Laatst bijgewerkt: 31-08-2021

Onze selectiecriteria

23Onderzochte producten

35Bestede uren

11Beoordeelde onderzoeken

95Verzamelde opmerkingen

Verjaardagen en feestelijkheden zijn er het hele jaar door, maar je weet nooit wat je moet geven. Geschenksets zijn altijd de juiste keuze, maar er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Niet alle geschenksets zijn hetzelfde en moeten zorgvuldig gekozen worden om het doel te treffen.

Met onze geschenkset test 2021 willen we je de belangrijkste informatie geven en je helpen de juiste keuze te maken voor je geschenkset. We hebben geschenksets voor jong en oud vergeleken en al je vragen over geschenksets beantwoord.
Belangrijk om te weten

  • Geschenksets zijn een compilatie van verschillende thematisch bij elkaar passende producten. Door de hoogwaardige verpakking is extra inpakpapier overbodig, wat goed is voor het milieu.
  • Geschenksets moeten altijd aangepast worden aan de leeftijdsgroep, het geslacht en de gelegenheid, want niet elke geschenkset is universeel toepasbaar. Universele geschenksets zijn gemakkelijk in voorraad te houden en kunnen als afzonderlijk geschenk gegeven worden als dat nodig is.
  • Er wordt een fundamenteel onderscheid gemaakt tussen non-food, DIY en food geschenksets. Afhankelijk van de variant moet met andere eisen rekening gehouden worden. De prijsklasse varieert ook tussen de verschillende cadeau set varianten.

Beste Geschenkenset: Onze Selectie

Geschenksets: koop- en beoordelingscriteria

Het kiezen van de juiste geschenkset is niet altijd zo eenvoudig als het op het eerste gezicht lijkt. Er zijn veel criteria waarmee je rekening moet houden bij het maken van de juiste keuze, want je geschenkset moet vreugde brengen aan de ontvanger.

Om je te helpen de juiste geschenkverpakking te kiezen, hebben we hieronder de belangrijkste criteria samengevat.

Leeftijdsgroep

Bij het kiezen van een geschenkset moet je je altijd bewust zijn van de leeftijdsgroep waarvoor de geschenkset bestemd is.

Kinderen en jongeren hebben heel andere interesses dan volwassenen

Kinderen en jongeren zijn sterk gericht op trends en media. Jongvolwassenen zijn al stabieler in hun persoonlijkheid, dus je moet je vooral op hun individuele interesses oriënteren.

Volwassenen ouder dan 30 jaar zijn ook blij met minder individuele geschenken, omdat ze meestal zelf dingen kopen die met interesses te maken hebben. Denk bij het kiezen van een geschenkset altijd aan de leeftijdsgroep van degene aan wie je het geschenk geeft en ga dan na wat zijn of haar interesses zijn.

Geslacht

Geslacht mag bij de keuze van een geschenkset niet onderschat worden. Niet elke geschenkset is geschikt voor vrouwen, mannen of beide geslachten.

Niet elke geschenkset is universeel geschikt voor beide seksen.

Als je niet zeker bent van je keuze, raden we je aan een uniseks geschenkset te kiezen, of als je graag een voorraadje geschenksets aanlegt om voorbereid te zijn op spontane gelegenheden. Make-up sets en geschenksets van damesgeuren zijn geschikte geschenksets voor vrouwen. In de meeste gevallen kun je deze sets herkennen aan hun verpakking, die versierd is met vrouwelijke attributen.

Geschenksets voor mannen leggen meestal de nadruk op mannelijkheid. Voorbeelden hiervan zijn baardverzorgingssets, bierbrouwersgeschenksets of geschenksets die ook voor mannelijke activiteiten bedoeld zijn.

Gebeurtenis / Gelegenheid

Er zijn sommige gelegenheden waarbij een klein of zelfs groter geschenk heel gepast is en dankbaarheid toont. Tot die gelegenheden behoren natuurlijk verjaardagen of speciale feestdagen, maar ook een uitnodiging voor een lekkere maaltijd kan zo’n gelegenheid zijn.

Geschenksets voor verjaardagen kunnen groter en individueler zijn, omdat het gaat om een geliefde die zijn speciale dag viert. Geschenksets voor speciale feestdagen kunnen seizoensgebonden zijn, maar ze kunnen ook meer individueel. Geschenksets die als klein geschenk bedoeld zijn, hoeven niet zo groot te zijn. In dit geval is het raadzamer om uniseks of alledaagse geschenksets te gebruiken.

Aantal ontvangers

Geschenksets kunnen ook ontworpen worden voor het aantal ontvangers. Geschenksets voor koppels zijn meestal producten die gedeeld kunnen worden en zijn vaak uniseks.

Een geschenkmand is geschikt als je aan meer dan één persoon een geschenk geeft.

Geschenken voor één persoon zijn meestal geslachtsspecifieker en individueler dan geschenksets voor koppels. Wil je aan meer dan 2 mensen een geschenk geven, dan zijn geschenkmanden die uit veel kleine onderdelen bestaan geschikt voor meerdere mensen. Bedenk dus voordat je een geschenkset koopt voor hoeveel mensen het bestemd is en of je zelf een geschenkset wilt ontwerpen of er al een kant-en-klaar wilt kopen.

Geschenksets: Veelgestelde vragen en antwoorden

Het kiezen van de juiste geschenkset kan ingewikkelder zijn dan je denkt. Daarom hebben we hier de belangrijkste vragen over geschenksets beantwoord.

Voor wie is een geschenkset

bestemd? Geschenksets zijn geschenken die uit verschillende artikelen bestaan, op elkaar afgestemd zijn en al in een mooie verpakking of geschenkdoos zitten. Geschenksets vind je vaak in de drogisterijsector en bevatten soms geschenkartikelen die gewoonlijk niet in het assortiment worden gedragen.

Geschenkset

De prijsklasse van de verschillende geschenksets hangt af van de inhoud, de grootte en het merk. (Image source: Phil Hearing / unsplash)

Een geschenkset is geschikt als je een combinatie van verschillende producten cadeau wilt geven en geen inpakpapier wilt gebruiken als dat nodig is. Als je niet de meest creatieve persoon bent, is een geschenkset ook voor jou de juiste keuze.

Welke soorten geschenksets zijn

er? Er zijn veel verschillende soorten en variaties geschenkpakketten, afhankelijk van budget, belangstelling of voorkeur.

Kunst Voordelen Nadelen
Voedsel kun je vaak zelf samenstellen en nieuw elan in de keuken brengen je moet altijd op de houdbaarheidsdatum letten en de smaak van de ontvanger echt kennen
Non-food hebben een lange houdbaarheid en kunnen in noodgevallen opnieuw cadeau gegeven of teruggebracht worden dit zijn vaak verzorgingsproducten, wat niet voor iedereen is weggelegd
DIY Je kunt de geschenkset helemaal individueel en persoonlijk maken Het vereist creativiteit en kost veel tijd

Voor creatieve geesten is een DIY (Do It Yourself) geschenkset een goed idee, want je kunt hier echt individueel te werk gaan. Veel van de voorwerpen die je voor je geschenkset nodig hebt, heb je misschien al thuis, dus kun je wat geld besparen.

Non-food geschenksets kun je lang bewaren en in je kast zetten.

De meeste winkels hebben non-food geschenksets in de aanbieding, online of ter plaatse. De standaard bestaan vaak uit verzorgingsproducten, maar er zijn ook andere bestanddelen waaruit zulke geschenken bestaan. Geschenksets met levensmiddelen worden ook wel geschenkmanden genoemd en bestaan vaak uit converteerbare levensmiddelen, maar je moet toch op de houdbaarheidsdatum letten.

Geschenkset

Geschenksets kun je bijna overal kopen, ook in kleinere winkels. Vraag er gewoon naar in je plaatselijke winkel. (Image source: Ellen Auer/ Unsplash)

Je kunt je geschenkset online bestellen, wat je een enorme keuze en variëteit geeft. Een geschenkset ter plaatse kopen is ook geen probleem, veel winkels bieden geschenksets en geschenkmanden aan.

Wat zijn de alternatieven voor een geschenkset?

Geschenksets zijn een leuk idee en worden vaak goed ontvangen, maar het hoeft niet altijd een geschenkset te zijn. Maar wat moet je als geschenk geven? We hebben een paar alternatieven uitgezocht voor als je geen cadeauset wilt geven.

  • Waardebonnen: Je kunt in bijna elke winkel, drogisterij of supermarkt waardebonnen krijgen (ook voor andere leveranciers). Met deze waardebon kan de ontvanger dan vrij iets uit deze winkel kiezen voor het gekozen bedrag. Vouchers kunnen ook online gekocht worden.
  • Speciaal geschenk: dit is een specifiek geschenk dat vaak persoonlijk gevraagd is. Bij dit alternatief moet je precies weten wat de ontvanger wil en veronderstelt een zekere vertrouwdheid tussen de gever en de ontvanger.

Een alternatief is altijd een cadeaubon, die je ook ter plekke kunt kopen. Een cadeaubon is beslist het betere alternatief voor je iets weggeeft waar de ontvanger niets mee kan doen. Een speciaal gevraagd geschenk wordt gegarandeerd ontvangen, maar soms weet je niet wat de ontvanger wil. Beide alternatieven hebben dus hun voor- en nadelen.

Hoe stel ik een geschenkset samen?

Een van de meest voorkomende geschenksets die je zelf kunt samenstellen is een geschenkmand. Het is belangrijk je te concentreren op verschillende producten die de ontvanger zullen aanspreken en die van hoge kwaliteit zijn.

Als je een voedselgeschenkset kiest, moet je letten op de houdbaarheidsdatum en op producten die niet gekoeld hoeven te worden, want zulke geschenkpakketten kunnen niet direct gekoeld worden.

Geschenkset

Gepersonaliseerde geschenksets kunnen nog individueler gemaakt worden. Gebruik voor geschenksets met voedsel zeker verduurzaamde producten. (Image source: Dmitry Mashkin/ Unsplash)

Online heb je vaak de mogelijkheid om je eigen cadeauset samen te stellen. Als je direct in een winkel een cadeau zoekt, kun je de winkelbediende vragen of het mogelijk is een geschenkset of cadeaumand samen te stellen.

Conclusie

Je kunt kiezen uit veel verschillende cadeau-set varianten, maar je moet je budget en de persoon aan wie je het cadeau geeft niet uit het oog verliezen. Niet elke geschenkset is universeel. Als je creatiever bent, raden we je een DIY geschenkset aan, maar zo niet, dan zijn er genoeg alternatieven voor je.

Een leuk voordeel van geschenksets is dat je ze ook in voorraad kunt kopen, zodat je voorbereid bent op elk spontaan feest. Je kunt niet fout gaan met een geschenkset als cadeau of cadeau, zolang je onze tips en aanbevelingen volgt. Zo staat niets een vreugdevol feest in de weg en kun je op een ontspannen manier cadeausets gaan kopen.

Beeldbron: Chris Liverani / Unsplash.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies