Laatst bijgewerkt: 07-10-2021

Onze selectiecriteria

7Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

30Verzamelde opmerkingen

Zowel op het werk als thuis houden we ons graag georganiseerd. Een van de steeds populairder wordende hulpmiddelen om georganiseerd te blijven is de etiketteermachine. Etiketten op de computer kunnen tijdrovend en vervelend zijn. Ze vergemakkelijken dit proces door snelheid en eenvoud in onze dagelijkse organisatie te brengen.

Etiketteerders zijn er echter in een grote keuze aan modellen en functies. Afhankelijk van je behoeften moet je het ene of het andere kiezen. In dit artikel leggen we alles uit wat je moet weten over etiketteermachines, zodat je er een kunt kiezen die het best aan je behoeften voldoet.
Belangrijk om te weten

 • Etiketteermachines zijn kleine draagbare machines waarmee je allerlei voorwerpen kunt markeren
 • Of je nu een zeer georganiseerde persoon bent of een bedrijf dat zijn producten wil markeren, deze machine is ideaal voor jou.
 • Er is een grote verscheidenheid aan etiketteermachines die aan allerlei behoeften voldoen. Het is belangrijk ze te vergelijken voor je een definitieve beslissing neemt.

Beste Etiketteermachine: Onze selectie

Of het nu in een winkel is, op kantoor of zelfs thuis, etiketteerders zijn een uitstekende keuze voor snelle en gemakkelijke organisatie in je dagelijks leven. Er is een grote variëteit voor alle soorten gebruik. Hier is een lijst van de beste etiketteerders om je beslissing gemakkelijker te maken.

Koopgids: Wat je over de etiketteerder moet weten

Als je een etiketteerder wilt kopen, is het van essentieel belang dat je de belangrijkste aspecten van het product goed kent. In dit gedeelte geven we je nuttige informatie over dit product en enkele van de meest gestelde vragen van gebruikers.

Etiketteerders zijn kleine draagbare machines waarmee je allerlei voorwerpen kunt markeren. (Bron:
Kadmy: 61223586/ 123rf)

Wat is een etiketteermachine?

Een etiketteermachine is een kleine draagbare machine die etiketten afdrukt om allerlei materialen te markeren. Hij kan professioneel of thuis gebruikt worden. Het biedt veel gemak bij het afdrukken van veel etiketten en geeft ze een meer professionele uitstraling.

Hoe werkt een etiketteermachine?

Er is een grote verscheidenheid aan etiketteermachines en ze werken allemaal op verschillende manieren. Sommige werken met een inktroller die het etiket markeert terwijl je de producten etiketteert. Anderen gebruiken hitte om de etiketten te markeren en drukken ze af als een sticker die je met de hand moet aanbrengen.

Alle etiketteerders werken anders

De standaard etiketteermachine gebruik je door druk uit te oefenen op het product dat je wilt etiketteren en de handgreep van het apparaat in te knijpen. Er zijn echter ook andere soorten waar je invoert wat je op het etiket wilt zetten en het drukt het voor je af. Dan breng je het etiket handmatig aan op het gewenste product.

Wat zijn de voor- en nadelen van de etiketteermachine?

Het grootste voordeel van de etiketteermachine is het gemak waarmee we heel wat producten kunnen etiketteren. Dankzij de compacte vormgeving kunnen we onze producten sneller en nauwkeuriger etiketteren dan wanneer we dat met de hand zouden doen. Bovendien kunnen we, dankzij de grote verscheidenheid aan etiketteerders en etiketten, de beste kiezen die aan onze behoeften voldoet.

Het is ook belangrijk op te merken dat deze producten heel gemakkelijk te gebruiken zijn. Ze zijn ideaal voor mensen die een georganiseerde omgeving willen, of voor zakenlui die de prijs van hun producten willen markeren. Hier is een tabel met de essentiële voor- en nadelen:

Voordelen
 • Draagbaar
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Tijdbesparend
 • Hoge precisie
 • Georganiseerd
 • Snel
 • Aanpasbaar
Nadelen
 • Onderhoudskosten

Welke soorten etiketteermachines zijn er op de markt?

Er is een grote verscheidenheid aan etiketteermachines op de markt, afhankelijk van het gebruik dat je ervan gaat maken. Van de eenvoudigste tot de meest ingewikkelde. Hier is een lijst van de meest populaire:

Etiketteerder Werking Afdrukken
Conventionele etiketteerder Rol met zelfklevende etiketten Inkt
Etiketteerpistool Naald die het etiket aan het kledingstuk verbindt Geen
Elektronische etiketteerder Toetsenbord dat afdrukt wat u invoert Thermisch
Thermische etiketteerder Afdrukken van etiketten die met de computer zijn ontworpen Thermisch

Welke soorten etiketten zijn er?

Behalve verschillende soorten etiketteermachines zijn er ook verschillende soorten etiketten voor de verschillende materialen die geëtiketteerd moeten worden

 • Zelfklevende etiketten: Dit soort etiketten is het populairst. Deze etiketten worden met inkt bedrukt en ze kleven op het product.
 • Thermische etiketten: Deze etiketten gebruiken een speciaal papier. Het is hittegevoelig en daardoor kunnen er dingen op gegraveerd worden. Bovendien zijn deze etiketten meestal zelfklevend.
 • Papieren etiketten: Deze etiketten worden vaak gebruikt met etiketteerpistolen om te voorkomen dat geëtiketteerde produkten zoals kleding beschadigd worden.

Wat voor kosten heeft een etiketteermachine op lange termijn?

Nadat we onze etiketteermachine gekocht hebben, moeten we hem onderhouden. Je moet er rekening mee houden dat je regelmatig rollen inkt, batterijen, papiertape, enz. zult moeten kopen, afhankelijk van de keuze die je maakt. afhankelijk van degene die we gekozen hebben.

De onderhoudskosten zullen hoger zijn, afhankelijk van de etiketteerder die we hebben.

Als je een thermische etiketteerder hebt, hoef je geen inkt te kopen, maar wel thermische rollen om te vervangen. Als je een prijsetiketteerder hebt, zul je extra moeten uitgeven aan inkt en vervangingsrollen. Ook zul je, afhankelijk van of het een manuele of automatische etiketteermachine is, altijd extra batterijen nodig hebben voor het geval die opraken.

Er is een grote verscheidenheid aan etiketteermachines die aan allerlei behoeften voldoen. Het is belangrijk ze te vergelijken voor je een definitieve beslissing neemt. (Bron: Kadmy: 12283477/ 123rf)

Wat zijn de alternatieven voor een etiketteermachine?

Een alternatief voor etiketteermachines is om de etiketten op je computer te maken en ze op je printer af te drukken. Dit proces is veel tijdrovender en moeilijker, want je moet de grootte van de etiketten met de hand aanpassen. Het heeft ook extra kosten, zoals inkt en papier voor de printer. Bovendien is het de moeite waard op te merken dat het een minder professionele afwerking achterlaat.

Het proces van etiketten maken is dus omslachtiger, maar kan ook meer aanpasbaar zijn, omdat je de totale controle hebt over wat je kunt toevoegen. Als je echter veel verschillende etiketten wilt maken, raden we de etiketteerder aan. Hieronder vergelijken we de twee alternatieven in een tabel:

Labeller Computer
Snelheid Zeer snel Trager dan labellers
Grootte Klein en draagbaar Groot en minder draagbaar
Aanpassing Hangt af van de labeller Zeer aanpasbaar
Prijs Goedkoper Duurder, maar heeft meer toepassingen

Aankoopcriteria

Zoals we gezien hebben, is er een grote verscheidenheid aan etiketteerders op de markt. In dit gedeelte laten we je een aantal belangrijke dingen zien die je moet overwegen voor je een etiketteerder koopt. Hiermee kun je vergelijken en het product kiezen dat het best aan je behoeften beantwoordt.

Functie

Niet alle etiketteerders zijn ontworpen om hetzelfde product te etiketteren. Afhankelijk van het gebruik dat je ervan wilt maken, zul je het ene of het andere moeten kiezen

 • Thermische printers: Deze etiketteermachine gebruikt een specifiek papier dat gevoelig is voor warmte om je etiketten te drukken. Hij drukt snel, stil en met zeer goede kwaliteit af. Met deze is het mogelijk om prijzen, streepjescodes, ingrediënten, vervaldata af te drukken… Ze zijn echter gevoelig voor hoge temperaturen en het etiket slijt na verloop van tijd.
 • Het etiketteerpistool: Dit maakt het etiket niet aan, maar bevestigt het aan het kledingstuk met behulp van een plastic draad. Je ziet dit soort etiketten vaak bij de aankoop van een kledingstuk, omdat ze het materiaal niet beschadigen zoals andere etiketteerders die zelfklevende etiketten gebruiken.
 • Prijsetiketteerder: Hiervoor worden kleinere etiketten gebruikt, waar maar 8 tot 16 cijfers in passen. Het gebruikt een inktroller om je etiketten af te drukken. Zoek je een betaalbare etiketteermachine voor je kleine winkel, dan is deze perfect voor jou.

Of je nu een zeer georganiseerd iemand bent of een bedrijf dat zijn producten wil etiketteren, deze machine is ideaal voor jou. (Bron:
Baloncici: 150696216/ 123rf)

Stroomvoorziening

Een ander belangrijk aspect waarmee we rekening moeten houden is hoe we onze etiketteerder van stroom gaan voorzien.

De etiketteerder die we kiezen kan door batterijen worden opgeladen, door een kabel of zelfs helemaal met de hand. Houd er rekening mee dat afhankelijk van de soort voeding er extra kosten voor onderhoud kunnen zijn.

Sommige etiketteerders kunnen via USB op je computer worden aangesloten. Dit voordeel maakt het mogelijk complexere etiketten te maken en je etiketten zelfs op je computer op te slaan voor later gebruik.

Met andere etiketteerders kun je etiketten maken met je mobiele telefoon, via Wifi of Bluetooth. Dit maakt het heel handig om je etiketten te maken en af te drukken.

Het is belangrijk te bedenken dat hoe groter het scherm is, hoe minder fouten er op je etiketten zullen staan. Als het scherm klein is, is er minder ruimte voor tekens en kun je je etiketten niet goed zien.

Op handmatige etiketteerders is het scherm een van de belangrijkste onderdelen, want hier maak je je etiketten.

Etikettenmateriaal

Etiketten variëren in allerlei soorten. Het is belangrijk duidelijk te zijn over de soorten etiketten die je voor je producten wilt, want verschillende etiketteerders aanvaarden verschillende etiketten.

Deze etiketten kunnen van papier, stickers, stof, enz. gemaakt zijn. Ze kunnen met inkt of warmte bedrukt worden. Ze kunnen met inkt of met hitte bedrukt worden. Bovendien is het belangrijk rekening te houden met de grootte van het etiket.

Als je een grote winkel hebt, is het tempo

of het aantal producten dat per uur geëtiketteerd wordt van essentieel belang. Er zijn professionele etiketteerders die tot 12.000 etiketten per uur kunnen maken. Andere handmatige etiketteerders bepaal je helemaal zelf.

Daarom is het belangrijk in te schatten hoeveel je je etiketteermachine zult gebruiken en dit criterium aan je behoeften aan te passen.

Samenvatting

De etiketteermachine is een heel handig hulpmiddel, zowel als je in je dagelijks leven georganiseerd wilt blijven, als wanneer je producten wilt etiketteren die je gaat verkopen. Deze machines zijn gemakkelijk te gebruiken en helpen ons veel tijd te besparen.

Er is een grote verscheidenheid aan modellen en soorten etiketteermachines. Afhankelijk van onze behoeften moeten we het ene of het andere kiezen. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. Houd rekening met alles wat we in dit artikel hebben uitgelegd en je zult het zeker vinden.

(Zichtbare afbeelding bron: Kadmy: 51129799/ 123rf)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies