Laatst bijgewerkt: 24-08-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

26Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

59Verzamelde opmerkingen

Met het begin van de herfst in sommige streken van de Republiek begint het koude weer met grotere heftigheid te worden gevoeld, en dan beginnen we te denken dat het tijd is om ons te bedekken, maar als de winter eenmaal aanbreekt, is er geen ontkomen meer aan, de kou is begonnen en uiteindelijk zijn we nooit helemaal voorbereid.

Daarom hebben we dit artikel gemaakt, om je te helpen bij je koopproces, we willen dat je alle hulpmiddelen hebt om je beste keus te maken, hier zul je weten wat de verwarmers zijn, welke types er bestaan en wat hun eigenschappen, voordelen en nadelen zijn.
Belangrijk om te weten

 • Elektrische kachels zijn huishoudelijke toestellen die de functie hebben om kleine of grote oppervlakten te verwarmen door hun warmte-afgifte.
 • Ze kunnen naar hun warmtebron ingedeeld worden in elektrische en gasverwarmers. Elektrische kachels werken door geleiding, convectie en/of straling.
 • Er zijn verschillende soorten toestellen, zoals: convectoren, thermo-ventilatoren, olieradiatoren, halogeenstralers, kwartsverwarmers, thermische panelen, en andere.
 • Thuis een verwarming hebben is een goede beslissing, zolang de te verwarmen oppervlakte in verhouding staat tot het vermogen van het apparaat, en de energiekosten niet hoog zijn.

Beste Elektrische Kachel: Onze selectie

Koopgids

Elektrische kachels zijn huishoudelijke apparaten die als functie hebben kleine of grote ruimten te verwarmen door warmte af te geven.
(Foto: Antonio Guillem/ 123rf.com)

Wat zijn elektrische kachels en welke voordelen bieden ze?

Elektrische kachels zijn apparaten die werken door verbinding met licht om warmte-energie af te geven en zo bij koud weer een warme atmosfeer te handhaven in een ruimte binnen een huis, gebouw of kantoor. Er zijn allerlei mogelijkheden voor in huis, qua ontwerp, functionaliteit, afmetingen en prijs.

Ze werken op basis van verschillende warmte-afgiftesystemen die, naar gelang hun kenmerken, warmte meer of minder direct projecteren, meer of minder ruimte bestrijken, en na uitschakeling meer of minder lang een warmtegevoel achterlaten.

Ze worden als zuiniger en minder vervuilend dan gastoestellen beschouwd omdat ze op elektriciteit aangesloten zijn; hun energiebehoefte kan echter voor aanzienlijke verrassingen op de elektriciteitsrekening zorgen.

Voordelen
 • Ze houden een ruimte warm waar de gebruiker zich bevindt
 • Ze zijn zeer betaalbaar
 • Ze stoten geen gassen uit, waardoor het gevaar van vergiftiging verdwijnt
 • De meeste zijn gemakkelijk te installeren en te vervoeren
 • Ze zijn gemakkelijk in het gebruik
Nadelen
 • Afhankelijk van het vermogen bestrijken ze al dan niet meer ruimte
 • Hun energieverbruik is hoog
 • Sommige opties geven er de voorkeur aan ze uit te schakelen als je niet kijkt
 • De warmte is misschien niet constant
 • Ze drogen de omgeving uit

Elektrische kachels door convectie of straling, waar moet je op letten?

De verwarmers werken dankzij het Joule-effect, waarbij de energie wordt afgevoerd als een elektrische stroom door een geleidend materiaal gaat. Om de warmteoverdracht naar contactvlakken en oppervlakken te verbeteren, kunnen verwarmers daarentegen op 2 manieren werken:

Convectie Straling
Ze brengen warmte over door de lucht. Ze verwarmen de lucht die dan mensen verwarmt Ook bekend als infraroodstraling, werken ze door elektromagnetische energie
Of het nu een verwarmingselement is, een kwartsbuis, een keramische kern of contact met minerale olie, elektriciteit werkt op ze in om warmte af te geven Stralingsenergie verwarmt rechtstreeks muren en voorwerpen of mensen in de omgeving
Ze worden onderverdeeld in ondersteunde convectie en natuurlijke convectie Het werkt op dezelfde manier als de zon die ons verwarmt
Natuurlijke convectieverwarmers verdelen de warmte terwijl de lucht door de warmtebron stroomt 85% van de gebruikte energie wordt in warmte omgezet
Ondersteunde convectieverwarmers verdelen de warmte met behulp van Ventilator binnen in de verwarmer de warmte kan overal heen geleid worden
Ze verdelen de warmte niet gelijkmatig Het vermogen is regelbaar en produceert geen lawaai of rook
De warmte gaat snel verloren door deuren en ramen Het is een aanrader voor mensen met allergieën

De manier waarop de warmte verkregen wordt is nog maar het begin van de beslissingen die je moet nemen voor je het toestel kiest dat warmte aan je huis zal geven, er zijn nog andere overwegingen om rekening mee te houden en we vertellen je er hieronder meer over.

Koopcriteria: factoren waarmee je de verschillende modellen elektrische kachels kunt vergelijken en beoordelen

Beschouw de volgende punten als onmisbaar om te onthouden als je besluit op weg te gaan naar de aanschaf van je nieuwe kachel.

Kenmerken van het huishouden

Als je kinderen of huisdieren in huis hebt, of als iemand in het huishouden allergieën heeft, bedenk dan dat je beter geen verwarming kunt gebruiken die een brandwond kan veroorzaken of een die de omgeving te veel uitdroogt.

Er zijn veilige mogelijkheden voor verschillende soorten verwarmingstoestellen. Zoek er een met beveiliging tegen oververhitting of aanraakverwarming. Of zoek een wandkachel die je buiten bereik van de kleintjes in de muur kunt bouwen. Bijvoorbeeld, het tweede model dat we in de bovenste drie afdeling voorstellen biedt deze bescherming.

Ze kunnen naar hun warmtebron ingedeeld worden in elektrisch en gas. Elektrische kachels werken door geleiding, convectie en/of straling.
(Foto: Deyan Georgiev/ 123rf.com)

Vermogen

Het is belangrijk rekening te houden met de oppervlakte die je wilt verwarmen, want de behoeften zijn voor een kleine ruimte niet dezelfde als voor een grotere. Als we de ruimten niet goed berekenen, kunnen we een ontoereikend product aanschaffen, en dit tekort verhoogt onze energiekosten.

Het berekenen van de nodige equivalentie zal niet eenvoudig zijn, maar een specialist zal ons de weg kunnen wijzen, maar als referentie kunnen we aanhouden dat een oppervlakte van 12M2 een vermogen van tussen de 600W tot 900W nodig heeft.

Hoe hoger het vermogen, hoe hoger de temperatuur, maar het heeft ook een hoger verbruik tot gevolg.

Thermostaat

Hij is belangrijk omdat hij helpt de verwarming van een ingestelde temperatuur te starten, te stoppen of aan te passen, maar er zijn twee soorten, mechanische -al jarenlang gebruikt-, of elektrische -de moderne en verbeterde versie-.

Een mechanische of analoge thermostaat wordt met de hand bediend met een roulette, dat wil zeggen, we plaatsen de roulette op de temperatuur die we willen hebben. Het nadeel van deze modus operandi is de traagheid waarmee hij aan of uit gaat en de onnauwkeurigheid waarmee hij de gewenste temperatuur bereikt, en bijgevolg zijn er hogere energiekosten.

De elektrische daarentegen gebruikt een digitaal display dat meer gedetailleerde informatie over het product toont en tegelijk de mogelijkheid biedt de functies te regelen, en zelfs de temperatuur te programmeren. Deze doeltreffendheid komt tot uiting in de gewenste warmte in de omgeving en een aanzienlijke besparing van energie en geld.

Veiligheid

De veiligheid van je huis is een prioriteit, dus raden we aan een product te kopen dat voldoet aan de Officiële Mexicaanse Norm (NOM) om elektrische storingen en vergiftiging te voorkomen.

De NOM is een procedure die garandeert dat een product aan de normen voldoet en de veiligheid van een product waarborgt.

Raadpleeg de NOM-J-469-1989 of controleer of het gewenste product geverifieerd is.

Opties om uit te kiezen

Er zijn verschillende opties om uit te kiezen, alle met voor- en nadelen

 • Convectoren: De weerstand verwarmt de stroomlucht die in de kamer circuleert en die op natuurlijke wijze, maar niet gelijkmatig over de ruimte verdeeld wordt. Ze zwijgen.
 • Thermo-ventilatoren: Ze werken met een elektrische weerstand die door oververhitting de temperatuur van de lucht verhoogt, die op zijn beurt door een ventilator wordt verspreid. Ze zijn meestal klein, draagbaar en lawaaierig.
 • Halogeen radiatoren: Ze werken door middel van een systeem van halogeenbuizen die, wanneer ze verwarmd worden, een infrarood effect produceren. Het verwarmt direct mensen of voorwerpen die dichtbij zijn, als je je verwijdert wordt de thermische sensatie minder.
 • Olieradiatoren: De weerstand werkt door het verwarmen van een olie met hoge dichtheid binnenin het toestel. Door dit beginproces verloopt het verwarmen iets trager dan bij andere toestellen, maar ze hebben een goede thermische traagheid, want ze blijven ook na uitschakeling nog een tijdje heet.
 • Kwartsverwarmers: Ze gebruiken gloeilampen met gloeidraden waardoor warmte wordt uitgestraald. Ze warmen snel op en je moet oppassen dat je je niet brandt.
 • Thermische panelen: Ze maken gebruik van convectie en straling. Hun verbruik is zuinig. Sommige kunnen aan de muur bevestigd worden

(Uitgelichte foto: magraphics/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies