Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

19Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

72Verzamelde opmerkingen

Je bent welkom bij complete koopgids voor iedereen die een hangslot wil kopen. Met dit echte winkelhandboek is het gemakkelijker het juiste te doen bij het kiezen van iets dat perfect is voor je behoeften. Dit is een product dat op de markt veel variaties kan hebben.

Het is de moeite waard deze verschillen te kennen voor je een willekeurig hangslot gaat kopen. Weten hoe je moet kiezen is de sleutel tot succes voor de beste kopers. Leer over elk van de soorten hangsloten. Kijk ook welke modellen de beste kwaliteit hebben. Ontdek de aankoopcriteria waarmee je altijd rekening moet houden voor de beste klantervaring.
Belangrijk om te weten

 • Kies het beste hangslot naargelang je gerief. Je hoeft niet veel geld uit te geven aan slimme elektronische hangsloten om dingen zonder veel waarde op slot te doen.
 • Als je hangsloten wilt kopen om verschillende delen van een eigendom te vergrendelen, is het aangewezen paswoord modellen te gebruiken. Op deze manier, zonder dat je verschillende sleutels nodig hebt, kunnen met slechts één nummer geautoriseerde personen eenvoudig toegang krijgen.
 • De beste versies van hangsloten in weerstand tegen inbraak hebben harde metalen, meerdere pinnen en zijn groot.

Beste Hangslot: Onze Selectie

Koopgids

Je kunt een hangslot nodig hebben om tal van redenen, zoals het vergrendelen van de rits van een koffer op reis, het vergrendelen van kasten of zelfs een poort. Maar één ding dat iedereen wil als hij een hangslot zoekt is, natuurlijk, veiligheid.

Weet je hoe je een echt veilig hangslot kiest? We willen je helpen. Doorheen deze Koopgids leer je hoe je het beste hangslot voor je situatie kunt kiezen.

Mão abrindo cadeado com chave.

Het hangslot is nog steeds de veiligste manier om hekken te vergrendelen. (Bron: tanyss / 123RF)

Wat is een hangslot en wat zijn de voordelen ervan?

Dit is een product dat in de loop van de tijd veel veranderingen in structuur heeft ondergaan. Maar het hoofddoel van hangsloten blijft nog steeds hetzelfde: de toegang tot dingen of ruimten verhinderen of blokkeren. De meest populaire hangsloten kunnen een sleutel- of wachtwoord-openingssysteem hebben.

Er zijn manuele en elektronische edities. Sommige modernere versies zijn slim en werken digitaal om superieure toegangsbeveiliging te bieden. Er is ook het slimme hangslot dat alleen met elektronische kaarten geopend kan worden.

Er zijn verschillende soorten, maten en vormen hangsloten.

Het gewicht is iets dat kan bepalen of een hangslot duur is of niet. Maar, dit is niet het enige belangrijke punt. De soort technologie en de materialen in de samenstelling van het produkt zijn ook dingen die met de prijs te maken hebben.

In de moderne tijd worden hangsloten gebruikt voor het vergrendelen van koffers, kluizen, poorten, fietsen, auto’s, kettingen, ramen en de werking van machines. De hangsloten van tegenwoordig zijn draagbare sloten. Dat wil zeggen, je gebruikt dit product om verschillende dingen op verschillende plaatsen op slot te doen.

Wat zijn de belangrijkste soorten hangsloten?

Op de online of offline markt zijn er meer aanbiedingen van open modellen met wachtwoord en (of) sleutels. Laten we nu de belangrijkste soorten hangsloten en hun functies kennen

 • Hangslot met riem: Het is een aanbevolen constructie voor wie reistassen wil afsluiten. Dit product kan ook gebruikt worden om het openen van boeken of mappen met gevoelige informatie te verhinderen.
 • Hangslotmet waterbeschermer: Het heeft een soort beschermend hoesje om kleine dingen in te bewaren, zoals sleutels of geld. Deze versie werkt als een echt veilig hangslot.
 • Slim hangslot: Dit zijn de modernste versies van hangsloten. Deze producten hebben een informatietechnologie waarmee je alleen kunt openen of sluiten door je vingerafdruk te lezen. Er zijn ook hangsloten die geopend worden met behulp van elektronische kaarten of mobiele telefoons. Sommige slimme hangsloten kunnen alleen met een smartphone geopend worden.
 • Richtingvergrendelingen: Om dit model te ontgrendelen moet de gebruiker de sleutelbewegingen in de juiste richtingen maken. De combinatie kan ingesteld worden door eenvoudig op het handvat van het product te drukken.
 • Hangsloten met paswoord: De nummering kan gaan van 3 tot 6 cijfers. Er zijn modellen met een analoog of digitaal nummeringssysteem. In de analoge versie kies je het getal door aan een klein genummerd wiel te draaien. In de digitale modellen zet de persoon het wachtwoord in elektronische systemen.
 • 4-pins hangslot: De meeste van deze versies hebben een op sleutel gebaseerd openingssysteem. Maar, er zijn ook mogelijkheden met wachtwoorden. Dit model heeft een geavanceerde techniek tegen inbraak en schimmelaanvallen die roest veroorzaken.
 • Eenvoudig hangslot: Dit zijn de kleinste, eenvoudigste en goedkoopste versies. Met behulp van deze producten is het mogelijk lichte constructies af te sluiten, zoals kleine hangsloten, agenda’s, en andere dingen. Dit product heeft 1 of 2 pinnen, meestal.

Hoe is een hangslot samengesteld?

De hangsloten kunnen zelfs enkele verschillende vormen en kenmerken hebben. Maar ongeacht het type heeft dit product enkele onderdelen gemeen

 • Sleutel of wachtwoord: Het systeem om de hangsloten te openen en te sluiten;
 • Omhulsel: Dit is het omhulsel van het product dat dient om de inwendige onderdelen van het hangslot te beschermen;
 • Haak: Het is het slot van het hangslot, meestal ook samengesteld uit roestvrij staal om roest te voorkomen;
 • Pal: Het is het onderdeel om het slot te ontgrendelen;
 • Cilinder: Dit is het deel waarin je de sleutel steekt om het lipje te draaien en los te laten;
 • Pin: Geeft aan wanneer de hangsloten gesloten of open zijn;
 • Lente: Ook bekend als het geheim van het slot. Dit onderdeel werkt om ervoor te zorgen dat slechts één sleutel het slot kan openen.

Hoe werkt een hangslot?

Hangsloten met een wachtwoord of sleutel werken op een vergelijkbare manier. Deze producten hebben een systeem dat afhankelijk is van pinnen die in een bepaalde stand geplaatst zijn om te openen of te sluiten. De cilinder heeft een veer die de metalen pinnen van het hangslot vasthoudt.

De pinnen moeten op de juiste hoogte staan om het slot te kunnen ontgrendelen. De sleutel heeft verschillende groeven in het metaal, die gebruikt worden om de pinnen te plaatsen en het slot te ontgrendelen. Bij sleutels met geheim ontgrendelt de stand van de pinnen het slot nadat je het wachtwoord hebt ingevoerd.

Hoe meer pinnen in het slot, hoe beter het vergrendelingssysteem en de beveiliging.

Zie nu wat de voor- en nadelen zijn van een traditioneel hangslot dat met een sleutel geopend of gesloten wordt:

Voordelen
 • Goedkopere prijzen
 • Je kunt de meest verschillende soorten dingen op verschillende plaatsen op slot doen
 • Je kunt openen zonder een wachtwoord te hoeven onthouden of kennis te hebben van ingewikkelde technologieën
Nadelen
 • Je moet meerdere sleutels hebben om meerdere hangsloten te openen
 • Grote producten zijn ook erg zwaar
 • Geen digitale functies en slimme technologie

Hangslot met of zonder wachtwoord?

Een hangslot met sleutel om grote kluizen of poorten te vergrendelen moet 4 pinnen of meer hebben. Structuren met minder pinnen zijn goed voor het beveiligen van lichte en minder waardevolle dingen.

Voor bedrijven die verschillende uitrustingen moeten vergrendelen is het de moeite waard hangsloten met paswoord te gebruiken. Zo kunnen medewerkers openen of sluiten zonder een heleboel sleutels in je zak te hebben.

Um cadeado em cima de dois cartões de crédito.

Mobiel hangslot met slot en wachtwoord van vier cijfers.(Bron: The Digital Way / Pixabay)

Als je iets heel waardevols en kleins hebt kies je een hangslot met bewegingsgeheimen in de sleutel. Sommige opties hebben zelfs een 4-cijferig wachtwoord om de veiligheid te versterken. Maar welk slot is het beste voor jou?

De modellen met sleutel of de versies die geheimen hebben? Om het antwoord te weten te komen, zie je de voordelen van elk model in de vergelijkende tabel hieronder:

Aankoopcriteria: Factoren om hangslotmodellen te vergelijken

Er zijn zo veel hangslotmogelijkheden dat we soms verdwalen bij het maken van een aankoopkeuze. Maar als je de onderstaande factoren in acht neemt, zal het gemakkelijker zijn om de aanbiedingen te vergelijken en de beste optie te kopen

 • Materiaal
 • Aantal pinnen
 • Technologie
 • Maat

Door de uitleg van elk van deze punten te lezen kun je beseffen hoe gemakkelijk het is het beste hangslot te kopen.

Materiaal

Het materiaal van het hangslot is van invloed op de prijzen en ook op de mogelijkheden van verdediging tegen inbraak. Staal, messing en aluminium zijn de grondstoffen die het meest aanwezig zijn in de huidige hangsloten.

Een regel staat vast: Hoe harder het metaal is, hoe meer weerstand er

in het hangslot zit. Het heeft geen zin een goedkoop product te kopen dat geen stevige structuur heeft om inbraak te voorkomen.

Aantal pinnen

Meer soorten pinnen binnenin het hangslot betekent meer weerstand in het hangslot. Als je niet van plan bent iets heel waardevols op slot te doen, koop dan hangsloten met weinig pinnen, die goedkoper zijn. Als de situatie omgekeerd is, loont het de moeite te investeren in een hangslot met meer pinnen. Je vindt deze informatie in de productbeschrijving.

Imagem de cadeado de metal sobre teclado.

Mobiele hangsloten met sleutelgebaseerd openingssysteem. (Bron: Weerapat Kiatdumrong / 123RF)

Technologie

Sloten met slimme systemen kosten weliswaar meer, maar je kunt er toegang mee vrijgeven met slechts een klik op je mobiele telefoon. In andere gevallen dient je vingerafdruk als sleutel om het slot te openen. Feit is dat er technologieën zijn ontstaan om het slot nog praktischer en veiliger te maken.

Het aantal pinnen en de materiaalsoort zijn echter belangrijker voor de weerstand tegen inbraak. Technologie kan inderdaad veiligheid bieden, maar men moet het slot in zijn geheel analyseren, zonder te vergeten de andere hier genoemde criteria te controleren. Zorg ervoor dat het de juiste investering voor je is, sommige technologieën kunnen het product te duur maken.

Grootte

De grootte van het product is ook een aanwijzing voor minder of meer weerstand. Om de diameter van de hangsloten te weten kijk je naar een acroniem: CR. Als er CR30 op het hangslot staat, betekent dit dat het 30 mm heeft.

Andere voorbeelden: CR25 (25 mm), CR80 (80 mm) enzovoort. Je vindt deze waarden op de verpakking, in de beschrijvingen op de verkoopsite of geschreven op het product zelf.

De maten van hangsloten kunnen variëren van 10 mm tot 1.000 mm of meer.

Koop het juiste formaat product naar gelang je behoeften. Winkeliers hebben niet de gewoonte om retourzendingen te aanvaarden omdat klanten grotere of kleinere producten kopen.

(Zichtbare afbeelding bron: stokpik / Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies