Laatst bijgewerkt: 16-08-2021

In de tijd van zeelieden en zeevarenden was de gouden oorring een teken van rijkdom; hij werd gebruikt om de begrafenis na de dood te betalen. In de 19de eeuw tooiden patriarchen zich met ostentatieve gouden mannenoorbellen. Sinds de jaren 1970, onder invloed van rock-iconen als Billy Idol of David Bowie, is de gouden oorbel voor mannen een mode-accessoire geworden voor de coole moderne gentleman. En vandaag?

Gouden oorbellen voor heren zijn niet langer alleen een symbool van een bepaalde seksuele geaardheid, maar stijlvolle heren onderstrepen hun persoonlijkheid met een gouden oorbel voor heren. In deze gids willen we al je belangrijke vragen over gouden oorbellen voor mannen beantwoorden.
Beste Gouden oorbellen heren: Onze selectie

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Leer meer over gouden oorbellen voor mannen en hoe je er een kunt herkennen. Je leert welke goudvarianten er zijn voor gouden oorbellen voor mannen. We geven je ook tips over hoe je je gouden oorbellen voor heren kunt schoonmaken, of je ze kunt laten verkleinen en hoe je jezelf modieus kunt stylen met je gouden oorbellen voor heren.

Hoe kun je een gouden oorbel voor mannen herkennen?

Goud is een edelmetaal. Echte gouden oorbellen voor mannen zijn soms duur. Je herkent de echtheid aan het reliëfstempel, dat de zuiverheid (karaat) van het edelmetaal goud aangeeft. Als het fijn goud is, staat er het getal 999 op, wat betekent dat 999 van de 1000 gewichtsdelen zuiver goud bevatten. Het goedkoopste goud is 333. Heren oorbellen in verguld goud kosten nog minder, maar ze hebben meestal een speciale, goedkope gele kleur. In dit geval slijt de goudlaag er na verloop van tijd af, is moeilijk te herstellen en verliest de vergulde heren oorbel zijn waarde.

Welk goud is ideaal voor welke gouden oorbel voor mannen?

Bij het maken van een gouden oorbel voor heren wordt een legering toegepast die bestaat uit twee of meer elementen die een verbinding vormen.

 • 333: In 333 echt goud of 8 karaat bestaat de legering uit 33,3 % zuiver goud, de overige bestanddelen zijn meestal koper, zilver en nikkel
 • 375: Met 375 echt goud of 9 karaat bestaat de legering uit 37,5 % zuiver goud, de overige bestanddelen zijn meestal koper, zilver, nikkel
 • 585: Met 585 echt goud of 14 karaat bestaat de legering uit 58,5 % zuiver goud, de overige bestanddelen zijn meestal koper, zilver, nikkel
 • 750: Bij 750 echt goud of 18 karaat bestaat de legering uit 75,0 % zuiver goud, de overige bestanddelen zijn meestal koper, zilver, nikkel
 • Geel goud: is een legering van geel goud; het bestaat uit fijn goud, zilver en koper
 • Witgoud: is een goudlegering waaruit de eigenlijke goudkleur verwijderd is door het gebruik van zilver, chroom of platina metalen, zodat het edelmetaal zilverachtig gekleurd wordt.
 • Gerhodineerd: ger hodineerde gouden oorbellen voor heren hebben een dun laagje rhodium over zich. Rhodium heeft een koele, lichte en licht zilverachtige toon.

Behalve verschillende legeringen is er dus ook goud in ongewone kleuren.

Hoe zijn de maten van gouden oorbellen voor mannen veranderd?

De maat van een gouden oorbel voor heren is niet zo gemakkelijk te veranderen. Let daarom op de stand van je oorgat. Meet de lengte tussen je doorboorde oorgaatje en het uiteinde van je oorlel. Dit helpt je de juiste binnenlengte van je gouden oorbel voor mannen te bepalen.

Hoe verzorg en maak je gouden oorbellen voor mannen schoon?

Je moet voorzichtig zijn met gouden oorbellen voor mannen. Gebruik ze niet tijdens sportactiviteiten, doe ze uit voor het slapengaan en draag je gouden herenoorbellen niet tijdens het zwemmen of douchen. Breng ze pas in als je doorboorde oren helemaal genezen zijn. Anders kan huidintolerantie optreden. Voor reiniging en onderhoud raden we eenvoudige huismiddeltjes aan. Leg je gouden oorbellen voor mannen een paar minuten in een kom gevuld met afwasmiddel en lauw water.

Spoel daarna je gouden oorbellen voor mannen af met schoon water. Een zachte katoenen doek is voldoende om te drogen. Als je gouden oorbellen voor mannen er dof uitzien en niet meer zo glanzend zijn, gebruik dan een wollen doek of een doek van hertenleer. Voor gouden oorbellen voor heren van hoge kwaliteit is het aan te raden een juwelier te bezoeken. Je moet je gouden oorbellen voor mannen ook om de twee tot drie jaar door een vakman laten onderzoeken en ze zo nodig laten reinigen.

Stylingtips voor gouden oorbellen voor mannen: Zo krijg je de perfecte look met gouden oorbellen

 1. Als je gezicht nogal langwerpig is, kies dan voor een ronde gouden oorbel voor mannen. Als je een hartvormig gezicht hebt, kies dan rechte gouden oorbellen voor heren zonder rondingen. Als je gezicht meer vierkant is, ga dan voor gebogen gouden oorbellen voor mannen. Als je een rond gezicht hebt, zijn vierkante gouden herenoorbellen ideaal.
 2. Als je een lichte, bleke en melkwitte huid hebt, is een gouden oorbel voor mannen van witgoud aan te bevelen; als je een olijfkleurige huid hebt, kun je vrij kiezen.
 3. Ben je een rocker of beweeg je je in de punk scene, dan is een gave gouden oorbel voor mannen de juiste keuze.
 4. Gouden oorbellen voor mannen in geelgoud passen goed bij je donkere kleren en donkere huidskleur. De gouden glans werkt optimaal in combinatie met donkerdere kleuren.
 5. Een fantastisch model van een gouden oorbel voor mannen is de creool. Behalve eenvoudige klassieke versies zijn ze ook verkrijgbaar met fantasierijke versieringen en charmante motieven met spinnen, schorpioenen of vlinders die direct in de creool bewerkt zijn.
 6. Een trend voor 2021 zijn oorbellen die aan één kant hangen.

Samenvatting

Je gouden oorbel voor heren kan subtiel zijn of echt opvallen, afhankelijk van je persoonlijke smaak en identiteit. Let er bij het kiezen van je gouden oorbel voor mannen op dat hij een harmonieus geheel vormt. Er zijn nu meer dan alleen kleine gouden ringen. Een modieuze gouden oorbel voor heren kan voorzien zijn van studs of uitgebreide creolen, met stenen zoals een zirkoon of diamanten: je mag ze durven en aan je oren laten flitsen.

Een modieuze gouden oorbel voor heren is niet langer voorbehouden aan de dames. De gouden oorbel voor heren is het modieuze accessoire waarmee je jezelf en je persoonlijkheid onderstreept.

(Afbeeldingbron: Brianna Mills/unsplash.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies