Laatst bijgewerkt: 07-10-2021

Onze selectiecriteria

7Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

30Verzamelde opmerkingen

Als je in je dagelijks leven veel potloden of kleurpotloden gebruikt, dan zal deze informatie je van pas komen. Elektrische puntenslijpers zijn het beste als het gaat om het slijpen van je potloden, want ze verminderen de tijd en moeite die het kost om een gewone puntenslijper aan te sluiten. We laten je zien wat de nieuwe trends zijn, wat de voordelen zijn om er thuis een te hebben en wat de beste elektrische puntenslijpers op de markt zijn.

In deze ruimte vind je de belangrijkste wetenswaardigheden over dit product en kun je alle twijfels die je doorkruisen ophelderen. We presenteren je de voordelen, nadelen, bruikbaarheid, werking, welke de aantrekkelijkste op de markt zijn, enz. We willen je de beste informatie geven en je helpen een beslissing te nemen, dus als je nog steeds niet weet of je die elektrische puntenslijper moet kopen, blijf dan en je kunt de beste kiezen.
Belangrijk om te weten

 • Elektrische puntenslijpers zijn het beste om je potloden in recordtijd te slijpen, ze zijn effectief voor het slijpen en krijgen een perfecte punt en vermijden de saaie en eentonige beweging van je pols met een gewone puntenslijper.
 • Dit product is erg gewild in scholen, kantoren, kunstenaars of voor persoonlijk gebruik, vanwege zijn efficiëntie. Het heeft een interne motor die de snijbladen met zo’n snelheid beweegt dat het heel snel een scherpe punt garandeert.
 • Er zijn vele soorten elektrische puntenslijpers, variërend in grootte, openingen, vormen, kleuren, aansluiting, enz. Er is een diversiteit om uit te kiezen, het hangt af van waar je hem wilt gebruiken om er een te kiezen die het beste bij je behoeften past.

Beste elektrische puntenslijper: Onze selectie

Elke soort elektrische puntenslijper vervult dezelfde functie, maar er zijn andere belangrijke kenmerken waarmee je rekening moet houden als je een product koopt. Het belangrijkste is dat je weet hoeveel mensen het gaan gebruiken, waar je het gaat gebruiken, wie het gaat gebruiken en of je nog andere functies in detail zoekt. Hier zijn de beste elektrische puntenslijpers op de markt.

Koopgids: Wat je moet weten over elektrische puntenslijpers

Een elektrische puntenslijper kopen kan een hele raadsel zijn voor wie helemaal onbekend is met het onderwerp. Daarom hebben we een serie vragen samengesteld om de meest gestelde vragen over elektrische puntenslijpers te beantwoorden.

Elektrische puntenslijpers zijn snel en gemakkelijk door iedereen te gebruiken. (Bron: andreyli: 68352122/ 123rf)

Hoe werkt de elektrische puntenslijper?

Dit is een nogal merkwaardige vraag en de meeste mensen hebben zich wel eens afgevraagd hoe elektrische puntenslijpers werken. Wel, er zit niet veel wetenschap achter deze geweldige uitvinding. Laten we beginnen met de twee soorten puntenslijpers te onderscheiden: elektrische en handmatige. De elektrische potloodslijper heeft binnenin een motor die snel een mes ronddraait dat het potlood snel en efficiënt slijpt.

De handmatige potloodslijper daarentegen werkt als het potlood met de hand naar het mes wordt gedraaid, zodat het hout en grafiet zijwaarts worden geschaafd. Nu we het basisbegrip hebben van hoe een puntenslijper werkt, leggen we uit wat er in een elektrische puntenslijper gebeurt.

In een elektrische puntenslijper omvat de machinerie een oscillerende motor, die een katrolsysteem van stangen en kettingen bevat, twee tandwielen en een nok die de beweging van de motor opwekt. Een nok is een klein wiel op een as, dat de oscillerende beweging van de motor opwekt. Het katrolsysteem van stangen en kettingen voert de elektrische stroom naar de tandwielen van de motor.

De kleine tandwielen van de motor brengen de elektrische energie over op het mesje, waardoor het snel ronddraait en het erin geplaatste potlood slijpt.

Hoe lang gaat een elektrische puntenslijper mee?

De gemiddelde levensduur van een elektrische puntenslijper is 10-15 jaar, uiteraard hangt de slijtage van het product af van hoe vaak je het gebruikt. Meestal hebben elektrische puntenslijpers wel onderhoud en vervanging van de mesjes nodig om ze goed te laten werken. Soms hebben ze echter geen reparaties nodig om te blijven werken.

Als je nog steeds twijfelt over hoe lang een elektrische puntenslijper meegaat, maak je dan geen zorgen meer. Deze producten zijn ontworpen met het oog op een lange levensduur om je winkelervaring tot een bevredigende te maken. Elektrische puntenslijpers hebben een inwendige motor die langdurig werken mogelijk maakt, maar als je product op batterijen werkt, gaat het natuurlijk net zo lang mee als de batterij meegaat.

Hoe onderhoud je een elektrische puntenslijper?

Meestal worden elektrische puntenslijpers geleverd met hun eigen reserve-onderdelen, maar raak niet in paniek als dat niet het geval is. Naarmate de tijd verstrijkt, is het meer dan duidelijk dat de mesjes van de puntenslijper hun effectiviteit bij het slijpen van potloden verliezen. Maar het is belangrijk onderscheid te maken in het soort onderhoud dat het product vereist. In sommige gevallen is het stoppen van de werking van de puntenslijper te wijten aan een verstopping door kleine resten die van vorig gebruik zijn achtergebleven.

In andere gevallen kan het zijn dat het product aan het eind van zijn gebruiksduur is gekomen en een vervanging van de mesjes nodig heeft. Bij sommige producten worden wel vervangmesjes geleverd, maar hier is een tip voor het geval je geen mogelijkheid hebt om de mesjes te vervangen. We leggen een klein stukje schuurpapier over de punt van het potlood en simuleren zo de slijpbeweging van een traditionele puntenslijper, op deze manier slijpen we de bladen zonder ze te hoeven verwijderen.

Op welke dingen moet je letten voor je een elektrische puntenslijper koopt?

Het is belangrijk te weten dat er twee soorten elektrische puntenslijpers zijn, compacte en heavy duty. Beide soorten slijpers werken op dezelfde manier, maar hebben enkele kleine verschillen. De compacte slijper is snoerloos, hij is afneembaar, het materiaal waarvan hij gemaakt is maakt hem lichter en zijn prijs op de markt is vrij concurrerend.

De zware slijper daarentegen is, zoals de naam al doet vermoeden, voor zwaar werk, ze zijn te efficiënt, ze slijpen potloden tot in de perfectie en worden gebruikt om zwaardere taken uit te voeren. Daarom is hun materiaal resistenter en duurzamer en zijn ze meestal groter en zwaarder. Wat hun aansluiting betreft hebben ze een stroomkabelverbinding of een USB verbinding nodig om te werken.

Wat zijn de voor- en nadelen van het product?

Laten we beginnen met het nummer één voordeel, namelijk dat we de inspanning vermijden van het herhalen van een monotone beweging met onze handen om onze potloden scherp te houden. Er zijn ongetwijfeld veel voordelen van het kopen van een elektrische puntenslijper, zoals de snelheid in vergelijking met een traditionele puntenslijper. Een ander groot voordeel is dat de meeste van deze producten een interne afvalbak hebben in een bakje onderaan of aan de zijkant.

D.w.z. telkens als we onze potloden slijpen, hoeven we niet op te staan naar een vuilnisbak of onze werkplek vuil te maken. Dit product biedt daarentegen de beste oplossing voor alle tijden en stelt je in staat je potlood te slijpen van waar je ook bent. Het is normaal dat we, voordat we een product kopen, een lijst maken van de voor- en nadelen, zodat we weten wat het beste voor ons is. Wel, we hebben het werk voor je ingekort en laten je een tabel met alle informatie na:

Voordelen
 • Slijpt moeiteloos en snel potloden
 • Weegt weinig en neemt geen ruimte in
 • Heeft een lange gebruiksduur
 • Heeft een groot reservoir dat in de slijper is opgenomen
 • Verschillende openingen voor alle soorten potloden
 • Uitstekend slijpvermogen
 • Snel en stil
 • Veiligheidsmechanismen
 • Krachtige motor
Nadelen
 • Ze verbruiken snel potloden
 • De messen moeten periodiek vervangen worden
 • Het is geen spiraalvormige slijper

Welke soorten elektrische potloodslijpers zijn er?

Er is een ruime keuze aan antwoorden op deze vraag, maar we hebben de beste elektrische puntenslijpers op de markt geselecteerd, met geweldige kwaliteiten en eigenschappen die voor jou van belang kunnen zijn om te kopen of tenminste goed geïnformeerd te zijn voor je een beslissing neemt.

Soorten elektrische puntenslijpers Belangrijkste kenmerk
Puntenslijper voor kinderen Ze hebben meestal een veiligheid om snijwonden te voorkomen, Verschillende ontwerpen in zijn presentatie, Ingebouwd bakje voor afval potloden
Snoerloze puntenslijper Werkt op dubbele AA-batterijen, Zeer gemakkelijk mee te nemen
Compact Werkt op batterijen, Lichtgewicht materiaal, Grote afmetingen, Afneembaar, dus draagbaar
Heavy Duty Groot en zwaar, Kan op één vaste plaats worden geïnstalleerd, Slijpen tot in de perfectie

Waarom een elektrische puntenslijper kopen?

Weliswaar hebben we al enkele voordelen en voordelen van dit product gepresenteerd, maar deze vraag is anders. Dit product past heel snel in je routine en bespaart je tijd bij je werk. Plus hij neemt minimale ruimte in op je bureau, of als je dat liever hebt kun je hem draagbaar meenemen.

De belangrijkste eigenschap is dat hij de handbeweging vervangt, zodat je geen polsbewegingen meer hoeft te maken om de scherpste punt te krijgen. Hij is onmisbaar, snel en slijpt potloden zo perfect dat een traditionele puntenslijper dat niet zou kunnen.

Hij heeft een stille, zware motor en is ideaal omdat hij stopt met werken als het afvalbakje verwijderd wordt. (Bron: belchonock: 36094540/ 123rf)

Wat zijn de alternatieven voor de elektrische puntenslijper?

Als het gaat om de aanschaf van een elektrische puntenslijper zijn er genoeg alternatieven om te overwegen. Eerst moet je de basisinformatie weten over de puntenslijper die je wilt kopen, bv. de bladen, reserve-onderdelen, openingen, diameter van de openingen, enz. Dit zal je helpen beslissen welke je wilt kopen. Dit helpt je om te beslissen welke het beste bij je aankoop past.

Er zijn veel soorten elektrische puntenslijpers, bijvoorbeeld automatische slijpers met dubbele AA batterijen of die met een stekker in het stopcontact moeten. Er zijn er ook met een USB ingang of met veel openingen. Kortom, er is een grote verscheidenheid en je moet de tijd nemen om je keuze te maken.

Aankoopcriteria

Er zijn bepaalde belangrijke criteria die je moet kennen voor je je ideale elektrische puntenslijper koopt. Zo is het heel belangrijk dat je rekening houdt met je verwachtingen en dat het product daaraan kan voldoen. Hieronder vind je enkele belangrijke aspecten om je te helpen de beste beslissing te nemen.

Puntenslijper

Dit is een van de belangrijkste aankoopcriteria bij de aanschaf van een elektrische puntenslijper. Je hoeft geen expert te zijn, laat staan de innerlijke werking van het product te kennen of te weten hoe het gemaakt wordt. Maar het is belangrijk er zeker van te zijn dat hij zijn hoofdfunctie, het slijpen van de punten van potloden of kleuren, perfect vervult.

De slijper zijn de inwendige mesjes die door de motor van de slijper gemanipuleerd worden en die het mogelijk maken dat de potloden met een scherpe punt naar buiten komen als ze in de opening gebracht worden. Het is belangrijk te vermelden dat er geen verschillende soorten elektrische puntenslijpers zijn, maar naarmate de tijd verstrijkt en het product gebruikt wordt, kan het nodig zijn het te vervangen of te onderhouden.

Telkens als we onze potloden slijpen, is het niet nodig op te staan naar een vuilnisbak of onze werkplek vuil te maken. (Bron: nokfreelance: 61057004/ 123rf)

Kleur

Zoals je je kunt voorstellen zijn er eindeloos veel kleuren en meer voor elektrische puntenslijpers. Dit product is meestal gemaakt van metaal of plastic, beide heel gebruikelijke materialen voor elektrische puntenslijpers en de gemakkelijkste om kleuren uit te vormen. Daarom kun je uit vele soorten de elektrische puntenslijper kiezen die het beste bij jou en je omgeving past.

Als je de elektrische puntenslijper bijvoorbeeld in een klaslokaal met kinderen gaat zetten, zou het ideaal zijn te zoeken naar heldere, levendige, duidelijke kleuren, die de aandacht van de kinderen trekken en bij hen een noviteit zijn. Anderzijds, als je de elektrische puntenslijper in een kantoor gaat gebruiken, is het essentieel dat je voor serieuzere kleuren gaat, zoals zwart of lood, om aan te sluiten bij de formele stijl die kantoren gewoonlijk hebben.

Bij het kiezen van kleuren zijn er verschillende meningen en je moet de kleur kiezen die je een goed gevoel geeft over de aanschaf van je product.

Het aantal openingen

in een elektrische puntenslijper is meestal maar één, maar door het gebruik van dit product in de laatste jaren is de kans groot dat je elektrische puntenslijpers vindt met tot wel 6 openingen. Meestal worden elektrische puntenslijpers met meer openingen gebruikt op plaatsen waar veel mensen hun potlood willen slijpen, b.v. een klaslokaal, een kantoor, een examen, enz.

Deze extra eigenschap heeft alles te maken met de snelheid en de functionaliteit van het product, al neemt hij, toegegeven, wel een beetje de schijnwerpers weg van de traditionele elektrische puntenslijper met een enkele opening. De openingen gaan meestal hand in hand met de diameters van de slijper. Er zijn vele soorten puntenslijpers en het is essentieel dat je een product koopt waar je tevreden mee bent, ongeacht de eigenschappen.

Diameter

Elektrische puntenslijpers hebben gaatjes waarin potloden gestoken worden om hun punten te slijpen. Dit betekent dat de grootte van de openingen kan variëren tussen groot, middelgroot en klein, afhankelijk van de diameter van het te slijpen potlood. Het is belangrijk dat we heel goed de verwachtingen kennen die we van het product hebben, zodat we bij het zoeken naar een aankoop weten dat we ons moeten concentreren op de grootte van de openingen.

Dit criterium blijkt bij het kopen ongewoon te zijn, want alleen mensen die een verscheidenheid aan potloden hebben, zoals kunstenaars, architecten, tekenaars of zelfs mensen die als hobby de tekenkunst hebben, hebben meestal dit type elektrische puntenslijper nodig. Natuurlijk is het ook een goed idee om, als je geen kunstenaar bent, het product te evalueren voor je het koopt.

Aansluiting

In een wereld waar de technologie voortdurend vernieuwt, zijn er elektrische puntenslijpers gemaakt met USB, draadloze en zelfs Bluetooth verbindingen. Nu is het weliswaar een moeilijke keuze tussen de verschillende verbeterde puntenslijpers, maar alles hangt af van de vraag of je je product voor meer dan alleen het slijpen van je potloden moet gebruiken.

Zo kun je met een USB verbinding je elektronische apparaten opladen, met Bluetooth kun je muziek afspelen en draadloze puntenslijpers, hoewel ze batterijen nodig hebben om te werken, zijn erg handig om overal mee naartoe te nemen.

De extra mogelijkheden van elektrische puntenslijpers kunnen je verrassen en je winkelervaring naar een ander niveau tillen.

Samenvatting

Elektrische puntenslijpers zijn een fenomenaal product als het gaat om het snel en moeiteloos slijpen van je potloden, vooral in gemeenschappelijke ruimten zoals kantoren en scholen. Hoewel er veel liefhebbers zijn die het op hun persoonlijke bureau gebruiken of zelfs een verzameling van dit product hebben. Het is ongetwijfeld een van de beste uitvindingen in de geschiedenis, niet alleen omdat hij een revolutie in een oud product teweegbracht, maar ook omdat hij efficiëntie als belangrijkste eigenschap heeft

Tegenwoordig is er een indrukwekkende verscheidenheid aan elektrische puntenslijpers op de markt, wat betekent dat de consument heel wat te kiezen heeft. Tot besluit wil ik er nog aan toevoegen dat het belangrijkste bij een aankoop is dat je het product dat je wilt kopen van tevoren onderzoekt, zodat we je tevredenheid als resultaat van je aankoop kunnen garanderen.

(Zichtbare foto bron: megaflopp: 162538882/ 123rf)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies