Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

20Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

74Verzamelde opmerkingen

Films… Hoeveel van ons zijn niet ondergedompeld in adembenemende gebeurtenissen verteld door ‘s werelds grootste regisseurs? Films zijn zo geweldig dat ze ons duizend dingen kunnen laten voelen tijdens de twee uur die ze meestal duren.

Daarom besloten we je de beste films die er zijn voor te stellen, want we weten dat je innerlijke filmliefhebber wil weten of zijn favoriete film in deze ranglijst staat. Maar we weten ook dat er die persoon is die wil weten welke films hij niet mag missen, dus namen we de taak op ons om de echt niet te missen films te vinden.

We het belangrijk dat je altijd op de hoogte bent van de producten die je het liefst wilt kopen, maar ook dat we een gids zijn als je niet weet welke optie je moet kiezen. Vandaag bekijken we de beste films en als je wilt weten wat dat zijn, blijf dan bij ons en doe mee!
Belangrijk om te weten

 • Films zijn filmische sequenties die over een bepaalde tijd één of meer verhalen vertellen door middel van visuele en geluidselementen. Ze zijn een geweldig product dat je in staat stelt quality time door te brengen met vrienden, familie of alleen, en je ook helpt nieuwe kennis op te doen.
 • Er zijn momenteel drie soorten filmformaten beschikbaar, ten eerste kun je ze krijgen op DVD en Blue Ray schijfjes of via digitale platforms. Elk formaat heeft verschillende resoluties en stelt je in staat verschillende titels op te slaan zodat je ze steeds opnieuw kunt bekijken.
 • Enkele van de belangrijkste factoren en criteria die je moet overwegen bij het kopen van films zijn het genre dat je het leukst vindt, de waardering van de titel waarin je geïnteresseerd bent, het gebruik dat je van de film kunt maken en tenslotte of hij genomineerd is of prijzen en lofbetuigingen gewonnen heeft.

Beste Films: Onze Selectie

Koopgids: wat je moet weten over films

Nu we gezien hebben wat de beste films zijn, gaan we verder met uit te leggen wat ze zijn en welke voordelen ze bieden. Soms weten we bij het kopen van films niet wat we kunnen verwachten, en dan bedoelen we niet het verhaal van de film, maar de fysieke of virtuele verpakking. Daarom willen we je de weg wijzen, zodat je precies weet wat je koopt.

Films kunnen je meevoeren naar ongelooflijke werelden die je je nooit had kunnen voorstellen. (Foto: lassedesignen / 123rf)

Wat zijn films?

Films zijn filmische projecties die een verhaal vertellen. Ze gaan meestal over elk onderwerp, want elk verhaal kan verteld worden. Vandaar dat we verschillende genres films hebben. Maar naarmate de tijd vorderde, werden films een enorme industrie die miljoenen dollars per jaar opbrengt.

Maar buiten de technische kant zijn films voor het publiek wat hen naar een andere werkelijkheid voert, wat aan bepaalde esthetische normen voldoet en wat kunst kan worden. Films en filmkunst appelleren aan de artistieke manier om een verhaal te vertellen door middel van visuele en geluidselementen.

Wat zijn de voordelen van films?

Het belangrijkste voordeel van films is dat je alleen of met je gezin kunt genieten van momenten waarop een verhaal verteld wordt. Er is niets leuker dan een filmavond met familie of vrienden. Haal gewoon de popcorn tevoorschijn, verfrissingen en geniet van een moment van ontspanning zonder lichamelijke eisen.

Films geven je ook de vaardigheid om verschillende situaties te analyseren, om meer empathisch te zijn door te leren over andere werkelijkheden waar je geen idee van zou hebben. Verwerf cultuur uit andere landen en waardeer tegelijk wat voor anderen heel waardevol kan zijn. Films zijn een toegangspoort tot een oneindig aantal werkelijkheden.

Voordelen
 • Je doet kennis op over andere culturen
 • je wordt gevoelig voor andere werkelijkheden
 • ernaar kijken is een plan om de dag door te brengen met vrienden of familie
 • ze kunnen vele functies vervullen (ontspannen, lachen, bang maken, huilen)
Nadelen
 • Sommige titels zijn moeilijk te krijgen
 • er is veel piraterij
 • de prijs van sommige titels kan hoog zijn

DVD, Blue Ray of virtueel platform – waar moet je op letten?

Films kopen is een proces en je moet weten hoe je ze gaat krijgen voor je betaalt, want je koopt misschien een voorwerp dat niet aan je behoeften voldoet. Alvorens films te kiezen moet je weten dat er drie soorten formaten zijn om ze in te bekijken, het DVD formaat, het Blue Ray formaat en het virtuele formaat.

 • DVD formaat. Na het verdwijnen van het Beta en VHS formaat werd de DVD schijf het populairste formaat om films af te spelen. Dit betekent dat je bij aankoop van je film een disc met de inhoud ontvangt. Deze DVD films hebben een resolutie van 740 x 480 megapixels. Dat wil zeggen, ze zijn niet HD.
 • Blue Ray formaat. Met de uitvinding van HD begon men films te maken in een formaat dat een minimale resolutie van 1080 x 720 kon bieden en daarna plaats maakte voor 4K 3840 x 2160 pixels. Dit formaat wordt gekenmerkt door een zeer hoge beeldkwaliteit en is ook verkrijgbaar in disc vorm.
 • Digitaal formaat. Maar tegenwoordig betekenen zowel DVD als Blue Ray dat je een fysieke schijf moet kopen en een speler moet hebben om de films te bekijken. Daarom bieden online platforms sinds enkele jaren zowel een maandabonnement als digitale aankoop van de film in de hoogste resolutie die je TV biedt.
DVD formaat Blue Ray formaat Digitaal formaat
Filmresolutie 740 x 480 pixels van 1080 x 720 pixels tot 3840 x 2160 pixels van 480p tot 4K (afhankelijk van de TV)
Opslag van de film fysieke disc digitaal bestand op elektronisch apparaat of smarttv ja
Toegang tot uitgebreide versies en verwijderde scènes ja meestal ja meestal nee
Afspeelmedium dvd-speler + televisie Blue Ray speler + HD televisie Cellular, tablet, computer, televisie, smarttv

Zeg nee tegen piraterij

Piraterij is een activiteit die de filmindustrie schaadt en het kopen of gebruiken van illegaal reproductiemateriaal treft niet alleen de industrie, zoals producenten, acteurs en regisseurs, maar lokt ook acties uit als corruptie, het dupliceren van illegale inhoud en in sommige gevallen kan een poging om van dit materiaal te profiteren met gevangenisstraf bestraft worden.

Het is ook goed te bedenken dat de verkoop van illegale films een misdrijf is dat door de politie bestraft wordt, dus is het niet winstgevend om ze als bedrijf te verspreiden. Onthoud dat het omwille van de werkers in de industrie altijd beter is de film officieel te kopen of je te abonneren op platforms met licenties.

Koopcriteria

Tenslotte leggen we uit met welke factoren je rekening moet houden voor je een film koopt. Vaak kopen we zonder rekening te houden met onze behoeften en smaak, dus let goed op deze informatie, want het kan het verschil betekenen tussen wel of niet tevreden zijn met je aankoop.

Genre van de film

De eerste factor waarmee je rekening moet houden als je een film koopt, is tot welk genre hij behoort en of dit genre bij je smaak past. Bedenk dat het geen zin heeft een film te kopen waar je niet met plezier naar kijkt.

 • Actie. Actiefilms zijn super onderhoudend als je van schieten, achtervolgingen, explosies en dergelijke houdt. Deze films zijn over het algemeen erg populair bij jongeren omdat er veel visueel effectwerk in zit, hoewel het soms voorkomt dat het script en de plot te wensen overlaten.
 • Drama. Drama is een genre met een sterk verhaal, script en plot. De opbouw van het verhaal zelf is het succes van deze films, dus als je liever in een half traag tempo in de plotontwikkeling wordt ondergedompeld, dan is dit een genre dat je moet proberen.
 • Science Fiction / Fantasy. Nee. We zeggen niet dat science fiction en fantasy hetzelfde zijn, maar beide genres stellen iets gelijkaardigs voor, werkelijkheden die verschillen van de onze en werelden die we ons alleen maar kunnen voorstellen. Deze genres kunnen erg vermakelijk zijn voor jong en oud.
 • Komedie. Er gaat niets boven met je partner in de huiskamer te kunnen gaan liggen en urenlang te lachen om een goede komedie. Als je niet van films met diepe plots houdt en geniet van komische momenten, dan is dit genre iets voor jou. Er zijn een paar geweldige komedies die je hardop doen lachen.
 • Horror. We weten dat dit genre filmliefhebbers polariseert. Enerzijds zijn er mensen die niet tegen de geringste schrik in een scène kunnen, en anderzijds zijn er mensen die dol zijn op griezelscènes. Dit is eenvoudig, als je van mysteries, schrik en enge verhalen houdt, dan zul je van deze films houden.
 • Kunstcinema. Tenslotte is kunstcinema een genre dat erg populair is bij mensen die van filmische esthetiek houden. In sommige gevallen kunnen deze verhalen ingewikkeld zijn door de hoge mate van symboliek die ze hanteren, maar de stijl van de regisseurs kennen kan een van de beste ervaringen van je leven zijn.

Doelpubliek

Behalve het genre is een ander heel belangrijk criterium voor het kopen van films, te weten op welk publiek ze gericht zijn. Als je dit weet, bepaal je waar en in welke context je een film gaat plaatsen en weet je van tevoren welke inhoud je kunt verwachten. Geloof ons als we je vertellen dat je Nymphomania vol. I en II niet wilt bekijken met je ouders naast je.

 • AA en A rated films zijn gericht op alle publieksgroepen, maar met de nadruk op kinderen vooral in AA films. Deze films zijn heel gemakkelijk te begrijpen omdat de plot niet ingewikkeld is, zodat een vierjarige zal begrijpen waar het verhaal over gaat.
 • B en B15 classificatie. Hier wordt het verschil gemaakt tussen kinderen en tieners, want deze films hebben meestal een meer volwassen inhoud en complexere verhalen die een kind niet zou begrijpen. Het verschil tussen B en B15 is dat de B classificatie gericht is op jongeren boven de 12 jaar en B15 op tieners boven de 15 jaar.
 • Classificatie C. De C rating is uitsluitend gericht op een volwassen publiek en het is niet aan te bevelen dat minderjarigen naar dit soort film kijken. Er zijn meestal gewelddadige en/of visueel schokkende scènes. Ook kan de plot moeilijk te begrijpen zijn voor een jongere.
 • Classificatie D. Er worden maar heel weinig films als D geclassificeerd, maar ze bestaan wel. Deze titels liggen uiterst gevoelig vanwege de soort inhoud, meestal expliciete seks of een zeer hoge graad van geweld.

Gebruik van de film

Ook een factor die je moet overwegen is welk gebruik je wilt maken van de film die je wilt kopen. Dit is nuttig omdat je zo opties kunt elimineren die je niet nodig hebt. Zo zijn er twee belangrijke toepassingen van film, voor recreatie en voor onderwijs. Wat betekent elk van beide? Laten we er maar aan beginnen.

 • Recreatieve doeleinden. Wil je plezier maken, wat tijd doorbrengen met familie of vrienden of gewoon ontspannen naar een goede film kijken, dan kun je elke titel kiezen die je interesseert, bedenk alleen met welke mensen je die film gaat kijken, anders maak je je oma ongemakkelijk met een of andere expliciete scène.
 • Educatieve doeleinden. Anderzijds zijn er films die gemaakt worden om bepaalde dynamieken te verklaren en verhalen te vertellen die ons gevoelig maken. Deze films zijn perfect voor groepsgesprekken op de middelbare school en de universiteit en goed filmmateriaal kan je klas tot de beste van het semester maken.

Prijzen en erkenningen

Een criterium om bij de aankoop van je film rekening mee te houden is tenslotte hoeveel prijzen en nominaties hij in de loop van zijn geschiedenis gewonnen heeft. Soms kan de mening van anderen ons helpen om een goede film te kiezen. In deze zin verdelen we films in twee groepen, prijswinnaars en genomineerde films.

 • Prijswinnaars. Deze films werden niet alleen door het grote publiek goed ontvangen, maar ook de critici hadden goede kritieken. Als een film een Oscar, Golden Globe, BAFTA of erkenning in Cannes wint, betekent dat dat hij een hoge graad van artisticiteit bezit en dat het kijken ongetwijfeld een belevenis zal zijn.
 • Genomineerd. Dit zijn ook vaak erg goede films die soms onopgemerkt blijven omdat ze geen belangrijke prijs wonnen. Maar als ze genomineerd werden, betekent het dat de critici ze van kwaliteit vonden. Laat je niet meeslepen door de prijzen en geef films die alleen genomineerd waren een kans. Intussen hopen we dat deze recensie nuttig was en dat je ze als leidraad neemt bij het kiezen van je volgende aan te schaffen film. We blijven je recensies brengen van de artikelen waarin je geïnteresseerd bent en hopen je hier weer terug te zien. Happy shopping!

(Foto bron: Yarruta / 123rf)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies