassen zijn de meest professionele en complexe van allemaal. Ze kunnen niet gebruikt worden voor het leren op school omdat ze in deze context absoluut onpraktisch zijn. Je moet een hoge rekenvaardigheid hebben om ze goed te kunnen gebruiken.

Het soort passer hangt nauw samen met de stijl van de streek die je zult bereiken (Foto: Serhii Kucher / 123rf.com)

Aankoopcriteria

Zoals aan elk product zitten er aan het passer veel kanten. Deze kunnen beslist de kwaliteit van het product beïnvloeden in verhouding tot de verwachtingen van de klant.

Ze zijn dus belangrijk voor je, en het is van vitaal belang dat je je van deze aspecten bewust bent voor je besluit geld uit te geven. Zo voorkom je teleurstellingen of retourzendingen.

Met de gedachte je snel een oplossing te geven zodat je geen fouten maakt, hebben we een lijst gemaakt. Daarin staan alle elementen die we waarnemen en die direct verwijzen naar het kenmerk van het artikel. De gegevens waarmee je rekening moet houden om een goede aankoop te doen zijn de volgende:

Maat

Er zijn verschillende stijlen die direct kunnen zinspelen op de doeltreffendheid van je kompas. Geen ervan heeft echter een directer effect op de efficiëntie dan de grootte.

Omdat ze meestal gemaakt worden met schoolkinderen in gedachten, maken veel fabrikanten ze in kleinere maten. Hoewel deze goed zijn, zijn ze misschien niet zo voordelig.

Je moet er rekening mee houden dat, afhankelijk van hoe groot ze zijn, hun actieradius meer of minder zal zijn. Een kleiner exemplaar is misschien niet handig voor het maken van ontwerpen, maar kan wel goed zijn voor een schoolkind om te experimenteren met overtrekken.

Anderzijds is het ook de moeite waard te zeggen dat dit in het geval van de staafjes afhangt van het voorwerp waar je ze aan gaat monteren.

Hoewel dit een zeer relatieve kwestie is, kan in het algemeen gezegd worden dat die waarvan de afmetingen rond de 12-15 centimeter liggen voor kinderen zijn. Die van 15-20 cm of meer kunnen als iets professioneler beschouwd worden

Afhankelijk van hun afmetingen kunnen ze meer of minder ruimte bedekken (Foto: prokopphoto / 123rf.com)

Accessoires

Dit is het allerbelangrijkste punt, en we raden je aan het bij je aankoop absolute prioriteit te geven. Dit komt omdat het kompas een voorwerp is dat vooral bepaald wordt door de soort extra’s die het heeft. Enkele die je kunt vinden zijn:

Extra arm. Een van de meest voordelige elementen van dit soort schoolbenodigdheden is dat je een van de stangen kunt verwisselen. Als het veranderd kan worden, zoveel te beter. Deze eigenschap is een garantie voor duurzaamheid en maakt een enorme veelzijdigheid mogelijk.

Sommige hebben een potloodarm en een potloodhouderarm, waardoor ze veel gevarieerder zijn.

Potloodslijpers. Een heel belangrijk detail is de aanwezigheid van dit voorwerp. Het is uiterst noodzakelijk als het voorwerp een potloodhouder is. Het moet gezegd worden dat het, van allemaal, het minst frequente extra element is, en als ze het hebben, ontbreekt het hen aan een afvalverzamelaar. Maar het is nog steeds nuttig.

Verzameling regels. Als je het over een stok hebt, is een vierkant of een ander stijf voorwerp essentieel. Maar, ondanks dit, heeft niet alleen deze versie deze extra’s. Bij elke set kompassen hoort een eigen set, want ze zijn nodig voor de meetkunde, een tak waarin het gebruik van kompassen vereist is.

Protractor. Een van de accessoires die bij berekeningen altijd aanwezig moeten zijn, is dit gebogen materiaal. Hij meet graden, dus is het elementair om bijvoorbeeld de deling van een willekeurige omtrek te maken. Het is het meest gebruikelijke van de extra’s die deze artikelen meestal bevatten.

Verpakking

De beste garantie dat je gereedschap lang meegaat is dat het goed beschermd is. De meeste fabrikanten besteden niet veel aandacht aan hoe ze hun product verpakken, maar dit is een van de beste manieren om de kwaliteit en duurzaamheid van het product te zien.

In die zin is het aan te bevelen om te kijken of je het er echt in kunt bewaren.

Velen hebben het alleen in een bandje en een plastic verpakking. Maar degenen die de beste maken, maken een klein doosje met een doorzichtige plastic opening. Dit is het beste, want alle hulpmiddelen die je nodig hebt, van mijnen tot extra armen, zitten netjes in de doos.

Kleur

De kleur van het product is een groot teken van de identiteit van de drager. Veel makers maken ze gewoon met zilver, dat de basismetaalkleur is waaruit ze gemaakt worden. Maar elke andere tint vestigt een stijl naar de smaak van de drager.

De tint is van belang omdat het, zoals boven vermeld, een goed voor schooldoeleinden is. Dit betekent dat er versies zijn die op jongens gericht zijn en versies die op meisjes gericht zijn. Dit is relevant omdat het een manier is om voor hen een identiteit te scheppen.

Blauw wordt geassocieerd met mannelijk en roze met vrouwelijk.

(Zichtbare foto: Jeff Sheldon / Unsplash.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies