Laatst bijgewerkt: 07-06-2022

Onze selectiecriteria

27Onderzochte producten

61Bestede uren

33Beoordeelde onderzoeken

153Verzamelde opmerkingen

Een digitale wekker is een klok die de tijd aangeeft met cijfers in plaats van met wijzers. Hij kan ook gebruikt worden om je op bepaalde tijden te wekken door een alarmgeluid of knipperende lichtjes te laten horen. Sommige modellen hebben extra functies zoals dubbele alarmen, sluimerfuncties en verlichte displays voor gebruik in donkere kamers.
Digitale wekker: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste digitale wekker: Onze selectie

Dawn Wekker: De bedoplossing voor Qi draadloos opladen, Bluetooth streamen & meer

Word vrolijk en goed uitgerust wakker met de dawn radio wekker. Deze alles-in-één oplossing voor naast je bed heeft een ingebouwd qi draadloos oplaadkussen dat compatibel is met alle qi compatibele telefoons, zodat je je slimme apparaten ’s nachts kunt opladen zonder ze buiten je bed te hoeven laten. De 1a USB poort is ook geschikt om een extra apparaat van stroom te voorzien, zoals een tweede telefoon, powerbank of smartwatch. Met de dubbele alarmfunctie kun je twee verschillende wektijden instellen, zodat je nooit te laat op je werk bent. Je kunt zelfs wakker worden met je favoriete FM zender op een andere tijd dan je partner. Een op 5 niveaus dimbaar LED display laat je de perfecte helderheid vinden, ongeacht de instelling, en vermijdt fel licht ’s nachts. De dageraad wekker doet ook dienst als Bluetooth luidspreker, waarmee je je favoriete muziek draadloos kunt streamen van Spotify of Apple Music, rechtstreeks vanaf je smartphone of tablet. Of stem in een handomdraai af op je favoriete FM radiozenders met tot wel 10 FM voorkeuzezenders. Geniet van verbeterde geluidsprestaties dankzij 6 w stereo luidsprekers en een passieve subwoofer voor rijkere bassen. Met zijn eersteklas materialen en zacht aanvoelende bovenafwerking ziet de Dawn er prachtig uit op elk aanrecht of nachtkastje

De perfecte wekker

Deze wekker is perfect voor iedereen die goed op zijn schema moet letten. Met twee onafhankelijke alarmen kun je er een instellen voor doordeweeks en een voor in het weekend, zodat je nooit meer een afspraak of belangrijke gebeurtenis mist. Met de sluimerfunctie kun je een paar extra minuten slaap pakken als dat nodig is, terwijl de instelbare geluidsniveaus ervoor zorgen dat het alarm niet te luid of storend zal zijn. De grote display en de LED cijfers maken het gemakkelijk de tijd in een oogopslag af te lezen, zelfs bij weinig licht. Plus, de power memory functie betekent dat je de klok niet telkens opnieuw hoeft in te stellen als hij stroom verliest.

De perfecte wekker

Deze wekker is perfect voor wie een eenvoudig, gemakkelijk te bedienen product wil. Het grote scherm en de extra grote cijfers maken het gemakkelijk de tijd af te lezen, zelfs van een afstand. De verlichte knop maakt het gemakkelijk de helderheid van het nachtlampje in te stellen. En de sluimerfunctie zorgt ervoor dat je je nooit meer verslaapt.

Gelukkig wakker worden: De bedklok voor een betere slaap

Zoek je een stijlvolle, moderne wekker die het allemaal doet? Zoek niet verder dan de Wake Up Happy Bedside Clock van de Britse specialisten in woonaccessoires. Deze compacte, ruimtebesparende klok combineert een dimbare dubbele LED wekker met grote cijfers en achtergrondverlichting, USB opladen, en FM radio – alles in een stijlvolle stoffen afwerking die in elke kamer mooi staat. Via de 1a USB poort kun je ’s nachts gemakkelijk een telefoon, powerbank of smartwatch van stroom voorzien, terwijl de dubbele wekkerfunctie je in staat stelt twee verschillende wektijden in te stellen. De volledig uitgeruste FM radio laat je tot 10 voorkeuzezenders opslaan, en de volledig instelbare slaapfunctie laat je een tijdvertraging in minuten instellen waarna de radio automatisch uitschakelt. Met zijn grote en gemakkelijk te bereiken sluimertoets kun je zonder te rommelen genieten van een paar extra minuten rust – ideaal voor zowel werkdagen als luie weekendochtenden.

Digitale wekker: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Digitale Wekker zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn veel soorten digitale wekkers. Sommige hebben een ingebouwde radio, andere kunnen als iPod dock gebruikt worden, en weer andere bieden de mogelijkheid om je mobiele telefoon of andere apparatuur op te laden via een USB aansluiting.

Een goede Digitale Wekker moet gemakkelijk te bedienen zijn, een groot display hebben en een alarm dat je kan wekken. Hij moet er ook mooi uitzien op je nachtkastje of bureau, zodat hij de esthetiek van je kamer niet verpest. Misschien wil je er een met extra functies zoals Bluetooth om muziek van je telefoon of tablet te streamen, maar dat is niet nodig als je alleen maar een eenvoudig apparaat nodig hebt om thuis of op kantoor de tijd aan te geven.

Wie moet een digitale wekker gebruiken?

Iedereen die ’s morgens wakker moet worden. Als je moeite hebt om wakker te worden, kan een digitale wekker helpen.

Op basis van welke criteria moet je een Digitale Wekker kopen?

Prijs is een belangrijke factor om rekening mee te houden als je een Digitale Wekker koopt. Het is altijd beter de beste prijs te kiezen voor je favoriete Digitale Wekker, maar hij moet ook op zijn minst redelijk geprijsd zijn. Merk op dat sommige van de duurste merken niet noodzakelijk de beste kwaliteitsproducten zijn. Kijk na wat elk merk te bieden heeft en vergelijk hun prijzen dienovereenkomstig voor je een aankoopbeslissing neemt.

De grootte van de klok is erg belangrijk. Je moet een Digitale Wekker kiezen die goed op je bureau of nachtkastje past. Wil je hem als wekker gebruiken, kies er dan een met een luid genoeg geluid en grote knoppen om hem gemakkelijk te bedienen als je ’s morgens slaperig of groggy bent.

Een ander ding om op te letten is of er extra mogelijkheden zijn zoals USB oplaadpoorten, radio tuners, enz. Deze kunnen nuttig zijn maar ook onnodige kosten toevoegen, dus beslis of ze het waard zijn er meer geld voor te betalen voor je ze koopt boven goedkopere modellen zonder deze extra’s.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een digitale wekker?

Voordelen

Een Digitale Wekker kan ingesteld worden om je te wekken met verschillende soorten alarmen. Je kunt kiezen uit radio, zoemer of het geluid van je eigen stem. Hij heeft ook een gemakkelijk af te lezen LCD display en een sluimerfunctie, zodat als je weer in slaap valt nadat je door de wekker gewekt bent, hij automatisch 10 minuten uit gaat voor hij weer afgaat.

Nadelen

Het grootste nadeel van een digitale wekker is dat hij niet dezelfde charme heeft als een ouderwets analoog model. Ook vinden sommige mensen ze moeilijk afleesbaar bij weinig licht en ze zien er niet erg aantrekkelijk uit op je nachtkastje.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • CHEREEKI
  • U-picks
  • TFA Dostmann

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Digitale wekker in onze review kost ongeveer 12 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 26 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies