Laatst bijgewerkt: 21-09-2021

Onze selectiecriteria

23Onderzochte producten

26Bestede uren

17Beoordeelde onderzoeken

185Verzamelde opmerkingen

Net als iedereen moet je minstens 1,5 liter vocht per dag drinken om gehydrateerd te blijven. Om die 1,5 liter gemakkelijker te halen, zijn er tonnen verschillende drankjes verkrijgbaar. De populairste manier om drank te kopen en te consumeren is uit flessen die goed afgesloten zijn met deksels of kurken.

Een fles met je blote hand openen is mogelijk, maar omslachtig en riskant. Mogelijke gevolgen zijn verwondingen aan de hand of beschadiging van de fles, waarvan de splinters in de drank terecht kunnen komen.

Daarom zijn flesopeners onmisbaar. In onze productvergelijking stellen we verschillende modellen flesopeners voor en hun essentiële kenmerken.
Belangrijk Om Te Weten

  • Er is een geschikt model flesopener voor elk type fles, zodat je gegarandeerd je drankje zonder problemen kunt openen. Er zijn nu ook multifunctionele toestellen die verschillende functies in één hulpmiddel combineren.
  • Bij het kopen van een flessenopener moet je vooral letten op het materiaal en de extra functies. Het is ook handig om te weten welke soorten flessen je vooral wilt openen. Je kunt goede flesopeners krijgen voor weinig geld.
  • Maar als je veel waarde hecht aan kwaliteit, functies en vormgeving, is het raadzaam iets meer te betalen voor dit dagelijkse hulpje.

Beste Flesopener: Onze Selectie

De flesopener wordt beschouwd als een handig dagelijks hulpje. Daardoor is het er in vele creaties. Op dit punt stellen we je zes verschillende soorten flesopeners voor. Onze presentatie moet je helpen beslissen welke flesopener voor jou het beste is.

Koop- en beoordelingscriteria voor flesopeners

Om je te helpen je ideale flesopener te ontdekken en te vergelijken, hebben we enkele koopcriteria opgesteld:

In het volgende leggen we de koopcriteria meer in detail uit en waar je op moet letten.

Materiaal

Flessenopeners zijn meestal gemaakt van roestvast staal, aluminium of zinklegeringen. Deze metalen zijn bijzonder gemakkelijk schoon te maken en resistent. De handvatten zijn van hout, metaal of kunststof. Voor een betere grip kan de hendel ook met rubber omhuld worden.

Gewicht

Een flessenopener weegt tussen 10 gram en 200 gram, afhankelijk van het materiaal, de uitvoering en de extra’s. Hoe hoger de kwaliteit van het materiaal, hoe groter en ongebruikelijker de vormgeving of hoe meer extra’s zoals een magneet, oplaadbare batterij, enz. hoe zwaarder de flesopener.

Mobiel vs. stationair

Je kunt de meeste flesopeners overal mee naartoe nemen. Sommige hebben zelfs een sleutelhangerbevestiging. In sommige gevallen is het echter aan te raden een stationaire flessenopener aan de muur, op het aanrecht of op tafel te hangen. Deze vaste flesopeners raken niet kwijt en je hoeft ze niet te gaan zoeken.

Handmatige vs. elektrische

Handmatige flesopeners zijn het meest gangbaar, omdat ze heel gemakkelijk te gebruiken zijn en relatief weinig kracht vragen. De elektrische versies worden meestal gebruikt als je niet veel kracht wilt gebruiken om de nodige druk uit te oefenen. Daarom is de kans groter dat je elektrische kurkentrekkers ziet.

Extra functies

Behalve het openen van kroonkurken bieden flesopeners ook andere functies door verschillende uitvoeringen en extra’s. Je kunt bijvoorbeeld kroonkurken verzamelen met een ingebouwde magneet of kroonkurken tellen met een ingebouwde teller.

Verder wordt vaak een combinatie met een kurkentrekker, blikopener en/of draaidop aangeboden, waarmee ook andere soorten doppen geopend kunnen worden. Het is dan zelfs mogelijk om drankjes opnieuw te verzegelen. Sommige modellen kunnen ook muziek, tonen en geluiden afspelen.

Gids: Veelgestelde vragen over flesopeners in detail beantwoord

Om je een dieper inzicht te geven, beantwoorden we hieronder de belangrijkste vragen over flesopeners.

Voor wie is een flessenopener geschikt?

Elk huishouden zou een flessenopener moeten hebben. Dit kleine alledaagse hulpje maakt het ons niet alleen gemakkelijker om flessen te openen, maar voorkomt ook verwondingen en beschadigingen. Vooral kinderen en senioren profiteren van het gebruiksgemak van de flessenopener.

Hoe werkt een flesopener?

In principe werken alle kroonkurk flesopeners op dezelfde manier. Je gebruikt het hefboomprincipe om de fles te openen. Om dit te doen duw je de haak of de staaf onder het dopje en aan het andere uiteinde gebruik je je kracht om een tegendruk te creëren die uiteindelijk het dopje open wipt.

Flaschenöffner

Er zijn veel verschillende ontwerpen en vormen voor flesopeners, zodat iedereen zijn eigen persoonlijke dagelijkse hulpje kan vinden. (Image source: pasja1000/ Pixabay)

Met een kurkentrekker houd je de hals van de fles met één hand vast. Met de andere hand schroef je met het handvat de spil horizontaal in de kurk tot de schroefdraad niet meer zichtbaar is. Trek dan de kurk er met het handvat uit.

Welke soorten flesopeners zijn er?

Er zijn drie verschillende soorten flesopeners. In de tabel hieronder worden de soorten opgesomd en kort beschreven.

  • Flesopener: voor kroonkurken, handzaam formaat, vele uitvoeringen en variaties, het modernste model is de Push-to-Open / Tip-On
  • Kurkentrekker: voor kurken, relatief veel moeite
  • Schroefdopopener / Twist cap opener: voor schroefdoppen en draaidoppen, kan zowel openen als sluiten

Welke flesopener je uiteindelijk wilt kopen hangt af van wat voor doppen je flessen hebben. Tegenwoordig zijn er ook verschillende multifunctionele flesopeners te vinden. Je hoeft dus niet per se verschillende flesopeners te kopen.

Conclusie

Om een fles moeiteloos en zonder schade te openen, is een flesopener onmisbaar en hoort tot de basisuitrusting van elk goed huishouden. Wees je bewust van de soorten doppen die je wilt openen en of het belangrijk voor je is om altijd een flesopener bij de hand te hebben. Let bij het kopen van een flesopener op het materiaal, de grootte en de extra functies.

Hopelijk heeft onze kleine gids je geholpen bij je aankoopbeslissing. Gezien de grote verscheidenheid aan uitvoeringen en functies is er voor elk wat wils. Je kunt dit alledaagse hulpje voor heel weinig geld bezitten. We wensen je veel plezier bij je zoektocht naar je ideale flesopener en de gelegenheden waarop je hem kunt gebruiken.

Beeldbron: 955169 / pixabay / pixabay

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies