Laatst bijgewerkt: 15-02-2022

Onze selectiecriteria

30Onderzochte producten

51Bestede uren

16Beoordeelde onderzoeken

242Verzamelde opmerkingen

Een elektrische handzaag is een zaag die je kunt gebruiken om hout, metaal of kunststof te zagen. Hij heeft een elektrisch aangedreven motor en gebruikt zaagbladen die lijken op die van de handbediende versie. Elektrische handzagen worden ook wel motorzagen of sabelzagen genoemd. Ze bestaan al meer dan 100 jaar, maar waren niet algemeen verkrijgbaar tot ongeveer 20 jaar geleden, toen ze betaalbaar genoeg werden voor thuisgebruikers in Europa en Noord-Amerika.

Elektrische handzagen worden aangedreven door een motor die op het blad is aangesloten. De zaag gebruikt een elektrische stroom om het blad met hoge snelheid rond te draaien, waardoor hij met gemak door hout en andere materialen kan zagen. Een netsnoer wordt van de handgreep van je zaag op een stopcontact aangesloten, zodat je hem kunt gebruiken zonder je zorgen te hoeven maken over lege batterijen of toegang tot gas voor brandstof.
Beste Elektrische handzaag: Onze selectie

Elektrische handzaag: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Elektrische Handzaag zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten elektrische handzagen. Het eerste type is een zaag met snoer, wat betekent dat hij in een stopcontact moet worden gestoken om te kunnen werken. Snoerloze modellen hebben geen snoer en kunnen werken op batterijen of oplaadbare stroomconvertoren.

De beste elektrische handzagen zijn die met een krachtige motor, die door dik materiaal kunnen zagen en een ergonomisch ontwerp hebben. Ze moeten ook gemakkelijk te gebruiken zijn, licht van gewicht en duurzaam.

Wie moet een elektrische handzaag gebruiken?

De elektrische handzaag is een geweldig gereedschap voor iedereen die hout, plastic of metaal moet zagen. Hij is vooral nuttig voor mensen met beperkte mobiliteit en krachtproblemen die het moeilijk maken om andere soorten zagen te gebruiken. Dit maakt de elektrische handzaag ideaal voor oudere gebruikers, maar ook voor mensen die herstellen van verwondingen of een operatie.

Op basis van welke criteria moet je een Elektrische Handzaag kopen?

De keuze van een Elektrische Handzaag moet afhangen van de gebruiker en het beoogde gebruik. Sommige mensen willen een product dat gemakkelijk mee te nemen is, terwijl anderen liever iets duurzamers hebben. De prijs kan ook een factor zijn, evenals andere kenmerken zoals krachtbron of oplaadmogelijkheden.

Het vermogen van de motor is een van de belangrijkste factoren waar je op moet letten als je elektrische handzagen vergelijkt. Een andere factor die je moet overwegen is of er garantie op zit, en zo ja, hoe lang duurt die garantie? Ook welke garantie geven ze op hun producten?

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Elektrische Handzaag?

Voordelen

Elektrische handzagen zijn licht en gemakkelijk te gebruiken. Ze kunnen in elke houding gebruikt worden, wat een groot voordeel is voor mensen met rugproblemen of artritis. De bladen van elektrische zagen hoeven niet geslepen te worden zoals die van handmatige modellen, dus ze besparen je ook tijd en geld.

Nadelen

De nadelen van een elektrische handzaag zijn dat ze zwaar en omvangrijk kunnen zijn. Ze moeten ook op een stopcontact aangesloten worden, dus je moet er zeker van zijn dat er een in de buurt is voor je ze gebruikt. Je moet ook het blad van dit type zaag na elk gebruik vervangen, omdat het snel bot wordt als je het gebruikt voor het zagen van hout of metaal.

Wat voor aanvullend gereedschap is nodig om een Elektrische Handzaag te gebruiken?

Je hebt een klem nodig om het werkstuk op zijn plaats te houden. Een bankschroef of bankschroef is ideaal voor dit doel, maar je kunt ook klemmen en blokken hout gebruiken als dat nodig is. De zaag moet gebruikt worden met een elektrische boormachine die voldoende kracht heeft om hem met hoge snelheden te laten draaien; anders komen je zaagsneden er niet zuiver uit. Tenslotte zijn sommige modellen zo ontworpen dat ze direct op een tafelzaagstandaard kunnen worden bevestigd; deze vereisen geen ander gereedschap dan de handzaag zelf en het (de) bijbehorende blad(en).

Wat kun je nog meer gebruiken in plaats van een Elektrische Handzaag?

Antwoord: Er zijn veel andere soorten zagen die voor het zagen van hout gebruikt kunnen worden. Enkele voorbeelden zijn een verstekzaag, decoupeerzaag en cirkelzaag.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Bosch Professional
  • Bosch Home and Garden
  • Bosch Home and Garden

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Elektrische handzaag in onze review kost ongeveer 14 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 130 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies