Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

21Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

79Verzamelde opmerkingen

Prachtige jeugd! Vol fantasie verhalen, prinsessen, monsters, helden, vol liefde en dapperheid. Zowel kinderen als volwassenen kijken graag naar dit soort verhalen en deze keer gebruikt zijn magie om je authentieke details over Disney films te laten zien, en ook de beste die je kunt kopen.

Als je zin hebt om naar Disney films te kijken, zijn er zelfs mogelijkheden om van het balkon te gooien. Met verschillende thema’s, andere niet zozeer, maar zeker onderhoudend en dat veel waarden bijbrengt aan de kleintjes en nostalgie brengt aan de volwassenen. We helpen je ze te kiezen volgens je bijzondere interesses en smaken.
Belangrijk om te weten

 • Disney films behoren tot de meest representatieve in de geschiedenis van de cinema, niet omdat ze een van de grootste maatschappijen zijn, maar om alles wat ze vertegenwoordigen voor de volwassenen die ermee opgroeiden en de kinderen die er nu van genieten. Of het nu klassiekers zijn of niet, er is niemand die ze niet gezien heeft.
 • Disney heeft zijn filmkroon bedreigd zien worden door grote productiemaatschappijen en animatiestudio’s die hun eigen manier hebben om verhalen te vertellen. We hebben het over Dreamworks, Laika, en Studio Ghibli. Toch slaagt Disney erin sterk op de markt te blijven dankzij zijn inspirerende en vrolijke films.
 • Het formaat van de disk of video, het thema van de film (klassiek of niet), en ook de presentatie en de leeftijd van het publiek behoren tot enkele aspecten waarmee je rekening moet houden voor je Disney films koopt. Als je ze volgt, zul je nooit spijt krijgen van de aankoop die je op het punt staat te doen.

Beste Disney Films: Onze Selectie

Koopgids: wat je moet weten over Disneyfilms

Disneyfilms zijn gericht op kinderen, maar volwassenen kunnen er zonder problemen van genieten. Ik weet zeker dat je je favorieten hebt, maar ons doel met deze koopgids is je dingen te laten zien die je misschien niet weet en die belangrijk kunnen zijn bij het kiezen van een bepaalde titel.

Er gaat niets boven het kijken naar een Disney film in de bioscoop. (Foto: Serhii Bobyk/ 123RF)

Wat is het verschil tussen Disney films en die van andere merken?

De klassieke films die Disney maakt zijn meestal gericht op een kinderpubliek, dus kiezen ze vaak klassiekers uit de literatuur of beroemde legenden om de plot van hun films op te baseren. Een van de verschillen tussen Disney en merken als Dreamworks, Laika Studio of Ghibli Studio is hun milde humor.

Elk personage vertegenwoordigt waarden die via het plot worden bevorderd. Eén ding waar het Disney’s films nooit aan ontbreekt zijn musicals en dit is iets waarmee ze zich onderscheiden van hun concurrenten en waarmee ze verschillende academie prijzen hebben verdiend. Hun kleurrijke decors weerspiegelen een wereld waarin alles mogelijk is.

Films – Disney Producten van andere merken
Publiek Kinderen (Familie) Kinderen, Tieners en Volwassenen (Familie)
Kleuren en tinten Heldere en levendige kleuren Van heldere tot heel donkere tinten
Musicals Ja Weinig
Filmkwaliteit Hoog Verschillend

Wat zijn de voor- en nadelen van Disneyfilms?

De voordelen van Disneyfilms zouden heel goed hun nadelen kunnen zijn, afhankelijk van het glas waardoor je ze bekijkt. Een fan van musicals zal er zeker van houden, terwijl een fan die er niet van houdt om elke 20 minuten een liedje te horen dat misschien niet zal doen. Een groot voordeel van Disney is echter dat je kindertijd er heel vrolijk door wordt.

Ze slagen erin positieve emoties en gevoelens op te roepen, en ook te laten zien wat goed of fout is, zodat het een opvoedkundig doel heeft. Nu geloven velen dat te veel positiviteit kinderen in een fantasiewereld kan doen leven, een waarin iedereen een prinses of prins is. Het bedrijf heeft er echter aan gewerkt om dat te veranderen.

Een hoog niveau van filmmaken, met gedetailleerde animatie, goede stemacteurs en aan de leeftijd aangepaste plots om te betoveren. Een ander kenmerk van Disney is dat je er allerlei producten over hun films kunt krijgen, dingen die je kinderen zeker zullen willen hebben.

Voordelen
 • Hoogwaardige cinematografie en gedetailleerde animatie
 • Fantastische verhalen waarin alles te regelen valt
 • Originele liedjes
 • De voorkeur van de meeste kinderen
 • Verscheidenheid aan producten of merchandise
Nadelen
 • Kan erg kinderachtig of wit worden
 • Disney films en andere producten worden als duur beschouwd
 • Vervolgen zijn vaak niet zo goed als het eerste.

Zijn Disney films en hun andere franchises hetzelfde?

Als we over Disney films horen, is het normaal dat we denken aan alle films die met deze maatschappij geassocieerd worden, maar de waarheid is dat er binnen Disney verschillende franchises zijn die in verschillende studio’s en met verschillende methodes werken. Onder hen zijn Pixar, Marvel en LucasFilm.

Hoewel Disney zijn eigen animatiestudio heeft, zijn het van deze studio dat we de films beoordelen. Daarom laten we saga’s zoals Star Wars, Avengers, The Incredibles, Toy Story en zovele andere die Disney filialen gemaakt hebben, die net zo populair zijn als de klassiekers, buiten beschouwing.

Leuke weetjes: wat je nog niet wist over Disney films – Disney

Wil je elk klein dingetje over Disney films weten? In deze rubriek vind je een aantal leuke weetjes die je niet alleen zullen verrassen, maar je ook zullen helpen bij het maken van je filmkeuze. Je zult het niet geloven!

Waar worden Disney films geproduceerd?

Als het om films gaat, heeft Disney zijn animatie- en productiestudio (Walt Disney Animation Studios) in Burbank, Los Angeles, Californië. Hier wordt alle magie die we later in de films zien geboren en gemaakt. Disney heeft in dezelfde staat een filiaal dat DisneyToons Studios heet, alleen in Glendale.

Wat is de garantie op Disney films, en hoe kan ik die laten gelden?

De garanties op Disney films en films in het algemeen die je in hun verschillende formaten besluit te kopen, hangen uitsluitend af van de plaats waar je ze koopt. Sommige bieden een garantie van dagen of maanden.

De manier om hem geldig te maken is hem mee te nemen naar de plaats waar je hem kocht met je aankoopbewijs. Ze geven je een nieuwe of geven je je geld terug.

Aankoopcriteria

Een Disney film kiezen is een no brainer, wat de titel ook is, je zult je zeker vermaken. Er is echter geen reden om te ontkennen dat er sommige zijn die in alle opzichten beter zijn dan andere, en om de perfecte te kiezen moet je de volgende factoren of aanbevelingen volgen.

Thema

Zoals alle artistieke en amusementsuitingen hangt er veel van het thema af of we er belangstelling voor hebben. Hetzelfde gebeurt met Disney films, maar in dit geval zie je twee schema’s waarmee deze maatschappij werkt.

 • Klassiekers. Eén ding dat de Disney klassiekers kenmerkt is een prinses, een prins en een boze heks/stiefmoeder. Alles draait om een prinses die vergiftigd wordt, betoverd of door de prins gered moet worden met de hulp van haar vrienden. Assepoester, Doornroosje, Sneeuwwitje zijn enkele van deze films.
 • Overgang. Toen Disney zijn identiteit aan het verliezen was, en de klassiekers de maatschappij niet konden redden (jaren ’90), kwamen er films uit die deze animatiestudio zouden redden met plots waarin alle personages tegen een gemeenschappelijk kwaad moesten vechten en hun natie of thuis moesten redden, zoals The Lion King, Aladdin, Mulan, Tarzan en andere.
 • Modern. Maatschappelijke veranderingen deden Disney-films veranderen, waardoor prinsessen en blauwe prinsen achterbleven. Nu is er een personage dat vecht voor haar familie, haar rechten, haar lot en haar identiteit. Liefde is niet langer een prins die uit het niets verschijnt, maar iemand die je door dik en dun vergezelt.

Disc of audiovisueel formaat

Het formaat van Disney films is een van de belangrijkste aspecten bij de aanschaf van een film. Je moet rekening houden met je disk-speler, maar ook met de kosten en de beeldkwaliteit van deze formaten.

 • DVD. Na het VHS formaat achter zich gelaten te hebben, is DVD het nieuwe filmformaat geworden, dat van 4.7 GB tot 17 GB vasthoudt. Met een maximale resolutie in PAL formaat van 720×576 pixels. Dit is het meest economische fysieke audiovisuele formaat op dat moment. DVD spelers gebruiken rode lasers met een diameter van ongeveer 650nm. Vanwege de beperkte opslagruimte kun je er geen extra inhoud mee opnemen zoals achter de schermen, tenzij je een extra schijfje gebruikt.
 • Blu-Ray. Het Blu-Ray formaat kan opslaan van 25 GB tot 128 GB, en garandeert ook een maximale videokwaliteit. Onder de Blu-Ray formaten vind je 3D, en ook een resolutie van 1920×1080 en 4k. Natuurlijk is dit de duurste van alle mogelijkheden om Disney films te bekijken. De Blu-ray speler leest schijven met een blauwe laser met een diameter van 405nm, trager dan de vorige, maar nauwkeuriger. Als de discs origineel zijn komen ze vaak met extra inhoud en achter de schermen, dankzij de ruime opslagruimte.
 • Digital. Het gebruik van computers en draagbare toestellen opende de deur naar Disney films in digitaal formaat. Het enige wat de gebruiker hoeft te doen is het bestand te downloaden of het live te bekijken, waarvoor een goede Internetverbinding nodig is. Het is het goedkoopste formaat. Amazon biedt de digitale versie van Disney films aan in kwaliteiten variërend van 720p tot 4k, inclusief 3D. De Disney maatschappij is echter van plan een eigen abonnementsdienst te lanceren waar je hun films kunt bekijken.

Disney films behoren tot de meest representatieve in de geschiedenis van de cinema.
(Foto: belchonock/ 123rf.com)

Leeftijd van het publiek

Wil je de film kopen voor een 5-jarig kind? Is het een tiener die deze productie zal bekijken? De leeftijd van het publiek, d.w.z. jouw leeftijd of de leeftijd van degenen die samen met jou naar de films gaan kijken, is even belangrijk. Niet iedereen geniet van dezelfde thematiek, niet iedereen kan de boodschappen in het verhaal vatten.

 • Kinderen. Alle kinderen kunnen naar Disneyfilms kijken! Alle films worden gemaakt om er plezier aan te beleven, maar het is normaal dat sommigen ze niet zo leuk vinden vanwege ingewikkelde plots. Films als Atlantis, Treasure Planet of The Hunchback of Notre Dame zijn misschien niet het meest geschikt.
 • Teenager. Tieners zoeken meer dan prinsessen en prins charming, ze hebben iets nodig dat een band met hen aanknoopt, met technologie, met plots waarmee ze zich kunnen identificeren. Vermijd het kopen van klassiekers als Doornroosje en het Beest, Sneeuwwitje of Bambi.
 • Volwassenen. Disney heeft geen erg duistere film die meer volwassen niveaus zou aanspreken, maar als je bereid bent van familiefilms te genieten, zul je er zeker van genieten. De nieuwe om hun nieuwe plot, als bij de oude om de nostalgie die je krijgt bij het kijken naar wat eens je kindertijd was.

Productpresentatie

Geld sparen en een hele collectie Disney films kopen of alleen kopen wat je op dat moment wilt bekijken, is een moeilijke maar noodzakelijke beslissing voor een goede aankoop. Hier zijn de meest voorkomende productpresentaties.

 • Individuen. De meest gebruikelijke manier om Disney films te kopen is ze in losse titels te kopen Koop het dan in het formaat van je keuze. Deze vorm is ideaal voor een kleine gril of een kleintje dat betoverd is door bepaalde personages. Ze zullen zich zeker vermaken!
 • Saga collectie. Geïnteresseerd in een Disney saga of vervolg dat je nog niet gezien hebt of geweldig vindt? Je kunt de presentatie van de saga kopen en jezelf het extra geld besparen dat je zou uitgeven als je titel voor titel kocht. Films als The Lion King, The Little Mermaid, The Wrecking Ball Ralph, en meer zijn te vinden in deze presentatie.
 • Disney Collection. Alleen de grootste Disney fans willen een complete of gedeeltelijke Disney collectie kopen. Op de markten vind je de nieuwste titels van het decennium in verzamelingen of zelfs een verzameling van de klassieken. Geld over? Koop dan zo’n presentatie en krijg nooit genoeg van de Disney magie.

(Uitgelichte foto bron: ErikAggie/ Pixabay.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies