Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

17Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

68Verzamelde opmerkingen

Welkom, je kampioen koopgids. Vandaag geven we informatie voor mensen die geïnteresseerd zijn in het kopen van een draagbare compressor, met meer voordelen en minder kosten. Er is een minicompressor die ideaal is voor elke klus.

Om bijvoorbeeld vrachtwagenbanden op te pompen moet je een bepaald apparaat gebruiken dat krachtiger is dan de modellen die op lichte en populaire auto’s gericht zijn. We gaan diep op het onderwerp in om de eigenschappen van de voornaamste draagbare compressoren te onthullen. Leer ook over enkele gerenommeerde merken, de gemiddelde prijs en andere kennis die je vermogen als bewuste consument ontwikkelt.
Belangrijk om te weten

 • De krachtigste draagbare compressoren hebben voldoende capaciteit om banden snel te ijken en te vullen.
 • Mini compressoren worden gebruikt om banden of andere opblaasbare voorwerpen op te blazen. Er zijn ook versies bedoeld om te schilderen.
 • De krachtige draagbare compressor heeft een hoge PSI (pound-force per square inch)

Beste Compressor: Onze Selectie

Koopgids

Wanneer je het het minst verwacht, gaat de autoband lek tijdens je reis. De situatie wordt nog erger als we ons realiseren dat de reserve plat is. Op deze momenten kan alleen een draagbare compressor ons redden! Kijk wat je moet weten voor je een draagbare compressor kiest! Lees verder.

Um homem usando compressor portátil para calibrar um pneu em um carro.

Met de beste draagbare compressor is het gemakkelijker de juiste druk in de banden te handhaven (Bron: Alexsey Kurguzov/ 123RF)

Wat is een draagbare compressor?

Banden, ballen, opblaasbare zwembaden, blazen, drijvers, luchtmatrassen en veel verschillende opblaasbare voorwerpen kunnen met een draagbare compressor opgeblazen worden. De populairste versies zijn gereedschappen die bijna altijd voor auto’s bedoeld zijn, zodat ze in de aansteker van het voertuig gestoken worden.

Draagbare compressoren zijn er in verschillende soorten, maten en capaciteiten. Dankzij de modellen hoeven bestuurders niet meer naar benzinestations om meters te gebruiken en de ijking bij te houden, wat de levensduur van de banden optimaliseert.

Hoe werkt de draagbare luchtcompressor om banden op te pompen?

Je hebt je waarschijnlijk al afgevraagd:“Hoe kan een draagbare compressor van 30 centimeter de banden van mijn auto oppompen?”. Het werkt als volgt: nadat hij op de stroombron aangesloten is, wordt de elektriciteit door mechanische bewegingen in het apparaat omgezet.

Dit voortdurende werk genereert perslucht met verschillende vermogens, afhankelijk van het model. Het gebruik van een draagbare compressor is eenvoudig. Sluit hem gewoon op de band aan met een snoer en een mondstuk. Zie meer in de video:

Wat zijn de voordelen van de minicompressor?

Hoe fijn is het om een minicompressor in de auto te hebben om banden of andere dingen op te pompen als je het nodig hebt. Het is een licht product, gemakkelijk mee te nemen naar verschillende plaatsen, en maakt zo het leven van de gebruikers eenvoudiger. Je kunt het samen met het bandenstrijkijzer, de krik en de handstofzuiger in de auto bewaren.

Met het product kunnen zelfs fietsbanden opgepompt worden. In de praktijk is alleen voor grotere vrachtwagens en auto’s een grote compressor nodig om te ijken, en dat is een duurder model. Kleine compressoren zijn van het veelzijdige type. Ze hebben extra functies om bestuurders te helpen in geval van nood.

Er zijn versies met zaklantaarns, sommige worden alleen in de autoaanstekers gestoken, niet in de stopcontacten. Er zijn zo veel mogelijkheden op de markt dat je kunt kiezen voor minder of meer krachtige modellen, naar zuinigheid en naar behoefte van gebruik. De voor- en nadelen van de draagbare compressor zie je ook in de tabel:

Voordelen
 • Compact
 • Lichtgewicht
 • Vult auto- en fietsbanden
 • Kan verschillende opblaasbare producten vullen
 • Heeft extra functies
 • Variaties in mondstukadapters
 • Verschillende prestaties
 • Kan leeg laten lopen
Nadelen
 • Steek de stekker alleen in de sigarettenaansteker van de auto
 • Laaggeprijsde versies zijn minder krachtig
 • Vult niet alle soorten banden

Welke is de beste draagbare luchtcompressor voor auto’s?

De beste draagbare luchtcompressor voor auto’s is de roterende versie, want de centrifugale modellen zijn groter, krachtiger en kosten meer. Om het verschil tussen de twee modellen met meer bewustzijn te begrijpen, lees je verder

 • Roterende draagbare luchtcompressor: apparaat van 30 centimeter of iets groter. Je vindt dit model in 3 vermogensstanden: laag, middel en hoog. Krachtige versies in laag of middelhoog vermogen worden gebruikt om auto- of fietsbanden op te pompen en kleine opblaasbare produkten. Modellen met een hoog vermogen werken niet alleen meerdere uren achter elkaar, maar kunnen ook grotere structuren opblazen.
 • Centrifugale luchtcompressor: Dit is een grotere, krachtigere versie, bedoeld voor werk in verschillende takken van industrie die drukkracht vereisen. Dit product kan radiale of turbo-compressor genoemd worden. Zandstralen, onderdelen bevestigen, platen heffen en doseren zijn maar enkele van de klussen die met deze compressor gedaan kunnen worden.

Bekijk de verschillen tussen de luchtcompressoren nader door deze tabel te analyseren:

Draagbare roterende luchtcompressor Centrifugaal luchtcompressor
Grootte Klein Groot
Vermogen Laag Hoog
Prijs Goedkoop Duur
Compatibiliteit Ja Nee
Peso Licht Zwaar
Gebruik Fietsbanden, motorfiets of auto, plus opblaasbare producten Vrachtwagenbanden of industriële processen
Aansluiting Auto sigarettenaansteker Stopcontact of voertuigaccu

Aankoopcriteria: hoe vergelijk je draagbare compressormodellen

De aanschaf van de draagbare compressor neemt bij avontuurlijke toerrijders steeds meer toe. Bestuurders zijn met dit product beschermd tegen de gevolgen van onregelmatige banden en kunnen het ook gebruiken om hun motorfiets te kalibreren.

Wil je met meer zekerheid kopen dat je het juiste product meeneemt naar je reis? Houd dan de belangrijkste punten voor het vergelijken van mini compressormodellen in de gaten:

Lees verder om meer te weten te komen over elk criterium.

Vermogen

Over het algemeen wordt het vermogen van een draagbare compressor gemeten aan de hand van het drukniveau van het product, meetbaar via het acroniem PSI. Als je je autoband in minder dan 10 minuten wilt ijken, is het aan te raden een apparaat te kopen met minstens 300 PSI. Modellen van 250 PSI werken ook voor dit doel, hoewel ze meer tijd nodig hebben om de kalibratie uit te voeren.

Kabel

Even belangrijk als het vermogen van de draagbare compressor is de eigenschap van de kabel. Behalve dat hij met verschillende lagen beschermd is, moet hij ook verschillende adapters aan het mondstuk hebben, waardoor je met één apparaat verschillende dingen kunt vullen.

Houd er rekening mee dat de draagbare compressor vaak onhaalbaar wordt als de kabel problemen krijgt, vooral bij de goedkopere modellen. Dit accessoire voor een draagbare compressor kan tot 3 meter ver reiken.

Um compressor portátil enchendo um pneu de carro em uma estrada de terra e pedras.

Kwaliteitskabels zijn bestand tegen zelfs intens zonlicht, en genereren zo meer duurzaamheid voor de draagbare compressor (Bron: ВаВимир Комок / 123RF)

Zaklamp

Heb je ’s nachts je autoband lek gestoken, op een vrijwel afgelegen weg? Dit gebeurt vaker dan we ons kunnen voorstellen! Daarom worden de beste minicompressoren geleverd met een zaklamp eraan.

De zaklamp maakt het model niet erg duur, dus het loont de moeite op zoek te gaan naar promoties van compressoren die dit lampje hebben als extraatje dat het verschil maakt in tijd van nood.

Aansluiting

Veel mensen kopen de compressor en als ze het product uit de doos halen komen ze voor een onaangename verrassing te staan: Het model kan alleen op de accu of op de sigarettenaansteker van de auto aangesloten worden!

Dit betekent dat je voor het gebruik van deze versies een auto nodig hebt. Pas op, want verkopers van draagbare compressoren hebben niet de gewoonte je geld terug te betalen voor dit soort fouten.

(Featured Image Source: alexlmx/ 123RF)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies