Laatst bijgewerkt: 07-06-2022

Onze selectiecriteria

29Onderzochte producten

83Bestede uren

25Beoordeelde onderzoeken

135Verzamelde opmerkingen

Een Externe Harde Schijf is een opslagapparaat dat zijn eigen stroombron heeft. Hij kan gebruikt worden om gegevens op te slaan en ze van de ene computer naar de andere over te brengen.
Externe harde schijf: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste externe harde schijf: Onze selectie

De Western Digital My Passport Ultra: De perfecte externe harde schijf

De Western Digital My Passport Ultra is de perfecte externe harde schijf voor wie een betrouwbare manier zoekt om zijn gegevens op te slaan en te vervoeren. Met een capaciteit van 2 TB biedt deze schijf veel ruimte voor al je bestanden, foto’s, video’s en meer. Het slanke ontwerp en het kleine formaat maken hem gemakkelijk overal mee naartoe te nemen, terwijl de USB 3.0 / 2.0 verbinding voor snelle overdrachtssnelheden zorgt.

Extra opslagruimte nodig? Deze externe harde schijf is voor jou.

Deze externe harde schijf is perfect voor iedereen die extra opslagruimte nodig heeft. De platte behuizing maakt hem gemakkelijk mee te nemen, en het LED display betekent dat je in één oogopslag kunt zien hoeveel ruimte je nog over hebt. De supersnelle usb aansluiting 3.0 is achterwaarts compatibel met usb 2.0, zodat je hem met elke computer kunt gebruiken. De stroomvoorziening gaat via de usb connector, dus je hebt geen externe voedingsbron nodig. De maximale gegevensoverdrachtsnelheid is lezen (85 mb/s), schrijven (75 mb/s). Deze harde schijf is compatibel met ms windows xp, vista en windows 7 of mac os 10.x

Slanke en draagbare USB 30 schijf

Deze slanke en draagbare schijf is perfect om je films, muziek en bestanden overal mee naartoe te nemen. Met USB 3.0 is het gemakkelijk bestanden te verslepen en snel op te slaan. De voeding via USB betekent dat je hem op elke computer kunt gebruiken, en de automatische herkenning van Windows en Mac computers maakt installatie een fluitje van een cent (herformatteren is nodig voor gebruik met Time Machine).

Externe harde schijf: Vaak gestelde vragen

Welke soorten externe harde schijven zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten Externe Harde Schijven, de eerste is een Draagbare Externe Harde Schijf en de tweede is een Interne/Externe Hybride. De draagbare externe harde schijf heeft zijn eigen stroombron, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is op reis of zakenreis. Hij wordt ook geleverd met verschillende opslagcapaciteiten, van 500 GB tot 4 TB, afhankelijk van je behoeften. Anderzijds hebben interne/externe hybride harde schijven zowel hun hardware als software ingebouwd zodat je ze kunt gebruiken als interne schijf als je ze via een USB kabel aansluit of als externe schijf als je ze via een eSATA poort aansluit (indien beschikbaar).

De beste Externe Harde Schijf is er een met een grote opslagcapaciteit, snelle gegevensoverdrachtssnelheden en een gemakkelijk te gebruiken interface.

Wie moet een Externe Harde Schijf gebruiken?

Als je een grote hoeveelheid gegevens hebt die bewaard moet worden, is een Externe Harde Schijf de beste optie. Hij is ook heel geschikt om een back-up van je computer te maken en al je belangrijke bestanden veilig te bewaren voor het geval er iets mee gebeurt.

Op basis van welke criteria moet je een Externe Harde Schijf kopen?

Het eerste en belangrijkste criterium is de opslagcapaciteit. Je moet een Externe Harde Schijf kopen op basis van hoeveel gegevens je wilt opslaan. Een andere belangrijke factor is de connectiviteit, d.w.z. het soort interface dat hij ondersteunt (USB 2 of 3) en of hij al dan niet busvoeding heeft. Andere factoren zijn ontwerp, bouwkwaliteit en garantie/ondersteuning die de fabrikant voor je gemoedsrust biedt.

Enkele van de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden bij het vergelijken van externe harde schijven zijn de volgende. Opslagcapaciteit, snelheid en aansluitmogelijkheden (USB 3.0 of USB 2.0).

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Externe Harde Schijf?

Voordelen

De voordelen van een externe harde schijf zijn dat hij draagbaar is en op elke computer gebruikt kan worden. Hij heeft ook een grote opslagcapaciteit, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je te weinig ruimte voor je bestanden hebt. Externe harde schijven zijn ook heel gemakkelijk te gebruiken; sluit gewoon de USB kabel aan op zowel het apparaat als je computer, en sleep of kopieer/plak bestanden van de ene plaats naar de andere.

Nadelen

Externe harde schijven zijn erg traag in vergelijking met interne harde schijven. De snelheid van een externe harde schijf wordt beperkt door de USB 2.0 interface, die een theoretische maximale bandbreedte heeft van 480Mbit/s (60MB/s). Dit betekent dat zelfs als je een 7200RPM schijf in je behuizing hebt, hij nog steeds trager zal zijn dan de meeste moderne desktop schijven, door de bottleneck die het verbindingstype en het overdrachtsprotocol opleggen.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Western Digital
  • Western Digital
  • TOSHIBA

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Externe harde schijf in onze review kost ongeveer 40 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 177 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Recensies