Laatst bijgewerkt: 16-08-2021

Gouden ringen voor mannen worden al lang niet meer speciaal als trouwringen gedragen, maar zijn in de loop van de tijd een uitstekend mode-accessoire voor mannen geworden. De perfecte blikvanger die elke outfit zijn gewicht in goud waard maakt. Moet het een filigraan gouden ring zijn of liever de opvallend zware gouden ring?

De basisregel is dat juwelen de heer moeten flatteren. Zoals een gouden ring geen einde kent, zo heeft ook de veelzijdige keuze voor deze sieraden voor mannen geen einde. Daarom hebben we dit onderwerp behandeld voor een beter begin en om de kwelling van het kiezen voor jou gemakkelijker te maken. Niet alleen het krasbestendige uiterlijk lijkt van grote waarde te zijn, maar ook het goed poetsen en het vroegtijdig herkennen van onverenigbaarheden bij mannen.
Beste Gouden Ring heren: Onze selectie

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Om de gouden ring de heer de finishing touch te geven, hebben we de belangrijkste vragen over de gouden ring in deze rubriek samengevat.

Welke soorten gouden ringen zijn er voor mannen?

Er zijn meestal verschillende soorten gouden ringen voor mannen. Om je een klein overzicht in deze selectie te geven, hebben we de drie meest bekende soorten ringen ingedeeld.

  • Bruidsband voor bruiloften: De klassieke trouwring, die meestal niet opzichtig van ontwerp is, is de meest populaire soort gouden ringen voor mannen. Omdat ze verscheidene jaren of tot het einde van het leven gedragen worden, vind je ze meestal in een klassieke uitvoering. Deze mannenringen zijn meestal versierd met een steen, een gravure of een kreeftenzetting als blikvanger.
  • Signetring voor mannen: Signetringen voor mannen zijn niet langer bedoeld voor brieven die met was verzegeld zijn. Wat tientallen jaren geleden een doel diende, is nu modieuzer dan ooit. Intussen mag deze blikvanger voor mannen niet ontbreken in de juwelendoos, want het lijkt een tijdloze en mannelijke must-have te zijn.
  • Gouden ring met stenen: Natuurlijk zijn er niet alleen gouden ringen voor mannen die klassiek zijn of met patronen, maar gouden ringen die met stenen versierd zijn, zijn net zo populair. Het maakt niet uit of het de smaragd, robijn of saffier is die de gouden ring maakt. Elk van deze stenen is een blikvanger op de mannelijke hand.

Natuurlijk zijn er nog andere verschillende soorten gouden ringen voor mannen, maar dit zou hier beslist buiten het bestek vallen.

Hoe moet een gouden ring voor mannen schoongemaakt worden?

De beste manier om gouden ringen voor mannen schoon te maken is een bakje te vullen met lauw water en er wat milde zeep aan toe te voegen. Leg dan je gekozen gouden ringen in de container en laat je sieraden 15 tot 20 minuten in het water weken. Deze herenringen kunnen dan schoongemaakt worden met een tandenborstel met zachte borstelharen. De zachte borstelharen zijn aan te bevelen omdat ze zeker geen krassen zullen veroorzaken.

Na het weken kun je echter ook met een microvezeldoek over de plekken van de gouden ring gaan, zodat niets een optimaal polijsten in de weg staat. Met deze schoonmaakroutine houd je je gouden ringen voor mannen voortdurend glanzend.

Van welk materiaal zijn gouden ringen voor mannen gemaakt?

Natuurlijk is er een mooie en uitgebreide selectie gouden ringen voor mannen, die er visueel van hoge kwaliteit uit moeten zien. Er zijn verschillende ontwerpen en verschillende legeringen voor de heren van nu. Geel goud, wit goud of liever oogstrelend roségoud? Net als bij de legeringen kun je kijken of je veel waarde hecht aan hoog-karaats gouden ringen met een eenvoudige vormgeving voor mannen of liever de opvallende modejuwelen van roestvrij staal?

Het is belangrijk te vermelden dat hoe hoger de kwaliteit van de ring voor mannen, bijvoorbeeld in termen van het aantal karaat, hoe hoger de prijs. Het materiaal is van doorslaggevend belang voor de prijsklasse van gouden ringen voor mannen. Of je een trouwring van hoge kwaliteit zoekt of liever mode-sieraden voor het komende seizoen is aan jou, maar is doorslaggevend als het om de prijs gaat.

In hoeverre kunnen intoleranties ontstaan bij gouden ringen voor mannen?

Een intolerantie of allergie voor een gouden ring voor mannen zou het ergste scenario ooit zijn. Deze intolerantie kan zich uiten in een jeukende huid, onaangename zwellingen en roodheid bij de heer.

De ringen zijn niet van zuiver goud, maar worden meestal samengesteld met andere metalen. Dit voorkomt dat de gouden ringen voor mannen snel beschadigd raken. In de meeste gevallen zit er een percentage koper, nikkel of kobalt in de gouden ringen, dat meestal de allergie veroorzaakt. Daarom is een goed consult, waar je je voordeel mee kunt doen, of je doet vooraf een allergietest bij de dokter, voordelig. Als dit alles niet helpt, zijn platina ringen een geschikt alternatief voor heren en mensen met allergieën.

Stylingtips voor mannen met een gouden ring: Hoe de gouden ring voor mannen perfect te combineren

In het volgende laten we je zien met welke look voor mannen je je gouden ring het beste kunt combineren

  • Elegant pak
  • Overhemd (business casual)
  • Shirt, jeans (streetwear)
  • Sportpak

Ongeacht welke look je graag draagt, op het werk of in het dagelijks leven, een gouden ring voor mannen is universeel draagbaar en kan dus met alles gecombineerd worden. Dit is de blikvanger van de heer, ongeacht de stijl.

Samenvatting

De gouden ring is een must-have voor mannen en is in vergelijking met enkele jaren geleden nauwelijks meer weg te denken als mode-accessoire. Of ze nu discreet zijn of wat grover aan de vingers, er is voor elke individuele stijl wat wils en geeft de man van nu, de perfecte look. Signetringen voor mannen zijn bijzonder populair, en geven je een mannelijk tintje.

Om je gouden ring langer mooi te houden, is het belangrijk hem goed schoon te maken, zodat hij lang schittert op je hand. Het is ook belangrijk te weten van welk materiaal je ring voor mannen gemaakt is, in verband met eventuele allergieën of intoleranties die je kunt hebben. Na dit artikel kun je jezelf een meester in ringen noemen.

(Afbeeldingsbron: mariahashby/unplash.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies