Laatst bijgewerkt: 07-02-2022

Onze selectiecriteria

20Onderzochte producten

62Bestede uren

22Beoordeelde onderzoeken

143Verzamelde opmerkingen

Een fietsrem is een voorziening die de rotatie van het wiel afremt of tot stilstand brengt. Hij kan met de hand, voet of motor bediend worden om je fiets af te remmen en tot stilstand te brengen wanneer je dat het meest nodig hebt.

De remhendel trekt aan een kabel die verbonden is met de remklauw. Als je aan de hendel trekt, beweegt hij een remblokje tegen één kant van de velg (of beide kanten als je fiets dual-pivot remmen heeft). Dit vertraagt of stopt je wiel door tegen de velg te wrijven en de rotatie ervan te vertragen.
Beste Fietsrem: Onze selectie

Fietsrem: Vaak gestelde vragen

Welke soorten fietsremmen zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten remmen, velgremmen en schijfremmen. Velgremmen gebruiken een remblokje dat over het wiel wrijft om je af te remmen, terwijl schijfremmen een rotor hebben die rechtstreeks aan je naaf bevestigd is en je afremt door wrijving tussen de remblokjes en de rotor te gebruiken. Schijfremmen hebben de neiging krachtiger te zijn dan hun velg-tegenhanger, maar ze wegen ook meer, dus het is echt een kwestie van persoonlijke voorkeur, want beide werken goed als remkracht.

De kwaliteit van de rem wordt bepaald door zijn vermogen om je veilig en tijdig tot stilstand te brengen. Remmen zijn ontworpen met verschillende eigenschappen, afhankelijk van je rijstijl of het terrein waar je ze voor zult gebruiken. Sommige remmen kunnen meer stopkracht hebben dan andere, maar als ze niet aan je behoeften voldoen dan maakt het niet uit hoeveel remkracht er is want het helpt helemaal niets.

Wie moet een fietsrem gebruiken?

Iedereen die op een fiets rijdt zou er een moeten hebben. Of je nu voor je plezier fietst, voor je conditie of om je te verplaatsen, de fietsrem is een essentieel veiligheidsmiddel dat bij een noodstop ernstig letsel en de dood kan voorkomen.

Op basis van welke criteria moet je een Fietsrem kopen?

Het belangrijkste criterium bij het kopen van een fietsrem is de compatibiliteit. Als je een oude fiets hebt, zou het het beste zijn er een te vinden die bij het merk en model van je fiets past. Hij moet ook passen bij de soort rijstijl die je voorstaat, om niet in te boeten aan veiligheid of prestaties tijdens het fietsen. Je kunt onze kopersgids bekijken voor meer informatie over het kiezen van de juiste fietsrem voor jouw behoeften.

Kijk goed naar de afmetingen van de fietsrem. Zie erop toe dat de fietsrem goed op je fiets past en niet te groot of te klein is voor je fietsframe. De remmen moeten ook compatibel zijn met andere onderdelen van je fiets, zoals versnellingen, wielen, enz.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een fietsrem?

Voordelen

De voordelen van een fietsrem zijn dat hij heel gemakkelijk te gebruiken is en door iedereen gebruikt kan worden. Hij geeft de fietser ook meer controle over zijn fiets dan hij zou hebben als hij alleen handremmen of helemaal geen remmen zou gebruiken. Een ander voordeel is dat je geen speciale opleiding nodig hebt om ze te leren gebruiken, in tegenstelling tot sommige andere soorten remsystemen die specifieke kennis vereisen om ze veilig te kunnen bedienen.

Nadelen

Het grootste nadeel van een fietsrem is dat hij niet zo veel remkracht geeft als de andere soorten. Hij vergt ook meer onderhoud dan de meeste remmen, en kan moeilijk goed af te stellen zijn.

Wat voor aanvullend gereedschap is nodig om een fietsrem te gebruiken?

Fietsrem is een heel eenvoudig gereedschap. Je kunt het met je blote handen gebruiken, je hebt geen ander gereedschap of toebehoren nodig.

Wat kun je nog meer gebruiken in plaats van een Fietsrem?

Je kunt een gewone remhendel gebruiken, maar het probleem is dat die erg moeilijk te bereiken zal zijn. Ik raad aan een oud mountainbike stuur of iets dergelijks te gebruiken.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Gorilla Bikes
  • Alomejor
  • YGSAT

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Fietsrem in onze review kost ongeveer 8 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 34 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies