Laatst bijgewerkt: 24-08-2021

Onze selectiecriteria

8Onderzochte producten

15Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

39Verzamelde opmerkingen

Vandaag hebben we het over de elektrische nagelvijl, een gereedschap dat gebruikt wordt om natuurlijke of kunstnagels te polijsten, te vijlen en in model te brengen.

Idealiter wordt dit type vijl door een manicure gehanteerd, want het heeft boortjes die bij gebruik veel zorg vragen.

Het is echter een praktische en efficiënte manier om overtolligheden van de nagels te reinigen en te verwijderen, zodat ze een onberispelijke afwerking krijgen.

In de gids hieronder praten we wat beter over het product, om je het doel en de beste manier om het te gebruiken uit te leggen.
Belangrijk om te weten

  • De elektrische nagelvijl is penvormig en werkt door het ronddraaien van een boor die met de punt verbonden is. Het vijlt, polijst, werkt af, vormt de kromming van kunstnagels en verwijdert nagelriemen.
  • Het is een product dat zorgvuldig hanteren en liefst ervaring vereist.
  • Behalve dat het veel sneller gaat, garandeert de elektrische nagelvijl een onberispelijk resultaat en een perfecte afwerking van de nagels.

Beste Elektrische Nagelvijl: Onze selectie

Koopgids

Elektrische nagelvijlen zijn nog steeds niet erg populair op de markt, maar ze garanderen een uniek nageldesign resultaat. Hieronder wijzen we op alle kenmerken en voordelen van dit product:

Foto de uma manicure de luvas azuis, usando uma lixa elétrica de unha para fazer as unhas de sua cliente.

Met de elektrische nagelvijl kun je nagelriemen polijsten, schuren, vormen en verwijderen. (Bron: Sergiy Domashenko/ 123RF)

Wat is een elektrische nagelvijl?

De elektrische nagelvijl is een penvormig elektrisch gereedschap, dat bedoeld is om natuurlijke of kunstnagels te vijlen, te polijsten en vorm te geven, en ook om te helpen bij het verwijderen van de nagelriemen.

Het heeft een groef op de punt, waar de boor, de door de manicure voor de ingreep gekozen punt, in moet worden geplaatst.

Er zijn verschillende maten, soorten en vormen boormachines, en elk ervan moet voor een specifiek doel gebruikt worden.

De draaiende beweging van de boormachine is verantwoordelijk voor het polijsten van de nagels, en werkt als een traditioneel schuurpapier, maar krachtiger, sneller en efficiënter.

De nagelvijl kan op batterijen werken, of direct op een stroombron aangesloten worden, afhankelijk van het model en merk.

Wat zijn de voor- en nadelen van de elektrische nagelvijl?

Hoewel het nog geen bekend product op de markt is, heeft de elektrische nagelvijl veel aan populariteit gewonnen in schoonheidssalons, vooral als het gaat om kunstnagels, zoals gel of acrigel.

Het belangrijkste voordeel is dat hij heel efficiënt is en dat hij in een paar minuten een onberispelijk resultaat geeft en ook op natuurlijke nagels gebruikt kan worden.

Bovendien gaat de elektrische nagelvijl veel verder dan vijlen en kan hij gebruikt worden om kunstnagels te polijsten, de kromming van kunstnagels vorm te geven en de nagelriem te verwijderen. Elk van deze functies moet met een specifiek soort boor gedaan worden.

Voor een perfect gebruik heb je naast de boormachines alleen batterijen of een krachtbron nodig, afhankelijk van het model dat je kocht.

Ondanks het feit dat de boor superpraktisch is, snel werkt en goede resultaten geeft, is het ook een gereedschap dat met grote zorg gebruikt moet worden, bij voorkeur door een ervaren vakman.

Bij verkeerd gebruik kan dit schuurpapier je uiteindelijk pijn doen, want zijn draaibeweging is erg snel.

Het is ook belangrijk te vermelden dat het niet erg goedkoop is, maar dit is een vraag die uiteindelijk de moeite waard is als je het vaak gebruikt.

Kortom, het is een uitstekende keuze voor vakmensen op dit gebied. Wat huishoudelijk gebruik betreft, moet men extra voorzichtig zijn, ok?

Voordelen
  • Kan gebruikt worden op kunst- en natuurlijke nagels
  • Onberispelijk resultaat
  • Vijlt, polijst, vormt de kromming en verwijdert de nagelriem
  • Resultaat in een paar minuten
Nadelen
  • Thuisgebruik is niet aan te raden
  • Voorzichtigheid is geboden bij het gebruik, want je kunt je bezeren
  • Het is duur

Elektrische of gewone nagelvijl: Welke is beter?

De elektrische nagelvijl is niets anders dan een supermoderne en technologische versie van de gewone nagelvijl, die ook in staat is om nagels te vijlen en de grootte ervan aan te passen.

Het elektrische model is, zoals we al zeiden, ook in staat om kunstnagels te polijsten, de kromming ervan te vormen en de nagelriemen te verwijderen. Het is snel en efficiënt, maar ingewikkelder te hanteren, en het is groter en vereist een stroombron.

De gewone vijl is vrij eenvoudig, hij is dun en is niet in staat om de kromming van kunstnagels vorm te geven of veel minder de nagelriem te verwijderen. Integendeel, bij vrouwen met gel- en acrylnagels volstaat de gewone vijl niet, omdat het erg dik materiaal is.

Niettemin is de gewone vijl veel lichter, kleiner en kan ze zelfs in kleine tasjes gedragen worden. In verhouding tot de prijs is het ook duurder, want elektrisch schuurpapier is completer.

Hieronder presenteren we je een vergelijkende tabel met de twee producten:

Elektrisch schuurpapier Gewoon schuurpapier
Functies Schuren, polijsten, de kromming van kunstnagels vormen en nagelriem verwijderena Schuurpapier
Op welke nagels te gebruiken Natuurlijke en kunstnagels Natuurlijk
Wie kan ermee overweg Ervaren mensen, bij voorkeur manicuristen Ledereen
Grootte Relatief groot Klein
Prijs Gemiddeld tot hoog Zeer laag

Koopcriteria: hoe elektrische nagelvijlen vergelijken

Zoals elk elektrisch product heeft ook dit schuurpapier enkele heel specifieke bijzonderheden, en juist om je hierover niet in onzekerheid te laten, bespreken we ze vóór je aankoop.

Vervolgens leggen we je uit wat je bij elk van deze punten in acht moet nemen.

Boren

De meeste schuurpapiertjes worden al geleverd met wat boren voor basisgebruik. Ze hebben elk een ander formaat: sommige zijn breder, om te polijsten en krommingen te vormen, en andere hebben fijnere uiteinden, om hoeken en nagelriemen aan te pakken.

De meest voorkomende en goedkoopste zijn de diamantboren, waarvan de mogelijkheden praktisch alles doen: ze schuren, polijsten en zorgen voor een geaccentueerde krommingsvorm.

Tungsten carbide burs zijn het duurst. Ze zijn uitstekend en super geïndiceerd voor het onderhoud en verwijderen van kunstnagels, zoals de gel of acrigel.

De keramische boor heeft dezelfde functie als de wolfraam modellen en is even duur, maar warmt veel minder op en biedt minder gevaar bij het hanteren.

Tenslotte is er de minerale boor, perfect voor het afwerken en verwijderen van nagelriemen.

Voor je je boortjes koopt, kan het interessant zijn wat onderzoek te doen naar hun vormen, die talrijk zijn.

Voeding

Zoals we hier al gezegd hebben, hebben sommige schuurpapiertjes batterijen nodig om te werken en andere een stopcontact, want ze worden rechtstreeks in de voeding gestoken.

Dit is een keuze die niets afdoet aan de kwaliteit van het product, maar de modellen met batterijen kunnen je uiteindelijk verrassen op een moment van nood, en daarom is het, als je deze kiest, onontbeerlijk dat je altijd extra batterijen ter beschikking hebt.

In het geval van schuurpapier dat op de stroombron aangesloten wordt, is het belangrijk dat je ze altijd gebruikt in een omgeving waar stopcontacten beschikbaar zijn.

Voltage

In het geval van de modellen die op de stroombron aangesloten worden, is het belangrijk te vermelden dat je het voltage moet controleren. De meeste zijn bivolt en je moet hieraan de voorkeur geven, want ze zijn in elke omgeving gemakkelijk aan te sluiten.

Snelheid

De schuurpapieren hebben ongeveer drie snelheidsniveaus, van de langzaamste tot de snelste, en je moet met deze factor heel voorzichtig zijn.

Als je onervaren bent, gebruik je elektrische nagelvijl dan bij voorkeur altijd op lage snelheid, want hij zal langzamer draaien en minder verhitten, waardoor de kans op ongelukken afneemt.

Als je al helemaal vertrouwd bent met het product, vermaak je je met de drie snelheden, zodat je in korte tijd een goed werkje kunt klaren.

(Zichtbare afbeelding bron: Sergiy Domashenko/ 123RF.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies