Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

9Onderzochte producten

17Bestede uren

2Beoordeelde onderzoeken

54Verzamelde opmerkingen

Welkom bij de beste shopping tips website van het land! In het artikel van vandaag helpen we je bij het kiezen van een essentieel accessoire voor wie veel op de fiets zit: de fietstas.

Hij is ontwikkeld om aan de fiets bevestigd te worden en maakt het mogelijk persoonlijke bezittingen, gereedschap, mobiele telefoons, kleren en nog veel meer te vervoeren, zonder de fietser de handen te benemen. Volg ons in deze lezing en bekijk de beste mogelijkheden van het product, naast de kenmerken waar je op moet letten om de beste tas voor je fiets te kiezen.
Belangrijk om te weten

 • Praktische fietstassen kunnen verstelbaar zijn of specifiek voor gebruik op bepaalde plaatsen van de fiets, zoals het frame, het stuur, het kruis, enz.
 • Model, materiaal, manieren van bevestigen, ritssluitingen en tussenschotten zijn enkele van de kenmerken waar je bij de aankoop op moet letten.
 • De prijzen variëren naargelang het merk, model en materiaal van de tas.

Beste Fietstas: Onze Selectie

Koopgids

Nu fietsen steeds meer plaats innemen als vervoermiddel in het dagelijks leven in steden, is het essentieel dat je een manier hebt om je spullen veilig en comfortabel te vervoeren. Met de fietstas hoef je je geen zorgen te maken over waar je tijdens een rit je persoonlijke voorwerpen, pleisterset, gereedschap en andere noodzakelijke spullen kunt laten.

Met het product zijn je voorwerpen altijd bij de hand, stevig aan je fiets bevestigd, op een praktische en veilige manier. Bekijk zeker ook onze Koopgids om alles te weten te komen over dit accessoire voor fietsers en te weten te komen hoe je het perfecte model kiest om je spullen op te bergen of mee te nemen tijdens je ritten.

Casal de idosos pedala em bicicletas com bolsas traseiras

Tassen zijn de beste oplossing voor wie voorwerpen op de fiets moet bewaren of dragen. (Bron: MabelAmber/ Pixabay.com)

Wat is een fietstas en waarvoor wordt hij gebruikt?

Een fietstas is een accessoire voor fietsers dat gebruikt wordt om tijdens het fietsen voorwerpen te bewaren, op te bergen en veilig te dragen. De tas, verkrijgbaar in verschillende modellen en maten, is de oplossing voor het bewaren van spullen en benodigdheden die nodig zijn tijdens de fietstocht, zoals snacks, sleutels, portemonnee, mobieltje, reserve binnenband, pleisterset, enz.

De tas vervangt de rugzak zonder de prestaties van de fietser te hinderen.

De tas is ook het ideale product voor wie langere afstanden aflegt en bagage mee moet nemen, of zelfs voor wie de fiets gebruikt om boodschappen en andere benodigdheden mee te nemen. Het gebruik van de tas vervangt goed het gebruik van rugzakken en karpertjes, die de prestaties van de fietser kunnen belemmeren, en bovendien grotere inspanning en lichamelijke slijtage veroorzaken.

Bekijk de voordelen van het product:

Voordelen
 • Praktisch en veelzijdig
 • Installatie is meestal eenvoudig en ongecompliceerd
 • Er zijn versies in verschillende maten en vormen, voor alle fietsmodellen
Nadelen
 • Meer gesofisticeerde en waterdichte modellen kunnen duur zijn
 • Onjuist gebruik kan de fiets uit balans brengen en ongelukken veroorzaken

Hoe kies je het beste model fietstas voor je fiets?

Om de juiste fietstas te kiezen, moet je allereerst rekening houden met de soort lading die je wilt bewaren en het model van je fiets. Zo kun je de meest geschikte maat en model tas bepalen om je spullen in op te bergen en perfect aan je fiets aan te passen. Leer de belangrijkste modellen tassen voor fietsen kennen en hoe je ze moet gebruiken

 • Zadeltas: Een van de oudste en populairste modellen, de zadeltas heeft het voordeel dat hij onopvallend is en de ideale aanvulling heeft om basisbenodigdheden zoals een lapjeskit en een reserve binnenband in mee te nemen. De meest voorkomende vorm van bevestiging op deze modellen is klittenband, dat aan de zadelrails en de zadelpen bevestigd wordt. Een ander voordeel van het model is dat het in het midden van de fiets blijft, waardoor het gewicht gecentraliseerd wordt;
 • Bovenbuis frame: Er zijn versies die bij het stuurhuis en op de stuurpen gebruikt worden. Het voordeel van dit model is de plaatsing, die de toegang tot het accessoire vergemakkelijkt. Modellen met een vak voor een mobiele telefoon zijn het populairst, omdat ze ook als steun voor het toestel dienen;
 • Voordriehoek: Ze kunnen klein zijn of de hele voordriehoek van de fiets in beslag nemen. Het nadeel van dit model is dat het de ruimte voor de flessenhouder afsluit en veel afdoet aan het uiterlijk van de fiets. Anderzijds zijn ze gemakkelijk bereikbaar en hebben ze niet de neiging om onbalans op de fiets te veroorzaken;
 • Op het stuur: erg populair voor fietstochten, bikepacking en ook voor gebruik in de stad, hij kan de traditionele mand vervangen en heeft een grote capaciteit. Sommige modellen hebben afneembare riemen, die het gemakkelijker maken de tas te dragen als hij van de fiets is gehaald;
 • Zadeltas: Er kan een versie zijn met tassen aan beide kanten of slechts één. Gemaakt om op de stuit, de voorste fietstasdrager of op het frame te bevestigen, is hij ideaal voor fietstochten of dagelijks gebruik.

Wat mag er niet ontbreken in je fietstas?

Of het nu voor dagelijks gebruik is, voor een langere tocht, een trail of op reis, de fietstas is de ideale optie om alles mee te nemen wat nodig is om te trappen.

Het is ook een uitstekend hulpmiddel om altijd een “overlevingspakket voor fietsers” bij de hand te hebben, dat je kan helpen in geval van nood onderweg. Bekijk enkele tips over essentiële spullen om in je fietstas mee te nemen voor zorgeloos fietsen

 • Multifunctioneel fietsmes;
 • Patch kit voor het repareren van banden;
 • Pomp of miniluchtpomp;
 • Tube voor de reserveband;
 • Spatel om de band te verwijderen;
 • Kettingverbinder;
 • Flanel

Bicicleta com bolsa de garupa

Het is op e-commerce platforms dat je een grotere verscheidenheid aan merken en modellen fietstassen kunt vinden. (Bron: Dolvita108/ Pixabay.com)

Aankoopcriteria: Hoe soorten

fietstassen vergelijken Er is een grote verscheidenheid aan fietstassen. Bij aankoop is het belangrijk enkele kenmerken van dit product te evalueren om de veiligheid van de gedragen voorwerpen en je gemoedsrust tijdens het fietsen te garanderen.

Leer enkele relevante criteria kennen:

Hieronder leggen we elk van deze criteria in detail uit:

Bevestiging

De meest gebruikelijke manieren om tassen voor fietsen te bevestigen zijn de verstelbare klemmen met klittenband of klemmen met haken. Hoewel de meeste modellen vrij eenvoudig te bevestigen en te installeren zijn, kan voor sommige speciaal gereedschap of toebehoren nodig zijn.

Ook bij modellen die klemmen gebruiken moet erop gelet worden dat ze passen bij de diameter van het bevestigingsgedeelte op de fiets, of dat nu het stuur, de voordriehoek, het frame of het zadel is.

Materiaal

De meest gebruikte materialen bij de fabricage van fietstassen zijn nylon, plastic, koorden en/of combinaties van deze materialen. Er zijn ook leren tassen en andere soorten stof, waterdicht of niet.

Wil de tas echt bestendig en functioneel zijn, dan is het van essentieel belang dat hij gemaakt is van grondstoffen van goede kwaliteit, wat de duurzaamheid direct beïnvloedt. Kies bekende en gerenommeerde merken om de betrouwbaarheid van de materialen te garanderen.

Bicicleta com alforje traseiro parada em estrada na mata

Zadeltassen zijn het ideale model voor wie stabiliteit in de opslag wil. (Bron: SilviaRita/ Pixabay.com)

Scheidingen en ritssluitingen

In het algemeen hebben fietstassen een rits- of klittenbandsluiting, waarbij ook een combinatie van de twee soorten sluiting mogelijk is. Het is belangrijk dat de afwerking van de sluitingen en de soort sluiting zorgvuldig beoordeeld worden, vooral bij de modellen van resistente of waterdichte tassen.

Eenvoudige ritsen, bijvoorbeeld, zijn geen goede optie, want ze kunnen gemakkelijk vloeistoffen en vochtigheid binnenlaten. De tussenschotten, op hun beurt, kunnen intern of extern zijn. De modellen met vakverdelingen vergemakkelijken de organisatie van de tas en de sectorindeling van de voorwerpen, waardoor het gebruik gemakkelijker wordt en het terugvinden van de voorwerpen sneller gaat.

magem aproximada de selim de bicicleta com pequena bolsa de couro

De tassen voor fietsen zijn er in verschillende maten, modellen en materialen. (Bron: Kaboompics/ Pixabay.com)

Capaciteit

De inhoud van de fietstassen wordt uitgedrukt in liters, en kan variëren van 0,5L tot 60L, afhankelijk van het merk en het gekozen model. De kleinere modellen zijn ideaal om persoonlijke voorwerpen zoals portemonnee, mobiele telefoon en sleutels in te dragen. Ze kunnen op het frame, het stuur of onder het zadel gebruikt worden.

Grotere modellen zijn aan te bevelen voor lange ritten of om omvangrijke lasten te dragen. Er moet echter op gelet worden dat de gewichten in evenwicht zijn. Modellen van 25L tot 30L kunnen voor op de fiets gedragen worden. Als je twee tassen gaat dragen, kies er dan een van 40L voor achteraan en een andere van 25L voor vooraan.

(Bron van opgelichte afbeelding: weareaway/ Pixabay.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies