meisje met eyeliner
Laatst bijgewerkt: 14-08-2020

Onze selectiecriteria

11Onderzochte producten

18Bestede uren

9Beoordeelde onderzoeken

65Verzamelde opmerkingen

Het ligt niet aan jou, het ligt aan hem. De verkeerde en rebelse eyeliner die je altijd hebt gebruikt. De eyeliner die, zelfs als je je best doet, je nooit het strakke lijntje geeft waarnaar je op zoek bent. Degene die je ogen irriteert of midden op de dag uitloopt, waardoor er vlekken op je huid achterblijven.

Het is tijd om afscheid te nemen en een product te kopen dat wél precies doet wat je wilt. Gelukkig zijn er voldoende eyeliners die aan onze wensen voldoen. Voor vrouwen met gevoelige ogen zijn er tegenwoordig zelfs milieuvriendelijke en hypoallergene oplossingen. Voor mensen met vette oogleden zijn er gel-varianten. Het is een kwestie van het juiste soort eyeliner vinden, en met deze shopgids lukt je dat!
Belangrijk om te weten

 • Een eyeliner is een cosmetisch product dat wordt gebruikt om je oogcontour te accentueren en je ogen meer uitstraling te geven. Afhankelijk van de grootte en het soort eyeliner, kun je verschillende aangepaste esthetische effecten met een eyeliner creëren.
 • Hoewel er steeds meer verschillende soorten eyeliner zijn, zijn de meest voorkomende het traditionele oogpotlood, de eyeliner-stift en de gel-eyeliner. De eerste twee soorten worden vooral aanbevolen voor minder ervaren gebruikers, terwijl een gel-eyeliner juist meer behendigheid vereist.
 • Als je twijfelt en niet kunt kiezen uit het grote aanbod eyeliners dat tegenwoordig verkrijgbaar is, bekijk dan de lijst met de belangrijkste aankoopcriteria verderop in deze shopgids. De textuur moet ideaal zijn voor de kenmerken van je huid. De kleur die je kiest, moet voldoende contrast bieden met je oogtint. Ook is het belangrijk dat je een formaat kiest dat je goed beheert. Let tot slot op de formule van de eyeliner en of deze lang blijft zitten.

Beste Eyeliner: Onze selectie

De ideale eyeliner kopen betekent niet noodzakelijk dat je steeds een ander product uitprobeert totdat je de juiste hebt gevonden. Bespaar tijd en geld en raadpleeg de volgende lijst met onze favoriete eyeliners. Van een op Cleopatra geïnspireerde cat-eye look tot een subtiel lijntje boven je oog, hieronder vind je de beste eyeliners die op de markt verkrijgbaar zijn.

Eerdere Aanbevelingen

De beste eyeliner voor een dunne, strakke lijn

De Eye Studio Hyper Precise All Day Liner is in onze ogen de meest precieze vloeibare eyeliner van Maybelline New York. Dankzij de nauwkeurige punt van 0,4mm creëer je gemakkelijk een dunne, strakke lijn.

Omdat de eyeliner diepzwart van kleur is, is er slechts een penseelstreek nodig om het gewenste effect te bereiken. Afhankelijk van de hoeveelheid druk die je op de eyeliner zit kan je de dikte van je lijntje zelf bepalen.

De beste eyeliner-stift voor beginners

Als je nog niet veel ervaring hebt met eyeliners, maar toch graag eens een cateye wil proberen, dan is een eyeliner-stift iets voor jou. De Superliner Perfect Slim van L’Oréal Paris komt in deze categorie als winnaar uit onze test.

Dankzij het stiftformaat loopt de eyeliner niet uit, geeft het geen vlekken en blijft het lang zitten. Je trekt gemakkelijk een ultra-fijn lijntje dankzij het fijne puntje van de zwarte stift.

De beste eyeliner met veegvaste formule

De Exaggerate Liquid eyeliner van Rimmel London heeft een dun kwastje dat zorgt voor de ultieme controle, waardoor je eenvoudig een zeer nauwkeurig lijntje zet. De veegvaste en vloeibare formule blijft tot wel 16 uur perfect zitten en is intens zwart van kleur.

Met Exaggerate Waterproof Eye Liner als je geheime wapen zorg je voor drama in je blik, niet in het aanbrengen. Wij zijn in ieder geval fan!

Shopgids: Alles wat je moet weten over eyeliners

Je hebt gelukkig geen masterdiploma nodig om te leren hoe je eyeliner op moet doen. Het is voldoende om te weten hoe je een goed product kiest en wat de belangrijkste trucjes zijn. Hieronder nemen we al je twijfels over het gebruik van eyeliners voor eens en altijd bij je weg. Dit doen we door antwoord te geven op de meest gestelde vragen over eyeliners.

meisje langs haar ogen

De eyeliner-tint die je kiest, bepaalt voor een groot gedeelte het esthetische effect dat je met de eyeliner krijgt.
(Bron: Marctran: 103826160/ 123rf.com)

Waar gebruik je eyeliner voor?

Een eyeliner is een cosmetisch product dat wordt gebruikt om de contouren van de ogen te definiëren. Met een eyeliner kun je verschillende esthetische looks creëren, afhankelijk van het soort eyeliner waar je voor kiest. Verschillende onderzoeken tonen aan dat eyeliner al werd gebruikt in de periode van het oude Egypte en Mesopotamië, in een poging om het uiterlijk van katachtigen na te bootsen.

Eyeliner wordt meestal op de binnen- en buitenrand van het oog aangebracht en is een effectief middel om je blik krachtiger te maken. Behalve dat het een van de meest gebruikte cosmetische producten is door vrouwen, is het recentelijk ook populair geworden bij sommige mannen. Steeds meer merken ontwikkelen daarom nu ook eyeliners die zijn ontworpen voor een mannelijk publiek.

Hoe moet je eyeliner aanbrengen?

Heb je jarenlange ervaring met het gebruik van eyeliner maar krijg je nog steeds niet het effect dat je zoekt? Of ben je nog nieuw in de wereld van de eyeliners? Hieronder vind je een lijst met de nodige tips die je op kunt volgen of juist moet vermijden om de eyeliner zo goed mogelijk aan te brengen:

Wat moet je doen? Wat moet je niet doen?
Breng oogprimer aan op de oogleden voor je de eyeliner aannbrengt. Trek je oog niet opzij tijdens het aanbrengen. De eyeliner zal vervormen als het oog terugkeert naar zijn normale positie.
Begin van buitenaf richting het traankanaal voor een meer symmetrisch resultaat. Gebruik geen gel-eyeliner als je nog onervaren bent.
Als je beginner bent, kies dan voor een eyeliner-stift of oogpotlood. Kies nooit een eyeliner die teveel glanst of vloeibaar is, deze zal namelijk de fijne lijntjes en rimpels benadrukken.
Kies voor matte tinten om de blik van je ogen te verzachten. Laat je hoofd niet zakken. Hoewel dit verleidelijk is, zul je alles veel beter zien als je je hoofd rechtop houdt.
Als je een foutje maakt, gebruik dan een concealer in plaats van de make-up te verwijderen en opnieuw te beginnen. Breng voor gebruik geen andere producten aan in het gebied waar u de eyeliner gaat aanbrengen

Welke kleur eyeliner past bij je?

Beperk jezelf niet tot het gebruik van de zwarte eyeliner die iedereen altijd gebruikt, er zijn nog veel meer opties die de moeite waard zijn om uit te proberen. Door naar de kleur van je ogen te kijken, zul je snel ontdekken welke tint eyeliner je moet gebruiken:

 • Blauwe ogen: Een koperen of gouden eyeliner zorgt ervoor dat je ogen er nog blauwer uitzien. Ook de kleuren terracotta, champagne en navy zullen je prachtig staan.
 • Groene ogen: Eyeliners met roodachtige tinten passen prachtig bij groene ogen. Kies bijvoorbeeld voor granaatrood. Je kunt ook experimenteren met een aubergine of bronzen kleur.
 • Bruine ogen: Kleuren als amber en nachtblauw benadrukken de kleine lichte vlekjes in bruine ogen. Paars en kobaltblauw passen ook mooi bij jouw ogen.
 • Hazelnootkleurige ogen: Een gouden of smaragdgroene eyeliner haalt de groenachtige tonen van bruine ogen naar voren. Probeer ook eyeliners met een bronzen of olijfgroene kleur.

Een zwarte eyeliner is altijd goed en veilig, maar zoals je hierboven kunt zien kan een andere kleur je ogen nog véél meer doen stralen.

meisje in het veld

Kies nooit een eyeliner die teveel glanst of vloeibaar is, deze zal namelijk de fijne lijntjes en rimpels benadrukken.
(Bron: GlebTV: 111835017/ 123rf.com)

Welke trucs helpen je voor het beste eyeliner-effect?

Als je al enige vaardigheid hebt in de kunst van de eyeliners en een stap verder wilt gaan, volg dan de volgende trucs op:

 • Het uiteinde van de eyeliner is het meest geschikt voor experimenten. Teken een stijgende lijn voor een effect in de stijl van de jaren 50.
 • Teken een aflopende lijn om het beroemde puppy eye-effect te krijgen.
 • Gebruik twee eyeliners tegelijkertijd, een voor je ene oog en de andere voor je andere oog. Op deze manier bereik je een grotere symmetrie.
 • Als je een perfectionist bent en een onberispelijke lijn wilt, wees dan creatief. Plaats een kaart, plakband of stuk papier waar je ooglid eindigt en trek een strak lijntje langs het hulpmiddel dat je gebruikt.
 • Begin altijd zo dicht mogelijk bij de wimpers, ook als je een dikke lijn wilt. Op deze manier vermijd je lege plekjes die, hoewel niet zichtbaar voor het blote oog, het effect van de eyeliner zullen beïnvloeden.

Welke verschillende soorten eyeliners zijn er?

Het is praktisch onmogelijk om niet een eyeliner te vinden die goed bij je past, je moet gewoon het juiste soort vinden. Hieronder vind je een overzicht met de kenmerken van de belangrijkste soorten die er zijn. Van stift tot gel: zo weet je welke eyeliner jij het beste gebruikt.

Soort Kenmerken Ideaal voor gebruikers
Gel-eyeliner De eyeliner zit in een klein flesje en wordt met een soort penseel aangebracht.

Blijft meestal lang zitten en zorgt voor een intense lijn.

met een steady pols en veel behendigheid.

met vettige oogleden.

Eyeliner-stift Werkt heel precies en is gemakkelijk te gebruiken.

Geeft weinig ruimte voor foutjes omdat de eyeliner erg snel opdroogt.

met weinig ruimte tussen de wimpers en de oogplooi.

die op zoek zijn naar een look die een fijne lijn vereist.

Oogpotlood Wordt door veel vrouwen gebruikt, is zeer gemakkelijk te gebruiken. Het potlood kan worden vervaagd voor een speciaal effect. die beginners of liefhebbers van de traditionele look zijn.

die op zoek zijn naar een vervaagd effect.

Wat zijn de voordelen van een hypoallergene eyeliner?

Als je gevoelige ogen hebt, contactlenzen draagt ​​of last hebt van een oogziekte, zal een hypoallergene eyeliner je leven veranderen. Sommige eyeliners, die niet hypoallergeen zijn, kunnen teveel lanoline, paraffine of andere chemicaliën bevatten. Deze componenten hebben de neiging de klieren of ooggaten te verstoppen en infecties te veroorzaken.

Het voordeel van hypoallergene eyeliners is dat ze zijn samengesteld uit natuurlijke extracten van biologisch geteelde ingrediënten. Door geen synthetische stoffen, chemicaliën of verkeerde oliën te gebruiken, genereren deze producten minder irritaties en allergieën. Een hypoallergene eyeliner van goede kwaliteit kan bovendien hetzelfde effect bieden als een eyeliner die dat niet is.

meisje met geschetste ogen

Als je beginner bent, kies dan voor een eyeliner-stift of oogpotlood.
(Bron: Lightfieldstudios: 107680274/ 123rf.com)

Hoe breng je eyeliner aan, afhankelijk van de vorm van je ogen?

Het krijgen van een krachtige look is geen wetenschap. De sleutel is om de look te bepalen die het beste bij de vorm van je ogen past. Welke dat voor jou is? Je leest het hieronder!

 • Je ogen staan ver uit elkaar: De bedoeling is om een ​​effect te creëren dat het doet lijken alsof je ogen dichterbij elkaar staan. Teken een lijntje over het hele oog, vanaf het einde van je ooglid tot aan je traanbuis. Voeg meer intensiteit toe in het traangebied.
 • Smalle ogen: Het effect waar je naar op zoek bent, is waarschijnlijk het tegenovergestelde van het vorige effect. Begin bij het traankanaal met een dunne lijn en intensiveer de lijn naarmate je dichter bij de buitenste hoek van je ooglid komt.
 • Schuine ogen: Breid je blik uit door een lijntje te tekenen op je bovenste ooglid vanuit het midden van het oog naar buiten toe.
 • Ronde ogen: Het idee is om een ​​amandel ogen-effect te creëren. Omlijn het oog vanaf de traanbuis naar buiten toe, met dezelfde intensiteit over de hele lijn.
 • Almond Eyes: Je hebt geluk! Vrijwel elke look past bij jou. Speel met de tonen en effecten die je zelf het leukst vindt.

Hoe moet je eyeliner verwijderen?

Elke avond eyeliner moeten verwijderen is het minst leuke deel van het gebruik van dit cosmetische product. Het kiezen van het juiste product om dit te doen, maakt deze dagelijkse activiteit echter een stuk draaglijker. We raden je aan de eyeliner te verwijderen met één van de volgende producten:

 • Kokosolie of jojoba-olie
 • Voor waterproof eyeliner: make-up remover op oliebasis
 • Voor de gevoelige huid: make-up remover op waterbasis
 • Reinigingsdoekjes

meisje in de badkamer langs haar ogen

Als je gevoelige ogen hebt, contactlenzen draagt ​​of last hebt van een oogziekte, zal een hypoallergene eyeliner je leven veranderen.
(Bron: Sukanant: 67221965/ 123rf.com)

Waar moet je op letten bij je aankoop?

In deze shopgids hebben we je laten zien wat de belangrijkste kenmerken van een goede eyeliner zijn en welk soort eyeliner het beste bij je oog past. Ook lieten we je zien wat de beste eyeliners op de markt zijn. Soms lijken eyeliners echter veel op elkaar, waardoor het lastig is te beslissen wat de eyeliner is die het beste bij je past. Om je hierbij te helpen, vind je hieronder de belangrijkste factoren waar je op moet letten bij je aankoop.

Textuur

Het is belangrijk om te weten dat de textuur van een eyeliner niet alleen wordt bepaald door het soort waar je voor kiest. Natuurlijk is het zo dat eyeliner-stiften de neiging hebben om iets droger te zijn dan bijvoorbeeld gel-eyeliners, maar elk product heeft zijn specifieke kenmerken. Dat wil zeggen, je kunt ook een oogpotlood vinden dat erg romig is, of juist helemaal niet. Bedenk van tevoren naar welke textuur je precies op zoek bent.

lichtogig meisje met zwarte eyeliner

De eyeliner is een cosmetisch product dat wordt gebruikt om de oogcontour te accentueren je ogen meer uitstraling te geven. (Bron: Сердечный: 68359542/ 123rf.com)

Langhoudende formule

Hoewel bijna alle fabrikanten van eyeliners beweren dat hun producten lang blijven zitten, hebben sommige producten een betere formule dan andere. Er zijn drie kenmerken die een etiket moet bevatten om er zeker van te zijn dat het product echt lang blijft zitten. Het eerste is dat de eyeliner waterdicht is, het tweede dat het lang blijft zitten. Ten slotte is het belangrijk om te controleren of het product een hoge mate van pigmentatie heeft.

Soort

Dit is een van de belangrijkste criteria waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van een eyeliner. Ongeacht de formule of de textuur van het product, heeft het soort eyeliner dat je kiest een grote invloed op je ervaring. Je kunt kiezen uit een gel-eyeliner, vloeibare eyeliner, eyeliner-stift en oogpotlood. Eerder in deze shopgids lieten we je zien hoe je ontdekt welke soort eyeliner het beste bij je past.

Kaukasisch meisje met zwarte eyeliner

Eyeliner wordt meestal op de binnen- en buitenrand van het oog aangebracht en is een effectief middel om je look te versterken. (Bron: Serezniy: 110040076/ 123rf.com)

Kleur

De eyeliner-tint die je kiest, zal het esthetische effect volledig veranderen. Als je fan bent van de traditionele look, is het oké om voor een zwarte of bruine eyeliner te kiezen. Experimenteren is in dat geval niet nodig. Maar als je wel nieuwsgierig bent naar andere mogelijkheden, wacht er een universum van kleuren op je!

Vrouw doet eyeliner op.

Samenvatting

Gefeliciteerd! Je bent helemaal klaar om het perfecte lijntje met een eyeliner te zetten. Na het lezen van deze shopgids ken je de verschillende soorten eyeliners die op de markt verkrijgbaar zijn en wat hun voor- en nadelen zijn. Bovendien hebben we je de beste eyeliners op de markt getoond.

Je weet nu ook welke kleuren het beste bij je ogen passen en welke technieken je helpen om de gewenste look te krijgen. Je weet welke praktijken je moet vermijden en je kent zelfs een paar trucs om de kunst van eyeliners naar een hoger niveau te tillen. Nu is het jouw beurt!

Vond je onze shopgids over eyeliners interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel met vrienden en familie op social media. We zijn benieuwd naar jouw ervaringen!

(Bron van de header afbeelding: Samborskyi: 103229588/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies