Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

14Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

54Verzamelde opmerkingen

Welkom bij de beste website voor productrecensies op het internet! Als je een fietsstuur zoekt, maar niet weet waar je moet beginnen in je zoektocht naar het ideale model voor je behoeften, dan is dit artikel voor jou. Fietssturen hebben een directe invloed op het comfort en de prestaties van de fietser en zijn verkrijgbaar in veel verschillende modellen, maten en materialen.

Om je te laten weten hoe je het meest geschikte model kiest, tonen we je de meest aanbevolen artikelen, delen we een complete koopgids en onthullen we de criteria waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een perfect stuur voor je fiets.




Belangrijk om te weten

  • Een goed stuur kan het comfort en de prestaties van een rijder in elke categorie sterk verbeteren.
  • Model, materiaal, lengte, manieren van installeren, handgreep en accessoires zijn enkele kenmerken waarmee je bij de aanschaf rekening moet houden.
  • De waarden variëren naar gelang het model, merk en materiaal van het stuur. Eenvoudige modellen zijn te vinden voor minder dan R$20, terwijl professionele modellen van edele materialen meer dan R$2 duizend kunnen kosten.

Beste Fietsstuur: Onze Selectie

Koopgids

Of het nu gaat om toerfietsen, trailbikes, mountainbikes, racefietsen of zelfs kinderfietsen, het originele stuur is niet altijd het meest comfortabel voor de berijder of het meest geschikt voor de beoogde activiteiten. In deze gevallen is het kopen van aparte sturen de ideale oplossing.

In een grote verscheidenheid van modellen, maten en vormen kunnen de sturen de prestaties van de atleet sterk verbeteren, en bovendien geschiktere en comfortabelere traphoudingen mogelijk maken. Ga met ons verder om alles te weten te komen over dit product dat ideaal is voor wie niet afziet van functionaliteit in fietsaccessoires.

Moça andando de bicicleta com mãos no guidão

Er zijn stuurmodellen die ideaal zijn voor elk soort activiteit en fietsmodel. (Bron: Pexels/ Pixabay.com)

Waarom in een fietsstuur investeren?

Het laatste wat gewone consumenten gewoonlijk opvalt als ze een fiets kopen is het stuur. Hoewel steeds terugkerend is dit een ernstige fout, want het model van het stuur heeft een grote invloed op zowel het gedrag van de fiets als op de prestaties van de rijder.

Het stuur is een van de plaatsen waar de meeste druk op komt te staan terwijl je trapt. Het is het stuur van de fiets dat het grootste deel van je gewicht draagt en van de druk die je lichaam tijdens het trappen uitoefent.

Door te investeren in een stuur dat geschikt is voor de soort activiteit die met de fiets uitgevoerd moet worden, wint de consument niet alleen aan prestaties, maar ook aan comfort. Zelfs winst in gezondheid wordt door het stuur gegarandeerd, want een juiste houding en greep verminderen de kans op ongelukken en overbelasting van de gewrichten.

Hoe kies je het ideale fietsstuur?

Om te beginnen met het kiezen van het perfecte stuur voor je fiets, moet je het fietsmodel bepalen en de soort activiteit die met het stuur zal worden uitgevoerd. Er zijn namelijk sturen in speciale modellen die geschikt zijn voor de meest uiteenlopende toepassingen, zoals mountainbike, toerfiets, snelheidsfiets, reisfiets, enz. Maak kennis met de belangrijkste stuurmodellen

  • Vlak: Recht, het is een goede optie voor steile beklimmingen. Hij is veelzijdig en populair bij mountainbike beoefenaars. Eenvoud van vorm maakt voorspelbaarder en preciezer sturen mogelijk;
  • Riser: Gebogen, is hij ideaal voor extreem mountainbiken, steile trails en hoge snelheden. Het is comfortabeler voor de grepen;
  • Stierenhoorn: Lijkt qua vorm op een stierenhoorn, en geeft je de mogelijkheid om in een verlaagde houding te rijden, wat de aerodynamica ten goede komt;
  • Drop Bars: Geprefereerd door wegfietsers, ze bieden verschillende handvatten en zijn heel precies;
  • Cruiser Bars: Ideaal model voor toertochten, biedt een comfortabele en ontspannen houding om zittend te trappen.

Kijk in de tabel hieronder voor enkele voor- en nadelen van elk van de modellen

Model Voordelen Nadelen
Recht of plat Veelzijdig en eenvoudig, het is lichter en goedkoper. Vermindert de druk op de lendenen Ongeschikt voor zeer steil terrein en snelle trails en extreme sporten als downhill en enduro
Gebogen riser Betere controle op afdalingen, comfortabeler voor de grepen Aerodynamica niet goed, duurder en zwaarder dan plat stuur. Niet ideaal voor beklimmingen
Bull Horn of chifre Goede aerodynamica, ideaal voor beklimmingen Ontwerp kan het sturen onstabieler maken. Niet geschikt voor dagelijks gebruik
Drop bars of wegstuur Geweldige aerodynamica en veelzijdigheid, heeft een goede hefboomwerking en zorgt voor een goede houding bij het trappen getrokken Niet geschikt voor stillere trapstijlen
Cruiser Bars of caiçara Biedt absoluut comfort, is goed voor gebruik van manden en kinderzitjes Vereist een comfortabeler zadel, Niet geschikt voor mountainbiken of wielrennen op de weg
Trekking of butterfly Biedt verschillende greepmogelijkheden Niet geschikt voor hoge snelheden
Moustache of seca sovaco Biedt een comfortabele houding, ideaal voor ritjes Weinig aerodynamisch en ongeschikt voor zware ritten

Hoe weet ik of het stuur dat ik wil kopen bij mijn fiets past?

Fietssturen passen in het algemeen op elk type fiets. Door hun universele cilindrische vorm kunnen ze op alle modellen fietsen gemonteerd worden. Gewoon “passen” garandeert echter niet dat het gekozen stuur geschikt is voor je fiets.

Wat echt belangrijk is, is het bepalen van het perfecte type stuur voor het beoogde gebruik.

Zoals we in het vorige hoofdstuk zagen, is elk model en elke vorm van stuur meer of minder geschikt voor bepaald gebruik. Het komt er dus op aan het perfecte type stuur voor je beoogde gebruik te bepalen en te zorgen dat het van dezelfde categorie is als je fiets. Daarna kun je ze zonder angst kopen, want de sturen zijn gemaakt om probleemloos op elk fietsmodel te passen.

Hoe stel je je fietsstuur af?

Om je fietsstuur goed af te stellen moet je beginnen met de hoogte van het stuur, dat is het deel waar het stuur op past. In het algemeen kan de hoogte van het zadel als leidraad dienen om de hoogte van het stuur te bepalen. De regel is echter niet star en je mag de hoogte aanpassen aan wat je lichaam het meest comfortabel vindt.

Let op! Een te laag stuur kan de wervelkolom en het trapezium overbelasten, wat pijn of gevoelloosheid in de handen veroorzaakt. Te hoog afstellen van het stuur kan de hele wervelkolom overbelasten en pijn in de onderarmen en ellebogen veroorzaken.

Voor toerfietsen, of bij gelegenheden waar comfort en niet snelheid de prioriteit is, is het ideaal het stuur op dezelfde hoogte als het zadel af te stellen, of iets hoger. Deze stand zorgt voor de ideale houding, waarbij je niet over het stuur buigt of leunt en met licht gebogen ellebogen kunt sturen. Voor de pedaalsnelheid is de juiste stand lager om de aerodynamica te bevorderen.

Plaats in dit geval het stuur ongeveer 5 tot 10 cm onder het zadel. Controleer na het verwisselen van het stuur altijd of je gemakkelijk bij de remmen en de versnellingspook kunt. Pas op dat je de rem- en versnellingskabels niet verbuigt bij het verstellen van je stuur. Als zelfs met alle tips je stuur niet de hoogte heeft die je zou willen, probeer dan te compenseren door het zadel te verstellen.

Praticante de Mountain bike em salto aéreo

Platte sturen zijn het ideale model voor mountainbikers. (Bron:12019/ Pixabay.com)

Koopcriteria: Factoren om de soorten

fietssturen te vergelijken Om dit artikel af te sluiten geven we je wat meer hulp, zodat je het juiste fietsstuur voor je fiets kunt kiezen. Bekijk de lijst met kenmerken waar je op moet letten bij het vergelijken van de soorten en modellen van dit product:

Hieronder volgt de gedetailleerde uitleg van elk van deze onderwerpen.

Materiaal

De meest gebruikte materialen bij de fabricage van sturen zijn koolstofstaal, koolstofvezel en aluminium. Carbon modellen genieten de voorkeur van professionals en pedal-liefhebbers. Ze zijn uiterst licht, maar zeer duurzaam, hoewel ze vrij duur zijn.

Aluminium modellen zijn goedkoper, maar ze vragen meer onderhoud, want het materiaal is meer vatbaar voor roest. Anderzijds is het aluminium veelzijdiger, omdat je er de breedte van de sneden mee kunt instellen voor een smallere greep. Carbon modellen laten dit soort verandering niet toe.

Lengte

Behalve in vorm, variëren sturen ook in grootte en lengte. Standaardsturen variëren in lengte om de 2 centimeter, van 38 tot 46 cm, de meest populaire zijn 42 cm en 44 cm.

De ideale stuurlengte is er een waarbij de handen even breed zijn als de schouders.

De juiste maat van het stuur moet bepaald worden door de breedte van de schouders van de berijder. Hoe breder het stuur is ten opzichte van de schouder, hoe wijder de armen geopend zijn, wat oncomfortabel kan zijn en pijn kan veroorzaken. Een houding met te open armen leidt ook tot verlies van controle over de fiets.

Daarom is de ideale stuurmaat er een waarbij de handen op dezelfde breedte als de schouders kunnen staan, niet meer dan 2 of 3 centimeter meer of minder. Deze parameter is belangrijk, want brede handvatten bemoeilijken de mobiliteit, terwijl korte handvatten de mogelijkheid van hoekingen verkleinen.

Handvatten en hendels

De handvatten of hendels zijn de voorzieningen die aan de uiteinden van je stuur zitten en de plaats markeren waar je handen rusten. Net als het stuur variëren ook de handvatten naar gelang het type fiets en de stijl van de fietser.

Het accessoire geeft de handen van de fietser een betere grip, zodat ze steviger, betrouwbaarder en comfortabeler zijn. De sturen kunnen variëren in diameter, materiaal, ergonomie en vorm.

Imagem de pessoa acionando freios da bicicleta no guidão

De ideale maat van het stuur is er een waarbij de handen op dezelfde breedte als de schouders kunnen staan.(Bron: Kaboomcs/ Pexels.com)

De montage

van het stuur varieert, niet volgens het model van het stuur zelf, maar volgens het type tafel. Ook wel stuurpen of stuurpen genoemd, is dit het deel waar het stuur aan de vorksteel van de fiets bevestigd is.

De tabel kan van het type met of zonder schroefdraad zijn. Draadloze modellen zijn de nieuwste versie van de stuurpen, zodat ze eenvoudiger te installeren zijn.

(Uitgelichte afbeelding bron: SnapwireSnaps / Pixabay.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies