Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

16Bestede uren

2Beoordeelde onderzoeken

72Verzamelde opmerkingen

Welkom, uw online beoordelingssite. Als het winter wordt, is er niets lekkerder dan warm blijven onder een goed dekbed.

Ontwikkeld als een optie voor andere dekens, heeft het dekbed het voordeel dat het niet verhaart, zachter en prettiger aanvoelt en je kamer er veel mooier uit laat zien. Dus, om het juiste dekbed te kiezen dat je deze winter tegen de kou beschermt, bekijk je ons overzicht en kom je alles te weten over de verschillende soorten materialen die gebruikt worden en hoe je de juiste maat voor je bed kiest.
Belangrijk om te weten

 • Dekbedden zijn er in verschillende maten, dus het is belangrijk dat je de afmetingen van je bed controleert voor je de aankoop doet.
 • Ze hebben inwendige vulling van verschillende materialen. Als je problemen hebt met allergieën, kies dan anti-allergie materialen.
 • De kwaliteit van het dekbed kan bepaald worden door het aantal draden in het dekbed. Producten van goede kwaliteit hebben meer dan 200 draden.

Beste Dekbed: Onze Selectie

Koopgids

Dekbedden zijn uitstekende opties om je warm te houden in de winter of op koudere dagen. Sommige modellen zijn dunner en kunnen zelfs tijdens de warmste seizoenen gebruikt worden. Bovendien zijn ze een mooie optie om het bed te bedekken en je kamer te versieren. Om het ideale model voor je huis te kiezen, zie je onze Koopgids.

Imagem de mulher dormindo parcialmente coberta por um edredom branco.

Of het nu in de winter is of op een koudere dag, er is niets fijner dan je op te warmen in een zacht, warm dekbed. (Bron: DieterRobbins / Pixabay)

Wat is een dekbed?

Een dekbed is een soort deken dat zich onderscheidt door een zachte vulling, die gemaakt kan zijn van wol, katoen, polyester en zelfs veren of pluimen. Dekbedden begonnen aan populariteit te winnen vanaf de 16e eeuw in Europa. Ze vervingen bont en waren warmer en comfortabeler dan wollen dekens.

Tegenwoordig zijn ze te vinden in verschillende maten, met verschillende kleuren en prints en kunnen ze je slaapkamer er veel eleganter uit laten zien.

Wist je dat dekbedden hun oorsprong in Scandinavië hebben en al door de Vikingen gebruikt werden?

Wat zijn de belangrijkste soorten beddengoed?

Van de verschillende soorten dekens en beddengoed valt het dekbed op omdat het voor beide gebruikt kan worden. Het is veel zachter dan spreien en kan warmte beter vasthouden dan dekens, en dat voor een betaalbare prijs. Als je nog twijfelt om je oude deken in te ruilen voor een dekbed, kijk dan eens naar de onderstaande vergelijkingstabel.

Wat zijn de voor- en nadelen van het gebruik van een quilt?

In vergelijking met andere soorten dekens bieden dekbedden enkele voordelen, zoals zachter en comfortabeler, ze houden warmte beter vast en dienen nog steeds als beddengoed. Ze zijn echter zwaarder en kunnen krachtigere wasmachines nodig hebben om ze schoon te maken. Afhankelijk van de soort bekleding kunnen ze sneller slijten. Ze kunnen ook iets meer kosten dan dekens en spreien.

Voordelen
 • Ze zijn comfortabeler en zachter
 • Omdat ze meerdere lagen hebben, houden ze de warmte beter vast
 • Behalve dat ze je beschermen tegen de kou, zijn het mooie decoratieve stukken voor je bed
Nadelen
 • Ze zijn zwaarder en moeilijker te wassen
 • Als ze niet gesiliconiseerd of geharst zijn, kunnen ze ook zonder wassen bederven
 • Ze kunnen meer kosten dan traditionele dekens

Wat zijn de verschillende maten van dekbedden

? Dekbedden zijn er in verschillende maten, met variaties zelfs als het gaat om modellen voor een- of tweepersoonsbedden. Bij het kopen van een dekbed is het belangrijk de productspecificaties te bekijken en er een te kiezen die iets groter is dan het bed om een betere afwerking te garanderen. Bekijk enkele van deze maten om je te helpen het juiste dekbed voor je bed te kiezen

 • Eenpersoons dekbed: 1.65 x 2.10 meter;
 • Extra eenpersoons dekbed: 1,70 x 2,40 meter;
 • Eenpersoons tweepersoons dekbed: 2,15 x 2,40 meter
 • Dekbedin queensize: 2,40 x 2,40 meter
 • Kingsize dekbed: 2.80 x 2.40 meter.

Imagem de um quarto com cama feita e edredom bege.

Controleer de afmetingen van je bed om het juiste dekbed te kopen. (Bron: broodbakker / 123RF)

Aankoopcriteria: Waar moet je op letten voor je een

dekbed koopt Op koude winterdagen smaakt niets lekkerder dan lekker wegkruipen onder een warm dekbed. Maar met zoveel maten, soorten bekleding, kleuren en prints kun je je een beetje verloren voelen over welk model het beste is voor je slaapkamer. Met dat in gedachten hebben we enkele aankoopcriteria samengesteld die van vitaal belang zijn bij het maken van je keuze

 • Uitwendig materiaal
 • Soort bekleding
 • Zachtheid
 • Kleuren en motieven
 • Zorg

Bekijk elk van de onderstaande onderwerpen aandachtig om iets meer over het product en zijn specificaties te weten te komen. Zo heb je veel gezelliger dagen en nachten.

Uitwendig materiaal

Een belangrijke factor om rekening mee te houden is het uitwendige materiaal, want dat komt in direct contact met je lichaam. De meest gebruikte stoffen zijn tegenwoordig katoen en polyester. Om zachtheid en kwaliteit te garanderen, moet je letten op het aantal draden per inch. Hoe meer draden, hoe zachter, langduriger en gladder het dekbed zal zijn.

Soort vulling

Het grootste voordeel van een dekbed ten opzichte van andere soorten dekens is de inwendige vulling, die helpt warmte vast te houden en het product bovendien veel zachter en comfortabeler maakt.

Voor koudere dagen is de katoenen vulling het meest geschikt, omdat die het meer opwarmt. Voor dunnere dekbedden, ideaal voor warmere dagen, is de vulling meestal polyester.

Hoewel dit de meest voorkomende vullingen zijn, zijn er ook gewatteerde dekbedden met veren of dons te vinden.

Zachtheid

De zachtheid van een dekbed is een combinatie van de soort buitenstof en het materiaal dat als vulling gebruikt wordt. Een andere belangrijke factor om de zachtheid te verzekeren is de dikte van het dekbed.

Kijk daarom bij het kopen van een dekbed naar het buitenste materiaal, het aantal draden en de soort bekleding. Sommige dekbedmodellen zijn monteerbaar, wat betekent dat je zelf kunt kiezen welke bekleding je gebruikt of het zelfs kunt verwisselen voor een zachtere.

Imagem de um gato no meio de um edredom verde.

Het dekbed behoort tot het zachtste en gezelligste beddengoed. (Bron: Hans / Pixabay)

Kleuren en prints

Meer dan ons warm houden op koude dagen, kunnen dekbedden ook in de inrichting worden opgenomen, door ze als beddengoed te gebruiken. Daarom hebben ze verschillende kleuren en prints.

Hier zijn de keuzemogelijkheden bijna oneindig, zodat je alleen maar een model hoeft te kiezen waarvan de kleur of print je bevalt of dat bij de rest van de kamerinrichting past.

Verzorging

Wil je dekbed lang meegaan, dan moet je het met enige zorg wassen en drogen. Zo heeft ReviewBox een exclusieve studie gemaakt in verband met de zorg die aan je dekbed besteed moet worden.

(Uitgelichte foto bron: Tvjoern / Pixabay)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies