Laatst bijgewerkt: 25-08-2021

Onze selectiecriteria

22Onderzochte producten

16Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

81Verzamelde opmerkingen

Als je werk doet dat een goede beeldkwaliteit vereist of van inhoud met hoge resolutie houdt, dan is de HDMI monitor zonder twijfel ideaal voor je . Hiermee is de gegevensoverdracht zeer snel.

Dit maakt de prestaties van het scherm veel efficiënter bij het tonen van informatie aan de gebruikers. Lees, voor je het beste model voor je kiest, de volledige inhoud die we over dit product hebben voorbereid.
Belangrijk om te weten

 • HDMI monitoren versnellen de overdracht van ongecompileerde gegevens op computers, en stellen gebruikers zo in staat beelden en geluid met hoge resolutie uit te zenden.
 • De HDMI technologie wordt steeds verder verbeterd. Vroeger kon je er alleen DVD’s mee verbinden, maar tegenwoordig zendt het gegevens uit zonder dat je adapters nodig hebt. Het meest actuele model is HDMI 2.1, dat tot 8K resolutie biedt.
 • Een goede ervaring met de HDMI monitor hangt uitsluitend af van de technische aspecten van je machine. Dit omvat een gedetailleerde analyse van factoren als schermgrootte, resolutie, contrast en andere instellingen.

Beste Hdmi Monitor: Onze selectie

Hieronder vind je een selectie van de meest populaire HDMI beeldschermen die verkrijgbaar zijn. Om te kiezen hielden we rekening met de technische eigenschappen van de apparaten, en met de mening van andere consumenten:

Koopgids: alles wat je moet weten over HDMI monitoren

Een zoekactie op de zoekmachine en je ontdekt vele mogelijkheden van HDMI monitoren om te kopen. Maar, hoe kun je weten of dit een goed product is? Leer nu van de tips die we gaan brengen over de belangrijkste aspecten van deze apparaten!

Computador mostrando o horário em um espaço de home office com plantas

Investeer in een HDMI monitor als je op zoek bent naar audiovisuele inhoud van hoge kwaliteit. (Foto: Sanni Sahil/ Pexels)

Wat is een HDMI monitor?

De monitor is beter bekend als het computerscherm. Het zijn perifere uitvoerapparaten die tot doel hebben de gebruikers informatie op een visuele manier te tonen, via het contact dat de videokaart met de PC maakt.

Als we het over HDMI hebben, verwijzen we naar de manier waarop de monitor in verbinding staat met de andere apparaten die de computer vormen, vooral met de CPU.

Omdat het moderne apparaten zijn en met snelle gegevensoverdracht, hebben deze modellen als differentieel de mogelijkheid om beelden en geluiden in hoge resolutie uit te zenden, omdat ze een directe verbinding met de andere apparaten maken.

HDMI staat voor High Resolution Multimedia Interface. Het is een geleidende digitale audio- en videotechnologie die ongecomprimeerde gegevens doorgeeft en een opwaardering is van de oude analoge verbindingsnormen.

Welke soorten HDMI verbindingen kan de monitor hebben?

Denk niet dat HDMI monitoren maar één manier hebben om ze op apparaten aan te sluiten, want dat is niet waar. Vandaag zijn er al verschillende updates aan deze vorm van technologie doorgevoerd, zoals die welke we je voorstellen:

 • HDMI Type A: Dit is een 19-pins model dat erg populair is bij elektronica. Het wordt meestal met het apparaat meegeleverd als het gekocht wordt. Hiermee kun je de monitor aansluiten op apparaten zoals videospelletjes of thuisbioscopen.
 • HDMI Type B: Dit is nog geen bekend formaat. Hij werd ontwikkeld met 29 pinnen om nog betere resoluties te bieden. Ze worden meestal aangetroffen in high-end computers en videocamera’s.
 • Type C HDMI: Ook deze hebben 19 pinnen. Ze zijn ideaal voor draagbare toestellen zoals camera’s en andere digitale spelers.
 • Type D HDMI: Ze hebben hetzelfde aantal pinnen als Type A, maar zijn kleiner. Ze hebben de capaciteit om niet alleen beeld en geluid, maar zelfs internet naar andere toestellen te zenden. Ze worden aanbevolen voor kleinere toestellen zoals smartphones.

Hoeveel versies van HDMI zijn er?

De HDMI technologie die we in de nieuwste uitgebrachte monitoren aantreffen is niet meer dezelfde als toen deze bron werd gemaakt. Om je op de hoogte te brengen van de formaten die al op de markt zijn, hebben we de tabel hieronder uitgewerkt met alle details:

Kenmerken
HDMI 1.0 Ontstaan in 2002 met de capaciteit om gegevens over te brengen in de maximale snelheid van 4.9 Gbps over 60 GHz
HDMI 1.1 Bevat de bron voor DVD-Audio
HDMI 1.2 Biedt Type A aansluiting voor computers
HDMI 1.3 H Hoge-definitie formaten en Blu-Ray naar DVD
HDMI 1.4 De eerste met Ethernet technologie, naast 4K resoluties en 3D video’s
HDMI 2.0 Bracht verbeteringen in de geluidskwaliteit
HDMI 2.1 Huidig model dat gegevens overdraagt met 48 Gbps. Hij biedt een resolutie tot 8K en 120 Hz

Hoe onderscheid je de HDMI aansluiting van andere modellen?

Het is mogelijk monitoren te vinden die HDMI combineren met andere vormen van aansluiting, zoals VGA en USB. Elk van deze technologieën heeft zijn specifieke functionaliteiten en technische aspecten.

VGA ingangen zijn beperkter en bereiken niet alle toestellen. USB, daarentegen, is zeer aanwezig in draagbare apparatuur. Er zijn ook draadloze modellen die geen kabels of adapters nodig hebben om apparatuur aan te sluiten.

Pessoa na mesa de estudos assistindo videoaula na tela do computador

Andere aansluitmogelijkheden zijn ook mogelijk, zelfs met een HDMI monitor. (Foto: Julia M Cameron/Pexels)

HDMI monitoren voordelen vs. nadelen: wat zijn ze?

Het is niet alleen de hoge resolutie die HDMI monitoren als voordeel meebrengen. Toen het ontwikkeld werd, dachten deskundigen dat deze verbindingsvorm het gebruik van computers nog meer zou verbeteren voor de gebruikers.

We maakten een overzicht met alle positieve en negatieve kanten van dit apparaat om het je gemakkelijker te maken. Bekijk het hier:

Voordelen
 • Audio- en videokwaliteit
 • Verbinding met verschillende apparaten
 • Meerkanaals kabel
 • Automatische identificatie bij verbinding
Nadelen
 • Prijsschommeling

Aankoopcriteria: Waarop moet je letten bij het vergelijken van HDMI monitor modellen

Ervaring met elektronica hangt vooral af van de technische specificaties van het gekozen apparaat. Laat dus belangrijke factoren als de onderstaande niet onopgemerkt voorbijgaan als je een HDMI beeldscherm koopt:

Resolutie

Er is geen geheim om de resolutie van een beeldscherm te beoordelen. Hoe hoger hij is, hoe meer kwaliteit je hebt in de definitie van audios en video’s op het scherm. Tegenwoordig zijn de meeste toestellen voorzien van Full HD technologie, die verschillende activiteiten omvat.

Om de beste resolutie te kiezen moet je in het algemeen rekening houden met de behoefte van het toestel in je dagelijks leven. Soms wordt deze factor ook beïnvloed door andere aspecten, zoals de grootte en de verhouding van het scherm.

Grootte

De meest gangbare monitoren zijn meestal tussen de 14 en 38 inch groot. Het hebben van een groter model betekent niet altijd dat je ook een goede kwaliteit hebt in de weergave van audiovisuele inhoud.

Het belangrijkste is aspecten te overwegen als het gebruiksdoel van het toestel, de beschikbare plaats voor de installatie en de kosten/baten verhouding van het stuk. Kies voor kantoren en thuisgebruik machines met inches tussen 19 en 22.

Wie schermen nodig heeft voor activiteiten die een goede resolutie vereisen, zoals videobewerking of spelcomputers, doet er goed aan te zoeken naar modellen boven 22 inch.

Finalidade

Het heeft geen zin een HDMI monitor te kiezen zonder na te denken over de activiteiten van je routine waarbij hij aanwezig zal zijn. Alleen dan is het mogelijk een model te kopen dat in de toekomst geen problemen zal opleveren.

Wie het toestel alleen voor eenvoudige taken thuis of op het werk gebruikt, kan minder technologische formaten kiezen, die lagere aanschafkosten hebben. Maar heb je topkwaliteit nodig, dan geef je meer uit aan het product.

Jovem jogando em um computador gamer dentro do quarto

Een goede HDMI monitor is in staat de meest complexe afbeeldingen op het scherm weer te geven. (Foto:Alexander Kovalev/ Pexels)

Contrast en Helderheid

Deze twee factoren beïnvloeden rechtstreeks hoe de inhoudsvisualisatie je zal bereiken. Lees daarom zeker de richtlijnen van de fabrikant over deze aspecten.

Het advies is de contrastwaarden te evalueren door alleen de toestellen van het gekozen merk te observeren, om grote variaties te voorkomen.

De helderheidswaarden worden gedefinieerd in candela per vierkante meter. Hoe hoger hij is, hoe beter de kwaliteit. Voor gewone computers is een snelheid van 200 tot 250 cd/m² al ideaal.

Reactietijd

Wie wordt er niet ongerust als de computer vastloopt tijdens het uitvoeren van een activiteit of vertraging oploopt bij het openen van een tabblad. Wil je een HDMI monitor om zulke situaties te vermijden, houd dan dit aspect van het product in de gaten.

Reactiesnelheden worden gemeten aan de hand van de snelheid waarmee de pixel er over doet om in de kleurenschaal te veranderen. Langzamere tijden tonen natuurlijker beelden op het scherm, terwijl langzamere tijden crashes kunnen veroorzaken.

Samenvatting

Met zo veel voordelen die de HDMI monitor biedt, verspil je geen tijd met het zoeken naar het beste formaat voor je computer. Daarmee zal de ervaring van het kijken naar een video of het luisteren naar muziek nooit meer hetzelfde zijn.

Deze technologie is gekomen om een betere resolutie te brengen en heeft de neiging met de tijd alleen maar beter te worden. Intussen kun je genieten van de nieuwste versie van deze functie die snelle gegevensoverdracht belooft in ruil voor goede prestaties.

(Zichtbare afbeelding bron: Tranmautritam/Pexels)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies