Laatst bijgewerkt: 30-07-2021

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

39Bestede uren

11Beoordeelde onderzoeken

131Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote gaming muis test 2021. Hier stellen we alle gaming muizen die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie voor je samengesteld en ook een samenvatting van de recensies van de klanten op het net toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste gaming muis voor je te vinden.

Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een gaming muis wilt kopen.
De belangrijkste feiten in het kort

  • Een gamersmuis is over het algemeen voor iedereen de juiste keuze. Of je er nu lang mee wilt werken of spelen, na korte tijd zul je de hoge kwaliteit waarderen.
  • Een gaming muis verschilt op verschillende manieren van een gewone computermuis. Zo heeft hij hoge-resolutie sensoren, een uitstekende ergonomie en een hoge, instelbare dpi waarde.
  • Een goede gaming muis kost tussen de 40 en meer dan 100 euro, afhankelijk van de mogelijkheden, het ontwerp en het merk. Als je echter tussen de 40 en 80 euro uitgeeft, zit je in de goede middenmoot.

Gaming Muis: Onze selelectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een gaming muis koopt

Tot welk genre behoor je?

Niet alle spellen zijn hetzelfde

.

Voor sommigen moet de gaming muis heel precies en snel zijn, voor anderen gaat het meer om de extra knoppen. Hier behandelen we ruwweg drie verschillende genres: shooter, MOBA en MMO.

Natuurlijk zijn er nog talloze andere categorieën en subcategorieën, maar deze drie dekken grotendeels alle verschillende eigenschappen die een goede gamermuis te bieden heeft.

De MMO muis

Een MMO muis is een voordeel voor je als je spellen speelt als World of Warcraft, Rift of Wildstar. Een absolute must voor jou als MMO gamer zijn veel extra knoppen op je muis, zodat je ze kunt binden aan voorwerpen of andere nuttige dingen in je spel en ze gemakkelijk met een muisklik kunt bereiken.

In de regel spannen 12 knoppen de kroon, maar als je meer wilt, kun je ook een geschikte gaming muis vinden. Je gaming muis moet echter ook wat groter zijn, want alleen dan kun je deze knoppen zonder krampachtige bewegingen bedienen.

De MOBA muis

Speel je League of Legends, Dota 2 of Heroes of the storm? Een MOBA muis is precies wat je zoekt. In tegenstelling tot de MMO muis, die het liefst zo veel mogelijk extra knoppen zou hebben, is 6 knoppen genoeg voor de MOBA gamemuis en hij is tevreden.

Een hoge dpi (dots per inch), d.w.z. een hoge resolutie, is een voordeel voor je, want hoe sneller je de gamemuis kunt bewegen, hoe sneller je kunt reageren.

De shooter muis

Een specifieke FPS (first person shooter) muis geeft je een voordeel in spellen als Call of Duty, Battlefield, Counterstrike of Overwatch. Hier heb je niet per se meer knoppen nodig dan bij een gewone computermuis.

Wel is het belangrijk dat de gaming muis een hoge resolutie heeft, dat je verschillende profielen kunt opslaan en instellen en dat je er gemakkelijk tussen kunt wisselen. Snel is niet altijd het beste: veel pro gamers spelen bewust met hun pro gaming muis op lagere dpi instellingen, omdat dit het richten gemakkelijker maakt.

Hoeveel kost een muis die bij mijn genre past?

Afhankelijk van de eigenschappen die je van je gaming muis wilt hebben, zal hij hoger of lager in de prijsklasse vallen. Als je tussen de 30 en 100 euro uitgeeft, zit je aan de veilige kant. Zolang je geen absolute pro gamer bent (die krijgen hun spullen toch via sponsors), moet je niet meer geld uitgeven aan een gaming muis.

Dit is over de genres heen. Probeer te kijken naar je specifieke behoeften. Heb je veel extra knoppen nodig (MMO)? Wil je een manier om met verschillende dpi instellingen te spelen (schutter)? Of heb je gewoon een goede en betrouwbare gaming muis nodig (MOBA)?

Wanneer is een gaming muis de juiste keuze voor mij?

Een gaming muis is over het algemeen geschikt voor iedereen. Het extra gebruikscomfort en de extra knoppen maken het dagelijkse werk en elk spel gemakkelijker. Of je nu in een open kantoor werkt of op een thuis-PC, een gaming muis is de perfecte metgezel bij dagelijks computergebruik.

Ergonomie en gemakkelijke hantering maken het gebruik kinderspel. Het veelzijdige ontwerp biedt ook jou, de eindgebruiker, geen grenzen. Omdat de gamer muis al voor een betaalbare prijs verkrijgbaar is, is het een aantrekkelijk product, zowel voor beginnende gamers als voor computer veteranen.

Wat maakt een computermuis tot een gaming muis?

Veel conventionele PC muizen worden gaming muizen genoemd, maar ze zijn dat alleen qua prijs. Om je te laten weten wat je in een gaming muis moet zoeken, sommen we hier een paar karakteristieke eigenschappen op.

De gaming muis past perfect in je hand

De eerste keer dat je hem aanraakt, past hij als een handschoen. Gaming muizen moeten een goed doordachte ergonomie hebben, zodat ze na vele uren gamen geen pijn veroorzaken.

De muis van je keuze is ook geschikt voor de moeilijkste beeldbewerkingen

Je gamemuis moet het je mogelijk maken om zelfs de kleinste dingen met de cursor te bewerken. Enerzijds mag de cursor niet heen en weer springen (zogenaamde “jitter”, veroorzaakt door een fout in de sensor van de muis), anderzijds mag hij niet te veel schuiven, maar ook niet te veel weerstand bieden bij het werken.