Laatst bijgewerkt: 30-09-2021

Trouwringen zijn meestal van goud. Het zijn echter niet de enige ringen die van dit materiaal gemaakt zijn. Aan de andere kant zijn er meerdere ontwerpen, aangepast aan verschillende stijlen en gelegenheden. Wil je meer weten over gouden ringen voor vrouwen? In deze gids geven we je alle informatie die je nodig hebt!

Beste Gouden ringen dames: Onze selectie

Hier zijn de details die je in staat stellen het ideale model te kiezen. Let goed op!

Alles over gouden ringen voor vrouwen

Gouden ringen voor vrouwen zijn heel mooie en voorname accessoires. Op de markt vind je een grote verscheidenheid aan beschikbare modellen. Hieronder laten we je kennismaken met de belangrijkste soorten – let op!

Welke soorten gouden ringen voor vrouwen zijn er?

  • Eenvoudig of met extra details: Er zijn gouden ringen voor vrouwen met eenvoudige ontwerpen (zoals trouwringen). Er zijn ook modellen met gezette stenen of strassteentjes (heel gebruikelijk in feest- of verlovingsringen). Je vindt ook varianten met kleine extra details in reliëf (bloemen, een hart of een kruis, bijvoorbeeld).
  • Met verschillende ontwerpen en texturen: Er zijn meerdere ontwerpen en texturen van gouden ringen. Er zijn bijvoorbeeld gevlochten, opengewerkte of gegraveerde modellen. Er zijn zelfs dubbele varianten of meer abstracte formaten.
  • Met verschillende diktes: Gouden ringen zijn er ook in verschillende diktes. Gewoonlijk varieert de dikte van 3 mm tot 3 cm.

Van welk goud zijn deze damesringen gemaakt?

Deze damesringen zijn meestal gemaakt van twee soorten goud: geel of witgoud. Hieronder vertellen we je de bijzonderheden van deze twee varianten:

  • Geel goud: Geel goud wordt het meest gebruikt om sieraden van te maken (vooral trouwringen). De meest voorkomende legeringen die gebruikt worden om geelgouden sieraden te maken zijn zilver en koper.
  • Wit goud: Hoewel niet zo populair als geel goud, wint wit goud langzaam aan populariteit. Dit komt vooral door zijn schoonheid en gelijkenis met platina. Zijn zilverachtige tint is te danken aan het mengsel van geelgoud met metalen als zilver, nikkel en palladium. De prijs ervan is aanzienlijk hoger dan die van geel goud.
  • Beide: Je vindt ook damesringen die beide soorten goud combineren. Vooral de dubbele of gevlochten modellen. Deze varianten zijn echt heel mooi, elegant en gedistingeerd

Samenvatting

Gouden ringen zijn voorwerpen die al sinds de oudheid gebruikt worden. Ze hebben een sterke symboliek die geassocieerd wordt met inzet en trouw. Het zijn echter ook juwelen van grote esthetische waarde en uitstekende kwaliteit. Als geel niet je lievelingskleur is, kun je kiezen voor witgoud – er zijn tal van motieven verkrijgbaar!

(Featured Image Source: Joeyy Lee: BVQjyuTP1Ho/ Unsplash.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies