Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

26Onderzochte producten

43Bestede uren

24Beoordeelde onderzoeken

139Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote elleboog beugel test 2023. Hier stellen we alle elleboogsteunen die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste elleboogsteun voor je te vinden.

Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Bovendien vind je op deze pagina enkele belangrijke gegevens waarvan je op de hoogte moet zijn als je een elleboogsteun wilt kopen.
Belangrijk Om te Weten

 • Elleboogsteunen zijn elastische steunen voor de elleboog die specifieke en algemene pijn in de gewrichten en spieren van het ellebooggebied kunnen voorkomen, verminderen en zelfs genezen.
 • In principe is het een bandage van flexibel en elastisch materiaal, die belooft de pijn te verlichten.
 • Elleboogsteunen moeten door je arts aangeraden worden. Ze moeten gebruikt worden bij acute pijn, samen met andere therapieën.

Beste Elleboogbrace: Onze Selectie

Acwoo Elleboogbrace

De ACWOO elleboogbrace biedt een krachtige ondersteuning met 360 graden bescherming. Door de grote stabiliteit en ondersteuning aan het ellebooggewricht vermindert het risico op letsel en beschermt uw elleboog tijdens activiteiten. Dit voorkomt verwondingen door overmatig gebruik bij inspannende bezigheden en verlicht symptomen van artritis, tendinitis, gewrichtsontsteking, tenniselleboog en golferselleboogpijn.

Supregear Elleboogbrace

Laat de pijn los met de Supregear 2-pack Elleboogbrace: een perfecte oplossing voor u om uw ellebooggebied te ondersteunen en gerichte compressie te bieden. Deze elleboogsleeve is ideaal voor het verlichten van RSI-blessures zoals tennis- of golferselleboog. Gemaakt van hoogwaardig, duurzaam en zacht nylon materiaal, ervaart u een ademende en effectieve compressiepasvorm die comfortabel blijft zitten zonder huidirritatie te veroorzaken.

Nitaiun Elleboogbrace

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

De elleboogbrace van NITAIUN is een must-have voor iedereen die belastende en repetitieve bewegingen van de arm, elleboog, pols en hand uitvoert – bijvoorbeeld bij tennis, basketbal, gewichtheffen, golf en vele andere sporten. Kies voor de NITAIUN elleboogbrace en profiteer van deze hoogwaardige ondersteuning en bescherming voor uw gewrichten en pezen.

Bodyprox Elleboogbrace

Het superieure ontwerp beschermt u en verlicht tegelijkertijd de pijn. Laat gewrichtspijn u niet belemmeren in uw dagelijkse activiteiten: met onze elleboogmouw vermindert u pijn en pijnlijke spieren. De gerichte druk dankzij de verstelbare riem biedt precies de ondersteuning die u nodig heeft, en het ademende materiaal maakt het geschikt voor langdurig gebruik.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een elleboogbrace koopt

Wat is een elleboogbrace en waarvoor wordt hij gebruikt?

Veel mensen krijgen elleboogontsteking door kantoorwerk en sporten als tennis en golf. Naast fysiotherapie, cortisone injecties en pijnstillers worden vaak elleboogsteunen gebruikt als behandelingsmogelijkheid.

Gewichtheben

Als je je ellebooggewricht veel belast, bijvoorbeeld door sporten, kan een elleboogbrace helpen. Het ondersteunt het gewricht en voorkomt ontsteking of beschermt de pezen. (Image source: pexels.com / Victor Freitas)

Ze ondersteunen het overbelaste gewricht en oefenen verlengde of selectieve druk uit op de overbelaste pezen en ligamenten. De compressie veroorzaakt pijnverlichting en snellere genezing van de ontsteking.

Een elleboogbrace wordt gebruikt als het mediale ellebooggewricht ontzien of ondersteund moet worden omdat beweging pijn veroorzaakt. Zo kan de bandage ook gedragen worden door mensen die lijden aan osteoartritis, bursitis, artritis en andere aandoeningen die pijn of ongemak in het ellebooggebied veroorzaken.

Het licht samendrukken van het beschadigde weefsel verhoogt de doorbloeding, die de plek verwarmt en zo de wondgenezing verbetert. Sommige modellen ondersteunen ook het ellebooggewricht en verlichten de druk erop bij beweging.

Elleboogsteunen zijn meestal van elastisch materiaal zoals neopreen, zodat ze de beweging van de arm niet noemenswaardig beperken, maar toch de botten, ligamenten en pezen in de elleboog effectief kunnen ondersteunen. Dit betekent dat je het steunverband zonder problemen kunt dragen tijdens het sporten, op het werk of tijdens het klussen.

Het regelmatig dragen van de bandage kan tot een sneller herstel leiden. Daarom moet de elleboogsteun gekozen worden volgens het comfort

Voor wie zijn elleboogsteunen geschikt?

De elleboogbrace kan gebruikt worden door kinderen, volwassenen en ouderen die last hebben van verwondingen of ongemakken in het ellebooggebied. Het wordt algemeen gebruikt bij tenniselleboog, golferselleboog (epicondylitis), gewrichtspijn, osteoartritis, artritis, bursitis, reuma of andere verwondingen of klachten.

Het verband mag niet gedragen worden bij huidwonden, door zwellingen of breuken, of bij problemen met de bloedsomloop.

Denk na voor je een elleboogbrace gebruikt: Het is altijd belangrijk een arts te bezoeken om te beslissen welke behandeling in jouw specifieke geval wordt aanbevolen

De toepassing van elleboogsteunen hangt af van het type dat je gebruikt.

De normale zwachtel moet over de elleboog gedragen worden en de elastische zwachtel moet direct over het gewricht of de holte van de arm zitten. Dit deel zit meestal in het midden van het verband of is gemarkeerd.

Als je een elleboogbrace draagt, moet die iets onder het ellebooggewricht worden gedragen, aan de basis van de pezen die verantwoordelijk zijn voor het buigen en strekken van de arm. Het is meestal moeilijker om dit goed te doen, maar de meeste fabrikanten leggen uit hoe. Je kunt ook op zoek gaan naar video’s om de uitleg beter te begrijpen.

Besluit: Welke soorten elleboogsteunen zijn er en welke is geschikt voor jou?

Je moet altijd met je arts praten over de soort behandeling van je elleboogpijn, waaronder het gebruik van een elleboogbrace. Als je arts zegt dat een brace een goed idee voor je kan zijn, zijn er twee mogelijkheden, afhankelijk van je conditie.

Elleboogsteunen moeten gebruikt worden voor het gewricht, de spieren en het weefsel van de elleboog. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen deze vooral op grond van de indicatie. Meestal worden twee verschillende soorten steunen gebruikt

 • Elleboogbrace
 • Elleboogbrace

In het volgende leggen we de verschillende soorten uit en hun respectieve voor- en nadelen. Op deze manier willen we je helpen de voor jou meest geschikte elleboogsteun te vinden.

Wat zijn de kenmerken van een elleboogbrace en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Een elleboogbrace wordt vaker aanbevolen, vooral om de pijn in de pezen te verlichten. Het wordt niet over het hele gewricht op de huid gedragen, maar wordt met klittenband op zijn plaats vastgemaakt en het effect wordt versterkt met kussentjes of andere opvulling, afhankelijk van het model.

Voordelen
 • bewegingsvrijheid minder kans op allergieën
 • ondersteunt de pezen
 • is bijzonder goed voor tennis- en golferselleboog (epicondylitis)
Nadelen
 • beschermt het gewricht niet
 • geeft alleen selectieve compressie

Hier wordt de druk alleen selectief opgebouwd op de aanloop van de pezen. Op deze manier hebben mensen die steun in de pees nodig hebben maar ook bewegingsvrijheid, zoals tennissers en golfers, het meeste baat bij het gebruik van elleboogbraces.

Wat onderscheidt een elleboogbrace en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Vooral goed voor krachtsporters zijn de klassieke elleboogbandages die het gewricht en de omliggende weefsels van de elleboog beter stabiliseren en samendrukken. Ze zijn ook beter voor aspecifieke pijn of meer algemene elleboogpijn.

Voordelen
 • beter bij aspecifieke of meer algemene elleboogpijn
 • ondersteunt en stabiliseert het gewricht en de weefsels van de elleboog
 • is vooral goed voor krachtsporters
Nadelen
 • meer kans op allergieën door de materialen
 • beperkt de beweging enigszins

De elleboogbandages kunnen ook een compressie-effect geven, dat met de klittenbandsluiting op maat gemaakt kan worden en met polstering en teugels versterkt kan worden.

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om elleboogsteunen te vergelijken en te evalueren

In het volgende laten we je zien welke criteria je kunt gebruiken om elleboogsteunen te vergelijken en te evalueren. Dit zal het je gemakkelijker maken een overzicht te krijgen en een geschikt en doeltreffend product te kiezen.

Samengevat gaat het om de volgende criteria

 • Materiaal
 • Toepassing
 • Maat
 • Sluiting
 • Pad

In het volgende lees je over de respectieve criteria en ontdek je waarom het voor jou zinvol is een product al dan niet op basis van de criteria te kopen.

Materiaal

Een elleboogbandage is verkrijgbaar in verschillende soorten materiaal, zoals neopreen of polyester. Je moet het materiaal kiezen afhankelijk van de vraag of je bepaalde allergieën hebt.

De meeste bandages zijn van neopreen omdat het elastisch is. Het isoleert ook heel goed warmte, verhoogt de bloedstroom naar het gebied en helpt de verwonding sneller genezen. Neopreen bandages zijn echter minder geschikt om mee te sporten, omdat ze verhinderen dat de huid zweet.

Soms gebruiken fabrikanten een combinatie van elastische synthetische weefsels zoals nylon of spandex om het comfort te verhogen en hevig zweten onder het verband te voorkomen.

Gebruik

Zoals eerder gezegd, is niet elk verband geschikt voor elke pijn. Elleboog sportbandages worden meestal gebruikt bij niet-specifieke pijn, ontsteking of overbelasting. Ze geven lichte compressie aan de hele elleboog. Ze zijn ook geschikt voor fitness, krachttraining en werk.

De elleboogbrace daarentegen geeft gerichte compressie, specifiek in de buurt van de pees. Daarom worden ze vooral gebruikt om pijn te verlichten en het gewricht te ondersteunen.

Type Werkingsbereik Toepassing
Elleboog sportbrace aspecifieke pijn, overbelasting of ontsteking geef de elleboog lichte compressie
Elleboog brace Pijnverlichting, gewrichtssteun doelgericht. Eerst moet je de omtrek van je elleboog meten. Dan moet je de meting vergelijken met de aanwijzingen van de fabrikant.

Wees je ervan bewust dat verschillende fabrikanten verschillende maten hebben. Daarom moet je altijd die kiezen die het beste bij je arm past.

Als de elleboogzwachtel die je kiest te klein is, zal hij de doorbloeding tegenhouden en pijn en ongemak veroorzaken. Als het te groot is, is het misschien niet effectief en kan het zelfs van de arm vallen.

Sluiting

Er zijn verschillende modellen elleboogsteunen. Meestal zijn ze er met twee soorten sluiting: met een klittenbandsluiting of zonder (je moet ze als mouwen dragen).

De soort sluiting hangt af van je eigen voorkeur en zeker van het comfort.

Pad

Sommige steunen hebben aan de binnenkant een extra opvulling die pad genoemd wordt. Ze zijn direct in het verband ingebouwd en geven extra plaatselijke druk. Padding lijkt op bepaalde plaatsen effectief te zijn, maar wordt niet aanbevolen voor een algemene behandeling.

Speciale elleboogbraces in het bijzonder bevatten extra bekleding om de druk plaatselijk op het pijnpunt te verhogen en pezen en spieren te ontlasten. Als de elleboogbrace goed gedragen wordt, kan een pelotte de symptomen van epicondylitis doeltreffender verminderen.

Wetenswaardigheden over elleboogbraces

Hoe lang moet ik een elleboogbrace dragen?

Hoe lang je een elleboogbrace moet dragen hangt van veel factoren af, zoals de mate en soort van de verwonding. Omdat de brace pijn voorkomt, moet hij gedragen worden bij pijnlijke activiteiten zoals werk en sport.

Normaal heeft het dragen in rust niet veel zin, maar als je acute pijn hebt, is het altijd beter de gebruiksduur van een brace of bandage te bespreken met een orthopedisch chirurg.

Hoewel een zwachtel nuttig kan zijn, is het belangrijk met je arts te praten en de inwerktijd en bijkomende therapieën te bespreken.

Is er een alternatief voor een elleboogbrace?

Pijn en ongemak in het ellebooggebied kunnen met conservatieve maatregelen behandeld worden. Er zijn verschillende soorten therapieën die van geval tot geval kunnen helpen.

Sommige zijn:

 • Immobilisatie
 • Verbandages / manchetten / braces
 • Spuiten met cortisone en/of gel en plaatselijk verdovingsmiddel
 • Fysiotherapie
 • Schokgolftherapie
 • Tape behandeling (Kinesio)
 • Acupunctuur
 • Medicatie
 • Cryotherapie
 • Rek- en strekoefeningen

Je moet altijd een orthopedisch chirurg raadplegen voor je iets van deze dingen doet.

Een elleboogblessure voorkomen – Wat is de beste manier om je voor te bereiden?

Er zijn een aantal pro-actieve methoden die je kunt gebruiken om te voorkomen dat elleboogblessures ontstaan

 • Regelmatige versterkende oefeningen
 • Doe een grondige warming-up en cooling-down voor en na de inspanning
 • Gebruik bij het sporten een goede techniek en geschikte uitrusting
 • Vermijd of verander repetitieve taken die de spieren in de arm overmatig belasten

Beeldbron: 123rf.com / 23254834

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies