Laatst bijgewerkt: 07-06-2022

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

40Bestede uren

29Beoordeelde onderzoeken

196Verzamelde opmerkingen

Een douchesysteem is een toestel dat waterdruk gebruikt om warm en koud water door dezelfde leiding te laten stromen. Het meest gebruikelijke type douchesysteem dat tegenwoordig in gebruik is, heet een “integraal” of “combinatie” toestel. Het combineert zowel de mengklep (die warm en koud mengt) met een omstelkraan, waarmee je van de ene toevoerbron – zoals de hoofdwaterleiding van je huis – op een andere kunt overschakelen, zoals je privé put. Deze combinatie maakt het mogelijk voor huiseigenaars die hun eigen waterput hebben, maar toch steeds toegang willen hebben tot de brandblusleiding van de stad, zonder twee aparte leidingen naar hun huis te hebben lopen.
Douchesysteem: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste douchesysteem: Onze selectie

Luxueus Vierkant Overhead Douche Systeem

Op zoek naar een geweldige douche-ervaring? Zoek niet verder dan dit vierkante hoofddouchesysteem. Het meet 240 x 240 mm en bevat een hoofddouche, douchetang, handdouche, en meer. De regendouchekop is perfect voor uitbundige douches, terwijl de Inttenserain straal op de handdouche perfect is voor verfrissend waterplezier. De quickclean functie maakt het gemakkelijk kalkaanslag te verwijderen door eenvoudig over de siliconen sproeikoppen van de douchekop te vegen. En je kunt gemakkelijk van straalsoort veranderen door de straalschijf op de douchekop te draaien.

Het perfecte douchesysteem

Dit douchesysteem is de perfecte combinatie van comfort, design, en functionaliteit. De hoogwaardige hoofdbrug is geschikt voor boilers en gemakkelijk te installeren met een 1/2 inch schroefdraad. Het kantelen van de douchekop wordt mogelijk gemaakt door het kogelgewricht, en de normale straal zorgt voor gelijkmatig stromend water. De verwennende handstraal heeft een met druk gevulde waterstraal met massagefunctie die de lichamelijke regeneratie bevordert. Je kunt gemakkelijk van waterstand veranderen door aan de knop te draaien. Dit douchesysteem is ook comfortabel in gebruik met zijn stijgbuis die in hoogte verstelbare muurbeugels heeft en praktische omvormer waarmee je snel kunt wisselen tussen hand- en hoofddouche. Bovendien is het gemakkelijk schoon te maken met onderhoudsarme en corrosiebestendige onderdelen, dankzij de hoogwaardige verchroming.

Het perfecte douchesysteem

Dit douchesysteem is de perfecte manier om je dagelijkse lichaamsverzorgingsroutine om te toveren tot een ontspannende ervaring. De moderne hoofddouche is gemakkelijk te installeren en heeft een verstelbaar kogelgewricht waarmee je de douchekop kunt kantelen voor een aangepaste ervaring. De gewone straal zorgt voor gelijkmatig stromend water, en de handdouche kan gemakkelijk opgehangen en versteld worden dankzij de drukknopschuif. De praktische omvormer maakt snel omschakelen tussen hand- en hoofddouche mogelijk, terwijl de gemakkelijk te reinigen onderdelen het onderhoud tot een koud kunstje maken.

GROHE DreamSpray: De perfecte aanvulling voor elke badkamer

De GROHE DreamSpray voor een optimaal straalpatroon is een mooie aanwinst voor elke badkamer. De GROHE Ecojoy 9,5 l/min. doorstroombegrenzer zorgt voor een horizontaal draaibare douchearmfunctie van 390 mm, waarmee je gemakkelijk kunt wisselen tussen hoofd- en handdouche. Het SpeedClean anti-kalk systeem zorgt ervoor dat je douche jarenlang schoon en kalkvrij blijft.

Douchesysteem: Vaak gestelde vragen

Welke soorten douchesystemen zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn 2 soorten douchesystemen, het eerste is een door zwaartekracht gevoed systeem en dit type gebruikt geen pomp. Het tweede is een elektrisch aangedreven systeem dat wel een pomp gebruikt om er water doorheen te stuwen.

Een goed douchesysteem is het systeem dat aan je behoeften beantwoordt. Er zijn veel verschillende soorten douches op de markt, en ze hebben allemaal hun voor- en nadelen. Het hangt echt af van wat je van een douche nodig hebt om te bepalen welk type voor jou het beste zal zijn. Wil je bijvoorbeeld iets compacts of draagbaars dan zijn er een aantal mooie opties, zoals opblaasbare of die met opvouwbare poten, zodat hij gemakkelijk in kleine ruimtes past zonder thuis al te veel plaats in te nemen als hij niet gebruikt wordt. Als je echter iets zoekt dat meer permanent is maar toch betaalbaar, dan is een elektrisch model misschien beter geschikt? Elektrische modellen bieden meestal veel functies, zoals regelbare waterdruk, meerdere sproeistanden enz., terwijl niet-elektrische modellen meestal niet met deze extra’s komen, tenzij anders vermeld (bijvoorbeeld onze serie handsproeiers).

Wie moet een douchesysteem gebruiken?

Iedereen die moeilijk in en uit bad of douche kan komen, mensen met beperkte mobiliteit, senioren, mensen die herstellen van een operatie of verwonding. Het is ook geweldig voor kinderen.

Op basis van welke criteria moet je een douchesysteem kopen?

De belangrijkste factor is de kwaliteit van het douchesysteem. We raden je echter aan bij je keuze ook het materiaal en de prijs van een douchesysteem in aanmerking te nemen.

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten als je douchesystemen vergelijkt. Het eerste is het soort waterstroomsysteem dat het gebruikt. Dit bepaalt hoeveel druk en kracht er in je douche is, dus als dit niet goed genoeg is, ben je er misschien helemaal niet blij mee. Een andere belangrijke factor is het aantal aangeboden jets en hun grootte en vorm, die ook invloed kunnen hebben op hoe krachtig ze tegen je huid aanvoelen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een douchesysteem?

Voordelen

Douchesystemen zijn gemakkelijk te installeren, en er is geen speciaal gereedschap of vakkennis voor nodig. Ze kunnen geïnstalleerd worden door iedereen die handig is met een schroevendraaier. Je bespaart geld op je waterrekening omdat je de douche minder lang hoeft te laten lopen om schoon te worden. Het mooiste is dat er geen chemicaliën aan te pas komen. Je huid blijft zacht en gezond zonder dat al die agressieve chemicaliën tijdens het baden of douchen via de poriën van je huid in je lichaam komen, zoals de meeste gewone zepen doen als ze na verloop van tijd regelmatig gebruikt worden (zelfs biologische).

Nadelen

De nadelen van een douchesysteem zijn dat ze duur kunnen zijn in installatie en onderhoud. Ze vragen ook meer ruimte dan andere soorten systemen, wat niet altijd mogelijk is in kleine badkamers.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Hansgrohe
  • Rainsworth
  • Ibergrif

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Douchesysteem in onze review kost ongeveer 61 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 322 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies