Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

24Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

76Verzamelde opmerkingen

Als we het over amusement of plezier hebben, is zeker een van de eerste activiteiten die in je opkomt uitgaan dansen, want deze activiteit wordt meestal door ons allemaal minstens een keer per maand gedaan, en door velen nog vaker; dansen werkt bevrijdend, inspirerend en helpt je je beter te voelen.

Hoewel dansen troostend kan zijn, kan het kiezen van goede dansschoenen wat ingewikkeld zijn, want het hangt af van de hoeveelheid tijd die je aan deze bezigheid kunt besteden. Maar maak je geen zorgen, vandaag geven we je bij ReviewBox alles wat je nodig hebt om de beste Dansschoenen te kiezen.
Belangrijk om te weten

 • Dansschoenen zijn niets anders dan speciaal schoeisel voor voortdurende beweging dat je mobiliteit, veiligheid en lichtheid biedt bij het uitvoeren van dansen die bochten en snelle bewegingen bevatten, en dat je evenwicht garandeert en dat je bewegingen gepolijst en esthetisch zijn.
 • Momenteel zijn er veel dansen, en ieder van ons kan een soort schoenen hebben die aan die dans gewijd zijn, zodat het wat verwarrend kan zijn ze te kiezen; Maar wanhoop niet, in dit artikel zul je de twee hoofdgroepen kennen van ballroom dansschoenen en schoenen speciale dansen.
 • Het is ook belangrijk dat je, voordat je een paar dansschoenen kunt kopen, bedenkt dat er minstens vier belangrijke factoren zijn waarmee je rekening moet houden, zoals: de soort dans die je gaat uitvoeren, de hoogte van de schoen naar gelang je ervaring in de dans, het ontwerp van de schoen en het materiaal waarvan hij gemaakt is…

Beste Dansschoenen: Onze Selectie

Koopgids: Wat je moet weten over dansschoenen

Met deze eerste blik op de top 3 populairste dansschoenen zou je al een idee moeten beginnen te krijgen van wat voor soort dansschoenen je zoekt, maar het is niet genoeg om alleen maar te kijken wat andere mensen kopen om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze voor je behoeften hebt.

Comfortabele dansschoenen die aan je behoeften zijn aangepast geven je het zelfvertrouwen dat je nodig hebt bij het dansen. (Foto: choreograaf / 123rf)

Wat zijn dansschoenen en wat zijn hun voordelen?

Het zijn gespecialiseerde schoenen voor dansen, die belast zijn met het beschermen en niet mishandelen van je voeten, zodat je je bij bewegingen, draaien of springen, als je de vloer raakt of kracht uitoefent, niet bezeert. Deze schoenen worden erkend om hun veelvoudige voordelen, zoals de eerder genoemde verzorging van je voeten.

Bovendien zijn ze ontworpen om de dans en de bewegingen esthetischer te maken, bieden ze veiligheid door vallen te voorkomen, en zijn ze ook heel comfortabel en licht.

Hoewel dit alles prachtig klinkt, is het belangrijk op te merken dat deze schoenen iets duurder zijn dan gewone schoenen, en niet alleen dat, deze zijn op hun beurt, omdat ze voor elke dans gespecialiseerd zijn, niet aanpasbaar, en je moet er een hebben voor elke soort dans die je doet. Ze kunnen in het begin erg hard zijn en als je ze niet goed kiest, kunnen ze je pijn doen.

Voordelen
 • Gespecialiseerde bescherming voor je voeten
 • Ze maken de bewegingen esthetisch. Ze zijn comfortabel en licht.
Nadelen
 • Ze kunnen erg duur zijn
 • Ze zijn niet aanpasbaar en voor elke danssoort heb je een andere nodig
 • Ze zijn in het begin erg hard
 • Als ze niet goed gekozen worden, kunnen ze je pijn doen.

Ballroomschoenen of speciale dansschoenen – Waar moet je

op letten? Zoals je moet merken zijn er meerdere soorten dansschoenen op de markt, die allemaal erg van elkaar verschillen, waarvan we twee hoofdcategorieën kunnen vinden waarin je ze kunt paren: ballroom dansschoenen en speciale dansschoenen.

 • Ballroom dansschoenen: dit model dansschoenen vinden we iets moeilijker. Gespecialiseerd in esthetiek en vormgeving worden ze gebruikt voor dansen als flamenco, salsa, merengue, en andere. Bovendien is hun vormgeving gebaseerd op elegantie en glamour. Dit soort schoeisel kent een grote verscheidenheid aan modellen en uitvoeringen.
 • Schoenen voor speciale dansen: voor meer specifieke dansen (ballet, artistieke gymnastiek, o.a.) die gekenmerkt worden door hun lichtheid en soepelheid. Ze hebben echter het nadeel dat ze niet veel verschillende modellen hebben en dat hun vormgeving meer gericht is op het minimalistische, zodat ze niet opvallen (behalve bij tapschoenen).
Ballroom dansschoenen Speciale dansschoenen
Specialisatie Esthetiek en vormgeving Lichtheid en soepelheid
Soorten dansen Flamenco, salsa, merengue, o.a.. Ballet, artistieke gymnastiek, Tap, o.a..
Type vormgeving Gebaseerd op elegantie en glamour. Minimalistische en onopvallende vormgeving.
Verscheidenheid Grote verscheidenheid aan uitvoeringen en modellen Weinig differentiatie ertussen.

Koopcriteria

Je kunt nu al zeggen dat je het product kent op dit punt van lezen, maar je moet niet vergeten rekening te houden met bepaalde onderscheidende factoren die heel behulpzaam kunnen zijn bij je beslissing, dan presenteren we 4 factoren waarmee je rekening moet houden bij de aankoop van dansschoenen.

Type dans

Het belangrijkste dat je moet weten is het type dans

We moeten rekening houden met bepaalde factoren om je dansschoenen op de juiste manier te kopen. Als eerste punt geldt het soort dans dat je wilt uitvoeren, want afhankelijk daarvan kan het soort dansschoenen variëren.

Vrijetijdse of professionele evenementen of casual dansen, dan verdienen ballroom dansschoenen de voorkeur. Deze geven je de elegantie voor de gelegenheid, met hun veelvoudige motieven hebben ze een grote keuze, bedenk wel dat ze gemakkelijk te verwarren zijn met formele schoenen.

Specifieke evenementen: als het soort dansen het ballet is, of iets dat ermee samenhangt, is het nodig meer gespecialiseerde dansschoenen te hebben en je moet overwegen schoenen voor dit soort evenementen te zoeken, een geval dat ze onderscheidt van de ballroom, die meer algemeen zijn.

Hoogte

Het evenwicht in een dans is van het grootste belang, en daarvoor moet je je lichaam kennen en weten, vooral vrouwen, tot welke hoogte de hak het evenwicht kan bewaren en, op zijn beurt, je comfort niet in gevaar brengt, want de hak speelt een belangrijke rol in de schoen.

 • Lage hoogte: Als je begint in de wereld van dans en dans, is ons advies dat je begint met een middelhoge hak van ongeveer 3-4 cm, waarbij je dunne hakken vermijdt, dit geeft je het vertrouwen en het evenwicht om te beginnen.
 • Middelhogeof hoge hak: Als je een professional bent en hakken met vertrouwen hanteert, raden we een hak van 5-6 cm aan en een dunnere hak, die je meer rem geeft aan je bochten en meer esthetiek aan de dans.

Ontwerp

Het ontwerp is belangrijk, daarom zal het, als je je lichaam kent, gemakkelijker zijn de juiste schoenen te kiezen, die zo comfortabel mogelijk voor je zijn; aspecten als de maat en de vorm van de schoenen zijn gemakkelijk te kiezen, maar het ontwerp is erg belangrijk.

 • Gesloten of halfgesloten dansschoenen: deze zijn speciaal ontworpen voor vrouwen met tere voeten, die schoenen kunnen kiezen waarbij de voet niet helemaal bloot is en naar voren glijdt.
 • Blootliggende schoenen: als we het hebben over aansluiten op de huid, zijn deze schoenen met dunne bandjes je beste optie, hoewel ze in het begin wat oncomfortabel kunnen zijn, evenals dikke bandjes, die zich ook naar de voet voegen; maar ze hebben de neiging sneller aan stevigheid in te boeten.

Materiaal

Tenslotte moet je het materiaal van de schoenen controleren, want afhankelijk daarvan zal de gebruiksduur en de weerstand ervan groter of kleiner zijn, iets waarmee je rekening kunt houden bij de gebruiksfrequentie en het bedrag dat je bereid bent aan dit product te geven.

 • Natuurlijke materialen: als je een schoen wilt die lang meegaat, moet je ervoor zorgen dat hij van 100% leer is, of tenminste voor het grootste deel, want leer of een andere leersoort doet er langer over om te bederven, maar hij is dan ook duurder.
 • Synthetische materialen: ze garanderen geen duurzaamheid, hoewel ze iets goedkoper kunnen zijn en gezien een lage gebruiksfrequentie je beste optie zijn; als je ze te vaak gebruikt zul je zien dat hun stevigheid en vorm naar je voet niet lang meegaan, en zul je ze vaker moeten vervangen.

(Zichtbare afbeelding bron: Tyler Olson/ 123rf.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies