Laatst bijgewerkt: 11-06-2022

Onze selectiecriteria

32Onderzochte producten

70Bestede uren

21Beoordeelde onderzoeken

207Verzamelde opmerkingen

Dolby Surround is een gepatenteerd meerkanaals surround sound systeem, ontwikkeld door het gelijknamige bedrijf. Het werd voor het eerst in bioscopen geïntroduceerd en later kwam het ook voor thuisgebruik beschikbaar. De technologie gebruikt vijf kanalen om een omhullend effect te produceren dat je het gevoel geeft dat je werkelijk binnenin de film of muziek zit die wordt afgespeeld.
Beste Dolby surround systeem: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Dolby surround systeem: Onze selectie

Dolby surround systeem: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Dolby Surround Systemen zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten Dolby Surround Systemen, namelijk het 5.1 en het 7.1 surround systeem. Het verschil tussen deze twee systemen is dat er in een 5.1 surround systeem vijf luidsprekers zijn (linker voorluidspreker, rechter voorluidspreker, linker achterluidspreker, rechter achterluidspreker en middenkanaal) terwijl er in een 7.1 surround systeem zeven luidsprekers zijn (de bovenstaande plus subwoofer).

Een goed Dolby Surround Systeem is een systeem met 5.1 luidsprekers van hoge kwaliteit en een versterker die in staat is de luidsprekers maximaal aan te sturen zonder vervorming of clipping.

Wie zou een Dolby Surround systeem moeten gebruiken?

Dolby Surround is een geweldige keuze voor iedereen die van het volle effect van zijn thuisbioscoop systeem wil genieten. Of je nu films kijkt of naar muziek luistert, het brengt je entertainment ervaring tot leven.

Op basis van welke criteria moet je een Dolby Surround Systeem kopen?

Het eerste waar je op moet letten is het aantal luidsprekers dat het systeem heeft. Een systeem met 5 luidsprekers zal een goed surround sound effect kunnen geven, maar als je een realistischer ervaring wilt, dan is een systeem met 8 of 9 luidsprekers beter. Je kunt ook systemen met subwoofers krijgen en deze zijn geweldig omdat ze zeer diepe basklanken geven die de totale kwaliteit van je luisterervaring sterk verhogen.

Je moet letten op het aantal luidsprekers en de kwaliteit ervan. Hoe meer luidsprekers je hebt, hoe beter je surround sound ervaring zal zijn. Zorg er ook voor dat ze qua geluidsprestaties van topklasse zijn om een geweldige luisterervaring te geven.

Wat zijn de voor- en nadelen van een Dolby Surround Systeem?

Voordelen

Het Dolby Surround Systeem is een meerkanaals geluidssysteem dat vier luidsprekers en een subwoofer gebruikt. Het geeft dezelfde surroundeffecten als 5.1 kanaals systemen, maar met minder kanalen voor wie niet genoeg ruimte of budget heeft voor meer dan vijf luidsprekers in zijn thuisbioscoop opstelling.

Nadelen

Dolby Surround is niet compatibel met mono soundtracks, dus als je een film hebt die oorspronkelijk in mono werd opgenomen (zoals de originele Star Wars), wordt hij afgespeeld zonder enige surround effecten. Ook klagen sommige mensen over “hoofdtelefoonmoeheid” na langere tijd via een hoofdtelefoon naar films te hebben geluisterd. Dit kan ook gebeuren bij gebruik van Dolby Pro Logic of andere meerkanaals decoders; dit probleem lijkt echter meer voor te komen bij 5-kanaals systemen dan bij 2-kanaals zoals DTS en SDDS.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Logitech
  • MAJORITY
  • Sony

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Dolby surround systeem in onze review kost ongeveer 75 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 341 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies