Laatst bijgewerkt: 21-09-2021

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

35Bestede uren

11Beoordeelde onderzoeken

135Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote fietsenrek test 2022. Hier stellen we alle fietsenrekken voor die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste fietsenstandaard voor je te vinden.

Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Bovendien vind je op deze pagina enkele belangrijke gegevens waarvan je op de hoogte moet zijn als je een fietsenrek wilt kopen.
Belangrijk Om Te Weten

 • Het goed parkeren van je fiets zorgt voor voldoende veiligheid en een goede houvast voor je pas gekochte accessoire. Daarom vind je in het volgende gedeelte vier fietsenrekken met alle bijzonderheden die je moeten helpen bij je beslissing om een fietsenrek te kopen.
 • In principe kun je onderscheid maken tussen fietsenrekken die op de grond staan, fietsenrekken die op de fiets zelf gemonteerd zijn of fietsenrekken voor aan de muur. Afhankelijk van de ruimte die je ter beschikking hebt, is een fietsenrek het meest geschikt voor je.
 • Alle fietsenrekken die je hier vindt zijn gemaakt van roestvrij materiaal, zodat kou, nattigheid en sneeuw geen problemen hoeven te veroorzaken. Bovendien zijn alle modellen gemaakt van zeer hoogwaardige materialen.

Beste Fietsenrek: Onze Selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een fietsstandaard koopt

Welke fietsstandaard is geschikt voor een mountainbike?

Fietsstandaards verschillen maar weinig van elkaar wat de verschillende soorten en modellen betreft.

Normaal gesproken zou elke racefiets of fiets in de standaard fietsenrek moeten passen. Als je dikkere banden gemonteerd hebt, moet je erop letten dat deze banden in de fietsstandaard passen.

Voor de fietsenstandaards voor de fietsen zelf moet je nagaan of ze bij je fietsmodel passen. Daarom is het een goed idee om naar een erkende speciaalzaak te gaan voor een eerste advies, want dat zal je aankoopbeslissing vergemakkelijken.


Zijn er fietsenrekken voor kinderfietsen?

Een fietsenrek op de grond of aan de muur is geschikt voor alle fietsmaten. Kies je een fietsstandaard op de fiets zelf, dan moet je speciaal letten op de maat van kinderfietsen en er een kiezen die bij het model past.

Besluit: Welke soorten fietsenrekken zijn er en welke is de juiste voor jou?

Je kunt kiezen uit verschillende soorten fietsenrekken:

 • Een fietsenrek dat op de grond staat
 • Een fietsenrek dat op de fiets zelf gemonteerd is
 • Een fietsenrek dat aan de muur hangt

Alle modellen en soorten verschillen, zoals je ziet, in de manier waarop ze gemonteerd zijn. Nogmaals, de regel is dat er niet zoiets is als een enkele, perfecte fietsenstandaard. Dit hangt vooral af van ieders voorkeur en van de ruimte die je ter beschikking hebt.

Dit betekent dat je de juiste aankoopbeslissing moet nemen en een goede prijs-kwaliteit verhouding moet kiezen voor de aanschaf van een fietsenrek. Racefietsen hebben nooit een fietsstandaard, want dat is voor deze modellen niet nodig vanwege hun sportiviteit.

In het volgende stellen we je de drie hoofdgroepen voor om je te helpen met de eerste basisvraag, de beslissing voor een fietsenrek als accessoire. We helpen je om uit te zoeken op welke fietsenstandaard je je moet richten bij je aankoop.

Fietsstandaards mogen niet wiebelen en moeten stevig zijn. Daarom zijn producten van staal of aluminium heel geschikt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een fietsenrek dat op de grond staat?

Deze fietsenstandaard wordt op de grond geplaatst, wat de volgende voor- en nadelen heeft:

Voordelen
 • Stabiel vasthouden
 • Stabiliteit
 • Geordend overzicht met meerdere fietsen
 • Roestbestendig materiaal
Nadelen
 • Neemt veel ruimte in beslag
 • Eerder ongeschikt voor kleine garages / kelders

Wat zijn de voor- en nadelen van een op de fiets zelf gemonteerde fietsenstandaard?

Deze fietsenrekken zijn ofwel al op de fiets gemonteerd als je hem koopt, of je kunt ze later monteren. Dit betekent dat je je fiets overal probleemloos kunt parkeren en dat hij een stevige standaard heeft.

Voordelen
 • Ruimtebesparend
 • Bijzonder geschikt voor kleine garages en kelders
 • Veilige houvast
 • Stabiliteit
Nadelen
 • Beugel moet in de muur geboord worden
 • Mogelijk iets moeilijker om de fiets op te hangen en af te breken

Wat zijn de voor- en nadelen van een fietsenstandaard die aan de muur hangt?

Deze fietsenstandaard wordt aan de muur van de garage of kelder bevestigd met behulp van grote, lange beugels. Dit betekent dat je je fiets aan de muur kunt hangen en dat hij opgeborgen is. Hieruit vloeien de volgende voor- en nadelen voort:

Voordelen
 • Ruimtebesparend
 • Bijzonder geschikt voor kleine garages en kelders
 • Veilige houvast
 • Stabiliteit
Nadelen
 • Beugel moet in de muur geboord worden
 • Mogelijk iets moeilijker om de fiets op te hangen en af te breken

Koopcriteria: Dit zijn de factoren die je kunt gebruiken om fietsenrekken te vergelijken en te evalueren

In het volgende willen we je de factoren laten zien die je kunt gebruiken om fietsenrekken te vergelijken en te evalueren. Zo kun je gemakkelijker beslissen of een bepaalde fietsenstandaard geschikt voor je is of niet.

Samengevat zijn dat:

 • Ontwerp
 • Afmetingen

In het volgende kun je lezen over de afzonderlijke aankoopcriteria en hoe je ze kunt indelen.

Een goede fietsenstandaard heeft extra rubber op de poten. Dit geeft extra steun en zorgt voor een breed stavlak.

Ontwerp

Dit is het ontwerp van de fietsenstandaard, dat vaak gekozen moet worden in overeenstemming met de betreffende fiets. Er zijn fietsenrekken in bijna alle kleuren voor de ondergrond en voor de fiets zelf. De kleuren zwart en grijs zijn echter de duidelijke leiders.

Fietsenrekken zijn er in talloze varianten. Het is dus gemakkelijk om voor elke fiets een optisch geschikte fietsstandaard te vinden.

Afmetingen

Dit is de maat van de respectieve fietsenstandaard. Deze informatie is van cruciaal belang voor de aankoop van deze accessoires, want ze moeten perfect op de fiets passen. Fietsenrekken zijn er voor elke maat fiets en moeten bijpassend gekozen worden.

Fahrradständer im Grünen

Om de fiets beter tegen diefstal te beveiligen, moet hij niet alleen aan de standaard vastgemaakt worden, maar moet ook de fietsstandaard zelf vastgemaakt worden. (Foto: Stocksnap / pixabay.com)

Wetenswaardigheden over fietsenrekken

Hoe monteer je fietsenrekken?

In principe hebben we het alleen over een fietsstandaard, maar dit kan zowel betrekking hebben op de standaard aan de muur of op de grond als op de fiets zelf.

Wist je dat fietssteunen op verschillende plaatsen op de fiets gemonteerd kunnen worden?

Aan de ene kant zijn er zijstandaards die aan de zijkant van de fiets gemonteerd worden. In opgevouwen toestand is de fietsstandaard naar het achterwiel gericht. Aan de andere kant zijn er ook achterstandaards. Deze zijn achteraan aan de onderste framebalk bevestigd.

Als je een stationaire, plaatsbesparende methode zoekt om bijvoorbeeld je racefiets in de garage te stallen, is wandmontage heel geschikt. In de wand zijn speciale ijzeren stangen gestoken waaraan je je racefiets ondersteboven aan de banden kunt hangen.

Als je een fietsstandaard voor je racefiets nodig hebt, kun je die vaak daarna op je fiets monteren. Helaas is het niet mogelijk een fietsstandaard op een racefiets te monteren, vanwege de gebruikte materialen.

In principe is het heel gemakkelijk om de fietsstandaard op de fiets te monteren, wat je met behulp van de gebruiksaanwijzing zonder problemen kunt doen.

Zijn fietsenrekken diefstalbestendig?

Nee Fietsenrekken zijn niet diefstalbestendig. Je kunt echter kettingen en sloten gebruiken om de fiets op zo’n manier aan de fietsenstandaard vast te maken dat hij diefstalbestendiger is.

Beeldbron: Pixabay.com / efes

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies