Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

18Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

75Verzamelde opmerkingen

Welkom! Je bedrijf is altijd goed nieuws! Het onderwerp van vandaag is haarverf, een super veelzijdig schoonheidsproduct dat veel gebruikt wordt door mannen en vrouwen.

Iedereen die van haarveranderingen houdt, heeft zeker minstens een keer zijn of haar pad laten kruisen door de beroemde haarverven, cosmetica die verantwoordelijk is voor het verven van de lokken.

Er zijn talloze mogelijkheden als het gaat om je uiterlijk te veranderen, en dit product gaat van de meest gewone tot de meest extravagante tinten. Voor het geval je overweegt in dit idee te investeren, presenteren we deze gids vol tips en informatie over haarverven.
Belangrijk om te weten

 • Haarverf is een schoonheidsproduct dat erop gericht is je lokken de kleur te geven die je wilt.
 • Ondanks dat het een verbluffend resultaat geeft, is het belangrijk dat je je haarverzorging verdubbelt bij gebruik van dit product, want het kan je lokken uitdrogen.
 • Besteed aandacht aan de formule van je haarverf. Sommige samenstellingen zijn zeer agressief, terwijl andere helpen het haar te hydrateren.

Beste Haarverf: Onze Selectie

Koopgids

Hoewel veel mensen al jaren met haarverf leven, weten sommigen nog steeds niet goed hoe dit product werkt. Als je in het tweede geval past, wees dan gerust! Onze gids werd speciaal samengesteld om je vragen te beantwoorden en in detail uit te leggen hoe deze cosmetica werkt.

Foto de uma mulher em movimento, olhando pra baixo, de sombra e batom vermelho, com um longo e ondulado cabelo loiro, visivelmente tingido.

Er is geen gebrek aan variëteit als het om haarverf gaat. De merken produceren van de lichtste blondtinten, tot de meest opvallende tinten. (Bron: Pixabay/ Pexels)

Haarverven: wat is het en wat zijn de voordelen?

Dit tafereel is zo normaal voor ons geworden dat we het soms niet eens merken. Haarverf is een van de meest overvloedige cosmetica in schoonheidssalons. Je uiterlijk veranderen, ook al is het onopvallend, is geweldig en geeft je gevoel van eigenwaarde een boost!

Het belangrijkste voordeel van dit product is precies dat: het bevorderen van de verandering van je natuurlijke tint in elke andere die je wenst, hetzij een van de klassiekers, zoals bruin of blond, of een felle kleur, zoals blauw of roze.

Veel mensen nemen zelfs hun toevlucht tot haarverven om het gevreesde witte haar te verbergen, dat met het verstrijken der jaren steeds weer opduikt. In dit geval kun je de wortel gewoon verven met een kleur die precies op je eigen tint lijkt.

In tegenstelling tot de oude haarverven houden de hedendaagse verfstoffen zich meer bezig met de gezondheid van de haarstrengen en hun formule bevat actieve bestanddelen die ook de haarstrengen kunnen herstellen.

Het is echter altijd belangrijk om je ogen hierover open te houden en waar mogelijk te hydrateren, want overmatig gebruik van haarverf kan je haarstrengen uitdrogen en beschadigen. Het is ook belangrijk te vermelden dat om je haar natuurlijk donker te verven het waarschijnlijk nodig zal zijn het te bleken voor je aan het proces begint, wat een mogelijke droogheidssituatie nog meer kan verergeren.

Daarom is onze tip dat je erop moet letten dat je regelmatig hydrateert en tegelijkertijd het overmatig gebruik van andere chemische producten vermijdt. Tenslotte moeten we je eraan herinneren dat verfstoffen in de loop van de tijd vervagen, en dat ze weliswaar een uitstekende duurzaamheid hebben en ongelooflijke tinten garanderen, maar dat het toch belangrijk is een regelmatige verfroutine aan te houden.

Om je alle voor- en nadelen van dit product beter te laten begrijpen, hebben we een verklarende tabel samengesteld:

Voordelen
 • Hiermee kun je het haar de kleur geven die je wilt
 • Bedekt wit haar
 • Moderne verfstoffen hebben actieve bestanddelen die helpen hydrateren
Nadelen
 • Het haar kan droger worden
 • In sommige gevallen is het nodig het haar te bleken voordat je het kleurt
 • Vervaagt

Hoe werkt het aanbrengen van haarverf?

Er zijn twee mogelijkheden bij het verven van het haar. De beste optie is om het proces te laten doen in een schoonheidssalon, onder begeleiding van een vakman die weet hoe je met de producten moet omgaan en je de beste manieren zal tonen.

Er zijn echter ook kleurstoffen, die “colorations” genoemd worden, waarmee je het hele proces thuis kunt doen. In dit geval wordt de kleurstof geleverd met een kit met handschoenen, kam en andere noodzakelijke producten.

Wie deze weg kiest, is zich er meestal van bewust dat de kans groot is dat de kleur niet zo intens is, want, zoals we al zeiden, in sommige gevallen is de verkleuring nodig, en die moet in een schoonheidssalon gebeuren. Over het algemeen bevordert de kleurstof kleine veranderingen of het verven van wit haar.

Wat is je ideale tint?

Voordat je voor een radicale verandering gaat of je laat inspireren door het haar van bekende mensen, is het belangrijk dat je weet welke tinten bij je passen. Het ideaal is dat je een haarkleurder raadpleegt en advies krijgt over de tinten die het beste bij je huidskleur en haarstijl passen.

Volgens vakmensen staan mensen met van nature donker haar en een gebruinde huid goed met warme tinten of lokken met een gouden achtergrond. Mensen met een lichtere huid en haar daarentegen, gaan voor platinablond, koperkleurige lokken, en lichtere tinten, zoals zelfs verbleekt roze.

Als je in je geval van plan bent in te zetten op een radicale verandering, met een heel levendige kleur, is het gesprek met de colorist nog belangrijker, want hij/zij zal je kunnen uitleggen hoe het verfproces van gekleurde tinten werkt.

Wist je dat de wiektest fundamenteel is? Het is een kleine proef die in het leven geroepen werd door Eugène Schueller, de stichter van L’oreal, om te wijzen op mogelijke onverenigbaarheden bij het verven. Hierbij wordt de kleurstof op een enkele lok haar aangebracht om te observeren hoe de lokken op de chemische stof zullen reageren. Het is een manier om te herstellen of het haar de uitwerking van de kleurstof zal houden, en ook om te testen of de gekozen kleur de verwachte toon zal bereiken.

 Foto de uma moça oriental de lado, com o rosto virado para frente, sorrindo, com um longo cabelo verde azulado.

Je hebt de keuze om het haar in klassieke tonen te verven, of je kunt ook inzetten op de gekleurde tonen. (Bron: Pixabay/ Pexels)

Criteria voor aankoop: hoe haarverven vergelijken

We moeten heel voorzichtig zijn bij het kiezen van de schoonheidsproducten die we gebruiken, maar in het geval van haarverf moet de keuze nog voorzichtiger zijn. In dit geval hebben we enkele factoren uitgekozen die bij het verven van het haar het verschil moeten maken:

Hieronder zullen we elk van hen beter uitleggen. Neem een kijkje:

Formule

Je moet goed letten op de kwaliteit en de formule van je haarverf, want die beïnvloedt niet alleen de manier waarop het product op je haar inwerkt, maar ook op je hoofdhuid. Kleurstoffen met zeer agressieve formules kunnen irritaties veroorzaken bij mensen met een gevoelige huid, naast diepe beschadiging van het haar.

Het is belangrijk dat de kleurstof bestaat uit beschermers en actieve ingrediënten die bijdragen tot de hydratatie en het herstel van het haar, zoals ceramide, keratine en zelfs natuurlijke stoffen zoals arganolie of kokosolie.

Toonnummering

Bij het bekijken van een doosje haarverf moet het je toch opgevallen zijn dat er nummers op staan, nietwaar? Het nummer op de verpakking verwijst naar de kleur van de kleurstof, en hoewel het een beetje verwarrend lijkt, is het eigenlijk heel eenvoudig. Het eerste nummer op de doos verwijst naar de basis. Er is een internationale schaal met getallen van 1 tot 10 gemaakt om het begrijpelijker te maken

 1. Absoluut zwart
 2. Natuurlijk zwart
 3. Donkerbruin
 4. Medium bruin
 5. Lichtbruin
 6. Donker blond
 7. Middelblond
 8. Licht blond
 9. Heel licht blond
 10. Heel licht blond

Vervolgens heeft het tweede getal van de kleurstof betrekking op de weerkaatsing die in combinatie met de basiskleuring de tint geeft die op de lokken opvalt, vooral bij zonlicht. De tinten met het cijfer 0 achter de punt (zoals 2.0 of 3.0) worden als natuurlijk beschouwd, zonder weerkaatsing, en zijn aangewezen om wit haar te verven

 1. Grijsachtig
 2. Paars of blauwachtig
 3. Golden
 4. Koper
 5. Mahonie
 6. Rood
 7. Bruin

Met andere woorden, een 5.3 kleurstof, bijvoorbeeld, staat garant voor een lichtbruine tint met lichtgouden highlights. Eenvoudig, toch?

Duurzaamheid

Niet alle haarverven hebben een hoge duurzaamheid. Als je de verpakking leest, zie je dat sommige ammoniakvrij zijn. Dit betekent dat ze zwakker zijn en een geringe duurzaamheid hebben. Ammoniak is verantwoordelijk voor het openen van de haarschubben en het dieper verven van het haar.

Hoe te gebruiken

Dit is een factor voor mensen die de gewoonte hebben hun haar thuis te verven, zonder de hulp van een professional. Hoewel het niet de meest aanbevolen methode is, kun je met sommige verfstoffen het proces zelf uitvoeren, en wordt er een kit bij geleverd met de nodige spullen voor het verven.

In dit geval is het belangrijk dat je de instructies die op de achterkant van de verpakking staan tot op de letter volgt, want elke verspreking kan uiteindelijk vlekken op je haar geven, zie je?

(Bron van de gemarkeerde afbeelding: Automnenoble Bogomolov/ Pexels)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies