Laatst bijgewerkt: 24-08-2021

Golf lijkt voor steeds meer mannen de sport te zijn naast hun dagelijkse werk – in de zomer en in de winter. Je kunt je ontspannen en afleiden van alle stress. Je moet de belasting van je voeten echter niet onderschatten. Op een 18-holes golfbaan accumuleer je al gauw vele kilometers lopen over een gevarieerd terrein.

Het aantal fabrikanten van golfschoenen voor heren en het aanbod is enorm. Je brengt enkele uren op de golfbaan door. Daarom is het juiste paar golfschoenen enorm belangrijk. Je moet je persoonlijk prettig voelen in de schoenen zonder pijn te lijden. De ruime keuze aan golfschoenen biedt mannen de gelegenheid het perfecte paar te vinden dat aan hun voeten past.
Beste Golfschoenen heren: Onze selectie

Shopgids Golfschoenen heren: Alles wat je moet weten

Met zo veel golfschoenen voor heren om uit te kiezen, kan de keuze moeilijker zijn dan je denkt. We willen je hier graag mee helpen. Bij je aankoop moet je rekening houden met de volgende criteria om te verzekeren dat je voeten de lange golftocht zonder problemen aankunnen

 • Materiaal
 • Waterdichtheid
 • Keuze van spikes / slipweerstand
 • Maat / Pasvorm
 • Stevige grip / stabiliteit

In de volgende paragrafen tonen we je het belang van de afzonderlijke criteria om je bij je aankoopbeslissing te helpen.

Materiaal

Het materiaal van de golfschoenen voor heren moet voor jou een van de belangrijkste criteria zijn. Ademend vermogen en comfort zijn essentiële eigenschappen voor een lang verblijf op de golfbaan. De fabrikanten gebruiken vooral leer of andere natuurlijke materialen. Maar ook hightech textiel wordt steeds populairder, omdat het meer en meer gelijkwaardig is aan natuurlijke materialen.

Leer is waarschijnlijk nog steeds het meest gebruikte materiaal voor golfschoenen, omdat het bij goed onderhoud in bijna alle weersomstandigheden gebruikt kan worden. Een membraan onder de buitenlaag zorgt ervoor dat er geen water in de schoen komt en vocht uit de schoen. Het biedt ook goede ventilatie voor mannenvoeten. Dit alles zorgt voor een hoog draagcomfort en spelen bij droog en nat weer.

Mannen hoeven hun leren golfschoenen niet langer dagenlang in te lopen. Ze passen goed en geven je voeten de nodige stabiliteit. Vergeleken met andere materialen slijt leer niet zo snel. Maar het vereist ook de juiste verzorging.

Als alternatief kun je ook kiezen voor een golfschoen voor heren van synthetisch, kunstmatig materiaal. Vergeleken met leer zijn deze meestal iets goedkoper. Dit komt door het lichtere en dunnere materiaal. Natuurlijk verschilt het ademend vermogen naargelang het gekozen model.

Zo zie je dat je een goede keuze aan materialen hebt. Je moet je er echter van bewust zijn dat kwaliteit ook zijn prijs heeft. Welk herenmodel je uiteindelijk kiest, hangt af van hoe regelmatig je op de golfbaan speelt.

Waterdichtheid

Afhankelijk van het tijdstip van de dag en het seizoen waarin je golf speelt, zullen je golfschoenen voor heren meer of minder blootgesteld worden aan vocht. Of het nu ’s morgens vroeg, regenachtig of winter is, bescherm je schoenen tegen het vocht. Anders wordt het een koude bedoening voor je voeten.

Op dit punt moet gezegd worden dat golfschoenen niet 100% waterdicht zijn. Sommige materialen zijn meer waterafstotend dan andere, maar bij hevige regen zal er uiteindelijk water in de schoenen komen – zoals waarschijnlijk bij elke andere schoen.

Daarom is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je golfschoenen voor heren op zijn minst goed waterafstotend zijn. Leer is hier de beste keuze. Het is van nature waterbestendiger dan synthetisch materiaal. Het effect van waterdichtheid kan echter alleen gegarandeerd worden door een juiste behandeling en regelmatige impregnering.

Je mag synthetische materialen niet blootstellen aan nattigheid. Hoewel ze nog ochtenddauw of heel lichte motregen kunnen verdragen, zijn ze niet de beste keuze bij zwaardere regen.

Keuzeuit spikes / slipweerstand

Op je golftocht kom je op wisselend terrein. Soms is het steiler of vlakker en, afhankelijk van de ondergrond en de weersomstandigheden, soms meer en soms minder glad. Alle modellen golfschoenen voor heren zijn verkrijgbaar met of zonder spikes. Deze helpen je om een zekere stabiliteit te verzekeren voor verschillende bodemomstandigheden.

Het is belangrijk dat je op dit punt weet dat de meeste golfbanen metalen spikes verboden hebben. Deze beschadigen de grasmat, waardoor het op den duur moeilijk wordt erop te spelen. Daarom nemen de fabrikanten hun toevlucht tot de volgende alternatieven

 • Plastic spikes: Ze beschermen de grasmat en maken de schoen lichter. De grootte van de afzonderlijke spikes verdeelt het gewicht van de mannen beter en geeft een goede grip. Er zijn herenmodellen met stijve of flexibele spikes. Meer flexibiliteit verbetert het loopcomfort. Vergeleken met metalen spikes verslijten en breken deze echter sneller. Het kan dus geen kwaad om regelmatig hun conditie te controleren.
 • Studs: Sommige golfschoenen voor heren zijn uitgerust met noppen in plaats van spikes. Het voordeel is dat deze modellen een beter comfort hebben. Bovendien hoef je ze niet alleen op de baan te dragen. Je kunt dit model ook na het sporten zonder problemen gebruiken. Op droge of licht natte ondergrond bieden ze je voldoende grip. Bij nat weer wordt het echter problematischer. Ze glijden sneller weg.

Maak je keuze afhankelijk van de weersomstandigheden. Voor regen of zware nattigheid moet je de voorkeur geven aan golfschoenen voor heren met spikes. Voor alle andere voorwaarden heb je vrije keus.

Maat / Pasvorm

Behalve een goede stabiliteit op de grasmat is het voor mannenvoeten ook belangrijk goede steun te hebben in hun golfschoenen. Pas de schoenen zeker en loop een paar passen voor je ze koopt. Ze moeten comfortabel zitten en de herenschoenen mogen nergens schuren. Anders ontstaan er na verloop van tijd pijnlijke blaren.

Om je golfschoenen goed te laten passen, moet je ze kopen die passen bij de vorm van je voet. Er zijn hier bepaalde verschillen, vooral bij mannen, en daarom moet je je golfschoenen bewust kiezen.

 1. Hoge wreef: Bij een hoge wreef moeten de golfschoenen voor heren je voet een zekere bewegingsruimte geven. Het moet voor jou een zekere flexibiliteit hebben. Modellen met normale vetersluiting passen zich beter aan je wreef aan.
 2. Brede voet: Sportieve, smal gesneden herenmodellen zijn hier niet aan te bevelen. Je voet past er niet in en biedt niet het nodige comfort. Let erop dat de schoen zowel bij de tenen als in het middenvoetgebied niet te weinig ruimte biedt.
 3. Smalle voet: Ook heren met smalle voeten kunnen zich beter aan bepaalde modellen houden. Te veel bewegingsruimte in de schoen is net zo schadelijk als te weinig ruimte wat het comfort betreft. Het gevolg van te veel bewegingsruimte is minder stabiliteit van je voeten in de golfschoenen voor heren.

Alleen als je de pasvorm in je beslissing meeneemt, ben je verzekerd van een hoge mate van stabiliteit en flexibiliteit en tegelijk van weerstand.

Stevige steun / stabiliteit

Je moet altijd rekening houden met je gezondheid als je golfschoenen voor heren kiest. Vooral bij het afslaan moet de schoen je veiligheid en steun garanderen. Mannen oefenen hier nog meer druk uit op hun schoenen door de hogere draai- en afslagsnelheden. Maar ook als je op de baan bent, moet de herenschoen je enkels ondersteunen, zodat je je enkel niet verzwikt.

Op een rechte en droge ondergrond geven de meeste herenmodellen de zo belangrijke steun. Er lijkt hier nog niet veel verschil te zijn. Op gladde ondergrond of op hellingen zijn er echter.

In deze gevallen gaat de grotere veiligheid hand in hand met merken van hogere kwaliteit en duurdere prijzen. Deze modellen geven je die zo belangrijke zijdelingse steun, zodat je niet gemakkelijk omrolt. Zelfs bij de snelle draaiing van je bovenlichaam bij het afslaan, zit je voet stabiel en stevig in de golfschoenen voor heren.

Als je enkels al gespannen zijn of als je regelmatig gaat golfen, is het zeker aan te raden om herenmodellen van hogere kwaliteit te overwegen. Voor occasionele golfers zijn andere modellen prima geschikt, zolang de gezondheid van je voeten maar gegarandeerd is.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

In het volgende gedeelte beantwoorden we de belangrijkste vragen over golfschoenen voor mannen. Op deze manier willen we je alle essentiële informatie geven en je steunen bij je aankoopbeslissing.

Welke soorten golfschoenen voor heren zijn er?

Elke golfer vindt hier de juiste golfschoenen voor heren. De keuze aan herenmodellen is groot. In het volgende laten we je de belangrijkste verschillen tussen de afzonderlijke modellen zien. Dit moet je helpen bij je uiteindelijke beslissing

 • Comfort / Casual model: Dit herenmodel heeft geen spikes, maar noppen. Ze hebben een plat profiel en een lager gewicht. Deze kenmerken maken deze golfschoen comfortabel om te dragen in het dagelijks leven. Ze zijn niet beperkt tot gebruik op de golfbaan. Ze zorgen voor hetzelfde comfort als de herenmodellen met spikes. Het voordeel van noppen is dat ze heel veerkrachtig zijn en niet te snel slijten. Het nadeel is dat ze niet dezelfde mate van stabiliteit, grip en waterdichtheid hebben als andere modellen.
 • Klassiekmodel: De klassieker onder de golfschoenen voor heren is het model met spikes. Het biedt het juiste comfort en grip. Ademend vermogen en waterbestendigheid helpen je je rondje golf in alle weersomstandigheden zonder problemen af te maken. Het stevige bovenmateriaal houdt je voet stevig in de schoen en geeft de belangrijke stabiliteit voor een goed spel.
 • Straatmodel: Visueel is dit model niet te onderscheiden van een gewone herensportschoen. Behalve op de golfbaan kun je ze ook op straat dragen. Houd er echter rekening mee dat modellen met pieken sneller slijten. Je kunt dit model krijgen met spikes of noppen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.
 • Het elegante model onder de golfschoenen: Dit herenmodel steekt visueel boven de andere uit. Het materiaal is leer en ze lijken een beetje op pakschoenen. Qua uiterlijk zijn ze niet van elkaar te onderscheiden. Je moet echter niet met leren golfschoenen de straat op gaan. Dit model is meestal alleen verkrijgbaar met spikes, die buiten de golfbaan sneller stuk gaan.
 • Golf sandalen: Het alternatief voor warme dagen op de golfbaan. In de zomer zijn ze erg luchtig door hun open vormgeving. Dit herenmodel is nog steeds niet erg gebruikelijk op de golfbaan. De bandjes vergroten echter de kans op blaarvorming. Bovendien zijn ze minder comfortabel om te dragen en minder stabiel aan de zijkanten dan de gesloten modellen.
 • Golfschoenen: In de lente, herfst en winter ben je perfect uitgerust met golfschoenen. Op een natte en modderige ondergrond bieden ze de nodige grip en houden ze de voeten van de mannen droog. De hogere schacht stabiliseert de enkels nog meer. Dit beperkt echter de bewegingsvrijheid een beetje. Helaas wordt dit herenmodel nog maar door weinig fabrikanten aangeboden.

Kan ik hetzelfde paar golfschoenen voor heren ook in de zomer en in de winter dragen?

In theorie is het mogelijk om één paar golfschoenen voor heren te dragen voor het zomer- en winterseizoen. We zouden het echter niet aanraden. Normaal zijn er verschillende weersomstandigheden in winter en zomer. Je moet er ook het loopcomfort en de vereiste veiligheid op afstemmen, want je zult verscheidene uren in je golfschoenen voor heren doorbrengen.

In de zomer is het er heter en droger. Vaak zijn sportieve modellen voldoende. Deze zijn dunner wat materiaal betreft en volstaan prima wat ademend vermogen betreft. Bovendien gaan zomermodellen meestal maar tot net boven de hiel, want al het andere zou te warm zijn.

Laarsachtige golfschoenen voor heren zijn vaak geschikt voor de winter. Zo blijven je voeten de hele dag warm. Deze hebben ook een goede stabiliteit voor je gewrichten. De wintermodellen zijn meestal hoger. Zo voorkom je dat er sneeuw in de herenschoenen komt en dat je voeten nat worden.

Hoe maak ik golfschoenen voor heren schoon en hoe verzorg ik ze?

Net als bij je gewone schoenen raden we je aan je golfschoenen voor heren schoon te maken en te onderhouden. Houd altijd rekening met het materiaal van je schoenen. Voor leer moet je het liefst voorzichtig schoonmaken met een vochtige doek of borstel en zeep.

Het is essentieel dat je je golfschoenen voor heren – zoals alle sportschoenen – na gebruik niet in de kofferbak van je auto opbergt. De hoge temperatuur en de geringe luchtcirculatie kunnen de buiten- en binnenzolen op den duur broos maken.

Als je schoenen nat worden, leg je een krant in de herenschoen om te drogen. Dit zal de vloeistof opzuigen. Je kunt de veters verwijderen en ze apart drogen. Om te voorkomen dat je golfschoenen tijdens het drogen vervormen, kun je het beste een schoenspanner gebruiken.

Het is belangrijk dat je je golfschoenen voor heren nooit op de verwarming droogt of een föhn gebruikt. Hierdoor zal het materiaal na verloop van tijd alleen maar slijten. Direct zonlicht is ook schadelijk. Als het mogelijk is, moet je de binnenzool verwijderen.

Zijn speciale golfschoenen voor mannen absoluut noodzakelijk?

Voor ambitieuze golfers is er maar één antwoord: Ja! Alleen al om je voeten op lange termijn bescherming te kunnen bieden, moet je het geld investeren. Ze bieden je de nodige steun en stabiliteit die je absoluut nodig hebt. Je kunt kiezen uit herenmodellen met spikes of zonder spikes.

Stevige sportschoenen zijn ook voldoende voor mannen die slechts af en toe een club oppakken. In deze gevallen is de aanschaf van golfschoenen voor heren misschien iets te hoog gegrepen. Dit is echter iets wat iedereen voor zichzelf moet beslissen. Wat belangrijk is, is dat je schoeisel gebruikt dat je voeten een goede stabiliteit biedt.

In principe kunnen we zeggen dat golfschoenen van hoge kwaliteit voor heren invloed hebben op je prestaties. Elk model ondersteunt de golfer op zijn eigen manier bij het afslaan in verschillende bodemomstandigheden.

Waar moet ik rekening mee houden bij het verwisselen van de spikes?

Het is belangrijk dat je af en toe de pieken verwisselt. Vooral plastic spikes slijten sneller dan metalen spikes. Controleer daarom regelmatig de conditie van je spikes en vervang ze indien nodig. Dit is de enige manier om er zeker van te zijn dat je elke keer dat je een nieuwe ronde golf speelt de perfecte grip hebt.

Bij het wisselen is het belangrijk dat je weet welk type garen er op je golfschoen voor heren zit. Er zijn tot vier verschillende soorten, die van model tot model verschillen. Daarom is niet elk gereedschap hiervoor geschikt.

Bij je eerste spikes ontvang je meestal een passende steeksleutel. Als je het niet kunt vinden, probeer dan geen andere manier te vinden. Ander gereedschap kan de schroefdraad beschadigen en het moeilijk maken de spikes te verwisselen. Het is beter om naar een sportwinkel te gaan voor advies.

Wegens de verschillende soorten draden raden we je aan je bij aankoop grondig te informeren. Alleen als je er 100% zeker van bent is het de moeite waard de spikes online te kopen. De veiliger manier is om je in een sportwinkel te laten informeren. Je krijgt er goede raad en vermijdt geld te verspillen aan de verkeerde draad.

Samenvatting

De ruime keuze aan golfschoenen voor heren kan het zoeken moeilijk maken, maar je vindt vast en zeker het perfecte model voor jou persoonlijk. Van sportief en elegant tot winterse golfschoenen, er is van alles. Met de juiste keuze heb je niet alleen nieuwe golfschoenen voor heren, maar bovendien ook nieuwe vrijetijdsschoenen. Het ene of het andere model is ook geschikt om dagelijks te dragen.

Behalve atletische prestaties moet je ook de gezondheid van je voeten op de voorgrond plaatsen. Bij het golfen sta je bloot aan wind en weer en verschillende bodemgesteldheden – en dat geldt ook voor je voeten. Voor regelmatige rondjes golf is er dus een perfect op maat gemaakt herenmodel voor iedereen en elke voet.

(Afbeeldingbron: unsplash / Courtney Cook)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies