Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

11Onderzochte producten

16Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

76Verzamelde opmerkingen

Welkom! Vandaag gaan we het hebben over autostoeltjes voor fietsen. We weten hoe belangrijk het is, voor de ontwikkeling van kinderen, om ze mee naar buiten te nemen voor activiteiten. Nog beter is het als er interactie is met de ouders. Een alternatief is om samen met het kind in parken en op fietspaden te fietsen.

Daarom hebben we een complete gids samengesteld om de beste fietszitjes die op de markt zijn voor te stellen. Behalve het praktische nut bij de montage kunnen bij de aankoop ook aspecten als veiligheid en comfort van het accessoire niet over het hoofd gezien worden. Lees voor meer informatie dit ReviewBox Brasil artikel tot het eind. Laten we gaan!
Belangrijk om te weten

 • Volgens onderzoek in opdracht van het merk OMO beweert meer dan 50% van de Braziliaanse ouders geen tijd te hebben om met hun kinderen buiten te spelen. Waarom koop je geen autostoeltje om met je kind mee te rijden en, zo, geen deel uit te maken van deze statistiek?
 • Als we aan de vrije tijd en veiligheid van onze kinderen denken, maken we ons niet veel zorgen over de investering. En hier is een positieve kant van de fietsstoeltjes: ze kosten niet veel. Voor minder dan R$ 200,00 is het mogelijk een model te kopen dat veiligheid en comfort biedt aan de kleintjes.
 • Een twijfel die kan opkomen bij de aanschaf van een fietszitje is wat de beste optie is: een voor- of achterzitje. In dit artikel ontdek je de positieve en negatieve punten van elk van deze mogelijkheden en, zo, vind je het beste antwoord voor je behoeften.

Beste fietszadel: Onze Selectie

Koopgids

We weten al dat de fiets ontelbare voordelen brengt voor lichaam en geest. Maar, het is de moeite waard eraan te denken dat fietsen met je kinderen ook een voorbeeld is van hoe je bijdraagt aan een planeet met minder vervuiling.

In onze Koopgids leer je over de voor- en nadelen van fietsstoeltjes, en ook over de prijsklasse en de beste plaatsen om ze te kopen. Laten we gaan!

Imagem de uma mãe e de um pai usando capacete e segurando uma bicicleta cada um, onde os dois filhos estão sentados em uma cadeirinha.

Fietsstoeltjes maken het mogelijk je kinderen mee te nemen voor een ritje in de buitenlucht. (Bron: Bearfotos / Freepik)

Wat zijn de voor- en nadelen van het gebruik van een fietszadel?

Buiten rijden is een gezonde, plezierige en tegelijk duurzame bezigheid. Zozeer zelfs dat er een sterke beweging is om auto’s door fietsen te vervangen. Nu al zie je, zelfs in de grote wereldmetropolen, dat fietspaden de ruimte binnendringen die vroeger alleen door auto’s werd ingenomen.

Om een idee te krijgen, waren er zo’n 50 duizend mensen bij de inwijding van de Paulista Cycle Lane, een van de belangrijkste lanen in São Paulo. En waarom zou je tijdens een zonnig weekend niet met je kinderen van een buitenrit genieten? Dankzij fietszitjes kun je de kleintjes veilig en comfortabel meenemen.

Over het algemeen zijn kinderzitjes geschikt voor bijna alle passagiersfietsen. Omdat de nieuwste modellen opklikbaar zijn, hoef je je geen zorgen te maken over schroeven en andere bevestigingsonderdelen. Het is gemakkelijk om het zitje te monteren. Tenslotte is het de moeite waard de toegankelijke waarde van fietszitjes te vermelden. Voor minder dan R$ 200,00 koop je een comfortabel en veilig accessoire voor je kind om buiten van een fietstochtje te genieten.

Wees nu heel voorzichtig! Als je een kind meeneemt op de fiets, moet je extra goed opletten bij het trappen. Een moment van afleiding kan voldoende zijn voor een val. Ongelukken gebeuren immers wanneer je ze het minst verwacht.

En ook al hebben de fietsstoeltjes veiligheidsgordels, vergeet niet je kind te beschermen met een helm en andere veiligheidsaccessoires. Als we het specifiek over voorstoeltjes voor fietsen hebben, is een negatief punt dat ze het sturen een beetje beperken. Als je bijvoorbeeld het stuur te ver draait, botst het zitje tegen het frame.

Een ander nadeel is dat fietsstoeltjes door hun gewicht beperkt zijn in hun gebruik. Ze kunnen nauwelijks meer dan 25 kg dragen. Daarom kun je, als je kind te snel groeit, het accessoire weggooien.

Voordelen
 • Gezinsplezier in de buitenlucht
 • Eenvoudige installatie
 • Betaalbare waarde
Nadelen
 • Vereist extra aandacht van de volwassene om ongelukken te voorkomen
 • Voorzitje beperkt de richting van de fiets

Voor- of achterfietszadel?

Voor- of achterzitje, dat is de vraag! Dit is een veel voorkomende twijfel bij de aanschaf van een accessoire. We zullen van elk van de mogelijkheden enkele positieve punten presenteren, zodat je de juiste keuze kunt maken. Het antwoord op deze vraag houdt direct verband met de lichamelijke ontwikkeling van je kinderen.

Voor kleine baby’s die meer aandacht nodig hebben, bijvoorbeeld, is een voorzitje aan te bevelen. Hiermee kun je je ogen op het kind gericht houden terwijl je trapt. De mogelijkheid tot interactie en praten met de kleintjes is een ander voordeel dat door ouders wordt benadrukt. Deze optie valt ook op door zijn speelsheid.

Bij sommige modellen hebben de voorstoelen kleine stuurtjes. Op deze manier kan het kind zich voorstellen dat hij de fiets bestuurt. Maar het is niet allemaal van een leien dakje. Door voor op de fiets te blijven, is het kind kwetsbaarder bij een val. Vergeet dus niet, behalve extra op te letten, je kind ook te beschermen met veiligheidsuitrusting.

Een ander probleem met voorstoelen is dat ze de bewegingen van je kind beperken. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om heel scherpe bochten te maken. Om nog maar te zwijgen van een grotere inspanning bij het trappen door het gewicht voor je. Wat de achterzitjes betreft, die zijn meer aan te bevelen voor oudere, zelfstandige kinderen.

Ten eerste omdat achterste zitplaatsen beter bestand zijn tegen het gewicht. Er zijn modellen die tot 30 kg kunnen dragen. Hier is het niet nodig om 100% aandacht te besteden aan de bewegingen van het kind. Omdat het accessoire het stuur niet raakt, heb je meer richtingsvrijheid.

Een hoogtepunt van achterzitjes is de kwestie van de veiligheid. Omdat de volwassene vooraan zit, dient hij als schild tegen insecten en stof. Bovendien fungeert de volwassene nog steeds als barrière voor het kind bij een val. Vergeet echter niet je kind een helm en andere veiligheidsuitrusting aan te meten!

Aankoopcriteria: Factoren om fietszadelmodellen te vergelijken

Behalve het bepalen of het een voor- of achterzitje wordt, zijn er nog andere details die je in acht moet nemen voordat je het accessoire voor je fiets koopt. Als je geen spijt van je aankoop wilt krijgen, zoek dan uit wat deze gegevens zijn

 • Weerstand
 • Verenigbaarheid
 • Veiligheid
 • Comfort

Hieronder gaan we op elk in, zodat je er over kunt nadenken terwijl je nadenkt over je werkelijkheid.

Weerstand

Zoals we al besproken hebben, heeft de juiste keuze van een fietsstoeltje te maken met de lichamelijke ontwikkeling van je kind. Als je kind nog klein is en minder dan 15 kg weegt, wordt een voorzitje aanbevolen. Achterzitjes kunnen meer gewicht dragen, tot 30 kg.

Maar controleer, voor je de aankoop definitief maakt, het maximum gewicht dat het accessoire ondersteunt. En denk eraan dat je kind te snel kan groeien, waardoor het zitje in korte tijd onbruikbaar wordt.

Compatibiliteit

Over het algemeen passen voorstoeltjes goed in de meeste fietsmodellen, maar dit is geen regel. Ga daarom na of het accessoire compatibel is met je voertuig. Voor achterzitplaatsen moet de fiets een bagagedrager hebben.

Toch zijn er accessoires die niet compatibel zijn met veel fietsen met bagagedrager. Daarom kun je het beste je fiets meenemen als je het zitje koopt. Zo kun je weten welk model het beste bij je fiets past. Er is geen kans op vergissingen.

Veiligheid

Denk bij de aanschaf van een autostoeltje aan de veiligheid van je kind. Probeer uit te vinden welke veiligheidsvoorzieningen het accessoire heeft, zoals een veiligheidsgordel en handsteun. Als je je kind het veiligste zitje wilt bieden, is de driepuntsgordel de beste optie.

De voetensteun, vooral op achterzitjes, biedt meer comfort en veiligheid. Zoals we al zeiden, kunnen de kleintjes bij dit soort montage hun voeten aan de balk vastmaken. En vergeet niet de kleintjes helm-, elleboog- en kniebeschermers aan te doen.

Conforto

Het maakt niet uit of de rit lang of kort is, om er plezier aan te beleven is comfort essentieel. Anders kan het kind de fietsritjes gaan weigeren. Let dus op de grondstof van het autostoeltje.

Het ideaal is dat zowel de rugleuning als het zitje met zachte materialen bekleed zijn. Het kind zal immers lange tijd zitten met beperkte beweging. Als het zitje niet comfortabel is, kan het kind na de rit wat pijn lijden.

(Bron van opgelichte afbeelding: StockSnap / Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies