Laatst bijgewerkt: 11-06-2022

Onze selectiecriteria

33Onderzochte producten

44Bestede uren

12Beoordeelde onderzoeken

219Verzamelde opmerkingen

Een handbijl is een prehistorisch stenen werktuig dat gebruikt werd voor het snijden en hakken van hout, bot, of ander hard materiaal. De vroegst bekende voorbeelden van deze werktuigen dateren uit de Paleolithische periode (Oude Steentijd) van ongeveer 2 miljoen jaar geleden tot 10.000 v. Chr. Handbijlen worden door veel archeologen beschouwd als een van de belangrijkste werktuigen in de menselijke geschiedenis, omdat ze zo veelzijdig waren en gemakkelijk gemaakt konden worden met eenvoudige materialen als vuursteen of obsidiaangesteente. Ze stelden de vroege mens ook in staat meer geavanceerde technologie te ontwikkelen, zoals jachtwapens en vuurmakers, die hem hielpen de barre omstandigheden te overleven in deze periode waarin voedsel niet altijd gemakkelijk voorhanden was.
Beste Handbijl: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Handbijl: Onze selectie

Handbijl: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Handbijl zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten handbijlen, de eenhandige en de tweehandige. De eenhandige bijl is een wapen dat met beide handen gebruikt kan worden terwijl je een ander wapen in je offhand hanteert. Het heeft een aanvalssnelheid van 1,5 seconden en gebruikt Kracht om de schadeopbrengst te bepalen (1H bijlen gebruiken Kracht voor zowel de hoofd- EN de nevenhand). Tweehandige bijlen hebben een aanvalssnelheid van 2 seconden maar vereisen beide handen om ze doeltreffend te hanteren; ze doen ook meer schade dan hun kleinere tegenhangers op hogere niveaus (2H Bijlen gebruiken STR als hun enige stat).

De kwaliteit van het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Een goede Handbijl is gemaakt van een hoogwaardig metaal, zoals staal of ijzer. Hij kan ook uit hout gemaakt worden als je daarvoor voldoende vaardigheid en middelen ter beschikking hebt.

Wie moet een handbijl gebruiken?

Iedereen die een wapen wil gebruiken dat gemakkelijk te leren is en effectief kan zijn in de handen van een onervaren speler.

Op basis van welke criteria moet je een Handbijl kopen?

Het belangrijkste waar je bij een Hand Axe op moet letten is het voorwerpniveau. Dit bepaalt hoe krachtig het wapen zal zijn en heeft ook invloed op PvP, waar hogere item levels je betere stats geven. Je zou moeten overwegen er een te gebruiken als het een voorwerpniveau heeft van minstens 60 of 70 (voor PvE) of 80 (voor PvP). Is aan deze eis niet voldaan, dan zijn er andere dingen die het kunnen goedmaken, zoals critical chance/damage rating bonussen op de bijl zelf, maar die zijn lang niet zo goed in vergelijking met het hebben van een voldoende hoge basisschadewaarde van je wapen alleen.

Bij het vergelijken van verschillende Hand Axes moet je rekening houden met het volgende:

1. Aanvalssnelheid en Uitwerpsnelheid (hoe hoger, hoe beter)

2. Wapenbereik (hoe verder je aanvalsbereik is, hoe gemakkelijker het zal zijn een treffer op een vijand te landen)

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Handbijl?

Voordelen

Een handbijl is een heel veelzijdig werktuig. Je kunt ermee snijden, hakken, schrapen en graven. Je zult merken dat je hem meer gebruikt dan welk ander voorwerp in je uitrusting ook.

Nadelen

Een Handbijl is een heel traag wapen, en het kan moeilijk zijn ermee te slaan. Het neemt ook beide handen in beslag, dus je kunt geen andere wapens gebruiken terwijl je er een hanteert.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Estwing
  • Draper
  • AMOZ

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Handbijl in onze review kost ongeveer 4 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 106 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies