Laatst bijgewerkt: 24-08-2021

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

18Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

65Verzamelde opmerkingen

Vandaag hebben we het over de nieuwe trend onder jongeren: Elektrische Skateboards! Een mengeling van voortbewegingsmiddel, oefening en plezier, verschaft het product urenlang plezier aan kinderen, tieners en zelfs volwassenen!

Wil je weten of het de moeite waard is er een te kopen, of gewoon weten hoe je het best mogelijke model kunt kiezen? Blijf dan bij ons! In de volgende regels van dit artikel analyseren we rustig alles rond het product en geven je er een absoluut compleet overzicht van!
Belangrijk om te weten

 • Uitgevonden in 2013, winnen elektrische skateboards steeds meer terrein, zowel als vermaak als als vervoermiddel en voortbewegingsmiddel.
 • Er zijn grote verschillen in belangrijke kenmerken van elektrische skateboards, zoals de levensduur van de batterij en de bereikte maximum snelheid.
 • Je moet altijd beschermende kleding dragen als je op een elektrisch skateboard rijdt: Vallen en tuimelen komen vaak voor en goed beschermd zijn is van fundamenteel belang!

Beste Elektrisch skateboard: Onze selectie

Het is duidelijk dat we voor dit artikel een grote kennis zochten over de elektrische skateboards die in Brazilië verkrijgbaar zijn. We beginnen met je de hoogste kwaliteit modellen voor te stellen:

Koopgids

Wat is een elektrisch skateboard? Is het echt veilig? Is het alleen voor de lol of kan het ook een echt nut hebben in het dagelijks leven?

We zijn in de koopgids, de sector die al deze vragen zal beantwoorden!

Imagem mostra uma criança andando de skate elétrico em uma estrada.

Elektrische skateboards kunnen een geweldig middel zijn om je in de stad voort te bewegen. (Bron: Kaspars Grinvalds/ 123rf.com)

Wat is een elektrisch skateboard en waarvoor wordt het gebruikt?

Het basisconcept van een elektrisch skateboard is dat van een plank met wielen aan de onderkant die gebruikt wordt voor voortbeweging en gemotoriseerd werkt. Vanaf dan kan het in verschillende vormen of mechanismen bestaan.

Het is mogelijk frontaal elektrische modellen te vinden die via het evenwicht werken, zoals de hoverboards, geïnspireerd in “Back to the Future”, en andere die gewone skateboards nabootsen, maar dan met een motor en afstandsbediening.

Behalve dat ze erg leuk zijn voor kinderen en tieners, die al fan zijn van gewone skateboards, kunnen de elektrische versies ook dienen als vervoermiddel in de stad of op de weg, als accessoire voor het ontwikkelen van lichamelijke vaardigheden en zelfs bij wedstrijden.

Wist je dat het eerste elektrische skateboard tot stand kwam na collectieve financiering? In 2013 maakte de Amerikaanse investeerder Shane Chen het patent voor het product dat gebaseerd is op de film “Back to the Future” en zette het op het Kickstarter platform.

Al snel sloten verschillende beroemdheden zich bij de zaak aan en maakten niet alleen de financiering tot een succes, maar ook de verkoop explodeerde al snel na de lancering.

Wat onderscheidt een gewoon skateboard van een elektrisch skateboard?

Het eerste verschil tussen een gewoon skateboard en een elektrisch is duidelijk: het eerste werkt door energie die door lichaamsbeweging wordt opgewekt, terwijl het tweede voor hetzelfde doel een motor gebruikt.

Zo komen we gemakkelijk tot de conclusie dat het gewone skateboard veel meer lichaamsbeweging vergt en, als lichaamsbeweging, de beste optie is. Het elektrische model heeft ook enkele voordelen op dit gebied, maar het haalt het bij lange na niet bij de meer traditionele versie.

Het elektrische skateboard, op zijn beurt, wint als het over stedelijke mobiliteit gaat. De meeste modellen hebben een autonomie van minstens 10 km met een volledig opgeladen accu en maken lange ritten mogelijk. Intussen is de gewone uitvoering vermoeiend en gevaarlijk als vervoermiddel.

Voor manoeuvres en wedstrijden geeft de gewone uitvoering veel meer vrijheid. En, natuurlijk, is het ook veel goedkoper.

We hebben een tabel opgesteld waarin de twee soorten vergeleken worden:

Gewoon skateboard Elektrisch skateboard
Beweging Door energie opgewekt door het lichaam Door energie opgewekt door de motor
Lichamelijke vraag Hoog: Verantwoordelijk voor alle beweging Gemiddeld: Vereist veel evenwicht
Voordelen Het is goedkoper, laat meer manoeuvres toe, is goed voor het lichaam Kan een geweldig voortbewegingsmiddel zijn
Kosten Laag tot gemiddeld Hoog

Wat zijn de voordelen van een elektrisch skateboard?

De belangrijkste functie van een elektrisch skateboard is plezier maken. Kinderen, tieners en zelfs sommige volwassenen genieten echt van de tijd die ze erop kunnen doorbrengen, vooral als er een grote buitenruimte voor is.

Maar het valt op doordat het ook een vervoermiddel is. Als je het goed beheerst, kun je er goede afstanden mee afleggen in de stad of zelfs in meer afgelegen gebieden, want hij heeft een goede snelheid en voldoende batterij-autonomie.

Omdat hij van richting verandert door middel van druk van de voeten, is het ook een goede manier om evenwichtsvaardigheid te ontwikkelen, vooral bij jongere mensen.

Er zijn ernstige risico’s op ongelukken met elektrische skateboards. Gebruik hem bij hogere snelheden en ga pas de straat op als je hem onder de knie hebt. De hoge prijs kan ook een nadeel zijn.

Zie de tabel hieronder voor de voor- en nadelen van elektrische skateboards:

Voordelen
 • Ze wekken plezier op voor het hele gezin
 • Ze kunnen een goed vervoermiddel zijn
 • Ze helpen het evenwicht te ontwikkelen
 • Ze bereiken een goede maximumsnelheid
Nadelen
 • Ze zijn vrij duur
 • Onervaren mensen kunnen ongelukken krijgen

Paara quem é indicado um skateboard elétrico?

Welke mensen zouden immers meer voordelen moeten hebben van een elektrisch skateboard? We hebben een korte lijst samengesteld:

 • Kinderen en tieners op zoek naar plezier: Een elektrisch skateboard kopen voor je kinderen zal hun dagen veel vrolijker maken! Je kunt veel plezier beleven met dit product. Zelfs om tuimelingen kan gelachen worden!
 • Wie zoekt compact vervoer: Woon je relatief dicht bij je werk of andere activiteiten en wil je een praktisch en compact vervoermiddel? Waarom niet het elektrische skateboard? Het is niet vermoeiend en het is niet duur. Hij kan het werk heel goed doen!
 • Supermarkt- en winkelpersoneel: Het is gebruikelijk dat werknemers van grote winkels of supermarkten skates of segways gebruiken om zich sneller te verplaatsen. Waarom dan geen elektrische skateboards?

Of het nu als plezier of als vervoer is, het elektrische skateboard heeft veel toe te voegen aan het leven van mensen!

Hoe werkt een elektrisch skateboard?

Er zijn twee hoofdsoorten elektrische skateboards op de Braziliaanse markt, en ze werken op verschillende manieren. Het is dus beter om een meer volledige uitleg te geven.

Hoverboard is de naam die gegeven wordt aan het elektrische skateboard zonder afstandsbediening, dat gebaseerd is op de film “Back to the Future”. Daarop staat de persoon altijd met het gezicht naar zijn pad gericht. De snelheids- en richtingsveranderingen komen tot stand door de druk van de voeten op het oppervlak van het product.

Bij dit type elektrisch skateboard is het heel belangrijk om evenwicht te hebben en te oefenen om efficiënt te kunnen rijden. De bereikte snelheden zijn beperkter.

De modellen die de vorm van de traditionele simuleren, zijn daarentegen eenvoudiger. Als je ooit op een skateboard gereden hebt, weet je hoe je zijwaarts op het pad moet staan en hoe je steeds je evenwicht moet bewaren.

Veranderingen in snelheid en richting worden met een afstandsbediening gemaakt op elektrische skateboards die traditionele modellen nabootsen. Omdat ze hoge snelheden bereiken en meer vertrouwd zijn, zijn ze geschikter als voortbewegingsmiddel.

Is het veilig om op een elektrisch skateboard te rijden?

Het komt vaak voor dat mensen vallen en struikelen als ze op elektrische skateboards rijden. Een eenvoudige zoekactie op het Internet levert enorme hoeveelheden komische video’s op met compilaties van deze ongelukken.

Vallen kan zelfs deel uitmaken van het plezier, maar het eerste fundamentele voor de veiligheid is goed beschermd te zijn. Draag altijd een helm, enkelbeschermers, kniebeschermers en andere beschermende uitrusting om een ernstiger ongeluk te voorkomen.

Ga ook pas van huis als je het gebruik van het elektrische skateboard helemaal onder de knie hebt. Een val op straat kan veel ernstiger zijn en ergere gevolgen hebben dan een val binnen het huis. Neem geen risico als je geen volledig vertrouwen hebt!

Ga tenslotte na of het gekozen merk gerespecteerd wordt en of het veiligheidscertificaten heeft. Een slecht werkend elektrisch skateboard kan problemen veroorzaken, dus geef altijd de voorkeur aan wat gegarandeerd is.

Het gebruik van een elektrisch skateboard kan, jawel, heel veilig zijn, maar zoals we gezien hebben vereist het een reeks voorzorgsmaatregelen.

Koopcriteria: Factoren voor het kiezen van een elektrisch skateboard

Wil je meer begrijpen over wat elektrische skateboard modellen van elkaar onderscheidt? Maak je geen zorgen, nu is het tijd om het over enkele belangrijke technische criteria te hebben:

Hieronder gaan we dieper in op elk van hen!

Gebruiksgemak

Voor wie koop je een elektrisch skateboard? Er zijn mensen die er veel gemakkelijker mee zullen rijden, vooral als ze al ervaring hebben met gewone modellen, als ze een goed evenwicht hebben of als ze ouder zijn. Dit alles heeft invloed op het aan te schaffen model!

De elektrische skateboards van het hoverboard type zijn iets ingewikkelder omdat ze een groot evenwicht vereisen. Kinderen en mensen met mobiliteitsproblemen kunnen er moeilijkheden mee hebben. Daarom moet je er altijd op letten of het model dat je kiest geschikt is voor de persoon die het zal gebruiken.

Imagem mostra da cintura para baixo duas pessoas andando de skate elétrico.

Er is een grote verscheidenheid aan modellen elektrische skateboards verkrijgbaar. (Bron: Kirill Shashkov/ 123rf.com)

Betrouwbaarheid

De laatste jaren zijn er enkele problemen met elektrische skateboards gemeld. Onlangs vatten uit China ingevoerde modellen in dezelfde partij vlam. Het komt vaak voor dat je oververhitting ontdekt als het merk niet betrouwbaar is.

Als je veel geld gaat investeren in een elektrisch skateboard, neem dan geen risico’s: kies voor een bekend merk, met gemakkelijke toegang in geval van claims en met meer dan duidelijke veiligheidscertificaten.

Elektrische skateboards zijn nog erg nieuw, de eerste kwamen pas in 2013 op de markt. Wanneer de markt nog in de kinderschoenen staat, is er geen manier om te weten welke merken goed bedoeld zijn en welke risico’s voor de gebruikers inhouden!

Service en garantie

Evenzo is het niet helemaal duidelijk wat de mogelijke problemen zijn met elektrische skateboards, vooral na een paar jaar gebruik. Reden te meer om een bekend merk te kiezen dat een uitgebreid netwerk van technische hulp heeft, verspreid over heel Brazilië.

We raden je aan grondig onderzoek te doen naar het merk van het gekozen model, te weten hoe goed de ondersteuning is en garantie van de fabrikant te eisen. Zo kun je je helemaal veilig voelen en veel plezier beleven aan je elektrische skateboard!

Maximale snelheid en batterij-autonomie

Waarvoor zul je het elektrische skateboard gebruiken? Wordt het alleen maar een vermaak voor binnenshuis of een voortbewegingsmiddel dat je door de stad brengt?

In het geval van de tweede optie is er geen mogelijkheid om een model te gebruiken dat maximaal 10 km per uur gaat, want de tijd om ergens te komen wordt enorm. De autonomie van de batterij zal ook groter moeten zijn, zodat het risico van halfontlading vermeden wordt.

Er zijn al modellen die tot 35 km/u halen. Je kunt ze kiezen als je wilt dat je elektrische skateboard je op plaatsen in de stad brengt. In het tegenovergestelde spectrum zijn die met lagere snelheden beter voor kinderen en tieners.

(Featured Image Source: EliasSch / Pixabay.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies