Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

10Onderzochte producten

16Bestede uren

32Beoordeelde onderzoeken

78Verzamelde opmerkingen

De DJ mixer is HET symbolische voorwerp van de clubcultuur. DJ’s zijn de rocksterren van de 21e eeuw en de mengtafel is hun instrument. Het is dus geen wonder dat het aantal hobby DJ’s gestaag toeneemt. Ben je een geboren entertainer en wil je je graag wagen aan DJ-en? Dan is een mengpaneel het perfecte instrument voor jou!

Onze grote DJ mixer test 2023 zal je helpen je perfecte DJ deck te kiezen. Het maakt niet uit of je al in grote clubs gedraaid hebt of dat je nog een beginner bent: We laten je zien waar je op moet letten als je een DJ mixer koopt en leggen de voor- en nadelen van de verschillende controllers uit.
Belangrijk om te weten

 • Het mengpaneel is het belangrijkste gereedschap van een DJ. Hij is niet alleen het hart van je DJ set: een mengpaneel fungeert als het bedieningscentrum voor alle aangesloten apparatuur, zoals je draaitafel of je laptop.
 • Bij de aanschaf van een DJ mixer kun je onderscheid maken tussen analoge en digitale decks: Terwijl analoge mixers vaak overtuigen met een hoge geluidskwaliteit, bieden digitale mixers meestal veel meer comfort.
 • Of je nu een professionele DJ bent of een beginner, we hebben talrijke DJ mixers vergeleken en leggen uit waar je op moet letten bij het kopen van een DJ controller.

Beste DJ Mixer: Onze selectie

Numark Dj Mixer

Ervaar nu een spannende DJ-ervaring met de Numark DJ Mixer, boordevol indrukwekkende DJ Lighting FX en alle benodigde DJ-apparatuur om u in de schijnwerpers te zetten. Laat u betoveren door de ingebouwde LED DJ-lichtshow die naadloos synchroniseert met uw DJ-mix. U krijgt twee DJ-decks met grote aanraakgevoelige jog-draaischijven die u in staat stellen om elk aspect van uw DJ-set te beheersen.

Pioneer Dj Dj Mixer

Ontdek de ongeëvenaarde mogelijkheden van Pioneer DJ’s DJ mixer, speciaal ontworpen om naadloos te integreren met compatibele apps. Sluit uw tablet of pc/mac aan en begin met mixen met behulp van een breed scala aan softwaretoepassingen en apps, zoals WeDJ, djay, edjing Mix en rekordbox. Profiteer van gratis functionaliteit in WeDJ voor iPhone, waarvoor normaal gesproken in-app betalingen vereist zijn.

Hercules Dj Mixer

Ontdek de wereld van DJ-vakmanschap met de Hercules DJ Mixer en maak u klaar om indruk te maken op vrienden en familie tijdens feestjes en evenementen. Geen zorgen als u nog nooit eerder achter de draaitafel heeft gestaan; deze mixer helpt u met exclusieve controllerfuncties, tempo- en beat-align-gidslampen, samen met assistent- en voedingsfuncties om snel te leren de basisprincipes van het DJ’en.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een DJ mixer koopt

Hoe werkt een DJ mixer?

Je wilt op je volgende feest spelen maar je weet niet hoe een DJ mixer werkt of waar je er een voor nodig hebt? Geen probleem! We leggen de belangrijkste functies van een DJ mixer uit.

De belangrijkste taak van een DJ regelaar is het combineren van alle binnenkomende geluidssignalen. Wat vroeger de CD-speler was, wordt nu gedaan door een DJ deck.

DJ Mischpult-1

De DJ-mengtafel is het hart van elke DJ-set.
(Image source: pixabay.com / planet fox)

Een in de DJ mixer ingebouwde fader helpt je je songs dienovereenkomstig te regelen: je kunt de fader gebruiken om de snelheid van je song aan te passen of cue punten in te stellen.

Wil je meer weten over termen als fader, equalizer & co? Neem dan een kijkje in het gedeelte over de bouw van een DJ deck!

Met behulp van de equalizer kun je de hoge tonen, de middentonen en de lage tonen instellen. Zo kun je elk liedje zijn eigen individuele stempel geven.

Waar moet je op letten als je een DJ mixer koopt?

Je wilt DJ worden, maar weet niet welke DJ mixer het beste bij je past?

In DJ-en is de voorbereiding werk, de uitvoering spel. (cit. Mr. Scruff)

We leggen uit waar je op moet letten bij het kopen van een DJ mixer. Voordat je een DJ deck koopt, moet je jezelf 2 vragen stellen

 1.  Wat voor DJ ben ik? Luister je graag naar hip hop en is J Dilla als een god voor je? Dan moet je gaan voor een slanke mixer met een robuuste crossfader. Als je een techno-minnende mix DJ bent, ben je veel beter af met een mengpaneel met veel effecten en kanalen.
 2.  Hoeveel kanalen heb ik nodig? Het aantal kanalen dat je nodig hebt hangt af van hoeveel audio bronnen je samen wilt mixen. En ook al zie je in de EDM scene vaak mixers met 4 kanalen, in de meeste gevallen zijn 2 kanalen volkomen voldoende.

Welke soorten DJ mixers zijn er en welke is geschikt voor jou?

DJ mixers kunnen in principe in twee verschillende types verdeeld worden

 • Analoge DJ mixer
 • Digitaal DJ mengpaneel

Terwijl bij analoge mengpanelen het signaal altijd een elektrisch beeld van het geluid is, wordt bij een digitaal mengpaneel het geluid omgezet in een digitaal signaal.

DJ Mischpult-3

In digitale mengpanelen wordt het geluid omgezet in een digitaal signaal en verwerkt door processoren (DSP).
(Image source: unsplash.com / Zac Bromell)

Beide soorten DJ mixers hebben voor- en nadelen. Afhankelijk van je eisen en behoeften als DJ, moet je het ene of het andere kiezen.

We leggen de verschillen uit waar je op moet letten en hebben de ultieme vergelijking voor je gemaakt. Het volgende gedeelte moet je aankoopbeslissing vergemakkelijken.

Wat onderscheidt een analoge DJ mixer en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Bij analoge DJ mixers wordt het audiosignaal niet in digitale gegevens omgezet: Het signaal is hier een elektrisch beeld van het geluid en wordt als zodanig verwerkt.

Als je alleen een kleinere mengtafel nodig hebt, dan kun je beter voor analoge technologie gaan: Omdat de schakelingen minder moeite kosten, kunnen ze goedkoper geproduceerd worden.

Ondanks intuïtieve bediening is het reproduceren van bepaalde instellingen vaak tijdrovend met analoge mengpanelen. De knoppen en schakelaars moeten allemaal afzonderlijk ingesteld worden.

Niet bijzonder praktisch: analoge mengpanelen zijn vaak groter en zwaarder dan hun digitale tegenhangers. Dit kan het vervoeren ervan wat onhandiger maken.

Voordelen
 • Goede geluidskwaliteit
 • Intuïtieve bediening
 • Plan B bij geluidsstoring
Nadelen
 • Tijdrovende instellingen
 • Groot en zwaar
 • Hogere prijs voor grote modellen

Analoge mengpanelen werken zonder latency (vertraging) en kunnen overtuigen met een uitstekende geluidskwaliteit. En zelfs als het geluid wegvalt, kun je gemakkelijk overschakelen op een van de andere kanalen.

Wat onderscheidt een digitale DJ mixer en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Een digitale mixer zet geluid om in een digitaal signaal. Dit wordt verwerkt door processoren (DSP).

Grote digitale mixers zijn goedkoper.

Ondanks dure basisuitrusting: een uitbreiding is minder duur. Digitale signalen kunnen op een gemeenschappelijke databus worden overgebracht en hoeven niet door afzonderlijke elektrische geleiders te lopen.

Bovendien is een digitaal mengpaneel meestal snel te bedienen: instellingen kunnen worden opgeslagen in zogenaamde scènes of snapshots en kunnen worden opgeroepen als dat nodig is. Maar omdat digitale mengpanelen onderscheid maken tussen verschillende niveaus, vraagt de bediening enige gewenningstijd.

Maar omdat het geluid niet direct verwerkt wordt, kan dit tot een kleine vertraging leiden: Vaak klinken digitale mixers niet helemaal zo goed als hun analoge tegenhanger.

Voordelen
 • Goede prijs/prestatie verhouding
 • Gemakkelijk te bedienen
 • Ruimtebesparend
Nadelen
 • Vertraging in geluidsverwerking
 • Bediening vergt trainingstijd
 • Hogere prijs voor kleine modellen

Digitale mixers hebben echter vaak geïntegreerde effectenunits (b.v. compressors). Dit bespaart niet alleen ruimte voor andere toestellen, maar is ook gemakkelijk voor je portemonnee.

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om DJ mengpanelen te vergelijken en te evalueren

In het volgende gedeelte laten we je zien op welke criteria je vooral moet letten bij de aanschaf van een DJ mengpaneel.

De criteria die je kunt gebruiken om de grote keuze aan DJ decks te vergelijken zijn:

Voorversterker

De voorversterker is de eerste “horde” die het signaal moet nemen op weg naar het controle centrum. Hij brengt de spanning op een werkend niveau dat de elektronica nodig heeft.

dj-4.jpg

De voorversterker heeft een grote invloed op je geluid.
(Image source: pexels.com / Francesco Paggiaro)

Omdat de voorversterker aan het begin van de signaalweg staat en een blijvende invloed heeft op je geluid, speelt hij een belangrijke rol bij de keuze van je DJ mixer en moet hij van bijzonder hoge kwaliteit zijn.

De kwaliteit van de voorversterkertrap is essentieel voor een goed geluid: je moet zorgen dat de voorversterkertrap zo neutraal en lineair mogelijk is.

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van je DJ deck is ook een selectiecriterium dat niet verwaarloosd mag worden: je mixer moet niet alleen goed klinken, maar ook zo duurzaam mogelijk zijn.

Goede afwerking Slechte afwerking
Is bestand tegen elk feestje Is niet bestand tegen voortdurende belasting
Stabiele knoppen en faders Knoppen en faders zijn slecht afgewerkt
Goede verankering van de printplaat Printplaat is slecht verankerd
Kwaliteit van vakmanschap komt op de eerste plaats!

De behuizing en de potten van je DJ mixer mogen niet te veel te lijden hebben van je zogenaamd ruwe behandeling: Een duurzame behuizing bespaart je een hoop moeite.

Besteed aandacht aan de algemene afwerking van je mengpaneel: Vooral bevestigingen zoals potmeters, knoppen en faders moeten een stresstest kunnen doorstaan.

Aansluitmogelijkheden

DJ mixers hebben talloze aansluitmogelijkheden. Van AUX naar USB: Als je een DJ deck koopt, kijk dan of de aansluitingen aan je eisen voldoen.

dj-5.jpg

Hoe meer verbindingen je hebt, hoe groter je technische mogelijkheden.
(Image source: pexels.com / Isabella Mendes)

Een USB interface in combinatie met een geïntegreerde AD/DA convertorkaart zijn essentiële onderdelen van elke DJ mengtafel. Intussen zijn er verschillende versies. Van 2 × 2 kanalen tot volwaardige meerkanaals audio interface units: Iedereen komt hier aan zijn trekken.

De meeste USB systemen hebben geen extra stuurprogramma’s nodig: Je zou dus geen probleem moeten hebben om verbinding te maken met je PC.

Wil je tijdens je show gemakkelijk audio-opnamen via de mengtafel laten lopen of je live mix digitaal vanaf de console opnemen? Dan moet je beslist op zoek gaan naar een audio interface toestel (2 in / 2 uit).

Een hoofdtelefoonuitgang en AUX aansluitingen zijn ook integrale onderdelen van elk DJ-deck van hoge kwaliteit.

Kwaliteit van de geluidskaart

De kwaliteit van je geluidskaart bepaalt de kwaliteit en dynamiek van je muziek. Maar pas op! Niet elke DJ mixer heeft een geïntegreerde geluidskaart.

dj-6.jpg

Zeer goede digitale mixers kunnen ook werken met hogere bemonsteringsfrequenties van 48- 96 kHz.
(Image source: pexels.com / malcolm garret)

Wil je in grote clubs spelen? Dan moet je ervoor zorgen dat de geluidskaart van je DJ mixer een minimale resolutie van 24-bit heeft. De bemonsteringsfrequentie moet 44 kHz zijn.

Grote systemen vereisen een goede geluidskaart.

Je geluidskaart heeft, net als je voorversterker, een grote invloed op de klank van je muziek. Zelfs als je thuis het verschil niet kunt horen: Hoe groter en beter je systeem, hoe hoorbaarder het verschil.

Beeldbron: davidoff205020/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies