Laatst bijgewerkt: 23-08-2021

Handschoenen voor mannen vervullen niet langer alleen een verwarmende functie. Ze worden ook een erg populair accessoire voor mannen. Want de juiste herenhandschoenen kunnen het uiterlijk verbeteren. Want er zijn handschoenen voor mannen in alle kleuren en materialen. Of het nu leer of stof is, je vindt er zeker de perfecte aanvulling op je outfit. Handschoenen voor mannen combineren ook verwarmende functies en stijl. Het is moeilijk je mode voor te stellen zonder handschoenen voor mannen.

Maar handschoenen voor mannen zijn ook de ideale metgezel voor sportieve activiteiten in de winter. Dankzij hun robuuste buitenmateriaal en hun verwarmende binnenvoering houden deze handschoenen voor heren je de hele dag warm. Of je nu gaat skiën, wandelen in het bos of door de stad loopt, herenhandschoenen houden je warm en geven je outfit net dat ietsje extra.
Beste Handschoenen heren: Onze selectie

Shopgids Handschoenen heren: Alles wat je moet weten

Van eenvoudige wanten tot chique leren handschoenen: Handschoenen voor mannen zijn niet langer alleen maar eenvoudige handwarmers, maar passen bij elke outfit. Bij het kopen van handschoenen zijn er echter een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Dit zijn de volgende koopcriteria

  • Materiaal
  • Waterdicht
  • Dikte
  • Functie aanraakscherm
  • Met polar fleece

In de volgende paragrafen leer je hoe je de perfecte handschoen kunt kiezen.

Materiaal

Handschoenen voor mannen zijn er in veel verschillende materialen. Natuurlijk bepaalt het materiaal ook enkele andere componenten, die we later zullen bespreken. Maar het is vooral de esthetische component die het verschil maakt.

De meeste handschoenen voor mannen zijn gemaakt van synthetisch dons of kunstvezel, dons, merino of wolvlies. Deze materialen zijn perfecte isolatoren en bieden een ideale bescherming tegen wind en kou.

Maar leer is ook populair omdat het een esthetisch effect heeft en vaak een aanblik verfraait. Maar als de handschoen voor mannen alleen van leer is, zullen de handen er sneller in afkoelen, tenzij ze aan de binnenkant gevoerd is.

Het is belangrijk dat je de verzorging aanpast aan het materiaal. Dit komt omdat leren handschoenen erg gevoelig zijn als ze met water in aanraking komen en langzaam gedroogd moeten worden om het materiaal te beschermen.

Waterdicht

Om het doel van handschoenen te vervullen, is het zinvol dat ze waterdicht zijn. Afhankelijk van waar je ze voor wilt gebruiken. Als de handschoenen voor mannen echter ook waterdicht zijn, houden ze je ook langer warm en beschermen ze je tegen de kou. Het is immers de nattigheid die maakt dat het snel koud wordt.

Het materiaal is natuurlijk ook een factor om rekening mee te houden. Want met het juiste materiaal zal de gesmolten sneeuw in de winter geen belemmering vormen en je de hele dag van de warmte laten genieten en toch in de frisse winterlucht zitten.

Dikte

Ook de dikte speelt een grote rol als het gaat om de keuze van de perfecte handschoenen voor mannen. Immers, hoe dikker de handschoenen voor mannen zijn, hoe groter de kans dat ze je warm houden. Maar natuurlijk moeten ze ook gemakkelijk te stylen zijn met de betreffende outfit. Dunnere leren handschoenen staan eerder goed bij een pak dan hele dikke wanten.

Maar als de handschoenen voor mannen bedoeld zijn voor sportief gebruik, zoals skiën, dan ga je waarschijnlijk voor dikkere handschoenen voor mannen. Dit komt omdat ze je langer warm houden en veerkrachtiger zijn dan de handschoenen die voor optische doeleinden gekozen zijn.

Touchscreen functie

Een touchscreen functie op handschoenen voor mannen is erg populair geworden. Vooral voor mensen die vaak hun mobiele telefoon moeten beantwoorden en bereikbaar willen zijn. Want het wordt erg vervelend als je telkens je handschoenen moet uittrekken als je je smartphone wilt bedienen. Bovendien zorgt het voortdurend aan- en uittrekken van de handschoenen er ook voor dat de handen sneller koud worden.

Deze functie kan een echte redder zijn, vooral voor zakenmensen. Het maakt het gemakkelijker de mobiele telefoon efficiënt te bedienen en de handen worden niet blootgesteld aan kou en wind.

Natuurlijk kan deze functie alleen goed werken tot een bepaalde dikte. Als het daarom erg koud is, zullen zelfs zulke handschoenen voor mannen je handen niet meer tegen bevriezing beschermen en moet je naar warmere herenhandschoenen grijpen.

Met polar fleece

Handschoenen voor heren met polar fleece zijn de ideale metgezellen bij zeer ijzige temperaturen. Het fleece aan de binnenkant van de handschoenen houdt de warmte lang binnen en voorkomt dat die naar buiten ontsnapt. Deze handschoenen voor mannen zijn ook betrekkelijk dun voor de warmte die ze bieden. Dit komt omdat het polaire vlies zeer effectief is, zelfs als er betrekkelijk weinig gebruikt wordt.

Daarom zijn deze handschoenen voor mannen ideaal voor lange wandeltochten in de winter of om te overleven in de sneeuw.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Het kiezen van de juiste handschoenen is niet altijd eenvoudig. Daarom hebben we de belangrijkste vragen over handschoenen voor mannen voor je beantwoord.

Welke soorten handschoenen zijn er voor mannen?

Afhankelijk van het beoogde gebruik moeten handschoenen voor mannen verschillende functies en eigenschappen hebben. In het volgende hebben we de belangrijkste soorten handschoenen en hun bijzondere eigenschappen samengebracht.

  • Daghandschoenen: De gebruikelijke metgezellen zijn van katoen en houden je warm op weg naar de winkels of kortere afstanden. Ze kunnen bij een klassieke stijl passen of casual outfits aanvullen. Want handschoenen voor mannen zijn er in alle kleuren.
  • Buitenhandschoenen: Handschoenen van waterdicht materiaal die warm gevoerd zijn, zijn bijzonder geschikt als buitenhandschoenen. Dit maakt ze perfect voor wandelingen of een dagtocht. Deze handschoenen voor mannen moeten gemakkelijk te drogen zijn en zeer robuust en stabiel.
  • Sporten: Als je ’s winters graag buiten bent en je niet wilt laten tegenhouden door de kou, of als je aan sport wilt doen, dan zijn sporthandschoenen voor mannen de ideale keuze. Vooral voor skiën zijn handschoenen met polar fleece en waterafstotend materiaal perfect. Ze houden je niet alleen warm, maar beschermen je handen ook tegen verwondingen.
  • Werk en zaken: Vooral op kantoor en bij belangrijke vergaderingen wil je schitteren. Vaak spelen natuurlijk de eerste indruk en het uiterlijk een beslissende rol. Daarom zijn ook hier handschoenen voor mannen de ideale aanvulling op een pak. Volgens de zakelijke dresscode moet je een elegante handschoen voor mannen kiezen. Handschoenen van leer in het bijzonder zijn de ideale metgezellen voor op kantoor en verbeteren zo de uitstraling met heel wat.

Hoe maak ik mijn herenhandschoenen schoon en hoe verzorg ik ze?

Maar het maakt niet uit welke handschoen voor mannen je uiteindelijk kiest: Elke handschoen moet verzorgd worden. Als de handschoenen voor mannen van leer zijn, moet je voorzichtig zijn bij het drogen. Het is daarom beter de handschoen langzaam in de kelder te laten drogen dan snel op de radiator. Zo voorkom je dat de handschoen voor mannen snel broos wordt en breekt. Het kan ook heel nuttig zijn om leren handschoenen in te wrijven met leerwas. Dit kan de levensduur van de handschoenen voor mannen verlengen.

Als je je herenhandschoenen echter van tijd tot tijd wilt wassen, kies je beter modellen zonder natuurlijk leer. Handschoenen van katoen en soortgelijke materialen kun je in de wasmachine doen en ze zullen lekker ruiken en weer schoon zijn.

Bij welke temperaturen moeten handschoenen voor mannen gedragen worden?

Je kunt handschoenen voor mannen niet alleen in de winter dragen. Want vooral dunne handschoenen en handschoenen van leer zijn perfect als accessoires, ook in de lente of de herfst. Ze kunnen je beschermen tegen de wind of gewoon je outfit compleet maken.

Bij zeer lage temperaturen in de winter bieden leren handschoenen waarschijnlijk niet meer voldoende bescherming. Daarom zijn handschoenen van katoen of met een vulling van polar fleece hiervoor ideaal. De warmte wordt in de handschoen opgeslagen en kan niet ontsnappen, en de handen blijven de hele dag warm.

Voor het skiën moeten echter speciale handschoenen voor mannen gebruikt worden. Deze moeten zeer stevig zijn en tegen vallen bestand zijn. Bovendien moeten deze handschoenen niet te dik zijn, zodat je ook skistokken moeiteloos kunt vasthouden, en toch mag de verwarmende functie niet verwaarloosd worden.

Samenvatting

Handschoenen voor mannen kun je overal bij dragen – zelfs bij avondkleding! Vooral voor mannen betekent dit een echte upgrade in het dagelijks leven. Vooral leren handschoenen zijn een schot in de roos om je outfit net dat ietsje meer te geven. Heb dus de moed om de volgende keer je pak te combineren met stijlvolle handschoenen voor mannen.

Of ze nu sportief, opgewekt of elegant zijn, handschoenen voor mannen zijn een modeaccessoire dat de look gemakkelijk naar een hoger niveau tilt. Ze zijn praktische metgezellen voor het dagelijkse leven, op kantoor en in de vrije tijd en zijn ook ideaal voor de wintersport.

(Afbeeldingbron: unsplash / Joshua Reddekopp)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies