Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

26Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

85Verzamelde opmerkingen

Welkom! Deze keer gaan we je vertellen over geurkaarsen, de sterren van romantische avonden en momenten van ontspanning. Dit decoratieve accessoire verlicht en verfraait je huis, terwijl het het omhult met exquise en gevarieerde natuurlijke geuren.

We vertellen je over de verschillende soorten geurkaarsen, en welke effecten ze hebben op het fysieke, mentale en spirituele evenwicht. Je leert ook de verschillende ontwerpen, parfums en functies van dit sier- en therapeutische product kennen.

We vertellen je ook over de meest gewaardeerde en meest verkochte modellen geurkaarsen op het internet, de marktprijzen, en de plaatsen waar je deze producten kunt krijgen, zodat je bij aankoop over alle nodige informatie beschikt.
Belangrijk om te weten

 • De geurkaars is een sieraccessoire dat gebruikt wordt om het huis te versieren, de kamers te verlichten, en elke plaats te parfumeren met verschillende en gevarieerde natuurlijke geuren. Ze worden veel gebruikt in aromatherapie om de geest te ontspannen en gezondheidsproblemen te behandelen.
 • Er zijn verschillende soorten geurkaarsen, waaronder natuurlijke kaarsen, handgemaakte kaarsen en gelkaarsen, die van elkaar verschillen, vooral door hun fabricageproces, materialen en geuren, naast andere aspecten.
 • Tussen zoveel variatie en assortiment geurkaarsen is het belangrijk dat je op bepaalde aspecten let voor je ze koopt, zoals hun ontwerpen, maten, materialen en functies, zodat je het beste uit dit mooie accessoire kunt halen.

Beste Geurkaarsen: Onze Selectie

Geurkaarsen ontspannen de geest en brengen sereniteit. (Foto: sonja_paetow / pixabay.com)

Wat zijn geurkaarsen en wat zijn hun voordelen?

Geurkaarsen worden gebruikt om een schemerig licht aan de omgeving te geven, die te versieren en met verschillende geuren te begeuren. Ze worden ook gebruikt in de aromatherapie, een tak van de alternatieve geneeskunde die door middel van natuurlijke essences lichaam, geest en emoties in evenwicht brengt.

Er zijn verschillende uitvoeringen, maten en texturen van geurkaarsen, en ook verschillende geuren met specifieke gezondheidsfuncties. Zo zijn sandelhoutkaarsen goed tegen ademhalingsproblemen, en sinaasappel- en mandarijnkaarsen zijn goed tegen het verlagen van de bloeddruk.

Maar de belangrijkste voordelen van deze kaarsen zijn hun ontspannende eigenschappen, want hun aroma helpt stress, angst en angst te verminderen, en geeft een gevoel van vrede en sereniteit. Bovendien helpt hun gedimde verlichting om een warme, gezellige en harmonieuze sfeer te scheppen.

Voordelen
 • Ze brengen vrede en rust
 • Er is een grote verscheidenheid aan aroma’s
 • Er zijn meerdere ontwerpen
 • Ze herstellen het lichamelijk en geestelijk evenwicht
 • Ze verlichten omgevingen
 • Ze zijn zeer decoratief
Nadelen
 • Hun bestanddelen kunnen giftig zijn
 • Ze kunnen brand veroorzaken als je ze laat branden
 • Ze kunnen schadelijk zijn voor mensen met allergieën

Natuurlijke, met de hand gemaakte of gel geurende kaarsen – Waar moet je op letten?

Er is een grote verscheidenheid aan geurkaarsontwerpen op de markt, aangepast aan elke smaak en stijl. Hier zijn de belangrijkste kenmerken van de drie meest voorkomende soorten, zodat je ze kunt vergelijken en degene kiezen die je het lekkerst vindt.

 • Natuurlijke geurkaarsen. Anders dan gewone kaarsen die met paraffine (uit geraffineerde aardolie) gemaakt worden, worden natuurlijke kaarsen gemaakt met bijenwas of soja. Ze hebben een zeer aangename geur, hoewel minder intens dan andere soorten kaarsen.
 • Handgemaakte kaarsen. Handgemaakte kaarsen worden gekenmerkt door hun vormgeving, meestal gemaakt met schijfjes sinaasappel, pijnboomschors, gedroogde bloemen, enz. Ze zijn perfect om cadeau te geven, want ze hebben een mooie presentatie die ze zeer decoratief maakt, en ze zijn ook zeer aromatisch.
 • Gel kaarsen. Deze kaarsen zijn gemaakt met paraffinegel, en zitten meestal in doorzichtige glazen potten, waardoor je het opvallende en opvallende effect kunt zien dat binnenin ontstaat. Sommige hebben kleine decoratieve voorwerpen zoals bloemen, sterren, stenen, enz. binnenin.
Natuurlijk Handgemaakt Gel
Geur Honing in het algemeen Gevarieerd Gevarieerd
Duur Langdurig Medium Medium
Toxiciteit Niet giftig Medium giftig Hoogst giftig
Intensiteit van de geur Lage intensiteit Medium tot intens, afhankelijk van de geur Gemiddeld tot intens, afhankelijk van de geur

Aankoopcriteria

In dit laatste deel bespreken we de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden bij het kopen van de perfecte geurkaars voor je huis, want met zoveel variatie en keuze kan het soms moeilijk zijn het meest geschikte model te kiezen.

Gebruik

Geurkaarsen hebben verschillende gebruiksmogelijkheden, want ze combineren hun decoratieve waarde met hun zachte verlichting en hun gevarieerde geuren. Hier vertellen we je over de meest voorkomende toepassingen van dit mooie en heilzame product.

 • Decoratief gebruik. Door hun grote verscheidenheid aan uitvoeringen en formaten passen geurkaarsen bij alle decoratieve stijlen, zodat ze in woningen veel gebruikt worden als decoratieve accessoires om verschillende ruimten te verfraaien, te verlichten en warmte te geven.
 • Ontspanning. Kaarslicht heeft een unieke kracht om de geest te ontspannen en vrede en sereniteit te brengen; en als het gecombineerd wordt met meerdere natuurlijke essences wordt het effect nog versterkt. Ze zijn daarom ideaal om een vredige ruimte te scheppen, door een ontspannend bad, een moment van meditatie, enz.
 • Aromatherapie. Aromatherapie is een tak van alternatieve of holistische geneeskunde die werkt met de deugden van natuurlijke essences. Via hen herstelt het lichamelijk, geestelijk en spiritueel evenwicht, en brengt op een integrale manier welzijn, energie en rust.
 • Feng shui. Feng shui is een oude kunst die zich richt op het evenwicht tussen het inwendige en het uitwendige. Voor deze oude discipline zijn kaarsen een fundamentele energiebron om negativiteit te elimineren en verschillende omgevingen te harmoniseren.

Geurkaarsen worden gebruikt in alternatieve therapieën. (Foto: blueland / pixabay.com)

Aroma’s

Er zijn talloze kaarsaroma’s die niet alleen opvallen door hun geur zelf, maar ook door hun heilzame werking op lichaam en emoties. Hier noemen we enkele essences van deze kaarsen, zodat je hun deugden kent en er je voordeel mee kunt doen.

 • Lavendel. Lavendel wordt gekenmerkt als een van de meest heilzame essences om de geest te ontspannen en sereniteit te verschaffen; daarom wordt het veel gebruikt bij de behandeling van angst, stress en hoofdpijn. Het helpt ook om hoge bloeddruk te verminderen en allerlei soorten pijn te verzachten.
 • Citrus. Er zijn ook geurkaarsen met combinaties van citrusvruchten zoals o.a. sinaasappel, limoen en mandarijn, die helpen de bloeddruk te reguleren, maagklachten te verbeteren en zenuwen te verminderen, dankzij hun zoete, flauwe en verfrissende geur.
 • Mint. Pepermunt helpt, net als onder andere sandelhout, eucalyptus en tijm, neusverstopping te bestrijden door de bronchiën te openen. Deze kaarsen worden vaak gebruikt bij ademhalingsproblemen zoals astma, bronchitis en chronische verkoudheid.
 • Lemon. Citroen heeft ontsmettende en antiseptische eigenschappen, dus is het ook goed tegen verkoudheid en lichamelijke en geestelijke vermoeidheid. Behalve dat zijn frisse en aangename aroma het huis zuivert en reinigt, is het ook heel goed tegen insecten.
 • Jasmine. Jasmijn is een heel heilzame geur voor mensen die lijden aan depressie, verdriet, of chronische angst, want zijn zoete en ontspannende aroma brengt sereniteit en algeheel evenwicht. Je kunt het waarderen door aan de bloemen van deze sierlijke en mooie plant te ruiken.

Kaarsengeuren hebben helende eigenschappen. (Foto: guvo59 / pixabay.com)

Designs

Er is een ruime keuze aan ontwerpen, formaten, kleuren en geuren van geurkaarsen, aangepast aan elke smaak en stijl. Hieronder detailleren we enkele modellen van dit sieraccessoire, zodat je ze kunt toevoegen aan de versiering van de verschillende ruimten in je huis.

 • Langwerpige geurkaarsen. Dit is het klassieke formaat van kaarsen, dat vanwege zijn veelzijdigheid en schoonheid ook voor binnenhuisdecoratie wordt gebruikt. Ze staan prachtig in kandelaars en antieke lampen, want ze geven ze een elegante en toch vintage stijl.
 • Brede geurkaarsen. Deze kaarsen kunnen lang of kort zijn, en staan meestal in metalen of glazen houders, versierd met satijnen, stoffen of jute linten. Ze worden ook gebruikt op vierkante of rechthoekige vormplaten, of gewoon rustend op een tafel, plank, of meubelstuk.
 • Drijvende geurkaarsen. Deze kaarsen zijn meestal klein, en worden op een bak met water gezet, zodat ze in het water drijven. Als het bakje breed is, kunnen er ook bloemen, stenen, enz. bij om de warme en romantische stijl van de drijvende kaarsen aan te vullen.
 • Geurkaarsensets. Deze sets komen meestal met geurkaarsen van verschillende grootte en vorm, maar met een gemeenschappelijke vormgeving of kleur. Er zijn elegante, rustieke, moderne, vintage, enz. modellen om te combineren met verschillende sfeerstijlen.

Materialen

De materialen die gebruikt worden om de kaarsen te maken bepalen o.a. hun kwaliteit en kosten. Hier bespreken we de twee meest voorkomende soorten, zodat je ze kunt vergelijken en hun voor- en nadelen kunt beoordelen.

 • Paraffine. De meeste kaarsen zijn gemaakt van paraffinewas, een geraffineerd aardoliederivaat. Hoewel het geen latent gevaar voor de gezondheid oplevert, komt dit materiaal van giftig afval, dus als de kaars van paraffine gemaakt is, is het aan te bevelen dat ze van de best mogelijke kwaliteit is.
 • Honing en sojawas. Deze plantenvoedingsmiddelen worden ook (zij het in mindere mate) gebruikt om geurkaarsen te maken. Het voordeel van biologisch afbreekbare producten is dat ze geen gezondheidsrisico’s inhouden en volkomen natuurlijk en milieuvriendelijk zijn. Anderzijds zijn de lonten van natuurlijk geurende kaarsen meestal 100 procent katoen, zodat ze langzaam en ononderbroken tot 15 uur branden. Ze branden ook niet zo gemakkelijk uit als andere lonten en stoten bij het aansteken geen giftige dampen uit.

(Uitgelichte foto: Lukas Gojda / 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies